lördag kväll.

sitter nu och kollar tv, nån film på 4:an. vissa hade sagt att att det är typiskt mig att bara sätta mig framför tven och kolla på vad som helst som visas. men det är rätt skönt faktiskt. mitt sätt att koppla av liksom.

har haft en lång dag idag. inte för att jag är super trött. bara lite, har redan sovit en stund i soffan ioförsig;) men har hunnit med mycket idag.
började i stallet imorse. men ändå inte så tidigt som jag brukar, så red jag graciana och crax. graciana börjar acceptera sitt nya bett mer och mer. en rak stång som jag lindat en självhäftande linda runt för att det ska bli lite mjukare.

2 fina rådjur stod i gnäggets gräshage och smaskade äpplen när jag red förbi i morse. bara 5m från mig. lilla may-day var så nyfiken i sin hage och stod och kikade genom staketet.


mette rakade craxen idag också. han blev så söt men det var inte utan en hel del protester :S

det här är inte kul tycker craxen...
bremsen är jätte dum, men man kunde ju bita lite på den iaf...

sen hade vi en minnesstund för alla våra fina hästar som gått bort under åren. det har ju varit två fina hästar som gått bort under den senaste månaden och det känndes bra att göra något för millan och pebbels och alla andra fina hästar som gått bort under åren.


om någon har en bild på någon häst som försvunnit från oss får ni jätte gärna komma/skicka bilder så vi kan minnas dom alla:)

sen åkte jag och ponte tillsammans med han föräldrar och kollade på THIS IS IT. michael jacksons film. den var hur bra som helst. bästa jag sätt på länge. rekomenderar den verkligen. vilken ödmjuk människa han var. så stor men ändå så vanlig. jag köpte CD såklart. imorgon blir det ridning till MJ :)


god natt, snart sover jag gott på soffan ;)

onsdag.

förkylningen e inte över än, känns faktiskt som den blir värre och inte bättre:(
var helt paj i morse, men drog mig till stallet iaf, och där var min små änglar. för 3:e dagen i rad så har jag min bästastalltjejstrupp som hjälp i stallet. imorgon ska dom få rida på stora hästarna som tack för hjälpen:)

jag tänkte inte rida idag eftersom jag kände mig lite sådär, men jag longerade lettan och red häppi en stund iaf. lettan e så duktig när man longerar. hon fick några små ryck idag bara. nån gång för att hon blev rädd för tjejerna som tränade inför lucian och en gång för att nån flög av i lilla paddocken (inte från vårat stall) och lettan var precis vid dörren och hörde alltihop. hon e så söt när hon blir rädd, piper och far iväg.
häppi tyckte nog att det var lite siså där med dressyr. hon har ju haft det väldigt bra i några veckor eftersom hon haft lite ont i ett ben och idag var första gången med dressyr. men det kunnde gått värre än vad det gick idag iaf.
sen hade jag turen att få paj på bilen. nån lampa lyser som inte ska lysa. skit! jag som ska besiktiga om en vecka.

sen jag kom hem har jag legat i soffan och bara sovit. snart ska jag flytta in i sängen och fortsätta mitt sovande. skönt.
god natt

super förkyld :S

å så värdo det är att vara förkyld. jag tycker att jag är det mest hela tiden. det värsta just nu är att min ena näsborre är täppt. omöjligt att andas in eller ut.

idag var det tomte verkstad igen.
här är världens bästa stalltjejer!!

matilda, johanna, johanna, matilda, matilda, madde, viktoria, olivia, emma, sofia, moa, carro och så 2:an (hästen alltså:)

mer då??
inte så mycket mer idag faktiskt. man e ju inte jätte tipptopp när inte alla ventiler i fejjan funkar. men det blev galopp träning på alice och lite vanlig ridning på häppi. hon e frisk nu så idag har anmält henne till tävling den 7:e i södertörn:)

har städat lite hemma också. har försökt dammsuga men våran dammsugare strejkar ju lite då och då så det tar ju 100 år att dammsuga våran lilla lägenhet.

nu ska jag strax lägga mig i sängen och pina mig igenom natten. förkylning blir alltid värre när man sover.

