vidare igår...

blir inga mer bilder från gårdagen. kvällsbilderna togs med kameran och till den har jag såklart inte med mig sladden.

kvällen igår bjöd på massa skoj. först började vi med att äta middag på ett steak hause. supergott! sedan blev det discobowling på experia. segrade gjorde ponte, jag blev mittimellan på en 3:e plats. hur nu det gick till med mitt släpande ben??? :) sen blev det massa olika aktiviteter. så som slå på en boxboll det hårdaste man kan. slå med en slägga, sparka boll och spela airhockey och allt avslutades med motorcyckel race. robin var starke adolf rakt igenom och jag kör tydligen motorcyckel bäst :) 


idag hänger jag och pontus tillsammans, och dom andra ska ut och åka skidor. får se vad vi hittar på.
adjöss så länge ;)

after-ski var en av alla aktiviteter igår.


<3 Lucky Look <3

igår den 29 december 2010 förlorade våran ridskola ännu en stjärna till himlen. det var den fina ridskolehästen Lucky Look som fick somna in hemma i stallet. denna fina häst som bara var 8 år skadade benet i hagen i helgen, troligen av någon jätte rolig lek i hagen. eftersom det var en av dom sakerna han var allra bäst på, förutom sitt jobb som ridskolehäst. av någon anledning blev skadan akut igår och hans liv gick inte att rädda. så nu får han leka vidare på dom gröna ängarna tillsammans med våra andra änglar.

 http://www4.idrottonline.se/MarstaRK-Ridsport/USEK/Endagistallet/Betaifrid/

Lunch i skilodgen i lindvallen. Idag blev ...

dsc01650 (MMS)

Lunch i skilodgen i lindvallen. Idag blev det cesarsallad:)


onsdag i sälen.

idag var det första dagen i backen. jag hängde i foten av backen tillsammans med tuva luva. vi tränade på tuvas skidåkning. hon började med att vara degklump, sen var det pinnen. och sen vägrade hon åka alls. men tillslut så åkte hon när jag drog med kryckan. och när dagen var slut så åkte hon lite själv i en liten backe med hjälp av maria och pontus.

sen hände nåt ganska lustigt. nicke skulle lägga in grejer i bakluckan på deras bil, och tappade bilnyckeln i bakluckan som slog igen och bilen var låst!
ganska lustigt senario :) så ekersens fick ringa assistanskåren som kom efter en timme och fick upp dörren. helt sjukt lustigt var det iaf. 
att tillägga var att det nicke tyckte var värst var vad maria skulle säga.... hahahah!!! 

film kommer i morgon på tuva, mobilen krånglar  just nu.

nu e vi framme...

nu är vi framme i sälen. isandekyla bet tag i kinderna när vi var ute med hundarna på en premiär runda. här sprakar elden och hundarna har lagt sig till ro. det tog oss ca 8 timmar upp. med 3 stopp. handling, lunch och en sväng in på stadium för handling av lite viktiga grejs. nu ska jag kolla upp vad som händer i fjällvärlden under veckan.
adios!

Vi drar till fjällen, fest hela kvällen...

dsc01644 (MMS)

Vi drar till fjällen, fest hela kvällen...


God jul! Och god natt, idag är det julafton:)

dsc01641 (MMS)

God jul! Och god natt, idag är det julafton:)


Steely Dan

i dag var vi uppe på fjällsta och hälsade på steely. han fick en påse morötter att mumsa på. och så lämnade vi ett tjockt och mysigt täcke så han inte ska frysa. och det var ju i rättan tid för när jag kom stod han på gången redo för klippning, där av den muntra uppsynen ;)

Bessie

bessie var ju med i stallet idag. och precis innan vi ska hem så är hon aldeles blodig på tassen. inget så men en klo hade delat på sig.
aj aj aj va ont!
man vet ju hur ont det gör att bara bryta av en nage. så nu har hon en lite tossa som hon inte gillar :(

Arwen

i morse åkte jag ut till stallet tidigt. skulle ju pyssla med mina bebisar. eftersom det var -26 grader så var alla hästar tvungna att vara inne idag. om det är kallare än ca -12 grader så är det stor risk för att vattnet fryser i stallen, och det är inte roligt. så det blev både frukost och lunch inne för alla tottisar idag. och då passade jag på att borsta och fixa med alla mina. alla fick fixade svansar, smorda hovar och en ordentlig ryckt. vissa gillade det där med smörjda hovar och ryckt mer än andra ;) men mysigt var det och dom såg ut att vara redo för tävlingsbanan allihop.

