en snabbis

nu skriver jag en snabbis innan jag måste in i duschen. ska till philip på födelsedags ferre. ville bara säga hej så ni inte tror att jag gått under jorden :)
kanske skriver nåt innan jag går, får se vad klockan blir.
kram så länge.

torsdag kväll, nästan natt.

så var veckan längsta dag äntligen över. när man är som allra tröttast på veckan så är dagen som längst. först jobba sen rida sen ha lektion och sist av allt rida lektion själv.
red letizia och steely idag på dagen. letizia gick väldigt bra idag. det blev mycket galopp arbete. hon var jätte duktig. hon e ju expert på att ligga tungt i handen men inte idag, tack så mycket. steely har en lugn vecka, han var lite hängig när jag kom hem från göteborg så nu får han glida runt lite. idag skrittade vi ut själva det är ju = hej å hå! men jag satt ju iallafall kvar.


tjejerna på mina lektioner fick träna på att känna hästarna. det fick dom göra genom att blunda när dom red. det var nåt jag kom på igår när jag red ringo. hoppa inte bara upp och rid, utan hoppa upp och känn efter hur hästen faktiskt känns å sen rid.

hoppade alice idag på lektion. det gick helt okej.
caroline provred häppi idag. vet inte riktigt hur hon tycker att det gick. häppi är ju ganska svår när man rider henne första gången. hon blir ju lite stessad då. får höra med henne nästa gång vi ses.

nu e det sovis dax, god natt.

god natt

blev inget skrivande igår, var i stallet först hela dagen sen var det bara hem och ta en dusch, åka tillbaka och så var det dax för tävlingsryttarmöte. alltid väldigt trevlig. höjdpunkten är ju självklart smörgåstårtan! sen blev jag sådär som jag ofta blir, orkar inte åka hem. så jag, ann och mamma satt och pratade i klubbis tills kl 23.00. man var ju pigg i morse eller inte.


det var ju bara att gå upp i morse. jobba i stallet. det är ju väldigt skönt när barnen har lov då får man alltid hjälp med lite allt möjligt. TACK alla duktiga tjejer! igår blev det uteritt för hela slanten och idag blev det ridhuset. red häppiness på ett nytt bett idag. det måste gå att ta tillbaka henne när det gäller hoppningen. red henne på gummipelham. det gick bra, verkade gilla det. tuggade hela tiden. lite för pigg i galoppen men helt okej för att ha vilat igår. red också alexandra och letizia. alla gick helt okej idag men häppi var nog bäst.
gjorde en annan kul grej idag. jag red ringo. en häst som förhoppningsvis ska bli en lektionshäst så småning om. det är ju alltid lättare att hjälpa nån med en häst om man ridit den själv. han var lite muppig i början men sen gick det bättre.
det finns ju inget härligare än att rida en häst som bär sig själv och man inte har nåt i handen. lovley!

nu e det god natt, en lång dag väntar imorgon. god natt!

hemma igen.

jaha, då var man hemma igen då. tiden borta går ju så himla fort jämt. man är ju tillbaka i gamla vanliga lunket på en gång, så känns det ju inte ens som man varit  borta alls.

nu till gårdagen:
det blev inga fler autografer tyvärr.
men det blev svensk seger i världskups kvalet. svante johansson med hästen saint amore. det var ju helt sjukt vilken stämning det var när det var prisutdelning. man fick en sån där klump i halsen som lätt kunnat slutat med en tår. det gjorde det också för svante. publiken stod upp i minst 5 minuter och applåderade och skrek å visslade. vilken känsla det måste ha varit för honom.
saint amore var helt cool lugn hela tiden, så himla fin!

svante johansson och saint amore.


