onsdag.

går förvånansvärt lätt att jobba just nu. det är väl solen som gör sitt. imorgon ska maria jobba ist för madde. får se om hon är av samma åsikt som jag. skittade marre idag. hon känndes pigg och glad iaf, gott tecken.
sen red jag ut med sanna och ann. jag hade häppi. hon e ju världes bästa ute häst. går som ett litet tåg. litet vingligt tåg. ann tjöt lite när alexandra busade lite. hon vrålade nåt om att "nu ramlar jag av!" ganska kul, men hon satt kvar iaf.

bessies kompis var i stallet idag, stina. hon e ju mer vild än tam. flyger runt som en dåre, mest kravlande på marken ioförsig.

pontus är borta idag. kommer inte hem förens i morgon. ganska ensamt är det. man tror inte att det ska märkas om han e borta en natt men man e mer van att ha nån hos sig än vad man tror.

bessie e just nu helt knäpp. det är 2 katter som smyger runt våran uteplats. och hon kan inte släppa dom över huvudtaget ur sikte. står mot fönster rutan och glor så långt det går. höll nyss på skräma skiten ur mig när hon helt plötsligt skällde.

nu ska jag gå och lägga mig så jag kan hålla mig vaken hela dagen imorgon. ska ju kolla brasa imorgon kväll.
god natt!

orkar egentligen inte...

skriva nåt idag. så jag skriver bara: hej hopp. ses imorgon. nu ska jag sova.

måndag.

halloj allihop!
skulle ju gå så snabbt i stallet idag, men e huvet dummt får kroppen lida. så var det idag. red marre på dagen. hon e ju som ett asplöv när man rider ut. har man inte hjärtat i halsgropen innan så har man det efter. men vi kom hem helskinnade iaf.

red steely på lektion idag. gick inte så bra. men vad kan man vänta sig när man rider en häst som har vilat i 3 dagar.

mätte arwen idag. hon e en riktig häst nu, 1.54m i manken. lilla bebisen som blivit så stor.


arwen börjar till och med växa ur lillstallet.



så här trött blir man av att jobba som vaktmästare i stallet.

kul att träffa sandra idag också. hon kom ut till stallet och kollade lite på den underbara lektionen. oj vilken stor mage hon har. men det är också det ända hon har. snyggt gravid med andra ord. all lycka till med bebisen sandra och darko.

en strålande sandra :)

så var det klart....

...märsta är kvar i elitallsvenskan! grattis alla duktiga ryttare! verkar som om dom är bäst på att rida med pressen som gör att dom måste rida bra om dom inte vill åka ut och ner i ettan igen.
idag blev vi 3:a, den absolut sämsta placeringen vi fick ha för att inte åka ut ur elitallsvenskan.
div.1 slutade idag på en 2:a placering. jätte bra ridet!

vi fick inte vara med i laget idag (jag och crax alltså). med alldeles för många rivningar i förklassen så blir man inte uttagen till nåt lag. men det är inte lätt att hoppa om man e kissnödig. craxen är omöjlig att svänga och hålla igång när man väl svängt när han e kissnödig. har aldrig varit med om en häst som är så känslig för allt möjligt och ingenting. lilla knäppa craxen.

gå in och kolla märstas ridklubbs hemsida för mer info om helgens tävlingar och bilder.
http://www.marstaridklubb.se

crax


dag 1 slut...

har inte hunnit (eller orkat kanske) skriva på 2 dagar.
har varit i hamre idag, hela långa dagen. fint väder trevligt sällskap men tyvärr dåliga resultat.
crax var jätte duktig i förklassen 0 fel blev det. jag fick vara med i laget. där fick jag tyvärr 8 fel. ska inte skylla på nån annan, men när jag skulle rida in i en ganska svår serie så började domaren prata i högtalarna. jag hörde inte vad hon sa så jag försökte lyssna och tappade helt fokus och fick 2 rivningar. annars hoppade han bra.
eliten red också idag. där gick det inte bra. märsta slutade sist. skit också! blir inte kul att rida där imorgon.
div 1 slutade på en 10:e plac idag. men å andra sidan slutade vi på samma plac 1:a gången sen nästa gång vann vi. så hoppas det är ett mönster som vi följer.
håll tummarna för oss i morgon nu! vi behöver det.
HEJA MÄRSTA!!