god natt!!

tomteverkstad :)

jag har som vanligt varit dålig på uppdatering under helgen. men ibland har jag helt enkelt inte tid. det har hänt så mycket under helgen att jag inte orkar skriva.

idag hade jag min alldeles egen lilla tomteverkstad i stallet. massor med nissar som sprang runt och jobbade. tack! världens bästa stalltjejer!! det finns helt klart inga som ni:) höstlov e toppen till och med för oss som inte har höstlov;)

annars idag har jag ridit graciana. prövade ett nytt bett. en rak stång som jag lindade med en självhäftande linda. för att det skulle bli mjukare och tjockare. hon tyckte nog att det var helt okej:)
sen red jag ut med nissarna på lettan. dom gick med unghästarna och jag red i täten. lettan är kanske inte den lugnaste filbunken att ha med, så det var tur att våra unghästar är totalt stencoola:)
sist på dagen red jag ut med C och hennes galoppare på crax. han har blivit så busig när man är ute och galopperar:) men det är ju roligt att man har hästar som e glada.
nu på kvällen var det dressyr träning, och idag blev det på steely. han är ju ingen hit i ridhuset på dressyr. han måste ju ha full koll på allt runt omkring. och då e allt också läskigt och man MÅSTE bralla lite mycket hela tiden.

nu ska jag ta mina kliiga ögon och dajja i säng.
lycka till maria med natten pluggande, jag e inte ett dugg avis;)
natti natt.

torsdag kväll.

hemma efter en helt vanlig dag i stallet.

så här fint gjorde graciana i stallet imorse. hon fastnade på nåt sätt i boxen och resultatet blev såhär. när man ser nåt sånt här så inser man att det är ganska stora krafter man håller på med.

våra söta lektionshästar som e redo för ingång, nu e det lunch dax.



ikväll så har jag haft ridlektioner. idag var det hoppning. gick bra för dom allra flesta. jag hade hempas lektion idag också. var riktigt roligt att ha dom vuxna. dom kan man ju finslipa lite mer än med barnen. där lär vi oss ju fortfarande grunderna fast vi börjar komma en bit på väg nu:)

imorgon e det äntligen fredag igen. det är ju helt sjukt vad veckorna springer iväg:) inte mig emot ioförsig.

idag blev letitzia masserad också. hon gillar det verkligen jätte mycket. men hennes långa ben kan ju pricka en hur bra som helst när hon e missnöjd med nåt. nu rider vi henne lite mer än tidigare. hon har tagit det lungt ett tag nu. vi ska eventuellt låta någon köra akupunktur på henne.

imorgon ska jag hoppträna blir nog alice och kanske crax. får se vad klockan blir.
nu e det dax att sova. god natt allihop!

onsdag.

jag och pontus har varit i kista galleria ikväll. pontus skulle kolla på en vinte jacka. hittade en jätte fin på MQ. jag känner mig lite hängig så jag hade ingen större lust att köpa nåt faktiskt. men en sak som jag blev sugen på var ett par jätte mysiga tofflor. så dom köpte ponte till mig:)
(gray´s anatomy i bakgrunden)


idag var det hur rörigt som helst i stallet. hovslagaren var där, madde klippte lektionshästar och jag blev aldrig klar. men nu sitter jag här i soffan och lurkar:)

red häppi ut en sväng idag. hon som brukar vara cool som en filbunke när man e ute var helt bäng idag. rädd för allt. hoppade och for när hon blev rädd. vägrade gå för hon såg nåt spöke i skogen. men vi kom hem levande iaf båda två:)
alex behöver verkligen dressyr så ridning på banan blev det idag. halvhalt vad är det??? alexandra vet inte svaret på den frågan iaf. hon e verkligen ett ånglok när hon lägger den sidan till. men det blir nog bra snart:)

imorgon e det ridlektioner igen. ingen träning för mig. hempa e borta och jag har alla lektionerna. blir lite ont om tid på dagen eftersom jag skulle hoppat 2 på kvällen och nu blir det 0. men men det går väl det också. för sen e det bara 1 dag kvar till helg:D

här kommer lite bilder från veckan.
bessie i sin favorit grotta i stallet :)


bill och bull i ridhuset (marre och häppi)


min fina lilla arwen :)


god natt!


