förklaring till förra inlägget.


ett sto med stjärn ( det vita mellan ögonen) och snopp ( det vita på nosen)

oj oj oj...

...vilken tung dag det var idag.
igår var vi å kollade på änglar och demoner. vilken sjukt bra film! satt som klistrade hela tiden. kvällen fortsatte sen hemma hos nicke och maria med kortspel och vin. väldigt trevligt:) så trevligt att kvällen slutade på KC kl 03.00. 8 stycken gammlingar (om man jämför med alla 18 åringar som hänger där på fredagar) stuffade runt på dansgolvet från det att vi kom tills dess att vi gick.

så här glada var vi :D

när telefonen ringde vi sju i morse så var man inte så jätte pigg. det var carro som terrade mig. hon ville bara berätta att det har kommit ett ny tillskott till stallet. det var shadow som äntligen fått sitt lilla föl. ett stoföl, mörkt grå, snopp, stjärn och vita halvstrumpor på bakbenen. helt perfekt symetrisk. shadow är verkligen en bra mamma.







nu ska jag dajja i sängen, ska upp tidigt i morgon och åka och tävla.
adios!

27 maj.

idag fick arwen med sina polare gå ut på ett försommarbete. oj! vad roligt det var med nya hästar, stor hage och så fick man ju dessutom äta massa gräs:)


hela den brokiga skara hästar, när som helst kommer det ett litet föl till flocken också...

arwen verkar inte allt för skärrad av att vara en bit ifrån dom andra.

arwen♥


millan på väg ut i hagen♥


har longerat steely och lettan idag. lettan e väldigt stel i nacken så jag har börjat massera henne. hon gillar det verkligen. och jag tror det kan vara lite lättare att få ordning på det när man longerar henne lång och låg.
sen red jag ut på häppi tillsammans med sanna.
sen var det dax för en ny match med april. idag var sadel, träns och innspänningarna på. jag var förberädd på att hon skulle protestera mot inspänningarna men det gick riktigt bra idag. avslutade med att sanna satt på och jag longerade. vi måste få ordning på den där hästen så får hon kanske stanna hos oss.


sen har jag faktiskt hunnit med att plantera mina blommor som jag köpte i måndags. det var i sista stund dom hade hunnit bli ganska torra. men dom ska nog ta sig. kanske kommer det en bild när dom har vuxit lite.

sen e det ju gray´s onsdag idag. vilket program. bölar ju nästan varje avsnitt.
adios!

17 maj, letizia, 1.30m


17 maj, crax i 1.20m


god natt alldeles strax...

...först en liten uppdatering.
idag var det jobb som vanligt. lite lättare nu bara när ponnierna är ute. sen skulle sanna försöka sig på april, gick inte så bra varken att rida eller longera. så jag var bara tvungen att prova själv. blev en fight till en börja med, men sen så gick det riktigt bra. var kanske inte det bästa jag gjort hade ju varken sadel innspänningar eller nåt som skulle kunna göra det hela till något seriöst. men jag ska testa imorgon igen för att se om nåt sitter kvar från idag eller om det bara e att börja om... alltid kul med nåt nytt att pyssla med.

red sen alex, steely och crax. alla fick ridas i skogen idag. känns alldeles för varmt att rida på banan. man har väl inte vant sig vid värmen än.

fick sen skynda hem för att att hinna gå ut med zelda och bessie innan jag skulle tillbax för att gå unghästkurs med arwen.
när jag hade cycklat hem som en dåre, öppnar dörren och ser att lägenheten ser ut som ett bombnedslag fick jag ett vansinnesutbrott! pontus hade ju bara varit hemma till 13.00 utan att lyfta ett finger! jag menar inte att han ska storstäda lägenheten men man kan väl ändå räkna med att sängen ska vara bäddad och kanske disken diskad, MEN nej inget, inget var gjort. det värsta av allt var att det inte fanns någon hundmat så jag fick lämna hundarna hungriga när jag åkte tillbax till stallet. dela på 1dl är väl inget man kan kalla för middag.
ni fattar väl att man blir sur?

tillbax till stallet för unghästkurs. arwen skötte sig väldigt bra iaf. hennes stora idol e molly, storasyster. det värsta är att molly har lite mer humör än arwen. som hon visar å arwen e inte sen att hänga på. hon gör saker som hon aldrig tidigare gjort. knäppisar!


arwen med sin skötare johanna.


molly med sin husse togge.