crax tävlings fin♥



duktiga craxen, ett ♥ av guld.

imorgon blir det revanch!

sista dan med gråväder- imorgon ska det bli soool!!

oj vad trött jag var i morse. jag klarar inte riktigt dom där sena tisdagarna. men upp kom jag och sen bar det iväg till stallet.
det var en så sjuk dag idag, kanske inte låter så märkvärdigt när man återberättar det i text, men live var det helt sjukt.
crax klarar inte riktigt någon social kompetens. han kan inte gå med stona, då blir han bäng. så jag tänkte... han borde ju kunna gå med bara valacker, men icke....
gick bra till en början tills han skulle vara enväldig härskare. det slutade med att vi fick försöka fånga in honom, vilket var väldigt besvärligt, 20 minuter tog det. så ner med honom till en sjukhage, ensam!
när var dax att ta in dom var det att välja på pest eller kolera. ta in honom så han blev ensam i stallet eller ha honom i hagen när stona springer in. vi valde det senare. FEL VAL!! tog ca 5 sekunder innan han hoppade över staketet från hagen, galopperade upp mot paddocken hoppade in i paddocken, satsade och hoppade sen ut från paddocken. japp han var framme vid stallet samtidigt som hästarna på väg från hagen. säger bara -idjet!
bessie drog idag. pappa skulle gå en liten sväng runt stallet. tog 2 röda sen hade hon sett ett rådjur och då bar det iväg. hon kom tillbax efter 30 min ca. helt utslagen. pappa hade mött henne på vägen när hon var på väg tillbax. hon kröp fram å skämdes, men vägrade hoppa in i bilen. la sig i ett dike och vägrade komma upp, så han fick skicka hem henne. å efter en liten stund kom hon lufsand in i stallet, hon e så knäpp, lilla dumma Bären.

sjuk dag men många udda djur överallt.
tack å adjö.

helgen som gick...

har inte haft varken tid eller ork att blogga efter helgen. men här kommer resultatet från i helgen.
fredag: 1.20- alice- 9:e plac
              1.30- alice- utesluten
              1.20- letizia- 0 fel, unghäst klass
lördag: 1.30- alice- strök mig. hon hade gjort illa sig på vä. fram. ville inte alls vara med på hoppningen
              1.30- letizia- utesluten. lettan blir väldigt arg om man gör en miss som gör att hon får ett nerslag.aja baja mig! ung.h.
söndag: 1.20- letizia- 7 fel, uhg häst klass

som jag säger upp som en sol, ner som en pannkaka å så mitt emellan.


alice trivdes inte alls att sova borta. jätteorolig hela tiden. åt inte ens sin mat. och alla som känner alice vet att hon älskar mat hemma iaf.
hon gjorde också illa sig på lördagen på ett framben. men jag tror nog det är bra nu. ingen svullnad iaf. hoppas det eftersom på lördag är det final i allsvenskan. då åker jag med crax och alice till hamre.


idag var vi på visning på en lägenhet. det var fint och inte så mycket att göra om. men det kommer säkert bli dyrt. så vi får väl se hur det går. hör av mig om det händer nåt kul.

 
vi kom nyss hem från stallet. pontus har ridit. han började med doris. som inte gillade det alls. så efter 2 minuter kom han upp. P tog över och red. då blev det baloo för hans del ist. det gick bra. efter ett tag var det dax för nästa byte. en av "gubbarna" fick skav av talans sadel så då blev det byte igen. det gick jätte bra på talan. och han erkännde faktisk att det är jobbigt att rida. han pustade och stonkade mer när han red än vad han ville erkänna efteråt. ha! känndes bra ändå...
adios och good bye!

tisdag 21/4

crax: dressyr idag. måste den här veckan träna på att klara av att rida honom på stora banan, utan att han kör sitt eget race. galopperade mycket runt spåret i mellan galopp.

alexandra: dressyr där också. hon skötte sig bra idag. det hade varit sämre igår när ann red.