19/10

har ridit dressyrlektion på crax idag. han skulle gått riktigt bra om det inte hade varit så att han var nr 2 nödig i 50 minuter av 60. men dom sista 10 så gick det ju rätt bra.
har kollat lite tävlingar nu, blir rätt mycket i november men det var ju på tiden.

imorgon blir det galoppträning på knubb-alice. magen måste bort om hon ska kunna hoppa nåt. sen blir det en sväng på marre och häppi också. hoppas det inte regnar, e så himmla ruttet att gå upp då.
nu e det bingen som gäller. god natt!

föresten, e det någon som vet en stuga i fjällen som hyrs ut vecka 53? ska vara hundtillåten också.
adjö.

hopp i galopp

löradagkväll och vi sitter hemma hos nicke och maria och kollar nya harry potter filmen. som vanligt har jag lite svårt att hänga med i filmer, kan ha med att göra att jag gör annat undertiden:)
vi har haft sån tur att vi blev bjudna på spagetti å köttfärsås här. passad perfa eftersom vi själva inte hade nånra som helst förslag på middag.


i torsdags så hoppade jag steely på träningen. han hoppade bra. blev lite studds och sen studds ett galoppsprång och oxer. han hoppade riktigt bra lilla bebisen:)



igår var hela dagen rätt tung. regn, tungt i stallet, frös, allt känndes helt enkelt tungt. men det kom lite ljus imörkret. igår så löshoppade vi unghästarna för första gången. arwen tycker jag iaf var riktigt duktig. blev lite fel ibland men har men aldrig hoppat förut så får man völ missa någongång;)
http://www.youtube.com/watch?v=idtwUJbneLg


idag har jag varit i stallet nästan hela dagen. hann med en del. red 2 stycken innan kl tio. alex oxh marre. dom gick okej båda två. marre lite bättre än alexandra. sen har jag klippt letitzia. hon tyckte det var så himla skönt, stod och sov hela tiden. fin blev hon också.





nu ska jag koncentrera mig på harry potter.
adjö och god natta

första snön idag.

i morse så kom årets första snö. var så himla mysigt. jag räknade snabbt ut att det bara är tio veckor kvar till jul. så om tio veckor gnor vi som aldrig förr för att få allt klart till självaste julafton :)       
sen åkte vi till ÖB och köpte grejjer till ridskolan. dom ska ta bort hästdelen så vi passade på. blev rätt mycket faktiskt. 
imorgon blir en lång dag. först jobba, sen rida, sen ha ridlektioner och sist av allt så ska jag själv träna. blir trött bara jag tänker på det. så nu e det väl dax att sov så jag orkar min dag imorgon.
god natt:)
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                       

tisdag.

såg när jag läste mitt förra inlägg att det var visst ett och annat stavfel, och lite konstiga ord. var nog mer trött än vad jag trodde just då:)
så efter som jag lär mig av mina misstag så insåg jag att jag var för trött för att blogga igår kväll att jag helt enkelt hoppade över det.
men red i iaf steely igår på dressyrlektionen. han var så jäkla muppig. han hade nått ryck i huvudet hela timmen. ganska jobbigt när man försöker koncentrera sig på vad man gör och han bara ruskar på huvudet 2 gånger i minuten. han var rätt laddad också. han vilade i söndags och super pigg igår. han e bra på samla energi. i lördags var han jätte trött, vilade i söndags och sen blev det krutpaket igår. idag gick det lite bättre. lite ryck i huvudet men inte lika mycket som igår, och inte lika pigg heller. då blir det rätt trevligt att rida faktiskt:)

när jobb och hästar var klart idag så åkte jag med pontus till hööks. det här låter väl helt sjukt lurkigt men jag köpte faktiskt ett par kopior av muckboots. såna skor med halvhögt skaft, fot av gummi och det som går upp på benet är nån slagt neopren. ser väl ut som ett nöt men jag ska bara ha dom när jag jobbar i stallet för att jag avskyr att gå en hel dag med blöta strumpor som det lätt blir vi den här årstiden.

