första dagen i backen...

gick rätt så bra. men man hade ju gjort av med 1000 spänn innnan man ens hunnit blinka;)
åkte med maria i barn backen till en början. hon hade ju aldrig åkt förut. men det gick riktigt bra riktigt fort:)

maria i backen.


så sen drog vi upp i stora "högis backen".

maria och jag i inför vårat första åk i "stora högis backen"


strax efter detta kort så var det jag som drog på världens vurpa. dagens enda förutom marias ? antal vurpor.


efter skidåkningen så var det dags för after ski. after skin var på högis. det var ett jäkla drag där. ett live band som spelade rock covers.
                                                                                                                                                            ROCK!!!


vi.



nu e det snart dax för sängen. imorgon e det ingen åkning för mig och maria. vi ska hitta nåt att shoppa :)
god natt!!

 


hej allihop :)

nu e jag tillbax igen!
nu med lite skoj att skriva förhoppningsvis. har inte hänt så mycket sen sist. förutom att det har varit jul, jag har varit magsjuk och sen har jag tagit mig upp till sälen.

sitter nu i sälen soffan bloggar och kollar vinterkrysset. imorgon ska jag och maria åka å hyra skidor sen bär det av till backarna :)
nu e det lite vila efter 5.5 timmars körning. jag har alltså kört hela vägen medans maria satt brevid och blev trött lite då å då. sen ska vi nog gå en sväng och kolla hur området ser ut här utanför.
adjöss så länge:))

bilder från dom senaste dagarna.

orkar inte skriva nåt idag, så det blir bara lite bilder.

torsdag morgon och bessie e morgontrött.


sen torsdag kväll. crax i ridhuset och försöker få igång magen efter lite kolik.


fredag kväll och jag perra och yvonne e på hockey och kollar in ponte i målet.


lördag och jag e med hebbe på tomteparad i märsta. sofia och hennes kompis E är med.


hebbe snart 31 år.


julfest i stallet, mycke mat.


mini-ligan var också där såklart.


lill-fisen vilar i stolen.


å så julgranen. äkta i år. kommer bli så fin när den vecklat ut sig litegrann.


god natti.



snöööö idag:)

mycket kul kan hända när det snöar. men först ska jag visa några bilder på när arwen blev tömmkörd för första gången igår.
matilda, johanna och arwen.






jag och bessie drar sofia ur hennes synvinkel.
http://www.youtube.com/watch?v=UZR2NIKpu3c

å nej....
http://www.youtube.com/watch?v=kt6kBuXHFmk

oj vad det går:)
http://www.youtube.com/watch?v=P7MM-7Hu8Ts


god natt.

"mina" tjejers kadrilj genrep:)

http://www.youtube.com/watch?v=XtINDMpsx98

lucia helgen.

helgen har för en gångs skull känts relativt lång. har hänt mycket skoj. i fredags var vi på idol finalen i globen. det var jag, pappa, sofia och anna.
å vilket jä..a drag det var! erik och calle var så himla bra! jag hejade ju på calle, fast egentligen tove. men erik var ju också väldigt bra. faktiskt oavgjort enligt mig.
lite bilder kommer här

sorry, den här bilden var inte så bra på er, men den enda jag hade;)


vyn från våra platser.


juryn.


underbara bilder jag vet:)


sen igår så var det lucia i stallet. gick rätt okej tror jag men det kändes som det var den rörigaste showen bakom kulisserna på länge. jag gjorde inte så mycket. jag red i ridlärarkadriljen på häppi. hon skötte sig exemplariskt. likaså alice som mamma red, marre som mette red och alexandra som ann red. dom var så fina mina små tottisar.
alexandra.


häppi.


alice.


glömde fota marre i all stress tyvärr:( men jag kan lova att hon var fin:)


nu ska jag försöka att hålla mig vaken till filmen holiday är slut och sen sussa. lyckas väl tills det blir reklam;) natti natt

ååå...

...va det är tråkigt nu! jag e så trött hela tiden. måste bero på vädret. mörkt när man går upp, sen kommer en dag som aldrig blir ljus och innan man vet ordet av är det ju kväll vid 3 tiden. då e det ju dax att sova igen.
blev ingen bra ridning i dag heller. man har liksom ingen ork. men imorgon blir det nog bättre igen. mina downs brukar vara korta å intensiva. imorgon e det ju kadriljträning för mina duktiga elever. snart e det dax, bara 3 dagar kvar tills det är dax för uppvisning på lucia showen.
sen ska jag hoppträna alice på kvällen.
har gjort klart motzart kulorna idag. doppade dom i choklad å sen var det klart.

nu funtar jag på att gå å lägga mig, lång dag imorgon.

lurken har redan kastat in handduken för idag♥

lite mera fix...

idag blev det ridhuset för hela slanten. först graciana som blivit så duktig. nu står hon faktiskt stilla när man borstar och är talbar när man rider. allt går just nu framåt med henne, jätte kul:)
sen red jag steely. gick rätt okej. sen blev det en jätte kortis på lettan innan lektionerna började.