Marscara: försökte mig på dressyr, men hon hade ju fullt upp med att glo på allt annat, som harar, rådjur och gäss. hon e ju som hon e, koll på allt. hoppas knät e bra nu. känns inget konstigt när man rider iaf.

mamma rider häppi idag.

ny kategori!

här är min nya kategori... här ska jag (försöka) skriva varje dag om vad jag gjort med hästarna. varför? jo, för idag har jag varit på föreläsning med tommy söderberg. hur bra som helst! blev så inspererad att göra massor med saker och en av dom var att skriva en träningsdagbok. inte för att nån kanske e så speciellt intresserad, men det här är bara för min skull.



steely: red i paddocken. provade ett nytt bett, ett med rullar på. han har ju haft en tendens att bita sig fast i höger sidan. men det känndes lite bättre idag. får nog prova ett par dagar till.

graciana: svullen i h.bak. vid kotan. kylt den idag med kylspray. hon får ta det lite lungt i ett par dagar.

alice: verkade inte ha ont i sitt ben idag. hon sprang som en galning i hagen. fortsatt vila i några dagar.

alla dom andra verkar må bra.
mette red crax, gick bra. ann red alexandra, hade inte gått så bra idag. hon har ju tappat sin ink och e väldigt känslig för smärta så det kan nog ha nåt med det att göra.

god morgon!

har inte kunnat uppdatera eftersom det har varit lite mycket att stå i. åker till gävle nu med lettan och alice. kommer hem på söndag, så tills dess adios!

god natt.

snart, väldigt snart är det god natt. men först en liten uppdatering.
kom hem så sent igår. inte förens närmare 23.00. jag var dö trött eftersom jag hade varit i stallet sen 07.00. började packa alla grejer tills helgen igår och det tar ju sin lilla tid. men mycket är klart nu. fortsatte även idag.

pontus red baloo igår på lektionen. det gick riktigt bra, red själv helatiden iaf när jag såg:)

idag var jag uppe med tuppen. var i stallet vid 6. red steely strax före 7. sen var det jobb jobb jobb. red många hästar idag. 5st allt som allt. var helt slut när dagen var slut.
nu orkar jag inte skriva nåt mer idag, försöker hinna skriva nåt imorgon ist.
god natt!

lordi!!

vilken dag. började bra med ett lätt mockat stall. bra jobbat i helgen carro och emma! sen smög sig galenskaperna på...
klättrade med steely å mette red crax. sista svängen så skulle dom få galoppera upp. steely kan ju aldrig vara lagom. efter halva backen börjar han bralla. å när backen nästan är slut testade han en stegring, rak upp för säkerhetsskull. tur att han har balans som en lindansör. sen nästa spektakel. vi skulle ut igen med J och C. C häst började sparka bakut som en mupp. det var bara att vända hem ganska omgående. på 3:e turen hade vi alice och marre. jessica fick ta med 2:an  på en upptuktnings tur. sin andra tur för dagen. sparkade visserligen då med men jessica sparkade nog mer:) vi tog oss runt i skogen iaf. sen fick hon fortsätta ritten i paddocken.
nu e jag slut som artist. snart ska jag sova så jag orkar upp imorgon. man måste sova länge om dagarna ska vara så här gråa.
adios!

RIDSPORTEN!

Ni visste säkert inte att hästsporten är landets näst största sport. Bara fotbollen är större. Alla som rider får ett begrepp om ansvar och får därmed oftast lättare med skolan. Och visste ni att 75 % av alla kvinnliga chefer här i Sverige håller på eller har hållt på med hästar. Hästsporten är världens dyraste sport. 87 % som har testat att rida en gång för att dom blivit tvingade har börjat rida för att dom har tyckt att det är kul. Så om hela Sverige skulle prova att rida skulle 67 % tycka det var kul och börja med det. Och var 3 :e person i din klass skulle älska hästar om dom provade att rida. Vi hästmänniskor är dubbelt så modiga än er som spelar fotboll eller ishockey. Ni vet väl också att ridning ger dubbelt så mycket muskler än vad spela fotboll ger. Det ni inte visste är att hästkillar och hästtjejer lever inte i nuet utan i en egen värld. Där alla ridkillar är hetare än alla hunkar och där alla ridtjejer är hetare än fjortisar. Så att ha häst är bättre än en sprillans ny ferrari. Och alla ni som inte rider, tänk på detta tills nästa gång, att ridning är den näst farligaste sporten i världen. Och att lite mer än hälften av er som inte rider är pga att ni är rädda för hästar och inte vågar erkänna. Och alla vi som har detta på vår bdb är stolta över vår sport och vårt intresse. Låt ridsport spröda låt det föralltid finnas i alla svenska hjärtan.