nu i kväll var det dags för pontus och rida igen. jag passade på att testa mina nya skor, jätte sköna, bra köp där. pontus red på favoriten talan. han hade galopperat idag igen. verkar gå bättre och bättre med det där. borde kolla någon gång, men det är ju så mycket annat som man kan hinna med när han rider och jag inte har nåt speciellt att göra. idag var jag så duktig att jag tog ut pebbels och klippte henne. rakade bort päls alltså. hon var dösnäll. en minder för madde imorgon. blev riktigt fint om jag får säga det själv.

men nu e det dax att sova så jag orkar upp imorgon, inte för att jag är pigg någonsin på veckodagarna men det kan nog bli mer eller mindre trötthet som slår emot en när klockan ringer.
god natt!

god natt.

shit va jag e trött. har "jobbat" i stallet hela helgen. igår kom jag vi nio och åkte hem vid sju  och idag vassar jag där sju, mockade med maria mamma å några till. sen brassade vi iväg till stockholmscups match i huvudsta. gick väldigt bra för MRK. oavgjort och en poäng blev det. när vi kom så var det bara att sätta igång att rida. 3 st blev det till slut. å nu e jag så trött att jag håller på att dajja. har somnat minst 10 gånger under dom här korta meningarna ¦). men ska bara visa hur jag möblerat om hemma.

från köket.

från soffan/vardagsrummet.


nu måsta jag sova innan det här inlägget blir papparat med fler konstiga meningar. har redan raderat några stycken.

god natt!!

halloj!!

ligger i sängen med datorn i knät. är det inte underbart med en liten dator som man kan ha i knät och ha med sig överallt. har ikväll varit hos familjen ekersens och blivit bjuden på tacco middag. väldigt gott var det. det var en tack för tuvapassningen i måndags middag. jag gled alltså med på pontus bananskal.
har uppdaterat lite dåligt i veckan, men i bland så orkar jag helt enkelt inte skriva nåt på bloggen. men men...

idag her jag ridit rätt så mycket iaf. först var det alexandra. hon var rätt så hemsk. vet inte var det var men hon ver inte med på mina notor iaf. sen hjälpte jag sanna med ettan. hon har ju hjälpt mig mycket så då var det dax för pay back time. hon gjorde ju illa fingret igår. han var rättdså trevlig att rida. var ju bara det att han tar lika långa steg som hebbe:)
sen red ju ut på crax. han var pigg och glad idag. ville gallopera fort och helst hele tiden. sen sist idag blev det en runda på graciana. sanna skrittade häppi och jag graci.
imorgon blir det en dag i stallet. ponte jobbar hela dagen.
men nu e jag trött och behöver minskönhets sömn.
god natt:)


måndag.

har precis rastat mormor och morfars hund tilda. skönt att komma ut en stund i friska luften. man skanar det ju lite när man när man är inne 10 timmar och lyssnar på mycket "intressanta" föreläsningar. har ätit paj som mormor hade fixat till när vi kom hem (jag och min taxi chafför morfar:).
så till dagen på flyinge. jag har massor av idéer som skulle kunna göra kursen såå mycket bättre. tex en rundvandring på flyinge och strömsholm hade ju varit en trevlig aktivitet under dagen. så man vet var man är...
sen om man vill att alla ska hänga med på föreläsningen  så borde man ha föreläsare som förmedlar på flera olika sätt. inlärningsstilen är ju olika på alla... alla e ju inte audiotiva. men annars var ju lunchen väldigt god. skånskkalopps, kan det bli bättre??

lite bilder nu...

släktingar från igår.



lilla tilda sitter fin i "mitt" rum.

hon e hur så söt som helst, lite vild mest hela tiden. men just nu ligger hon och sover under bordet. hon har ju blivit utvisad ett par gånger innan.
nu ska jag kolla på svenska hollywoodfruar, adjöss!

söndag.

