ååå....

glömde att jag tagit bilden åt fel håll med mobilen. ni får vända datorn så ser ni lite bättre;)

Steely har fått ett nytt pannband idag:). ...

dsc01061 (MMS)

Steely har fått ett nytt pannband idag:). Jag har länge gått och Väntat på att komma iväg till en affär för att köpa det och idag var det dax. Det bar iväg till stockholm ridsport. Och han blev så fiin! Lite mera maskulint än ett Bling Bling som han hade förut.


då är verkligheten här igen...

stalljobbet måste följa rutiner, massor av folk i stallet och regelbundana träningar.
idag var det lugnt på ridfronten. red häppi i morse ut tur. hon har lite lösa skor så det bidde inte så hårt. men i morgon ska dom flesta få nya skor så då e det slut på slapperierna.
nu är jag precis hemkommen från kvällens dressyrträning. mamma red crax och jag red cosse för första gången på lektion. känndes lite sådär innan eftersom vi inte riktigt tränat oss på sidvertsförflyttningar under sommaren. hon fattar ju inte riktigt det där. men som tur var så blev det en ganska basic lektion, ganska mycket skritt och trav runt fyrkanten och på böjda spår. det lilla sidverts vi gjorde idag var att korta av och öppna upp hörnan. det gick faktiskt riktigt bra. så tills nästa gång så måste vi öva oss ordentligt så vi inte blir avslöjade att vi haft en skön sommar utan massa innötning på banan ;)

imorgon är det jag som står för fijolerna. en grupp med nya tjejer och dom gamla rävarna som vanligt. sen blir det hoppträning på kvällen för mig:) tjohoo!!!
god natt...


tävlingen igår.

var ju och tävlade med häppi och cosse igår. det var ju cosses allra första tävling så det var en spännade dag. häppi startade 1.00m och 1.10 och cosse 2st 1.00m. det är ju alltid lite spännade att se hur hästen reagerar på en ny plats. det var en mycket glad överraskning med cosse. hon var hur lugn och sansad som helst. jag satt och galopperade lungt runt runt och dom flesta andra unghästar for runt som studsbollar, men det var inge hon lade märke till. så resultatet av våra 2 starter var 0 fel i första och ett snöpligt pet i andra.

häppi fick 4 fel i första klassen och i den andra 0+4 fel. stoppet i omhoppningen får jag tacka flaggaren för. när jag vände upp på hindret ur ganska snäv sväng fick flaggaren för sig att springa från ena sidan av hindret till den andra. är ju svårt att inte tappa fokus och rida på ändå när någon människa är ivägen. men men... jag skulle väl sagt att jag ville starta om men tänkte inte på det just då. skit också!

en glad häppi.


cosses runda.

longering idag.

idag blev det longering för både cosse och häppi. jag har märkt att cosse tycker att det är dötråkigt att bli longerad. det verkar dom flesta tyskar tycka till en början. men det gått över på alice så hon är pigg och glad så lär tråket gå över för cosse också.  dom andra har någon slags vila. alice och graciana har ju inte fått nåt sommarlov än så nu var det dax för lite vila. steely och crax har jag inte hunnit med att rida helt enkelt. dom var ju å tävlade 5 dagar förra veckan så dom skulle få några dagars vila men nu borde det vara dax att rida igen. om dygnet bara skulle ha 5 timmar till så skulle ju allt bli så mycket lättare. sen har vi lettan som jag inte satt igång igen efter sommarvilan, hon skulle börjat ridas denna vecka igentligen men nu va det lite mycket med allt så det får bli ett ryck med det nästa vecka. marre skrittas ju av matilda och arwen e på sommarbete långtlångt borta... men snart kommer hon hem igen.
på lördag är det tävling på häppi och cosse. happi går 1.00m och 1.10m och cosse tävlar sin första tävling borta, hon ska hoppa 2st 1.00m. imorgon ska dom få vila och jag ska göra dom fina tills på lördag. bilder ska jag ta också så ni får se hur fina dom är efter en storstädning i pälsen.

tjing tjing:)

Cosse = Corre!

ni undrar säkert vem Cosse är. det är cortina! iaf vad jag tror. vi köpte ju en cortina på auktionen i tyskland i maj, men när jag kollat lite mer noga i passet så står det på en sida där att passet tillhör en Conctance. konstigt?? min egna teori lyder som följer: det fanns 2 st conctance e: contendro I, alltså pappan var den samma. och då tror jag att man bytt namn under auktionen på en av dom för att folk inte skulle blanda ihop dom två. jag ska kolla upp det där under den närmaste tiden, lite ont om tid bara.


