Ska testa att ha blinkers på crax imorgon,...

dsc00786 (MMS)

Ska testa att ha blinkers på crax imorgon, han kanske inte blir så rädd för alla hästar runt om kring. Får se hur det funkar.


Fina steely! Fick fyra fel i 1.10 idag. Ha...

dsc00020 (MMS)

Fina steely! Fick fyra fel i 1.10 idag. Han va lite väl laddad, men har nog lugnat sig till imorgon:)


Red craxen i ridhuset eftersom han inte tä...

dsc00025 (MMS)

Red craxen i ridhuset eftersom han inte tävlat nåt idag. Han var spänd och laddad till en början men efter en stund gick han riktigt bra. Känns bra inför imorgon.


Emma och ludde kom 2:a i 1.10 idag:)

bild0069 (MMS)

Emma och ludde kom 2:a i 1.10 idag:)


Nu åker vi till kumla å tävlar. Steely, le...

dsc00782 (MMS)

Nu åker vi till kumla å tävlar. Steely, lettan och crax är med. Steely är lite nervös där bak men han lugnar sig nog när vi kommer ut på stora vägen. :) hej så länge, resultat kommer senare:)


Mobil blogg test!

dsc00781 (MMS)

Mobil blogg test!


galopp galopp...

mycket idag igen. red ut på graciana. hon e inte så laddad som jag trodde hon skulle vara efter 2 veckors lugn ridning. sen fick crax en skrittur som slutade med att vi fick galoppera hem i spöregn. häppi red jag på banan. hon gick ganska bra med tanke på att jag inte ridit på ett par dagar utan det har mamma gjort. hon gillar ju inte ryttarbyte, så det brukar ta ett par dagar för henne att vänja sig. sen red jag arwen igen. hon brukar gå varannan dag men eftersom jag ska tävla i helgen så blir det inget då så då blir det nu ist. det är så roligt med henne för hon lär sig nått nytt nästan varje gång man rider. så idag provade vi på lite galopp i båda varven. det som hon tycker är roligt går väldigt fort in i hennes lilla huvud. skönt att hon lär sig snabbt. idag fattade hon galopp själv och jag var snabb att göra galoppfattning och hon förstod nästan på en gång gången efter:)
pontus red alice idag på lektion. ny häst i hagen så allt för många har fått ont i benen, så då blev det alice till ponte. han kom iaf hem och var jätte glad. hon var världens lydigaste, sa han:)
god night!

måndag, 4- kumla, 9- tyskland, 18- märsta tävlingarna, 23- operation.

allt rullar på så här på vårkanten. hinner inte med någonting och det ena avlöser det andra.
men idag har jag hoppat lettan. minns inte när det var sist men skulle tro att det gått mer än ett halvår sen sist. hon var glad och galen. men det är väl så det ska vara. stora banan stormvindar och en glad häst. hoppade mest småhinder men blev några språng på 1.30m också. inget problem med någon höjd här inte, men hjärnan e det värre med. iaf för min skull. man vill ju gärna bestämma lite när det gäller hoppning. men det vill ju lettan också, så man får försöka komma överens. men allt som allt gick det iaf bra. några pip och skutt får man ju räkna med.
nu ska jag nanna kudden, natti natt.

märsta ridklubb 1:a i sista omgången av elitallsvenskan!

japp, igår vann MRK sista omgången av allsvenskan. vi som inte red hejade på. dom som red var så duktiga. emma, antonia, john och ulrika kämpade på och vann tillslut. vi slutade på 4 fel och 2:an jump club fick 5 fel.
fikat e framme, nu saknas bara hejarklacken.

och här är dom... räkna tider och fel...


här har vi laget: antonia, john, ulrika, emma och längst fram lagledarna hempa och ove.


massor har hänt denna helg...