klok text kopierad från www.secondstrike.blogg.se (Carros blogg)

söndag och sol:)

ridit och varit på ikea idag...
orkar inte skriva så mycket så det får bli lite bilder istället.
ikea resultatet kommer inom ett pår dagar.
ridbilder kommer här...


bessies när hon tar årets första dopp!


steely och jag.


alice och jag.


crax och jag.
natti natti!

påskafton.

skönt med sovmorgon! gick upp vid 8.15 i morse. var ganska duktig å tvättade balkongdörrsfönstret. sen gick jag och bessie till stallet. maria plockade upp oss på halva vägen. red ut med maria på april och sanna på galopparn 1. jag hade craxen. han e så snäll när man rider ut. maria höll på att ramla av. jag höll på att skratta ihjäl mig. apan hoppade upp och sen sparkade bakut. maria hängde på sidan men var snäll och stannade sen. sen red jag ut en sväng på häppi. blev inte en sån lång ritt så tänkte att jag skulle rida en sväng på stora banan. hon var helt bäng! så fort jag skulle böja åt höger så skulle hon med våld till vänster.
tog in arwen en stund idag också. hon blev borstad, fick ha träns på sig, lade på henne ett schabrak med en täckgjord. hon var lite ängslig när vi gick ner till paddocken alldeles ensama. jag måste köpa en ny grimma till henne också. hon har en i stl cob, men den är alldeles för liten. hon har blivit så stor den lilla sparven.
imorgon får kameran hänga med till stallet. ska mäta henne imorgon. nu måste hon vara runt 1.55.
idag har bessie tagit årest första dopp. hon badade hos pontus föräldrar idag. har kort men orkar inte leta upp kabeln just nu så det blir en annan dag:)
adios!

låååååång fredag.

inget ledigt här inte, trots att detta nog är den rödaste dagen på hela året. jobbade som vanligt. men fick massa hjälp av alla duktiga stalltjejer. TACK allihop! red 3 hästar idag. det blev marre först. hon tar det fortfarande lite lungt. hon fick ju troligtvis en spark på redan tidigare inflammerade knä och är fortfarande öm. vill inte att hon ska ha ont men vill inte heller att hon bara ska stå, hon blir lite deppig om hon inte får bli riden. sen var det nästa lungna tur, alice. hon var lite snorig förra veckan å så ska hon ju tävla i gävle hela nästa helg så hon har en lungn vecka så hon hinner repa sig. red steely på banan tillsammans med maria och mamma. vi lekte följa john nästan hela tiden. jag å steely var john och maria och april var dom som följde efter. fattar inte varför det är så svårt att åka från stallet när solen skiner, kom inte där ifrån förens vid 6. 11 timmars pass, skönt.... nu ska vi (jag, ponte, maria, nicke, phille och tuva) äta en annorlunda påsk middag.
adios!

snacka om motsatts från igår.

igår var det så fint väder. hur kul som helst att rida. idag, raka motsattsen från igår. kallt och inte alls så roligt.
är helt slut nu, jobbat och ridit 4 hästar. hade sett fram emot att rida dressyr med musik i öronen idag, men blev så deppig av vädret att jag red ut ist.
gud vilket tråkigt inlägg men nu kan jag bara tänka på sängen och har grus i ögonen. ja då e det väl bäst att jag går och läger mig nu. god natt.

solig tisdag.