sen köpte jag lite grejer också. det blev förbygeln som kostade en tusing, lite dyrare än jag hade önskat men den var snygg, satt väldigt bra och gjorde vad den skulle nämligen höll sadeln på plats så den inte gnuggas mot inken. sen blev det ett träns till henne också, äntligen ett som passar. sen köpte jag en hjälm. letade ju efter en som inte skulle vara så dyr. men efter som jag har nån konstig huvudform så kan jag bara ha ett märke å då kostar det ca 2500:- minst med en ny hjälm. hittade en som jag skulle köpa men då fanns det inte i den färg och storlek som jag ville ha. men hon i våran stammis monter erbjöd mig en hjälm i utgående modell som hade kostat en halv förmögenhet för "bara" 1000:-. det var ju biff så jag tog det direkt. det är ju en hjälm som jag iaf bara ska rida i hemma. köpte några strumpor till mette och carro och ett halsband till stina (ann och patriks hund) som tack för all hjälp i helgen. fick också ett super snyggt armband av mamma.




alexandra i sitt nya träns och förbygel.


longerade steely idag, trodde att han skulle vara alldeles tossig. men han var ganska trött faktiskt. han är lite snorig och var ganska matt i pälsen. han har ju väldigt lätt att gå upp och ner i vikt och nu hade han blivit lite för smal tycker jag. så det blir till att ge honom mera hestekraft.
sen red jag ut på alexandra. hon var där emot alldeles tossig. fick till och med hoppa av för att hon inte skulle ramla när hon med våld skulle hem och jag skulle inte. det var verkligen härligt ute, kändes som jag var ute och red i narnija.

jag och alexandra tittar ut över narnija skogen, mysigt!

red alice på lektion idag. å hjälp vad jag fick kämpa. hon en så lat så det är helt sjukt. men det gick lite bättre mot slutet. men jag var helt slut.  hennes mugg läker inte så bra heller. inatt har hon jodopax på så får vi se om det blivit nåt bättre tills imorgon. millan står också med bandage. är det inte bättre imorgon så får nog hempa ringa kerstin.
nu e det slut för idag så god natt!

sista dagen i göteborg.

så börjar den sista dagen i göteborg. idag ska jag köpa en brösta till alexandra. sen behöver hon ett nytt träns. skulle vara roligt att hitta något till mig själv. pontus ska köpa ett par skor som han kan rida i.

ska försöka hitta några fler ryttarkändisar som kan skriva autografer som jag kan tävla ut till er!

får se när vi kommer hem om jag orkar skriva nåt då, annars ses vi i morgon.
bye bye allihop!

så var dagen slut....

nu e vi tillbax på hotellet. kollade på hoppning och sen fyrspann. det blev ingen shopping på kvällen. men har hittat en förbygel till alexandra. kostade "bara" 995 kr, billigt? men men hon måste ju ha en så det är ju bara och punga ut med pengarna. letar också efter en hjälm. eftersom min knäcktes när jag ramlade av letizia. men jag kan ju bara ha dyra hjälmar så jag letar vidare.

i hoppningen så vann edwina alexander, australien. och 2:a kom rolf-göran så ännu större anledning att tävla om en autograf från honom. det gör du på inlägget längre ner på sidan.

middag blev idag en cesarsallad och cola på hotellet, mycket gott.




rolf-göran på väg in på prisutdelning.


vinnande ekipaget i fyrspannskörningen från holland.

bye bye sov gott

pytte lite shopping idag.

har bara köpt lite grejer idag (än så länge). men det har blivit ett par stigbyglar och några sulor som kanske kan hjälpa mig med höften. det lär inte bli bra men jag kanske inte får lika ont i knät och fot leden om jag har dom. det blev också en surprise till en som alltid ställer upp. kram på dig du vet vem du är;)
mamma köpte en..... ja gissa vad? ni som känner henne har nog redan räknat ut vad, jo en jacka! väldigt snygg iaf..
nu ska vi tillbax och kolla lite mer i mässan. kanske blir det nåt mer idag vi får se.


sulor och ett par bruna stigbyglar.


mammas snygga jacka.


i hoppningen i dag var häppiness syster med och hoppade. gick precis på samma sätt som häppi, lite stötigt och framåt lutad.