Mascara



Letizia



Alice



Graciana



Le Häppiness




Crax






idag 21 december...

... har våra grejer påbörjat sin resa ner till rumänien :) dom beräknas vara framme om 10-12 dagar.
tjohoo!!!
http://www.facebook.com/home.php?#!/photo.php?fbid=168853203151005&set=a.107259515977041.5079.106840352685624

http://www.dogrescue.se

3 dagar kvar till jul.

nu är det bara 3 dagar kvar till julafton och min julkännsla är minemal. kan vara så att vara sjukskriven i december månad är nåt av det värlelösaste. jag vet ju att många har det mycket värre än mig, men ändå. i min värld och ur mitt perspektiv så känns det ruttet. jag gillar ju att köpa saker till mina nära och kära. nu e det pontes plånka som brinner;)
idag skulle vi gå och mysa i stan på julmarknad men fick ställa in. var tydligen kaos i trafiken och stopp överallt så vi åkte till stinsen ist. där blev det lite smått och gott. några pressenter och lite annat. jag hittade några benvärmare som jag skulle vilja gosa ner mina vader i. ska nog ta och införskaffa såna. men det blir väl efter jul då...

imorgon blir det en tidig morgon i stallet. jag ska dit och pussa lite på hästarna. kanske klippa någon och göra dom lite snygga. om kylan håller i sig så lär det inte bli någon utgång för dom. kallare än -15 så fryser vattnet i stallet om hästarna inte står inne och håller värmen uppe. så då kan man ju pyssla lite :)

nä sova nu om man ska orka upp imorgon. gó natt!

söndags middag vid ett.

snart åker jag och bessie till farmor för en söndags middag. det är ju ganska roligt att äldre människor äter middag så tidigt. jag skulle kalla det för lunch om det serveras mellan 11 och 15. men mysigt ska det bli att träffa farmor. har köpt en lite pressent också. det blev ett vägg ord. LEV IDAG. tyckte att det var lite roligt, eftersom farmor sa när vi pratade här om dagen att det var bäst att passa på att bjuda på middag när man inte visste hur länge man hängde med. hon är ganska rolig min farmor ;)

hej så länge!

ååå.... vad den luktar gott!

idag har jag klätt julgranen. vi brukar inte göra det förens den 23:e. men pontus jobbar då så kännde att den inte var någon idé att vänta. den har en lite annorlunda form men med allt pynt i så blev den riktigt fin. men som vanligt så funkar inte ljusslingan men det får fixas imorgon.

granen med några av pyntet.




i torsdags var sista lektionen med mina ridlektioner. har ju inte haft lektion på en evighet med mina gulliga elever kom med julklappar till mig ändå:)
till vänster jätte fin kruka från "dom tre muskitörerna" :) och till höger från lilla granen ;) krukan står på vardagsrumms bordet och ampeln hänger på vägen in tilll vardagsrummet.


TACK så mycket och god jul! KRAM.

lasten till rumänien.

idag var Leif fråm dogrescue hos mig och hämtade alla grejer jag med hjälp av massor av folk samlat in till hästarna och hundarna i rumäninen. det hade blivit en hel del faktiskt. säckar med täcken och annan till hästar och hundar, sjukvårdsmatreal, kläder till dom som jobbar med djuren och mat.
man kanske får se sin jacka på någon där nere. och tänk om jag får se ett av millans segertäcke på någon av dessa utsatta hästar, vilken glädje! och jag vet att millan skulle vilja att hennes täcken gjorde nytta ist för att ligga i en tunna i stallet.
känns iaf jätte kul att sakerna nu har startat sin resa. dom tio biabäddarna som jag ordnade dit ner är ju redan på väg ner med den förra lasten.







hoppas nu att hästar och hundar slipper frysa (så mycket) och blir mätta i magen och att ett å annat sår kan läggas om.
god jul!

tvättstuga+ förråd =stor tvättstuga!