har sedan dragit ut pontus i skogen för att plocka lite allt möjligt till mitt lilla tomtebord. fick lite insperation av "kungsgrahnen" när jag var där i fredags.
har även satt upp mina nyköpte lyktor och dragit ljusslingan i grangirlangen. så nu är framsidan såååå mysig;)





jag längtar redan tills i vår när desperate housewives drar igång igen. vilken jäkla säsongsavslutning!

natti natt

söndag 2:a advent.

har ju lovat uppdatering i några dagar men har som vanligt ingen tid. men nu kommer det en snabbis.

hoppningen i torsdags gick riktigt bra. hoppade lettan för första gången på hur många månader som helst. hon var så himmla glad. hoppade lite väl högt över dom små hinderna. men kul var det. tränade långa anridningar och det är ju jätte lätt med en häst som vill hoppa nu och helst innan vi ens kommit fram till själva hindret. nån gång hoppade hon både galoppbom och hinder i ett enda språng:)
sen hoppade jag graciana. hon var så himmla duktig hon med! hon hoppade ju högre men dom långa avstånden är ju inte riktigt till hennes fördel. hon kan ju ännu inte korta galoppen ordentligt. det blir ju lite svårt att hoppa galoppbom med kort avstånd då.

en svettig men ännu inte trött graciana, men hungrig.



måste bara visa en bild på den nya familjekonstilationen utan fina shadow.

mayday, piraya och fina mamma pirata


i helgen har det hänt lite allt möjligt. var på inrednings party i fredags hos J.G. god mat och fina grejer. å så fint hon hade det hemma. tänk om man hade ett hus och kunnde fixa så där fint.
igår var vi på euran och handlade en hel del julklappar faktiskt. men det blev mest till alla små knoddar. sen på eftermiddagen var det kadriljträning. gick hyffsat tills maria rammlade av. såg ganska lustigt ut men det gjorde nog ont eftersom hon inte tog emot sig med armarna utan med axeln. skönt!


idag hade vi kadriljträning igen. gick bättre idag. vi kan iaf programet nu, för det mesta iaf. lettan som jag rider e en riktig klippa när det gäller kadrilj och hon tycker att det är så himmla roligt också:)

på eftermiddagen har jag gjort julgodis. trodde att det gick rätt så bra men så här i efter hand har jag nog ångrat mig. blev nog inte så gott ändå. för sött för hårt alltså inte riktigt bra.

tomtefudge, knäck och daimkola.

sen hann jag med att pynta lite på framsidan också. blev jätte mysigt faktiskt.


nu måste jag sova, god natt.

IDOL!!!!

orkar inte skriva så mycket alls faktiskt. men måste bara skriva detta...
gissa vad jag gör nästa fredag vid sju åtte nio...????
jo! då ska jag vara i globen och kolla final.
berättar imorgon om hoppningen igår;)

sooooool!!!

sol idag, så himla skönt! allt blir så mycket lättare då. lättare att gå upp, lättare att hålla sig pigg och dagen blir så mycket längre:) men med sol kommer kyla och det med råge. var uppe hos Arwen å co i morse och slog hål på vattnet i badkaret. då får man ju passa på att gosa lite med min allra minsta lilla bebis.
arwen och black foots rumpa.


sen red vi ut en sväng. man får ju passa på när solen skiner. jag red graci och var beredd på att hoppa upp på ett brinnande eldklot, men konstigt nog så var hon riktigt lugn efter 3 dagar vila.
imorgon e det hoppträning igen. imorgon tror jag att jag ska hoppa lite på lettan. hon har ju inte hoppat på hur många månader som helst. borde kanske skaffa en säkerhetsväst till imorgon;) sen tror jag att jag planerade att hoppa graci också. ingen stilbedömning på träningen imorgon alltså.



Bessie och May day pussas:-*


lilla Piraya vill prata lite med mamma och May day på andra sidan gången.

gulli gulli....

å
natti natt


tisdag eller nåt...

har lite svårt med dagarna just för tillfället.
igår morse så fick våran fina lektionshäst shadow somna in efter ett dyngs kämpande. ingen vet egentligen vad det var för fel. men det som känns skönt i efterhand är att hon inte verkade ha ont och att vi var med henne hela tiden. men hon har lämnat efter sig ett jätte fint föl, lilla may day.
hon klarar sig riktigt bra utan mamma. hon har ju låtsas mamma pirata och bästa kompisen piraya. idag har dom varit ute och snälla låtsas mamman pirata lät båda bebisarna dia på varsin sida. hon har förstått att lilla may day behöver kärlek just nu.

shadow med en alldeles nyfödd May day. 30 maj 2009.



har inte så mycket mer att skriva nu. man känner sig liksom helt urblåst efter en sån här upplevelse.



sen vill jag bara säga det som jag tyvärr har fått säga alldeles för många gånger... VI HAR VÄRLDEN BÄSTA STALLMÄNNISKOR! sanna, mette, madde, ann och mamma tack för all hjälp igår natt eller var det i förrgår och var det dag eller natt...? vet faktiskt inte. sen tack till alla som var med under söndagen. vi är allihopa det bästa som går att hitta bland folk. KRAM ALLIHOP. nu var det 3:e gången gillt så nu e olyckan slut och vi kan se fram emot bara bra saker under en lång tid.
god natt.

RSS 2.0