Laetitia 1999, e:lap top ue: baryshnikov
svensken alexander zetterman är ryttare.

bye bye syns igen ikväll:)

TÄVLA HÄR!

nu kan du tävla om en personlig hälsning och en autograf från Rolf-Göran Bengtsson. Rolf-Göran tog silver medalj i OS hoppningen 2008.
för att vinna ska du svara på denna fråga:
i vilket/vilka pris(er) var Rolf-Göran nominerad till på idrottsgalan 2009?

skicka svaret till mig på mail adressen [email protected] senast 27/2 2009.
vid flera rätta svar lottas en vinnare.
lycka till! kramar från malin


Rolf-Göran skriver din autograf.


frukost!




inte speciellt nyttigt men man får ju passa på när man bor på hotell.


nu ska vi ner till skandinavium och kolla på hoppning och annat, sen blir det nog en hel del promenerande på mässan också.
bye bye.

frukost!

nu e det dax för hotell frukost. det är ju så himla gott. tar med mig kameran ner så blir det bilder sen.

sigtuna- göteborg

började dagen i sigtuna och slutar nu dagen i göteborg. ska ju kolla på göteborg horse show hela helgen, jippiii :) blev bara en snabbis på mässan idag. vi skulle ju på jerry williams show kl 7. hur sjukt är det när man har köpt biljetter till kvällsföreställningen? jo, svaret på det frågen är.... det var bara dressyr hela kvällen. men jerry showen var toppen!

det är ju toppen med bärbar dator. det är ju bara att packa ner och sen pack upp den när man kommer fram. sen är det bara att sätta igång att blogga :) och kolla igenom alla andra sidor som man måste kolla varje dag.

häe kommer lite bilder...

middagen idag. glömde att ta kort innan jag började äta maten, men men ;)


han står där i mitten lite liten men ändå.


 världens drag och show hela tiden.
nu e det slut för idag, god natt.

mamma = bäst!

idag på morgonen hade jag en stund av nerighet. det är när jag bara känner att inget går. idag hade jag lite svårt att hinna med allt, som det brukar vara på torsdagar. men mamma ställer alltid upp som vanligt. hon red två hästar innan hon åkte och jobbade. då känndes allt mycket lugnare. stallet tog långt tid att göra iordning idag. vi var inte klara med allt föres kl 1. länge för att vara oss. sen red jag ut på crax. han har ju ingen koll alls på fötterna när det är isigt ute. sen longerade jag steely. han behövde verkligen springa av sig utan mig på ryggen. mer uppe i luften än på marken. snart ska jag tillbax och ha lektion i det super varma ridhuset. men man får ju iaf röra sig lite när det är hoppning.
sen ska jag hoppa häppiness för första gången på ja vet inte hur länge. hon kommer vara alldeles för pigg för att inte jag ska få jätte mycket skäll, kul? det får vi se....
bye bye

hej hopp!

så var men tillbax igen. idag har varit som vilken dag somhelst. känner att jag aldrig har nåt nytt att skriva. men men så är det väl ibland, alla har väl en vardag att dras med.
nu på kvällen har vi varit hos pontus föräldrar. yvonne fyllde nämligen år igår. så vi åt lite mat och tårta. verry good!
sen har jag tonat mitt hår idag också. det blev väl ungefär samma färg som förut. men jag tycker att det blir lite mer lyster när man tonar.
sen har ju mitt favvo program säsongs premiär idag, grays anatomi!
jag missade ju ungefär hela förra säsongen så nu får man gissa  sig till lite.  men spännade e det allt.
nu ska jag sova så jag orkar med torsdagen. den är alltid lite tung. jobba i stallet, rida, har ridlektioner och sen hoppa själv. den tar liksom aldrig slut. men sen rätt var det e så är dagen slut ändå. så vi får se om vi ses imorgon, jag brukar vara ganska trött  när jag kommer hem så räkna inte med nåt.
bye bye så ses vi kanske imorgon :D

dag 2 i veckan

jaha idag är det dag 2 i vecka 8. skönt med 4 dagars vecka idag. jag känner verkligen att det ska bli skönt med lite ledighet. stallet gick rätt fort idag. sen red jag marre, häppi och alexandra. när jag red marre så var bessie med oss i ridhuset. hon var jätte snäll å duktig. låg och kollade när jag red runt runt.

pontus försökte få biljetter till madonnas konsert idag, men det var ju en omöjlighet :( så det blev inget göteborg i sommar.