i lördags tävlade jag crax i hamre. inte vilken tävling som helst utan vi fick vara med i förklassen till elitallsvenskan. inte för att vi stod högt på listan för att få vara med i laget, men vi var iaf i av dom 8 som red om en plats:) det var ju ett av mina mål med crax denna vår. han var iaf jätte duktig i förklassen, lillprinsen. det går ju i 1.30m för seniorer och det var det vi hoppade i förklassen också. vi fick 8 fel. blir ju så om inte allt klaffar på den höjden. men det var 2 missar som förstörde nollan. jag hade för långa läder märkte jag när jag hoppade kombinationen, för sent. så då sköts man ju ur sadeln och fick inte tillbax honom till nästa hinder, 4fel. det var halt i ridhuset så man fick rida lungt på kortsidorna. så jag kom ganska kort mot en trippelbarr och fick trycka på ganska mycket fram mot hindret, han flög iväg som en ferrari som vanligt och jag fick inte tillbaka honom fram till ett brunt räcke och då blev det 4 fel till:(
han var iaf finast i klassen
före.

efter.







elitallsvenskan + twilight

borde blogga med bilder och allt men kan inte slita mig från twilight filmerna så det får vänta tills imorgon.
men kan bara säga att MRK vann finalomgången i elitserien idag. men vi slutade på en 3:e plats så ingen sm-final på strömsholm. men vi e glada ändå:)

examinatition- check!!

jaha då var det klart. examinatitionen för c-tränarutbildningen avklarad idag. åkte tidigt i morse till strömsholm. började med skriftligt prov på 2timmar. jag använde hela tiden, har väl aldrig hänt förut... jag skrev så mycket att jag knappt vet vad och det är samma känsla jag vill att helena ska få när hon rättar provet. så mycket text att nåt måste ju vara rätt och hon inte ska orka tänka efter för mycket är också en utarbetad strategi av mig. trötta ut läraren.
sen var det dax för den praktiska delen. 4 i varje grupp som ska ha en lektion tillsammans. jag fick introduktion och avslut. sen fick dom andra framridning, framhoppning och avslutande hoppning. jag sa ju inte så mycket eftersom vad ska man säga liksom. men min teori är hon såg vad jag kunde förra gången och tycker att det var bra så då blev det en uppgift som inte var för besvärlig idag. men jag fick bra feedback idag också så det känns ju skönt. så om jag får tro någonting så tror jag att praktiskt så blev jag godkännd å det teoretiska får man väl reda på om någon vecka :S huu va läskigt!!
nu tror jag att jag ska lägga mig i sängen och kolla lite tv. inte sova än såklart men i vardagsrummet visas ikväll hockey- igen...

galopp, galopp:)

å va mycket galopp vi haft idag. det har stormat lika mycket på ridbanorna som i hästarnas ben:) borjade med att rida steely på sörsta ridbanan. där stod det massa småhinder som vi rastade av oss på. med dunder i marken skuttade vi över hinderna. tränade på att bara vara stilla och vänta på hindret. jag klarade mig ganska bra men steely hade inte riktigt tid att vänta tills han kommit fram utan kastade sig över hindrerna alldeles för långt ifrån. med lite studds och halt bakom hindrerna så gick det bättre. men med en häst som inte hoppat på länge, stormvindar på banan och utebana överhuvudtaget så kan man nog inte räkna med så mycket mer:)
crax red jag också på banan, hade tänkt göra samma sak, men eftersom crax inte e så stor och inte står allt för stadigt på jorden så höll vi på att blåsa iväg. så vi fick flytta till mellanbanan och köra ett dressyrpass ist. han e ju lite hetsig ute så jag tränade på att lyssna på mig och inte på lilla hästdjävulen på hans högra öra;) mycket avbrott och halter. han blev riktigt avslappnad i slutet:)
sen till det roligaste av allt. arwen! har ju börjat med att sanna rider (hänger med) och jag longerar. hon e ju superduktig på lina och lite trög när man rider själv så då kombinerar jag två goda ting till ett perfekt. och idag gick det bra igen. roligaste av allt var att hon idag tog sin första galopp med ryttare (förutom den gången hon blev rädd och drog iväg med mig). gick så himla lätt alltihop. jag säger galopp och sanna använder skänkeln. hon galopperade direkt och i flera varv på volten. i båda varven tillåmè:) snacka om att jag var stolt:D
nu ska jag läsa lite mer innan jag blir allt för trött.
god natt!