äntligen är bebisarna tillbax i hagen, efter 2 timmars träning.
blackfoot, arwen och grace.

nu e det god natt.


måndag.

trodde att dagen skulle bli enkel idag. men så fel man kan ha... ponnierna var ute i natt så det var inte så mycket att mocka men då fick man annat jobb istället. vi fick sätta upp eltråd på fältet där hästarna ska gå. började som ett lik slutade som en kräfta. ja, jag vet solskyddsfaktor! men jag har ju inte ens haft t-shirt på mig än så hur ska man veta att det skulle bli så varmt och man behövde solskydd.
när vi var på fältet så passade bessie på att ta en tur på egen hand. när hon kom tillbax så var hon helt slut och varm, tur att det fanns nånstans att svalka sig...

   
hon badade minst  en ½ timme, knäppa hund.



sen var jag och pontus och köpte jeans till honom. det var verkligen på tiden!
och om han skulle få jeans så skulle jag få köpa lite blommor. jag gillar verkligen att fixa ute, blir lite itaget eftersom tiden inte riktigt räcker till.



red häppi på lektion idag, gick ganska bra, förutom att hon alltid är lite tixig. pontus tog kort men han är ingen fotograf direkt så dom bildena gick inte att använda.


nu ska jag sova, planerar nämligen att cyckla till stallet imorgon. vi får se hur det går med det...

helgen kom och gick...

lika fort som den kom e den slut, helgen alltså.
idag var jag och red på dagen. idag blev det letizia och steely. lettan har någon konstig spänd knöl i mankammen. så där ont skönt när man blir masserad verkar det som. det blir ett fall för massage micke.

sen var vi på husvisning i granby. två hus kollade vi på. ett lite fint med stor tomt. men det var med massa grejer att göra med tak, el, och annat joks. inget där alltså. sen det andra var jätte fint men det blir nog väldigt dyrt, alltså ingenting för oss. SKIT! jag blir så sur av det här letandet.

sen var det möte i stallet nu ikväll. ridlärarna försöker få i hop hösten. vilket piller det är med det där då. men det brukar ju lyckas när hösten kommer iaf. ganska hurtiga var vi iaf (jag å maria) vi gick fram och tillbax til stallet. trevligt var det. vi fick skaldjurs sallad, verry good!

pontus drog iväg till kista och handlade med sina föräldrar och syrra idag. han köpte ett par skor. rätt snygga faktiskt. å så köpte han ett par jeansleggings till mig, thank you!

adios!!

helgen är här:)

ja då var det helg igen. skönt! det var vad jag behövde efter flera helger av tävlande och veckor av jobbande.
igår hade jag massor av ridande att göra. men som vanligt så kommer det upp nåt som ställer till det. igår var det crax. han fick kolik igår eftermiddag. jag var ute och vandrade i regnet med läderridstövlar. gick som tur va över efter nån timme.
sen var jag och pontus och åt på  farbror blå. super gott! förrätt blev vitlöksbröd sen åt jag torsk med nån slags potatismos, sparris och hollandaise sås.
såg sedan på australia hos nicke och maria. guud vilken bra film! verkligen en gripande film. ville aldrig att den skulle ta slut.



dagen i dag började väldigt bra.
jag ringde in 1 gång till ett sånt där frågeprogram på tv. man skulle säga ett tjejnamn som började och slutade på A. gissa vem som kom fram i direktsändning? japp det var rätt, JAG! ANNIKA  var namnet som tjänade 500:- till mig. tack så mycket.

glad i hågen åkte jag till stallet och brydde mig inte ett dugg om att det regnade och jag skulle rida ute. red ut på hästarna idag. helt okej att rida ut om man har regnkläder.

idag hade vi tänkt att gå och kolla på änglar och demoner. men nu skulle pontus köra hans föräldrar till uppsala och då blir det lite stressigt. så vi skjuter upp det. man vet ju vad det kommer sluta med, vi kommer se den där filmen när den kommit ut på dvd. kommer man sitta i sina mjukisar i soffan och käka godis.
får se om man hittar på nåt roligt ikväll eller om man kommer sitta och lurka i soffan som vanligt...
adios!!

torsdag...