pratade med mormor idag också. hon håller ju på att forska i mitt höft fel. hon hade nån nyinflyttad ortoped där hon bor och skulle fråga han om lite sånt som hör till det. får väl hoppas att det går bra. svårt att tro det bara när chefsortopeden på KS säger att det troligtvis inte går att fixa till det. men men. bit ihop!

nä nu e det sovtime. ses imorgon! bye bye

tillbax igen.

jaha så va man hemma igen. idag har dom som tävlade igår fått ta det lungt. longerade dom en liten stund i ridhuset. dom fick välja gångart själva. crax startade i galopp och busade hela tiden, letizia var jätte trött. hon skrittade bara runt runt. sen har vi ju allan brallan, hon är så uppe i de blå. jag smackade lite och hon började lunka runt i en taktmässig trav. sen hände det inget mer. det ökades inget och minskade inget. hon bara travade där i sin egna lilla värld.
nu har jag varit och ridit dressyrlektion. jag hade steely. han var lite eller ganska mycket på G till en början men lugnade sig så småningom. sen gick han väldigt bra.

sen kom ann med en hjälm. en som pontus ska ha när han ska rida om 2 veckor. det ska bli så kul. jag tror faktiskt att han kommer vara duktig. all tid han tillbringat på läktaren måste ju ha gett nåt resultat.
nu e det dax att gå å sussa, bye bye

tillbax snart.

snart e jag tillbax i stallet. och snart efter det är jag tillbax för att blogga om dagen.
bye bye

tidig morgon idag.

idag började dagen verry tidigt. kl ringde kl 04.15. det känns rätt så tidigt för att vara en söndag. det var ju dags för tävling idag. den första för året. men går man upp tidigt så kanske man kommer hem tidigt. alice crax och lettan skulle med. idag skulle dom få börja lite lungt med bara en 1.20m. det var ju lagom efter som det var väldigt kallt idag. crax startade först. han har ju ett litet problem på tävling, det är inte så litet föresten. han är ju livrädd för andra hästar. han hoppade så bra..... tills dess att ekipaget efter mig var inne på banan och en bit bakom en kombination. crax tappade totalt konsentrationen och fick då 3 rivningar. men innan det och sen efter det så var han sååå duktig.

fina crax efter hoppningen idag.

sen skulle alice hoppa sin första tävling som stor häst. japp, hon e stor nu ingen liten unghäst längre. hon var också duktig. men jag rd lite klantigt in i en kombination alldeles för kort in så hon nådde helt enkelt inte fram till b- hindret. så kan det gå.

alice och hempa efter hennes hoppning, vilken hästskötare alltså;)

letizia e ju fortfarande unghäst. så hon har det ju lite lugnare. hon hoppade så himla bra. hon var ju en aning stressad i hoppningen i torsdags, men idag var hon helt lugn inne på banan. helt perfekt på varenda hinder. ett lite missöde bara. min högerskänkel var nog inte lika stark som den vänstra så efter ett hinder trodde hon att vi skulle åt höger, så hon svängde. men grejen var ju att vi skulle rakt fram. så då blev det 4 fel + tidsfel. men för att bara ha hoppat och ridit fram i vänster varv och fåt stressat iväg till banan 7 ekipage tidigare än vad jag egentligen skulle så tycker jag att hon var duktig.

letizia i lastbilen.

så summa sumarium så tycker jag dom skötte sig bra, det var ju trots allt en nationell tävling och den första på säkert 3 månader.
när vi kom hem så kan man bokstavligt talat säga att vi inte kom innanför dörren innan allt föll samman.

tack alice! för att du e så snabb i tanken. alice skulle gå in i boxen, men lyckas på nåt underligt sätt gå in i hyllan och allt rasade. som väntat så reagerade hon inte över huvudtaget på att en hylla föll omkul precis brevid henne. lilla allan brallan e så knäpp.
nu ska jag gå och dajja i sängen, kanske kolla på en film eller så blir det tv.
bye bye

usch vilken dag.

vilken jäkla dag. idag har ju ingenting gått bra. började rätt hyfsat. jag hade bakat en tårta till pontus. så halv 8 åt vi tårt frukost.

halva tårtan kvar efter frukost.