så har allt rullat igång i veckan. hade 2 praoelever i stallet idag. M och J var jätte duktiga. kämpade på som bara den. det är ju alltid skönt med praoe.. som vet vad man gör. vi var klara tidigt i stallet tack vara dom. slapp mocka lillis och uteboxarna, SKÖNT! red letizia på banan. gud va det är skönt att rida på stora banan igen. tiden går så himla fort där. ännu bättre går det när man har musik i öronen. idag blev det duffy för hela slanten hela dagen. hon gick riktigt bra. skönt att lite satt kvar från lektionen igår.
sen tog det ett bra tag innan det blev dax att rida steely. hjälpte M med ringo. han var väldigt stökig. jag red en sväng men har var otalbar, så det var bara att börja om från början med longering. sen fick M hoppa upp igen medans jag höll i linan. efter 1 timme eller så så gick det lite, pytte lite bättre. lovade att hjälpa imorgon också om jag hinner.
steely var ju som vanligt på tårna. på en vilodag hinner han samla mycket energi den "lilla" skiten. just när hästen inte e på sitt allra bästa arbetar humör så är ju musiken räddningen. sist av allt idag red jag crax. han var pigg och lite busig. men aldrig i närheten av steelys caliber av bus. han har ju upptäckt bakut sparkar. han tycker att det är hur kul som helst och gör det helst hela tiden:)

nu har vi varit hos pontus föräldrar och ätit middag, gratis e gott;) så nu e det dax att åka tillbax till stallet för pontus ridlektion. han e nog lite ringrostig, det var ju 2 veckor sedan han red.
adjö!!

6/4.

idag gick det rätt bra att gå upp ur sängen. var ju tvungen att hinna med att gå ut med bessie innan jag åkte. tänkte vara snäll å gå ut med henne innan så pontus slapp. men sen visade det sig att han var feberfri och mådde ganska bra idag, så imorgon blir det jobb för han igen.

idag kom sofia ut till stallet en stund på dagen. sofia e min lillasyster på 9 om ett tag 10 år. hon borstade millan. den snällaste hästen i stallet, förutom när hon är sur, enligt henne:).
 jag red ut på marre en sväng på dagen. sen hann jag hem ett tag innan jag skulle tillbax för dressyrlektion. tog bort vinter jackor och skor från hallen när jag var på min blixt visit hemma. hann också dammsuga hallen.
mamma kom och lämnade kameran som äntligen var klar. tog några bilder på lettan och marre idag. men orkar inte lägga upp bilderna nu.
red lettan på lektionen idag. hon är ju så sjukt stel i vänstersidan. jag fattar inte vad det beror på??? känns som att försöka böja på en planka. men mot slutet så släppte det faktiskt lite grann. undrar om man e tillbax på ruta 1 imorgon eller om man kan fortsätta där man slutade idag? det återstår väl att se.

har föresten lyssnat klart på studio sex idag. jag älskar ljudböker! finns inget skönare att gå runt och lyssna på. tiden bara svävar förbi. man vill inte att jobbet ska ta slut så man måste sluta lyssna.
nån som har sprängaren av liza marklund på ljudbok?
god natt!!

söndag kväll,

så himla kallt det var idag. åkte till stallet i hopp om att det skulle bli lika varmt och skönt som igår. red först marre i paddocken tillsammans mette som red häppi. sen red jag steely å mamma och mette red graciana och letizia. sen  blev det alexandra också. tur att sanna skulle rida så fick man sällskap ut i skogen.

hem sen för att skynda att åka och hämta kameran. pontus e ju fortfarande sjuk så var ju tvungen att gå ut med bessie också, å när jag äntligen var framme vid siba så hade dom stängt 3 minuter tidigare. shit va sur jag blev.
så för att trösta mig själv åkte jag till plantagen och köpte lite blommor, fjädrar och sånt där trassel. blev jätte fint ute i krukorna.
var ute med maria och tuva i skogen en sväng. tuva e så söt. ropade hela tiden.
-kolla malin!
-stå här malin!
-malin hoppa!
jag hade fullt upp med att kolla på tuva hela tiden, våran runda tog ca 40 min, hade man gått själv hade det kanske tagit 10:)
nu ska jag dajja i sängen så jag orkar upp imorgon.
god natt.

god morgon.