plugg plugg plugg....

har suttit inne hela eftermiddagen och läst å läst. snart är det dax för exeminatition på tränarutbildningen. hur ska det gå??? känner inte riktigt att jag har teoridelen under kontroll :S
igår skulle jag vara duktig och plugga hela dagen, men som vanligt när man ska göra något så kommer det alltid något emellan. igår var det en stor svart 4-bent vän på 650kg som lagt sig fast i boxen och blev hittad av stalltjejerna kl 07.00 igår morse. alexandra hade fastnat och kunde inte komma upp så det var bara att ringa in hela styrkan, dvs mamma, ann, maria, pappa och jag. som tur var är pappa brandman så han ringde in sina kollegor på brankan. så vid 20 över 7 igår morse var det full utryckning på väg till lunda gård. med deras hjälp lyckades vi få upp en vinglig alexandra på fötter. skönt att inget allvarligt var fel, lite kolikkänning hade hon nog och så blev det ett blödande så i huvudet. men inget mer än så...
blev inte så jätte mycket plugg då jag satt hela dagen och kollade på en tagen alexandra i hagen.
idag har jag bara ridit steely eftersom böckerna väntade på mig hemma. solen sken och vi red ut en sväng med emma och viktoria. steely var så pigg och skulle spela allanballan inför dom nya hästarna.
nu ska jag lägga mig och läsa tills jag somnar, natti natt.

tisdag.

skulle egentligen läsa lite i ridhandboken 1 och 2 men tänkte blogga lite först...
både igår och idag har det varit mycket ridning. idag har jag skrittat graciana som fått ett litet stick sår på ett bakben men från det lilla såret blev det ett jätte ben (hon e svullen alltså, typ ett ben som passar en elefant). men hon e ju nån slags stålhäst. med ett svullet ben inte ett dugg halt, men stel. sen red jag steely och lettan på banan. dom gick helt okej båda två. utnyttjar springet i vårbenen och rider dom ganska mycket fram. sen longerade jag arwen. idag gick det jätte bra.hon har en himmla fin halsansättning när hon går i rätt form. sist av allt så red jag ut en sväng på craxen. panik! det blåste rätt bra och han var ju rädd hela tiden och när han blir rädd e han inte det lättaste att kommunicera med. men jag överlevde iaf:) pratade just med hempa som frågade om jag ville vara med och rida förklassen till elitallsvenskan om 2 helger. jag svarade såklart JA. ett av mina mål är uppnåt:)))
god natt!

alexandra.

skriver ju nästan aldrig om alexandra och någon kanske undrar varför. men det är bara för att jag nästa aldrig rider henne själv. jag har hjälp av M och A. hinner liksom inte riktigt med allt. men M red henne idag och tvingade nån stalltjej att filma. så jag tänkte visa hur fin min alexandra egentligen är:)
http://www.youtube.com/watch?v=C62Sadyjvhw&feature=player_embedded

förkylningen är tillbax...

vad är det med att jag aldrig kan vara heltfrisk. förkylningarna kommer och går hela tiden. imorse red jag häppi och arwen. häppi är inte på sin topp just nu. vet inte varför men hon e så himla springig och kncentrerad på allt annat förutom mig. men det går väl över så småningom. så idag (och igår) höll jag på med avsaktningar och halter hela tiden. blev ingen större skillnad idag men det brukar ju komma dagen efter. sen red jag arwen idag. vi provade på att trava lite grann. hon e ett riktigt lite sto, hård i huvudet. men hon e ju inte dum iaf och det är jag väldigt glad över. men envis e hon. hade ju inte varit kul om hon var en sån som ville slänga av.
nu ska jag sova och förhoppningsvis bli lite bättre tills imorgon. god natt

torsdag.