sen bar det av till stallet. jag skulle ju bara rida 1 häst innan 10 idag så lite sovmorgon blev det. red på steely. han gick ganska hyffsat. men jäklar vad kallt det var. 11 minus. sen skulle vi iväg till ulrika och stefan för att tvätta hästarna och rida lite på dom som ska tävla imorgon. men lastbilen startade inte och allt blev skit. så vi fick skritta ut ist. ännu mer kallt.  vid det här laget var jag på väldigt dåligt humör. jag hade faktiskt inte bestämmt om jag skulle tävla eller inte. men sen gjorde jag en uppryckning och tog tag i allt. jag knoppade hästarna, mette borstade och madde linkan smorde alla grejer. sen kom pontus och bar ner allting till lastbilen. TACK alla för hjälpen!

letizia i knoppar.

crax i knoppar. glömde ta kort på alice, så henne får ni se imorgon.

sen var det till att skynda sig hem. lill fisen hade ju kalas idag. hon fick pippi filmen och hjärte godis av oss. godiset var nog mest populärt av allt.

fisen i sin fina nya klänning.

nu har vi precis kommit hem från pontus föräldrar. och jag ska gå och sova, klockan ringer ju vid 04.15 i natt. skööönt!
nu kan jag ju avslöja pontus alla hjärtans pressent. han ska börja rida i gubbgruppen som ska starta snart. han har länge sagt att han skulle vilja rida men inte har råd. så nu e det fixat!
jag fick ett jätte fint armband av pontus.

armbandet jag fick. och nej jag är inte död, bara väldigt blek. jag har en ljus hudtyp;) sen var armbandet lite litet har tydligen också lite tjockare benstomme än dom flesta.
bye bye

tillbax igen.

nu e jag tillbax igen.
igår blev det inget bloggande. jag hade ett 15 timmars pass i stallet och när jag kom hem efter tio så hade jag helt enkelt inga krafter kvar. dom jag hade gick till att duscha och äta. först jobbade jag, sen red jag. minns inte vilka just nu men jag minns iaf att det gick sådär med alla 3. sen hade jag ridlektioner. 2 st. och som vanligt är tjejerna väldigt duktiga, kämpar alltid på bra. jag kämpade också på i kylan. det var så jäkla kallt att jag höll ju på frysa fast i marken. sen hoppade jag letizia. det gick inte speciellt bra. jag hade så jäkla ont i höfterna. inte kul men det är bara att bita ihop så länge man  kan.
letizia efter träningen igår.

lilla milli var med på en av lektionerna. hon e så fin och duktig när hon går där med matilda.


idag var höfterna lite bättre, skönt! jobbade på som vanligt idag. men fredagar e ju alltid sköna eftersom johanna har praktik hos oss då. när stallet var klart så hoppade jag. först alice. det gick både bra och mindre bra. fortsatte där vi höll på igår. det var ju lite lättare med henne eftersom hon inte e lika frammåt som letizia. sen var det dax för crax. han var jätte pigg till en början men lungnade sig lite efter ett tag.då gick det ganska bra.
sen har jag förberett tills på söndag. det tag ju mig 100 år att hitta alla täcken. sen tog jag fram allt som ska med utom sadel och träns. fixade crax och lettans manar. så det ska gå lite lättare imorgon.

jag och alice.



morgon trött alexandra.


 jag gillar inte den här pausen som är i let´s dance. den är alldeles för lång. jag blir ju jätte trött av den här väntan.
god natt och bye bye.

tack!

pontus är ju helt otrolig. idag skulle jag vara hos läkaren 13.30. inget farligt. ville bara kolla några födelsemärken. eftersom jag inte visste om jag skulle ta bort några och alltså inte visste om jag kunnde rida efteråt så var jag tvungen att rida innan. ska ju tävla på söndag så det är ju inte lämpligt att låta dom stå. pontus är så snäll att han fixar allt i stallet medans jag rider. hann med 4 hästar innan 12 idag. rätt bra om jag får säga det själv. sen skyndade jag mig till doktorn. efter det åkte jag till gåvogömman för att handla upp mitt presentkort som jag fick när jag fyllde år. det här blev det för pengarna.

fina burkar för the, kaffe och nåt mer som jag inte vet eftersom texten står på franska. sen har jag sprayat träskålen som står till vänster i guld.