... och jag hinner blogga. jobbade i morse. gick väldigt lätt idag, inga privathästar att mocka åt och världens bästa pontus var med. och ni som tycker synd om honom, det är det inte. han hänger med frivilligt och han slipper ju gå till gymmet. idag ver det hoppning för tjejerna. det gick riktigt bra. det e så roligt att se dom utvecklas frammåt nästan varje gång. man blir väldigt stolt iaf.
sen skulle jag själv träna, (där har vi nån som inte utvecklas varje gång). hoppade steely idag efter som det inte gick så bra sista klassen i söndags. gick rätt bra till slut iaf. men jag började ju med att bli nockad när vi skulle ta första språnget. han drog iväg mot hindret, jag sa stopp,  sen fram igen och en tvärnit! hindret var dess utom ca 70cm. fick värsta nocken på käcken, huvudet och nyckelbenet. blev helt yr och fick lov att hoppa av en stund. jäckligt läskigt att sitta på en häst när man är yr.
sussa sött!!

onsdag, helg för vissa men inte för mig.

skönt för alla er som har helg nu. jag är tyvärr inte en av er. tänk vad skönt det skulle vara att få 2 dagars extra helg bara så där. men man får vara glad för det lilla. ingen mockning åt privathästarna imorgon. och småtjejerna sover i stallet så dom kommer rida tidigare imorgon, det är ju bra för då hoppar vi också tidigare och jag får gå och lägga mig tidigare. alltså bara pluss:)



idag har jag klättrat med crax och häppi. crax skötte sig bra men häppi däremot var som en katapullt. gik bra neråt men när vi vände och skulle upp så galopperade hon och det var omöjligt att stanna henne, tok!
alice var ute och galopptränade idag med sanna och galopparn. hon skötte sig exemplariskt. hon var lugnet som galopparn behövde för att inte explodera totalt.


när jag kom hem idag så tog jag äntligen hand om mina blommor som jag köpte någongång förra veckan. hoppas dom tar sig nu, dom såg ganska torra ut. nu får jag inte glömma att vattna dom också.
det blev vita pelagoner och murgröna på framsidan och vita och rosa blommor på baksidan. ska nog bli fint när dom tagit sig.



nu ska jag kolla klart på gray´s´sen e det natti natt ♥

tisdag kväll...

...å jag har precis kommit hem från stallet för 2:a gången idag. pontus har haft sin ridlektion för den här veckan. då passade jag på att dona lite med arwen så länge. idag har arwen för första gången skrittat och travat över en bomm. trodde att hon skulle vara livrädd för den läskiga bommen, men icke. hon gick över direkt utan några protester. sen sprang vi över också. det gick bra tills hon tog galopp och jag inte hann med då blev det till att bryta av innan jag skulle stå på näsan. hon e så söt lilla stora arwen;)

tack!!

tack alla snälla för era värmande komentarer ♥

helgen som gick.

var en rätt så bra helg för mig. vi har ju haft tävlingar på hemmaplan. har tävlat 5 hästar under helgen, alexandra, steely, letizia, häppiness och crax.
i lördags var det unghäst tävlingar. där var det bara clearround som gällde. alltså att klara dom olika banorna felfritt.
resultat lördag:
alexandra: 100m 0 fel, 110m 4 fel.
steely: 100m 0 fel, 110m 0 fel.
letizia: 120. 0 fel, 130m 0 fel.