blev ingen hoppträning idag, chefen var dålig så ist för att hoppa så fick jag ha hans dressyrlektion. annars har jag ridit hur mycket som helst idag. red häppi och lettan på banan. dom gick bra båda två. häppi var jätte pigg idag så med henne så red jag mycket skänkelvikning och mycket skritt och avsaktningar. sen red jag ut på graciana, tittig men lungn och avslappnad. red steely och alice i paddocken på eftermiddagen. steely var sjukt laddad. bakbenen nuddade inte marken, känndes det som iaf. alice var lite grinig idag. hon gillar inte att jobba precis. hon gjorde några konstiga skutt i galoppen hela tiden, men det blev bättre efter ett tag.

imorgon ska jag till ks för att kolla mina höfter och träffa läkaren. operation????? vem vet..... huuua!!!
god natt:)

tisdag.

har varit en rätt så vanlig dag idag, men med mycket ridning. red graciana och häppi i morse. red ut på båda. graciana är jätte lungn just nu. går jätte avslappnat när vi e ute. häppi tävlade ju igår så hon fick en skrittur och vila imorgon. på eftermiddagen red jag lettan. idag red jag för första gången på storaridbanan. så himla skönt! lite tung som vanligt i början men gick riktigt bra på slutet. sen longerade jag steely som hade hur mycket energi som helst. han galopperade i en halv timme konstant med några avbrott för att jag skulle byta varv. sen red jag travjobb på alice på grusvägen runt stallet. hin var hur pigg som helst och tarvade på ordentligt. fick hjälp av O och M att skritta merre och crax idag också. imorgon vilar crax och alice, lettan, steely och graciana ska ridas. fullt ös medvetslös!
god natt!

nyköpings ryttarsällskap...

...det var där vi var å tävlade idag. var ingen höjdare alls idag. allt började ju med att klockan ringde 04.30. 06.00 åkte vi från stallet. hoppade häppi i 1.10m med 5 fel som resultat. men det var en helt okej runda. sen var det crax som hoppade 1.20m 1 tidsfel blev det men han var duktig iaf. han var extremt rädd och stressad idag. han e ju rädd för andra hästar och i dag var det inte roligt alls. hoppade bara fram några språng som inte alls var lyckade men nollade iaf på hinder på banan. men han fick ju en spark på benet i fredags som det inte har varit någon fara med alls tidigare. var bara ett litet sår som var lite svullet men har gått ner när jag ridit men idag gick det aldrig ner och han var svullen i knät efter hoppningen så då blev det ingen mer hoppning för honom och ingen laghoppning för oss:(
häppi skulle hoppa 1.20m efter laghoppningen. det har vi inte hoppat på väldigt länge. och skulle nog inte gjort det idag heller... ni förstår nog resultatet...
som grädden på moset så hade jag 6 st skitiga och leriga hästar att borsta och spola när vi kom hem. så nu e jag slut som artist och sängen väntar.
god natt!





tävlingsfina crax och häppiness

hade tänkt göra en före och en efter bild på dom men glömde fota före :S

Häppiness



crax



god natt, tidig morgon väntar:)

god morgon.

sol idag precis som jag önskade mig:) skönt. nu e det snart dax att åka till stallet och rida och fixa hästarna inför imorgon.
hej så länge!

glad påsk!

äntligen känns det som vår! det var på tiden. idag har jag ridit ut på både graciana och crax och arwen blev borstad utomhus. så himla härligt att stå ute vid stocken och borsta häst igen:) hoppas det är lika fint väder imorgon för då ska crax och häppi tvättas och fixas inför tävling på måndag, och det underlättar ju om det inte regnar.

det känns bra inför måndagen. hoppade både crax och häppi i torsdags och dom kändes jätte fina båda två. crax blev det inte så mycket hoppning på för jag hade så himla ont i höften så det fungerade inte helt enkelt inte att hoppa. men dom språng jag tog känndes höga och säkra:)

igår longerade jag sanna på arwen. hon har ju inte fattat det här med vad människan uppe på ryggen igentligen vill. men när man longerar går det riktigt bra. så då tänkte jag att jag skulle ta det hon förstår tillsammans med det hon inte förstår. och det gick ju riktigt bra iaf.
http://www.youtube.com/watch?v=1RM0EkgWx_Y
jag tycker att hon e duktig med tanke på att det är 4-5 gången hon blir riden.

RSS 2.0