sen köpte jag en korg. den ska jag ha när jag handlar. spara på påsar och naturen. invigde den idag på coop:)

fina bilder va? har fått tillbax min kamera idag, så nu blir det lite mer kort igen:)
jag skulle ju till väsby och hämta kameran och passade på att gå in i väsby centrum. fick ju pressentkort på gina av pontus föräldrar i julklapp. så idag köpte jag en väldigt snygg jacka.

den gör sig inte riktigt rätt på em galge, mycke finare på.

jag köpte också en jacka/ skjorta till pontus som tack för hjälpen idag. rätt cool tycker jag iaf. sen blev det lite mojs hem också. bl a ett fat till vardagsrumsbordet, en mycket snygg krona, som passar perfa till M & P bokstäverna. sen blev det 3 fina vaser som passar ihop till dom andra som jag redan hade. frånbörjan var det 4 st vaser, men jämna tal är inte bra så med 3 till blev det ju 7 :D

kronan.

3 nya vaser närmast i bild.

och ett fat.

nu e det dags att nanna kudden, god natt.  

så där ja!

jag är äntligen ute i god tid. jag är en sån som alltid är ute i sista sekund med allting. idag har jag börjat mitt fix till den14/2. jag känner mig nöjd över min påhittighet. pontus! du kan aldrig lista ut vad det är för nåt!

idag har jag ridit på crax och letizia. crax känndes ganska trött, så han fick ta det lite lungt. han ska ju tävla på söndag. få se hur han känns senare i veckan. kan vara så att jag måste ge honom lite mer havre så han piggar på sig. sen var det letizias tur. hade lite onda aningar vad det gäller den alldeles "underbara" vänster sidan. men tro det eller ej? men idag var hon inte ett dugg stel. det är konstigt de där, hur hon kan ändras så mycket från den ena till den andra dagen.

nu ska jag ta en dusch, sen ska jag hänga upp tvätt och slänga i en ny maskin. jipiii!

äntligen måndag.

så var det måndag igen. veckorna går ju så fort nu. men det är ju bra, då kommer ju sommaren snabbare. det brukar alltid vara jobbigt att jobba måndagar. men idag var det riktigt bra mockat och påfyllt i stallet. duktigt madde och olivia.


sen red jag häppi. som idag var väldigt spänd. det var väldigt läskigt att vara ensam i ridhuset. solen som sken in och alla spöken i hörnerna. sen red jag alice. vi red ganska mycket framåt idag. måste få upp hennes tempo lite. sen åkte jag hem en stund innan det var dax för lektion. jag fick jätte fina bokstäver av mamma idag, och så här fint blev det.

pontus och malin. när jag kom hem från stallet så var den här hyllan fylld med böcker och lite annat. men jag städade säkritären och så åkte alla böcker in i den. å då fick mina nya fina bokstäver sin egna plats på en tom hylla.


sen var det bara åka tillbax till stallet. då var det dax för dressyr lektion. jag red letizia idag. det gick ganska bra. förutom att min vänstra arm höll på att lossna från sitt fäste.
nu e jag hemma igen och kan inte längta mer till min säng.
bye bye god natt (GN).

hej hopp!

idag känns det som om jag har hunnit med en hel del. först så sov jag ända tills 8.30, skönt med en sovmorgon. sen åkte jag och mette till stallet. jag red marre och häppi, det gick väldigt bra faktiskt. mette red lettan och alex och mamma red alice och graciana. steely och craxen hade vilodag idag. sen skyndade jag hem. jag och pontus skulle åka till mogge och erika och gratta linnéa (deras yngsta dotter). så vi åkte till eurostop för att köpa pressent. vi hittade en jätte rolig traktor som spelar och låter. perfekt som väckarklocka när barnen går upp tidigt på morgonen.
sen åkte vi till pappa och anna och hämtade bessie och zelda. zelda ska vara med mig imorgon igen, det är bra vi samlar på oss många hundpassningar:)
igår var jag ju duktig och städade min garderob, idag har jag städat garderoben i hallen. alla jackor var inslängda. men nu har jag vikt in alla jackor i en hängande hylla. så bra! man ser ju faktiskt vad man har där inne nu.
undra vad som ska bli mitt nästa projekt? det lär ju ta ett tag innan jag orkar ta mig ann nåt, men nåt ska det bli.
jag vet iaf att jag ska ha en grön låda från ikea. där ska jag gömma lite kokböcker, spel och lite annat skit jag har på en hylla i köket. jag gillar att gömma grejer.det som inte syns finns inte. ett av mina motton:)
bye bye ses imorgon.