resultat söndag:
häppiness: 110m 4 fel, 120m ute
alexandra: 110m 0+0 fel 13:e placerad
steely: 110m 0 fel, 120m ute
crax: 120m 0 fel 15:e placerad, 130m 0+0 fel 1:a placerad

jag väntar på att min alldeles egen fotograf mette ska skicka lite bilder till mig från helgen så ska jag lägga ut dom så ni får se dom fina hästarna som har hoppat så fint i helgen.

en bild säger mer än 1000 ord:)


jag och crax efter 1.30


mer utförlig beskrivning om helgens tävlingar kommer imorgon.

hej hallå!

nu e jag tillbax. har en svacka i mitt bloggande. tar mig inte den tiden liksom. igår var jag och pontus och köpte lite blommor på plantagen. men glömde köpa jord så kunde inte plantera ut blommorna, smart!
men det blir nog fint så småningom.
idag kom veterinär Hasse och tog bort en del stygn på graciana. hon hade en ficka lite längre ner än vart såret var så han fick göra ett nytt snitt och sätta ett drenage där. tappra graciana stod alldeles stilla medans han höll på och grottade runt. hon var visserligen väldigt trött, men ändå! det lär ju göra ont.
sen åkte jag till pappa och snyltade lite mat. pontus jobbade kväll å det e ju så tråkigt att äta själv. kanske inte själva ätandet men att laga iordning maten, de e tråkigt.

red crax på ett hackamore idag. första gången. det var ju som att rida i en grimma. men efter ett tag gick det bättre. måste nog öva oss ett tag på det. får se om vi övat klart tills på söndag när det är tävling.

imorgon e det en lång dag i stallet. börjar med stalljobb, sen ska jag rida själv. efter det kommer det 2 timmars ridlektion med småtjejerna. sist när man e helt död så ska man själv hoppa. känner mig trött redan nu, phuu!

god natt :)

nya grannar.

vi har fått nya grannar. har inte sett nån utav människorna men deras katt har varit på besök ett antal gånger. bla i morse. gissa vad bessie tycker om det...

1.kattens nya säng. 2.upptäcker oss. 3.har nyss kollat in genom fönstret. 4.bättre sikt på bordet. 5.bessie som aldrig vill vara i soffan, nu gick det bra minsan.



läskig bild av graciana

kolla in bilden (bilderna) på graciana. är inte ens tagen på samma ställe i hagen men det ser ut som jag har skurit av bilden i 2. å ioförsig klonat arwen.

tillbax från sandviken, högbo.

nu e jag tillbax från sandviken. åkte iväg med crax och letizia. i fredags hoppade jag båda i en 1.20. crax fick en 14:e placering. ganska bra med tanke på att det var väl drygt 150 starter. letizia var felfri. och eftersom hon e unghäst så vinner ju alla som är felfria.
men vilken väntan det var. helt sjuka startfält. minst 150 starter i medelklasserna.
igår gick det inte riktigt lika bra. crax fick ett oturligt pet i omhoppningen. medans starten på letizia var katastrof från min sida. gick så dåligt att jag utgick.
då vill man ju göra en till start så man slipper åka hem med nåt sånt i ryggen. men nähä! det fick man inte. dom tog inte emot efteranmälningar. helt sjukt 2 starter på varje häst under ett helt meeting.
till och med överdommaren tyckte att om man redan var på plats så borde man få efteranmäla. men icke! jag var ju faktiskt anmäld till 2 klasser på fredagen men då strök dom en klass för det var för många starter. så det var inte att jag anmält slarvigt.
jag blev rätt grinig över det hela.
så idag när vi höll på att packa in all packning så kom överdomaren och sa att det tagits beslut om att det var okej att efteranmäla nu. FÖR SENT!
han var snäll och trevlig, annat kan man säga om sekretariatet.
sen upptäckte jag att jag fått en stallplakett för lite. och rätt ska va rätt. jag gick och sa till, den surigaste av alla. hon skulle vara tuff och sa: nej det är bara rosett till unghästarna.
nej, sa jag det står här att det är plakett och rosett. oj då, sa hon och hämtade en till mig sur som en jävla citron!
ha ha!