Cosse. nu ska man försöka lära sig ett nytt namn på henne. inte det lättaste...

hur jobbigt som helst!

var i stallet vid halv 7 i morse och red häppi och cosse. häppi red jag ut och galopptränade på. hon har ju en lite kula till mage som vi ska försöka minska tills på lördag. cosse red jag ut på en sväng först och sen trimmade vi lite på galoppen på banan. det är ju bra om den funkar hyffsat tills lördag.

sen kom vi till det jobbigaste... måla stallet! idag har jag rollat rött mellan 9 å 16, med en timmers lunch. hur tråkigt låter inte det??? alltså mer monotomt arbete får man leta efter. men nu e det bara en lite snut kvar sen är det slutmålat för i år hoppas jag. så imorgon blir det påfyllning i spiltor och boxar och mina bebisar ska få komma in och sova:)



en annan kulig grej är att vi lyckats monterat ner våran hittade fåtölj. så imorgon tänkte jag åka till syaffären och leta upp ett fint tyg så jag kan klä om den på mitt alldeles amatörmässiga sett 8)

pontus har varit duktig i helgen!

när jag var i tierp så tapetserade pontus och hans pappa i vårat lilla rum uppe. ni kanske minns dom svina fula garderobsdörrarna och den underbart röda väggen?
jag stod inte ut så jag och mamma drog iväg till rusta förra veckan och köpte tapeter. värdens klipp om jag får säga det själv. ett helt nytt å fint rum för under 400 kr. blev så glad när jag kom hem till detta fina rum:

blick från dörren. med en del fynd och pyssel. taklampa 9kr ikea. golvlampskärm gkås, ullared ca 300 kr. fönster skärm ca 100 kr gkås, ullared. bord, loppis 175 kr. stol, hittegods med nytt tyg. smålådor nymälad och pimpad av moi!


nya och fint tapetserade garderobsdörrar:)


bokhyllan, hittegods:)


jag gillar sånt jag hittar, så jag kan göra min egen grej av det och ha min alldeles egen stil. hoppas jag iaf;)

natti natt!

Craxen.

dsc01050 (MMS)

nu står min lilla stjärna i sin stora gräshage och trivs:) har förjäves försökt skicka dom senaste filmerna från helgen till youtube med det går bara inte. så det får bli lite text ist. i 1.35m i lördags fick vi 4 fel. rev b-hindret i en kombination. har sett att jag inte hinner räta upp mig emellan ordentligt. tror det kan bero på mina rainbow tygelgrip som jag köpt. dom får crax att hoppa fantasktiskt men jag måste följa med jätte mycket med handen fram och då hinner jag inte med att räta upp mig. och till dagen D! igår debuten i 1.40m. crax klarar ju det mesta men jag var ju nervös såklart. var ju trotts allt 6 år sedan sist jag tävlade på dom höjderna, och crax har ju aldrig gjort det. vi kom runt på 18 fel. men ritten var inte lika dålig som resultatet. blev ett stop på nr 3. ett räcke som jag tyckte vi låg lite nära, så jag gjorde en halvhalt och han tog den aldeles för bra. inte läge att travhoppa 1.40. sen tappade jag rytmen och fick 2 rivningar direkt efter. samma anledning som tidigare ungefär. enkel oxer och uthopp ikombination hoppade före. och sista hindret kom vi lite långt ifrån och eftersom jag inte kan släppa ut tygeln så räckte han inte över helt enkelt. bättre ridning nästa gång:)!


crax första start denna helg, 1.30.

4 fel blev det idag. men känner mig nöjd ändå.



(under bar musik... kan tyvärr inte lyssna på min mobil så det blir lite vad det blir;)

steely i 1.20 idag.

fick bara med grunden för filmen var för lång för att skicka hela ritten från mobilen. men i omhopningen fick jag 7 fel. han hoppade jätte bra men jag trodde det var en ponny jag satt på och vände upp lite väl tight på ett räcke å steely fattade inte att han skulle hoppa alls, men sen pluttade han över det lätt.


Nyfiken crax som trivs som fisken i vattne...

dsc01026 (MMS)

Nyfiken crax som trivs som fisken i vattnet på tävling:)


dagens hoppning

dsc01015 (MMS)

en trött steely. idag var det bara steely som hoppade. han gick 1.10 och 1.20. har kommit underfull med att herr steely är väldigt bekväm. han är ju inte den som klämmer i om han inte måste. vi fick en rivning ioförsig bara en tuche men det är ju 4 fel iaf. sen var jag inte på honom i svängen innan kombinationen, jag tyckte att vi hade en ganska bra galopp så jag lät honom bara rulla på. men det skulle jag inte gjort. om han inte måste så behöver han inte hoppa...? ja då blev det ju ett stopp. men sen hoppades kombinationen hur lätt som helst. i 1.20 så hoppade han jätte bra fram till näst sista hindret då var det jag som fick besluts ångest... framåt eller bakåt??? eller båda??? ja så höll jag på fram till hindret och som innan om piloten inte har bestämmt sig för vad som ska hända så gör man det lättaste. så 2 missar förstörde 2 annars bra ritter. imorgon är det 1.20 för steely och 1.30 på crax. får se hur det går, uppdatering kommer imorgon. nu är det kvällsmat för hästarna. god natt:)