lilla gumman och lilla(stora) gubben.


graciana i torsdags när hon hade lite ont i magen. hon som är så tuff i vanliga fall var ganska ynklig i torsdags.



jag och steely efter hoppningen i torsdags, ny rullad och härlig. han e så stor nu för tiden att han inte längre får plats på bild ;)
(ögonen får ni se en annan dag.)

rätt nöjd faktiskt:)

vi gick runt munkholmen idag med bessie och zelda. bessie tyckte det var jobbigt och gå så länge i koppel utan att få göra som hon själv ville. å zelda mäeker man ju inte en av att man har i ett koppel. när vi kom hem så sov dom enda tills anna kom och hämtade zelda. sen sov bessie vidare. jag var väl inte heller väldens piggaste när vi kom hem från promenaden. det är ju helt sjukt att man inte kan gå i dryga timmen utan att få ont. jag måste verkligen ringa till KS nästa vecka och höra om det finns nåt dom kan göra åt det där.

underbar bild??? zelda kollar åt nåt helt annat håll och bessie försöker få av sig grimman.
min kamera har åkt till nån special lagning och mobilkameran kanske knäpper av 1 kort på 20 försök, å då blir bilderna så här bra....

när vi sen kom hem så började jag städa min garderob. har plockat ut allt. vikt om allt och gjort mig av med 3 ica påsar. känner mig mycket nöjd över det.
pontus har åkt till robin på tv-spels kväll och jag har kollat på melodifestivalen. känner mig nöjd där också faktiskt. jag hade 3 favoriter och 2 av dom gick till final i globen och den 3:e gick till 2:a chansen och blev deutom juryns favorit. ser bra ut inför fortsättningen av denna never ending story.
god natt och bye bye.

kall morgon.

å det e så kallt när det är så här 0 gradigt. kylan tar sig liksom inanför kläderna. jag red steely i ridhuset idag. han känndes fortfarande trött efter hoppningen i torsdags. så jag tog det ganska lugnt. sen red jag och mette ut en sväng. fy faan va kallt det var. mina händer var helt stela. tur att alexandra är snäll. men hon var väldigt laddad hela tiden. om hon hade fått hade hon nog gärna tagit en ökad galopp. nu e jag iaf hemma och ska ta en  varm dusch. sen ska vi gå ut med bessie och zelda. ska också försöka ta mig i kragen och städa ut min garderob, den är för full och det finns en del grejer som jag troligtvis aldrig kommer kunna få på mig igen.
bye bye så länge;)

torsdag + fredag

igår var jag så trött att jag inte kunnde skriva nåt när jag kom hem från stallet. men igår hoppade jag steely på lektion. det var första gången sen innan jul som han fick hoppa. så det kan man ju säga att han gjorde både över hinder och utan hinder.
jag hade tänkt att vara snabb i stallet så jag skulle hinna hem en stund innan jag skulle ha lektioner. man det blev det inget med, graciana fick nån slags kolik, men det var inte nån vanlig kolik utan kanske mer en släng av kolik. så det var bara till att gå och gå och gå under eftermiddagen.

idag hoppade jag crax. han var superpigg. inte kanske så vanligt på just honom. men det gick väl rätt så bra iaf. sen har jag ridit ut några svängar idag. först på graciana. sen red jag steely och lurade med mig madde på alexandra. steely är lite sådär att fara ut ensam i skogen på. men det gick bra iaf. sen tog jag snälla häppi sist. hon e så duktig när man e ut själv. det hade börjat skymma men hon bara går som en liten klocka:)


nu på kvällen så har vi haft lite folk hemma på middag. det var ylva, phille, nicke, maria och lilla tuva (tuva var visserligen inte med så länge, hon stupade nämligen i säng efter 1 timme eller så) vi åt och kollade let´s dance. det var verry nice. fullt hus med hundar var det också, så nu e bessie helt slut.
nä nu ska jag gå å sova så jag orkar upp i morgon bitti. ska träffa mette vid halv 8, 8.
god natt och bye bye!