lite bilder från helgen.


crax tar en powernap.

lettan.

lettan var glad tills det passerade en häst.

var ute med graciana när vi kom hem, arwen var nyfiken som vanligt.

sen kom blackfoot och ville var med å kolla.

arwen och marias april.

graciana passar på att smocka i sig av gräset när det bjuds, hon har ju stått inne i 10 dagar nu. sköter sig exemplariskt!


var och firade ylva nu på kvällen. gott med lite fika. kunnde bara vara där i 1 timme eftersom parkeringsautomaten inte riktigt funkade. men väld kan lösa det mesta;)
adjöss!

onsdag alla redan!

tänkte börja packa nu. finns det något tråkigare?? tror inte det, eller jo! packa upp igen...
vet ju ioförsig inte ens om jag får boxar till hästarna, men det är likabra att packa utifall att man ska iväg.
stallpakningen får jag ta imorgon.
var föresten så sur på crax idag igen. han hoppar ju staketen varje dag. så idag stängde jag för så han inte skulle kunna rymma om han hoppade. trodde aldrig att han skulle hoppa igenom eltråden för att komma till sin kära alice. men så fel man kan ha. han pajjade staketet och for ut till stona. idjet! fick ta ut alexandra och flika där ifrån. dom tar inte riktigt att han ska bestämma, å då blir det bråk, not good!
nä nu måste jag packa samtidigt som jag kollar på gray´s.
adjöööö!

längesen sen sist...

nu var det ett tag sen jag bloggade. har inte tagit mig tid att skriva helt enkelt.
graciana fastnade i ett gångjärn på väg in från hagen. men hon e pigg iaf. idag tog vi bort drenaget. jag bremsa nosen, en stallpappa bremsa örat, mamma och ann klippte stygn och drog bort drenaget. hon e ganska stissig på dagarna. hennes favvo grej e ju inte att vara ensam inne.

idag har crax hoppat över staketet 3 gånger. och andra gången så blev dom andra hästarna helt tossiga. eftersom jag har sån tur med hästarna just nu så hände såklat nåt. letizia var väl inte van vid att det var halt i hagen så hon halkade. med sina små ärthjärnor så fattar dom ju inte att det blir halt när det regnat. så hon satte sig på rumpan och for in i staketet. verkade inte vara nån fara hon sprang vidare som en illbatting. men så fel man kan ha. när jag sen skulle spola bort leran så upptäckte jag ett stick sår på innsidan högerbak. det blev vila för henne idag, så får vi se hur hon e imorgon. tävllingen i helgen känns lite hotad. får se vad som händer.
adjöss!

valborg igår.

ja, igår var det valborg. det började trevligt och bra. vi var i stallet på kvällen. jätte trevlig. mycket folk. vi spelade brännboll, vuxna mot barn. barnen vann tyvärr. jag gillar inte läggmacher. man måste även som liten lära sig att förlora. jag vet att ni är några som håller med, å säkert några som inte gör det.
sen hände något hemskt. när hästarna skulle släppas in gjorde graciana illa sig. ett stort köttsår på bakdelen. jag brukar inte tycka att det är nödvändigt att tillkalla vetrinär för små sår, men det här var inte litet. så den trevliga kvällen slutade 1 timmes väntan på vetrinär, sen dryga 2 timmars ihop trocklande av bakdel för hasse. vilken stjärn vetinär han är! så snyggt ihopsytt. vad skulle man göra utan honom??
nu får hon stå inne i några veckor tills det har läkt ihop lite. hon som avskyr att stå inne.


kvällen börjar fint, minuterna innan olyckan.

vildarna glada i hågen.

så här ser graciana ut just nu, sydd och fin.

sen måste jag tacka alla underbara vänner som man alltid kan räkna med.
TACK, ann,  madde, sanna, mette, maria och dom snälla pojkvänner och andra som stannade kvar utan gnäll. ni vet att mamma och jag är evigt tacksamma.

så sandra om du har långtråkigt någon dag så vill graciana gärna komma ut och beta;)


RSS 2.0