:(

jag och pontus ville ju ha en liten lillasyster till bessie. vi hittade en supersöt liten maya. hon är 1år och bor i rumäninen. hon hade levt sina första månader i livet på gatan, men var tydligen en stark liten tjej och klarade det tuffa livet. men om man ska ha en hund måste man ha någon som kan hjälpa till och passa hundarna om man nån gång ska vara borta under en dag eller en helg. det var där vi stötte på patrull. vi behövde ju våra föräldrars okej för att nåt sånt ska funka och dom var inte speciellt imponerade av en liten hund till. men som ett steg i rätt riktining så ska bessie börja tränas på allvar så vi kan bevisa att vi visst kan ha en uppfostrad hund. man lär ju av sina misstag. bessie är ju världens bästa men gillar ju att dra i kopplet och jaga rådjur och harar i tid och otid. så på onsdag är det privatträning som står på schemat för henne. vi ska minsan bevisa att vi kan och sen kanske dom inte är så motvilliga till en liten ny familjemedlem.
själv känner jag mig väldigt deppig över detta, har haft en klump imagen och drömt om lilla maya flera nätter i rad. usch så hemskt att hon tillsammans med dom andra hundarna ska tillbringa dom kalla dagar och nätter under vintern i kylan ute i ett hägn i rumäninen :(
nu ska jag nog gråta en skvätt till :( :( :(

salong malin!

var hemma hos pappa, anna och sofia igår kväll. där bjöds det på jätte goda kycklingrullader, så mätt blev jag också:) bessie och zelda fick lite hundsällskap av varandra också.
vi alla konstaterade att sofia behövde klippa sig och det blev jag som blev frisören. hon e modig hon sofia ;)
men fint tycker jag nog att det blev :)

före.
 

efter.



nytt yrke????

snart är det jul här i vårt hus, julen den kommer hopptralalala.....

har ju börjat smyga in julen lite smått. ponte gillar inte att jag börjar för tidigt. men med min takt så skulle ju jag vara klar till 2:a advent om jag började vid 1:a advent.

igår var mette micke och pontus till tyresö och köpte den sista möbelpjäsen till vårat vardagsrum, en fåtölj. vi slog oss ihop med M & M och fick en soffa ett bord och våran fåtölj för 700 pix. rätt bra deal om jag får säga de själv:)
å så här blev det.

vi fick lov att möblera om för att annars så skulle hela vardagsrummet se ut som en enda stor soffa.


mitt in smygna julfix :)

kul med saker som man kan göra själv. då får man ju det precis som man vill ha det. ljusstaken och blommarna är egen komponerade. hästen och tomtarna är fördig köpta. men fina ändå ;)

tjing tjing :)

helgen som gick.

i lördags så blev det en tidig morgon i stallet. var där vid halv 8 och kollade när maria red crax och mette red häppi. sen var det ju dressyrlektion kl 9. sanna red arwen. och det gick riktigt bra. men oj vad svettig hon blir. men nu är det inte många pass kvar för henne. snart väntar en lång vintervila för henne.

mette och maria rider crax och häppi. mette överst och maria under.



lördag kväll tillbringades i klubbis. mycket god mat och som vanligt trevliga vänner:) maria K hade fixat klubbis så fint. några var piggare än andra när vi åkte där ifrån men roligt hade allihop ;)



pontus jobbade igår kväll och jag var själv. då passade jag på att smygstarta julpyntet. inget märkvärdigt men det höjde mysfaktorn lite iaf.

julstjärnan syns inte utifrån så ingen utomstående kan åka förbi och tänka att det bor nån mupp som sätter upp julsaker alldeles för tidigt där.

hej kan du flytta hem till oss???


den här lilla tjejen skulle vilja flytta hem till oss... 2 årig jack russel som heter saga. bessie skulle ju så gärna vilja ha en lillasyster :)
(den här annonsen hittade jag på blocket)

funkis ferre i stallet ikv!

ikväll är det funktionärsfest i stallet. jag har klätt mig till tänderna :) får ju aldrig klä upp mig så man får ju passa på när det bjuds ;) plattat håret å allt :)



sen en bild på nya soffgruppen. (för pappas skull;)

jag vill ha!!!!