hallo!

jag tror att jag börjar bli sjuk. vet inte riktigt. lite ont i halsen har jag. sen känner jag mig lite så där, ja ni vet hur det känns när man inte riktigt vet vad. snart är mitt favvo program. made in sweden!

idag tog jag det lugnt i stallet, red inget idag. hade frilongering. man skulle också kunna säga att hästarna var lösa i ridhuset och hoppade. dom tyckte att det var jätte kul speciellt crax. han slutade aldrig att springa runt. längtar till imorgon då är det hoppträning. vet inte vem jag ska hoppa, det visar sig imorgon.
nu ska jag göra mig klar för sängen, ska försöka gå upp i tid imorgon så jag hinner med allt imorgon.
god natt och bye bye!

natti natt....

snart i varje fall. oj vad trött jag e. snart e det dax att sova. ska bara flörta med pontus så kanske han kan gå ut med bessie en sväng

oj, oj, oj ännu en svin kall dag. och vet ni hur jobbigt det är att gå en hel dag som en michellin gubbe i termo och massor med jackor? det är iaf as jobbigt. stallet blev aldrig klart och jag blev bara tröttare och tröttare. när det äntligen var klart skulle jag till ridhuset, och vad händer? jag gör en sån jävla praktvurpa! slår i bakhuvudet i marken. då är måttet rågat. jag vägra resa mig upp. jag orkar inte och kan heller inte. så jag ligger där en stund innan jag tillslut tar mig upp. sen red jag steely en sväng i ridhuset. han var nog lite trött efter lektionen igår. nu har jag precis vaknat efter en timmes sovande i soffan, och ska nu fortsätta mitt sovande i sängen. god natt :)

måndagen är redan slut.

lika fort som helgerna går, lika fort går ju veckorna. jäklar va kallt det har varit idag. jag körde alla utestall idag, tur att jag tog med mig termobrallor idag. efter det att vi var klara i stallet idag så skrittade red jag ut en sväng på marre, sen hängde carro med mig på häppi och jag hade graciana och vi red ut en sväng. sen tränade jag och letizia på att trava över en bomm på böjt spår. det var ju så jag flög av här om veckan. men idag tog vi bara en bomm när jag flög av var det några till. det gick rätt bra tillslut. sen kom viktoria och anna och hade en intervjuv med mig. dom ska göra en hästtidning i skolan, och skulle ha lite olika artiklar så fick jag vara med på det. hoppas man får se den där tidnongen när den är klar. sen var det dressyrlektion. jag hade steely. han var duktig idag, inte lika tossig som han brukar :)  hempa sa kanske 2 grejer till mig på hela timmen, så det måste ju iaf betyda att det gick bra från hans sida också. det brukar ju inte riktigt alltid stämma överens med va man själv tycker.
nu ska jag duscha å sen gå och lägga mig, god natt å bye bye.

oj vad helgen går fort jämt.

så va helgen slut igen. det är ju inte klokt vad  helgerna går fort. jag red häppi och marre idag igen. marre gick rätt bra, lite lugnare idag faktiskt. det är ju alltid trevligt. sen red jag häppi. hon va en handfull idag. halvhalterna gick inte igenom. lugn? vad är det? jag var tvungen att räkna till10 ungefär 100 gånger. men dom sista 10 minuterna så släppte alltihop, och halvhalt? yes sir! men sn började lektionerna och det var inte länge man fick suga på den karamellen.

sen åkte jag, pontus, perra och yvonne och kollade på en lägenhet i brännbo. den var ingen lägenhet som vi fastnade för. allt för mycket som vi skulle velat göra om. så vi får väl hoppas att det dyker upp nån ny lägenhet snart.
nu ska jag kolla på en av mina favvo filmer, "the holiday". massor med bra skådisar, cameron diaz, kate winslet, jack black och jude law. i like. bye bye ses imorn.

RSS 2.0