Crax och steely mår bra och är nu redo för...

dsc01006 (MMS)

Crax och steely mår bra och är nu redo för natten i sina boxar. Imorgon blir det hoppning för steely och trimning på crax. God natt från tierp:)


maria talade om hur man skulle få in filmen. jag gjorde allt i fel ordning men här ar den iaf.



kanske inte så speciellt. men ni som sett graciana förr kan nog intyga att det är en stor förändring:)

en snabbis bloggning innan jag drar till tierp.

åker med crax och steely till tierp idag. steely ska gå en 1.10 och tre 1.20. får se hur det går var ju länge sedan han tävlade. crax som var på topp för 2 helger sedan ska gå sin andra 1.35 och debutera 1.40. beroende på hur det har gått fram tills dess såklart.

dom andra har fått några snabba svängar i skogen idag. mycke som ska hinnas med idag så då e det kort men intensivt som gäller.

tog lite bilder på allihop förutom arwen idag. ska ha dom i några ramar som ska upp på väggen här hemma. vet inte riktigt hur bilderna blev, man e ju ingen fotograf direkt.


Mascara.


Graciana.


Crax.


Le Häppiness.


Alice.


Alexandra.


Cortina (Constans).


Steely Dan.


Letizia.


och en bild på lilla Bessie.

nej nu e det dax att åka till stallet och lasta in hästarna.
adjöss så länge...


ridningen idag.

idag var det fullt schema, som vanlig ioförsig.
började med crax. han ska ju tävla i helgen så idag blev det klättring. brukar försöka klättra en gång i veckan iaf. så det blev ca 13 gånger upp och ner i backen, ca bara för att det är väldigt lätt att tappa räkningen.
sen red jag graciana på banan. hon går nu på hackamore. helt sjukt, igår gick halva tiden åt till bråk men sen poff... så var allt över och hon gick jätte bra. så idag fortsatte vi på samma bana fast utan bråk i början. bara bra hela tiden:) har en film men jag fattar inte hur man lägger in den blir liksom ingenting när jag försöker.
sen red jag häppi på banan. hon har fått nytt träns och bett. remontnosgrimma och rakt bett är en riktig höjdare. hon gillar det jätte mycket och jag med för den delen. inget bråk är ju skönt för både mig och hästen. hon fick ta några småsprång också. häppi gilla:)
steely fick lite finputtsning vad det gäller hoppningen idag. idag blev det inte så länge och det är bra för både han och mig. han blir inte allt för trött och grinig och jag orkar med honom hela tiden. gick iaf bra idag. så det känns bra till tävlingen i helgen.
sist av alla fick corre en uteritt. det tar på krafterna att gå på sommarbete så vi hade lite kul i skogen idag. galoppträning på galoppbanan.

lite bilder på några av hästarna från sommaren som gått.

alice å jag, prisutdelning på tävlingarna hemma i juni.


graciana fin fixad av tjejerna på hoppridlägret.


å en lika fin häppi.





japp, då är jag här igen...

nu kommer hösten och jag tror att jag kommer ha lite mer tid och lust till bloggning.
men vad har egentligen hänt sen sist som det var seriös bloggning. vi har ju flyttat. och jag vet att det inte kommit ut en ända bild på nåt som har med huset att göra. men idag har jag lovat linda lite bilder.
ett bild regn kommer komma då jag har inrett alla rum så gott som klar så det dröjer ett tag till.
men här kommer det jag lovat linda:)


trälådan som jag målat om från mörkblå till vit med fina dekorationer (iaf enligt mig)


lilla rummet uppe. klarade bara inte av dom fula garderobsdörrarna längre. vänster före och höger efter. kommer helbild på rummet när den underbart mahognyröda väggen också är färdig tapetserad.

Jaha då är vi på väg hem från ett regnit h...

dsc00974 (MMS)

Jaha då är vi på väg hem från ett regnit hammarö. Vi fick iaf med oss en placering hem. Och det var crax som var 4:a i 1,30 idag. Han hoppade som en kung! Både idag och i fredags men då hade vi ett värdelöst pet. Lettan var inte på topp denna helg. Igår åkte jag av igen, andra gången på bara några dagar. Konstigt att man alltid ska landa på samma ställe...


RSS 2.0