igår gick startskottet! vi har ju pratat om att slå ut väggen där nere ända sedan vi flyttade in. och nu har vi varit och kollat in ett hus på gatan ovanför som några kompisar har köpt. dom håller på att renovera innan dom flyttar in och det blir så hiiiimla fint :) fredrik är verkligen duktigt. han är ju visserligen snickare men ändå. så han har sagt till pontus att det skulle ta honom 2 timmar att ta bort den där jäkla väggen. så med det sagt och ända hindret att slå ner väggen var alla grejer ivägen, så tog jag ut allt där inne igår och slog ett hål i väggen.


så när pontus kom hem från jobbet hade han inget att skylla på :) kvällen fortsatte med att pontus och hans pappa (som älskar att fixa och dona hos sina barn) tog ner hela väggen och det tog inte mer än 2 timmar med städning och allt:)
och vilken skillnad det blev! hur luftigt som helst och gud så skönt att kunna ha kläderna där inne på tork och inte klädställningar i hela huset:)
nu ska det bara fixas golv, kakel, en bänkskiva, garderober och tapeter sen är det kart! ;)





robin fixade bort dom gamla elementen och lampan i föredetta förrådet. tack för det!



natti natt...


veckans stockholmare???

jessica granhn larsson den galningen har nominerat mig till veckans stockholmare. som jag brukar säga till henne "du är inte klok maddicken"! och vid ett sådant här tillfälle finns det inget mer passande att säga till henne ;)
men det är ju väldigt kul att det finns folk där ute tycker att man gör saker som är bra :)
så hur det nu än blir så vill jag bara tacka jessica. KRAM!!!
jessicas stämma kommer efter ca 8 minuter i klippet mellan 12.30-13.00:)
http://sverigesradio.se/sida/sandningsarkiv.aspx?programid=76

söndag idag igen...

ja veckorna går fort nu. dom rusar fram och vi har nu strax bara en advents söndag kvar innan jul. vi som skulle kolla in olika julmarknader under helgerna innan jul. men vad har det blivit av det?? inget. inget mer än sigtunas julmarknad och den är ju lika värdo som vanligt. kan vara för att man är där varenda år och glor.

men idag var vi iaf i sollentuna centrum men pontus mamma och pappa. det blev en julklapp inhandlad för oss. jaa, så nu är det bara 70-11 kvar.
sen var vi och kolla de på sofia(nr.5) som spelade hambollsmatch. när vi kom stod det 12-0 till skånela. som sedan utökade och slutresultatet blev 22-1 varav sofia gjorde ganska många mål. tappade räkningen efter 2 ;)


bästa var när hon sprang ner en tjej i andra laget så hon fick bäras ut gråtande. fattar för övrigt inte hur sofia som e så smal kan springa ner någon. men hon verkar vara tuff den lilla stickan. det var ju helt lagligt att springa ner henne eftersom hon hade bitit henne i benet.
duktig soffan!

nu måste jag kolla klart Beck.
god natt.

bilder från igår.

inte många men iaf på min saffranssockerkaka och på lusse-tåget. u-sek fick in en del pengar som dom skänker till dogrescue.
heja u-sek!


Nu har jag och pontus pyntat hos arwen. M...

dsc00273 (MMS)

Nu har jag och pontus pyntat hos arwen. Mycket färg ville hon ha å det fick hon:)


Lucia show!

nu är det snart dax att åka till stallet. ikväll kl 18.00 börjar det. jag har bakat en saffrans sockerkaka med en tuche av pepparkaka:) till kaffevagnen. hoppas den smakar :)

det som är roligt är att hälften av inträdet kommer att gå till välgörande ändamål. ikväll kommer det gå till dogrescue:) jätte kul! tidigare har intäkterna gått till bla UNICEF och WWF.
hoppas vi ses där!

hej så länge!



ipren den inteligenta värktabletten...

fy så kallt det är. inne som ute. hade en värdo natt, vaknade flera gånger ena gången ont i benet andra gången fryser jag tredje gången svettas sen ont i örat. jag avskyr sådana nätter. dom nätterna som aldrig tar slut. sen när det väl är morgon är man så trött så man håller på att svimma. så idag låg jag i sängen tills ett eller nåt. inte för att det var så himla lyxit utan för att jag inte klarade resa mig. låg bara som en dö sill och frös och det värsta av allt, mådde illa. pratade med sjuklingen maria som också är sjuk och hon upplyste mig om att det var så det började för henne för några dagar sedan, och idag låg hon golvad hemma i soffan. så man vet vad man har att vänta.