och jag ligger i soffan hos mormor och morfar. åkte till skåne idag mitt på dagen. flygningen gick bra men det blev lite osäkert när vi skulle gå ner för landning. kaptenen sa att vi eventuellt var tvungna att åka till köpenhamn och landa där. men det slapp vi. men det blev kanska turbulent när vi skulle landa, men vi överlevde allihop:)

när jag kom ut så var mormor och morfar där och väntade på mig. ska bo hos dom i 2 nätter nu när jag e på utbildningen på flyinge. men om man trodde att man skulle få komma hem till dom och ta´t lungnt så hade man ju fel. direkt åkte vi till mormors bror kjell och hans fru ingegärd på middag. observera att jag landade strax efter ett och då skulle dom på middag. lite tidigare än vad jag e van vid. vi brukar ju äta vid 7,8,9 i vanliga fall. men det var ju kul och se alla dom där släktingarna. det var mormors 5 syskon med vissa respektive. alla runt 70 år+.
sen körde vi hem svea (mormors syster) innan vi åkte hem. 
nu på kvällen har vi kollat tv ätit mackor (tur!). nu ska jag försöka sova så jag orkar dagen på flyinge imorgon.
god natt. 
imorgon ska jag se om jag orkar lägga upp bilder, tar ju så långtid när man har trådlöst bredband...
god natt igen:) 

fredag.

helgen e här och allt går så fört som vanligt. om tre månader är vi redan på ett nytt år. det var bara nåt som jag kom till insikt med igår. säger man med igår? eller till igår? vet faktiskt inte, men så här kommer det bli nu iaf. igår blev det ingen träning. hempa e fortfarande sjuk, så man kommer få härligt med skäll nästa gång man rider och har hittat på en massa grejer på sitt eget sätt. inte bra, men det e så man jobbar liksom. sitt eget sätt är ju alltid lättast. så igår så fick jag ha mina egna lektioner och sen åka hem. fast det var rätt skönt för jag var så jäkla kall och nerkyld ända in i skelettet. så det är inte många veckor innan man måste hålla sig i ridhuset månad in och månad ut, ända tills våren kommer tillbaka igen.

idag så var det först jobb (som vanligt) sen red vi en första sväng. jag skulle rida marre, men eftersom hon är ett nöt och tycker att leken du kan inte ta mig är den roligaste i världen så blev det inte som jag tänkt. jag jagade henne i en 20-30 minuter innan jag gav upp och tog alice ist. men det som är ganska lustigt är att hon ville ju egentligen komma in. hon galopperade förbi mig som en tok flera gånger innan jag gav upp, och när jag sen tog alice och gick till grinden gissa vem som kom i galopp till grinden....???? japp.

red alice på banan, hon e inte så pigg. är hon dräktig eller inte? frågen e då med vem??? om hon inte är det så e det hon som måste göra ett ryck uppåt. då e det hård träning som gäller och magen ska bort.
longerade lettan en stund också. hon är bra lustig, när man rider e hon rätt så laddad. men när man sen har henne på lina och hon kan få springa hur mycket hon vill så e det plötsligt inte så kul längre. konstiga djur är alltså. hundar är ju likadana. om man inte kollar när dom leker så e det inget kul att leka.
sist idag red jag ut en sväng på alexandra tillsammans med madde och ringo. vi red förbi togge och hade turen att få se hans senaste räddning. ett lite gulligt svart lamm. belle tror jag hon hette. hennes mamma ville inte ha henne och då e togge där och räddar henne såklart. "mannen som kan tala med (alla) djur" alex var så nyfiken hela tiden så hon fick lov att nosa lite:)


nu ikväll kommer vi just från nurke och blondie. vi var där och glodde på idol, käkade sushi och sov i deras fåtölj (iaf jag) måste bara säga att jag personligen tycker det är skandal att shlager camilla gick vidare och inte superbra jon. snacka om miss från juryns sida att låta henne kvala.

en bild på johanna och arwen som tränar i paddocken idag. guld stjärna till johanna som tar hand om min lilla bebis på ett föredömligt sätt. tack!


god natt nu ska jag sova så jag orkar gå upp i tid och rida innan stormen kommer över oss imorgon.


RSS 2.0