å va det är skönt att vakna utan att klockan ringer. vaknade 7.40 av mig själv. pontus hade varit uppe sen 6. han har forfarande feber. jag får väl åka själv och hämta kameran idag. den är ju äntligen färdig. man vill ju gärna ta lite kort i vår solen. nu ska jag ta en promis med bessie sen bär det av till stallet.

seger i allsvenskan idag!

vilken dag. började skit men slutade riktigt bra. lastbilen startade inte i morse, så vi kom iväg sent. sen var det svin långt till vetrinärbesiktningen (tog ännu längre tid då). sen var det nån som hade en shettis med som sällskaps häst. crax och alice gillar inte shettisar! utan att vi hann reagera så hade både jag och mamma tappat hästarna. dom drog runt som ett par idioter. fy faan vad sur jag blev, på shettisens ägare alltså(så klart). dagen började ju dåligt, så hur kunnde det igentligen sluta? alice fick ett pet i förklassen och crax var felfri. men det blev alice som jag hoppade i laget. å tur var väl det. hon nollade både grundomgången och omhoppningen. liksom alla andra i vårat lag. vi var så jäkla bra idag. ända laget med noll fel. GRATTIS TILL OSS!
pontus e ju sjuk så när jag kom hem så tog jag bessie ut på en tur i skogen. maria tiger och tuva var med. vår var det ju idag, men det var inte lämpligt med vita tygskor i skogen. både jag och maria gjorde detta genidrag;)
nu är det taccos och robinsson i soffan.

kolla gärna på märsta ridklubbs hemsida och läs mer om dagens tävling. finns länk länger ner på sidan:)

adjö!!

sa ju det!

visste att veckan skulle svisha förbi. hoppade crax å alice igår. crax mjukade lite med ridskole hästarna (å ryttare). lite social träning med hästar han inte känner så väl. det gick ju bra, jag ramlade inte av  iaf. sen var det alice tur. FY FAAN va hon hoppar. hoppade en oxer som var rätt hög. då bestämmde hon sig för att ta i, å det slutade med att hon hoppade höger än vad hinderstöden är höga, galning!

idag har degen varit lång. kom inte hem förens efter 8. dvs 13 timmars pass. det tar tid allt när alla har rullat sig (utom alice). man ska borsta, rida och fixa. red 3 hästar idag. det blev steely, alexandra och crax. mamma red graciana och häppi hanns inte med att ridas idag. det gillar jag inte:( sen skulle crax och alice tvättas inför tävlingen imorgon. crax e ju en riktig pina i spolspiltan. manar skulle fixas, grjejer skulle smörjas och packas. allt tar sån tid när man e själv. som tur var kom pontus ut till stallet efter jobbet. han hjälpte mig att smörja och packa. vad skulle jag göra utan honom?? svar: inte klara mig iaf!
imorgon e det allsvenskan div 1. hoppas hästarna går bra i förklassen så man får rida i laget. imorgon e jag förberedd. inga onödiga 4 fel då! talar om resultatet imorgon:) kan ju inte bli sämre än sist iaf.
god natt,
ses imorgon m;)

trött!

nu e jag trött men skriver lite snabt ändå. gick upp tidigt i morse så jag skulle hinna en bit i stallet innan madde kom. jag skulle ju gå tidigare så jag skulle hinna till sophiahemmet. det går som vanligt snabbt och lätt när man e där. var röntgad och klar på 10 minuter max. ingen kontrast spruta blev det heller. mamma följde med alldeles i onödan alltså. så efter det var det bara att åka hem och börja ridandet. blev 2 st idag. steely och alice. lång historia kort så här på kvällskvisten. steely höll på att placera mig i gruset x antal gånger. första turen i paddocken å det var vår, vad hade jag väntat mig?? slutade turen med longering ist. alice gick som en dröm. thank you lord!

är fortafarande uppe pga min ny inköpta bok. livet kan inte vänta. skriven av sara natt och dag. nu e det iaf slut så jag lämnar över den till mette. eftersom sabina nu somnat in så har jag borjat läsa hennes boksysters blogg ist. mycket gripande att läsa om andras verkligheter. www.ulricasboxofchocolate.bloggspot.com
god natt :*

RSS 2.0