fruktansvärd förmiddag igår!

gårdagen började helt enkelt på ett fruktansvärt sett. blir väckt av mamma som ringer. hon berättar något hemskt. BETTAN ÄR FÖRSVUNNEN! Bettan är en jätte söt privatponny som ägs av Jessica och Nathali Grahn. det hade alltså varit någon människa i vårat stall och tagit en häst från sin box. det som var det läskigaste av allt var att hon troligtvis hade blivit stulen medans stallet fortfarande var öppet. bettan står i ett litet stall med 2 privat ponnysar till och en lektionsponny. det stallet hade dom fodrat och släckt vid halv 8 och när ett stall har fått godnatt så stör man inte dom hästarna något mer. varför vi tror att hon blev stulen innan hela stallet stängt var för att det fortfarande fanns kvällshö kvar i boxen. och hela stallet stängdes inte förens kl 22. och en kvälls giva räcker mellan 1 timme och 1½ timme.
men det var inte bara bettan som var borta, det var även Maddes sadel och Matildas träns. någon har alltså tagit bettan sadlat och tränsat och försvunnit ut i mörkret.
alltihop polisanmäldes, och jessica och natahali var ute och letade i skogen.
ingen bettan...
när några timmar gått så är Maddes mormor och morfar ute och promenerar runt steningehöjden, som ligger mellan stallet och märsta. där har vi en sommarhage som våra unghästar går i på sommaren. dom har sett en ponny stående i hagen med ett lila täcke. djungeltelegrafen dras igång och jessica & co åker dit fortast möjligt.
och där... i hagen står en gnäggande bettan. HON ÄR HITTAD!!!

jag trodde med all säkerhet att vi aldrig mer skulle få se denna gulliga ponny. men som tur är så har man fel ibland. tänk så rädd hon måste ha varit. gå själv från stallet sen bli inlåst i en hage utan mat, vatten eller skydd mot kylan.

eftersom hagen ligger nära ett område som det byggs hus på så bor byggjobbarna i husvagnar väldigt nära hagen. och dom hade hört henne gnägga nästan skrika under kvällen vid 22-23 tiden. det känns så hemskt när man tänker på hur rädd hon måste ha varit.

vem gör något sådant mot en häst??? man kan ju inte ha mycket kännslor i kroppen om man tar ett flock och vanedjur från sin trygghet i stallet och lämnar det ensamt i någon ödehage.

men nu är hon iaf hemma och mår bra! och det känns ju väldigt skönt:)


kram till fam. Grahn Larsson

Kommentarer
Postat av: Mamma

Tyvärr är det nog så att den person som gjort detta är riktigt sjuk och skulle behöva få hjälp och vård.

För en normalt frisk människa gör inte på detta viset. Det var i alla fall väldigt skönt att höra Bettans gnäggande när vi hittade henne i hagen:)

Ingen kan nog föreställa sig vilket helvete Jessica och Narhali hade det under några timmar. Tyvärr så sätter det spår i flera dagar. Frågorna är många och känslan att det kan hända igen ligger och gnager i huvudet hela tiden.....

Kram

2011-01-19 @ 14:14:18
Postat av: Linda S

Men herregud, att folk kan få för sig att göra något sådant!! Skönt att allt gick bra och hoppas att de får tag på den skyldige så den gnagande oron kan lägga sig!

/Linda

2011-01-19 @ 16:49:52
Postat av: Grahnsakan

Det jobbiga nu e ovissheten och om det kommer hända igen??!!! och alla frågor som kommer där till...

Det är så skönt att hon e hemma igen, jag säger som Nattiz - "vi tar me henne hem å har ná i sängen"

Jag har varit me om några hemska tunga saker tidigare.. Och trodde att det räckte nu.. De timmar som vi inte visste något, dom va hemska.

kram

2011-01-19 @ 20:55:19
Postat av: jusslin

helt sjuuuuuukt!

2011-01-20 @ 21:46:19
URL: http://matildajusslin.blogg.se/
Postat av: Mette

Usch, det är hemskt vad galna människor det finns som gör något sådant! Stackars Fam. Grahn! Sånt här hoppas man att ingen ska behöva uppleva mer...

2011-01-21 @ 00:11:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0