nu ska jag gå och sova tillsammans med iprenmannen ;)
godnatt


snart är det dax!!!

snart är det dax för mina (våra) grejer att åka till rumänien :) jippiiii!!!
det var ju ganska lugnt på bloggfronten förra veckan. det var för att jag var fullt upptagen att ragga ihop saker till dessa djur som är hemlösa, herrelösa och kanske ännu värre vanvårdade av ders ägare. har gått förvånansvärt bra. jag har samlat ihop 575kg kraftfoder till hästarna, 110kg täcken till hästar och hundar, sjukvårds matreal + annat smått å gott. fick även biabed.se att sponsra med 10 hundbäddar:) vilket jag hoppas på ska bli en ny samarbetspartner till dogrescue. jag hoppas kunna samla ihop yttligare saker tills det är dags att skcka iväg allt ihop. så om ni har något som kan värma, hjälpa dessa djur och människorna som jobbar där så hör gärna av er så kanske vi får se dina saker på bilder ner ifrån rumänien.
själv hoppas jag på att kunna hjälpa Maya där ifrån ;)

klicka gärna in på deras hemsida. kanske du får en favorit som du vil ta hem eller hittar något djur du vill vara fadder åt ;) http://dogrescue.se/

göteborg horseshow 2011

jag har 8 biljetter till hela torsdagen + fredag förmiddag om det är någon som är intresserad av att köpa :)

http://www.goteborghorseshow.se/pages/menu/1



min lilla fina julgran :)

har ju kommit undan med att sätta upp en julgran. inte den riktiga, utan en liten i en hink ner i hallen. det är en gran som är istället för tallris i en hink :) då är det väl helt ok att ha en lite gran ;) eller???
den är sååå gullig :)



hej allihop :)

det blev en väldig snurra på kommentarerna. vilket jag tycker är roligt :) tack alla för era otroligt upplyftande och upplysande kommentarer. jag tror dom flesta tycker att all info som kommit upp är väldigt intressant läsning. trots att jag är en av dom som inte törs kolla på länkarna med bilder och filmer. jag är alldeles för blödig. kollade en video där dom "bara" skulle fånga hundar. gick väl 10 sek så var jag tvungen att stänga av. nu har jag iaf sett nog för ett tag framöver av sånt där snyfteri ;)

men en sak är säker när bessie ska få en lillasyster så kommer hon ifrån rumäninen och om vi har tur så heter hon maya ;)


svar på kommentarerna...

olivia: visst är dom söta!
och till anonym: jag vet inte hur insatt du är i hur djuren har det just i rumänien, men inte så mycket antar jag efter ha läst din kommentar. djuren där har ingen status what so ever. om du sett filmerna och läst på lite skulle nog du också förstå att dom flesta har det betydligt värre än vad man kan tänka sig. har dessutom även pratat med djurskyddsföreningen, SVA, slu ultuna, bagarmossens veterinärklinik, chefen för disktiktsveterinärerna här. samt många fler och alla är överens: dom flesta hundarna är inte sjuka och dom som inte smugglas in i sverige utan har kommit hit med en seriös förening är för det mesta vädigt friska. och om du skulle kolla in filmer och bilder på denna sida skulle nog du snyfta lite också! på hundstallet finns det dessutom i stort sätt bara stora hundar, vakt hundar, kamphundsraser och det kanske inte är nåt för alla.

kanske du kan adoptera en hund???


ååå....

hur kommer det sig att så fort man tycker nåt är jobbigt och det blir lite mycket så blir man illamående??? det var så här om veckan, trodde inte jag skulle få pengar från FK, kännde nån slags panik. men... det kom pengar! och jag blev lugn. sen här om dagen igen, med lilla maya. och nu igen. men saker har ju en tendens att lösa sig för det mesta, så nu hoppas jag att det gör det igen. men med pontus som alltid är så possitiv och lugnar mig alltid med att säga: "det ordnar sig alltid".
och jag vet att han alltid ställer upp, så nu litar jag på honom.

RSS 2.0