2 st ektorp fåtöljer från ikea! letar som en galning på blocket. hittat några till överkommliga priser, några är sålda och några har inte ens mage att svara på ett mail och säga att dom inte har dom kvar. vad är det för stil??? jag håller ju på att bli galen av allt gloande på blocket och av att gå in på mailen 150ggr om dagen. jag börjar ju bli psykad på riktigt av det här. jag är ju så att om jag bestämt nåt så vill jag göra det på en gång, har ingen tid att vänta alls.
så om någon där ute har vita eller beiga ektorps fåtöljer att sälja hör av dig till mig! jag vill köpa!



bättre sent än aldrig.

glömde ju helt bort filmen från lördagsdressyren.

med på filmen är: mamma på alice, skimmel. ann på graciana, fux. maria på crax, m.brun med större bläs. sanna på arwen, brun med srimbläs.






morgonen i ridhuset.

imorse var jag och kollade på dressyrträningen. alltid lika underhållande ;) filmade lite snuttar som jag lägger upp imogon. men så länge blir det några bilder från igår och idag.


maria red craxen. ann red graciana, sanna arwen och mamma alice.
på bilden maria och crax stående tillsammans. ann rider graciana, fux och arwen är brun med en strimbläs och en ganska trött uppsyn :) gosisar♥

steely på biggest loser camp ♥

steely är ju hos stefan och ullis på spa kallade jag det för förut men jag har nog ändrat mig nu. för på spa tar man det ju lugnt och slappar, men det är inte det steely håller på med när stefan rider ;)


dom får ju jobba på biggest loser camp men bor på en herrgård eller nåt, precis som steely :)
kommer troligt vis film imorgon lite beroende på hur jag egentligen filmat. är ju lite svårt att hålla i kryckor följa den som rider och inte slå ihjäl sig.

bessie ♥

myshunden bessie med inte hennes filt men som hon gosar på ändå :)

fredag igår :)

och en ledig helg med sällskap. var iväg igår med mamma och köpte persnet åt araim.
vart även ett par riktiga vinter skor med en rejäl sula så jag inte halkar omkring med fötterna när kryckorna har dubbar :) crax fick också fina rosetter som han ska ha i svandsen när vi tävlar. fina röda rosetter med en strassten i mitten:)


det här är campus skor inhandlade på stockholm ridsport. hur sköna som helst, luddigt i hela foten från tå till ben :)



sen åkte vi till stallet och skulle kolla sanna som red arwen men när vi kom hoppa hon av men som tur var red ann graciana så jag fick iaf nåt att kolla på. graciana gick iaf riktigt lungt igår och verkade avslappnad till å från :)


kvällskvisten spenderades hos familjen ekersens. god mat, gotte och idol. verry nice :)


yes please!

Produktbild

Produktbild

Produktbild

Produktbild

Produktbild

Produktbild

Produktbild

lite grejer jag skulle tacka ja till från hööks!

tack jessica!!!

jassica grahn larsson får här med priset som årets mest omtänksamma människa!
och jag vet att det är fler än jag som håller med mig om detta :)
imorse kom hon hem till mig och lämnade världens godaste lunch.
jag blev proppmätt såklart. glömde att visa hur fin den var innan jag satte gaffeln i den, men ni kan nog ana hur fin den var:)

mitt bubbliga ben. (VARNING FÖR KÄNSLIGA LÄSARE!)

ja nu har det gått 3 veckor sedan jag blev opererad. tiden går ganska fort iaf. benet känns bättre och inte alls lika ont längre. jag har tillomed gått korta snuttar med en krycka. vet inte hur bra det är egentligen eftersom det gör ganska ont efteråt men jag gör det bara i nödfall. som bär en mattallrik eller sånt. stygnen togs ju bort förra fredagen. tyvärr inte något snyggt ärr, men men det kanske blir bättre med tiden.


benet med 17 st häftningar 5 dagar efter operation.


mitt ben idag, 3 veckor efter operation. syns inte direkt på bilden men där varje stift suttit är det en bubbla innåt i benet. tur att man börjar bli gammal och vis att man inte längre bryr sig så mycket om petetesser. har jag ett ärr så har jag, inget att gömma inget att skämmas för!

på min inne dag har jag....

faktiskt försökt städa upp lite. klarar inte när allt ser ut som ett bombnedslag här hemma. är mer okej när jag inte är här hela tiden men att konstant vara mitt i gör mig galen. så jag har lagt in kläder i garderoben, samlat ihop massa smutstvätt, plockat diskmakinen full, vikt filtar och lite annat pyssel. när pontus kom hem skulle han och hans pappa byta isoleringslister i alla fönster. räckte bara till 3 fönster och 2 vädrings fönster så imorgon får vi köpa mera. pontus har också efter mitt tvång hängt upp talgbollar till fåglarna och tagit in alla ljuslycktor utifrån så vi kan elda lite ljus har inne och få upp lite värme. ponte vägrar nämligen höja värmen på elementen och jag fryser ihjäl här inne så då blev det så istället.

nej nu måste jag ta kontroll över tvdosan och det krävs en heldel för att lyckas med det.
god natt!

inne hela dan idag...

ja idag har jag inte ens varit ute. ganska tråkigt, så i morgon så måste jag ut!

men igår var jag iaf ute. jag var ju i stallet och tittade när sanna red arwen.




arwen har också fått ett nytt fint täcke. hals och allt. så fina saker får man om man står i utebox. blått med röd och vi paspoall (eller hur man stavar). lite john whitaker inspererat tror jag nog allt :)

en rusande helg

har varit en helg som bara rusat förbi. kalas fredag, lördag och söndag. alla mycket trevliga och olika. det var ett 11- ett 60- och ett 30 årskalas. 
nog om det nu.

igår var jag och hälsde på steely som är på "spa" hos ullis och stefan på fjällsta. eftersom jag inte kan rida nu så har mamma och co allt för mycket att göra med alla hästar. så stefan som alltid gillat steely erbjöd sig att ha honom hos sig under en tid. dom har ju ett superfint stall med fina hagar fint ridhus och ja allt är väl varje hästägares dröm egentligen :) steely går med 2 valacker. en är 2 år och en 5 år. steely som gillar att leka kommer nog ha jätte roligt när dom lärt känna varann.



om ett tag ska jag åka till stallet och kolla när sanna rider arwen. måste bara vänta på att pontus slutar jobba. ska komma ihåg att ta upp telefonen och fota lite idag också. jag har ju under hela helgen + igår inte tagit ett ända foto. så typiskt, när nåt händer så kan jag inte ens komma ihåg att fota. därför ganska tråkigt inlägg. inläggen lyfts ju alltid med ett kort eller två.

hej svejs!

lite smått å gott hemma.

här om dagen var jag och ponte på öb och skulle handla schampo till bessie. så då var jag ju bara tvungen att smita in en snabbis på carmen. lite smått och gått blev det till mycket bra pris. tjänade dryga 400kr på mina köp :D


trähjärtat- sitter på väggen vid fåtöljen i vardags rummet.
fånga dagen skylten- hallen uppe.
knivar och kafflar lådan- brevid spisen.
ljuskronan- hänger i hörnet vid sofforna.

moi= mutcho nöjdo :D

arwen och sanna.

var ju i stallet i måndags och hjälpte sanna när hon red arwen. litar på sanna men lite måste man ju övervaka ändå;)
var lite problem till en början men med lite hjälp på traven så gick det väldigt bra på slutet. hon e så fin lilla arwen. sen e jag antagligen väldigt partiskt vad det gälle henne, men det får man väl vara med en häst som man varit med sen hennnes tids begynnelse;)





jag är ju totalt värdelös på att filma, var tydligen inte kapabel till att filma och hjälpa till samtidigt...

torsdag och jag har en ny frippa!!! :D

ja idag har dagen flytit förbi igen. imorse var jag på beauty forum och fick en ny frippa. blev riktigt nöjd. alltid kul med nåt nytt, varese det är kläder, inredning, häst saker eller en ny frilla. så idag blev det frilla:)

hoppelihopp :)

hej hopp i galopp! idag är det för mig en händelserik dag som har passerat.
imorse när jag låg i sängen och glodde runt på nätet ringde pappa. "studsade" upp och gjorder mig iordning och hängde med honom till ikea. det tackar man ju aldrig nej till. inte för att det är en höjdare och hoppa runt på världens största affär men ändå. ett ja till ikea sitter liksom i ryggmärgen :)
sen bar det av till stallet för att sitta på läktaren och "övervaka" löshoppning med unghästarna. arwen fick ju också va med. hon tycker att det är himlans kul. blev inte så höga hinder idag eftersom det är svårt att göra något aktivt från läktaren.
sen fick alice och graciana också hoppa lite. alice tyckte det var roligt medans graciana inte tyckte det var allt för toppen. alice hoppade väl 1.20m medans graciana inte hoppade alls lika högt.
för dom var det väl inget med tanke på att dom hoppade minst 1.50m i tyskland. men å andra sidan är ju vårt ridhus 1/2 storleken och den tyska ordningen har inte riktigt infunnits i vårat ridhus än.
ikväll laddar jag upp filmer om inte datorn tar för lång tid på sig.

nu ska jag klä mig varmt för att åka med maria och kolla när hennes lillesyrra hopptränar för fredrik knutsson, som dessutom är en av våra tävlingsryttare. KUL! kan man inte rida själv får man kolla när andra gör det. själv ska jag drömma lite om när crax och jag tränade sista gången innan operationen. min lilla stjärna♥

stjärnan på tävling i karlstad i sommras♥

måndag idag.

helgen har gått fort förbi mig. i lördags var våra kära vänner här på middag. familjen ekersen och robin var här. åt god mat och hade det trevligt. tuva var mycket orolig över dom små skelett och spöken som cirkulerade runt huset denna kväll. vi kom också fram till att det blir sälen till nyår :)
för mig blir det ju såklart ingen skidåkning, men kan ju vara skönt med miljöombyte iaf. jag håller mig med hundarna och tuva. kan ju alltid kolla när dom andra åker. :)

igår var en lugn dag. pontus åkte iväg och spelade hockey på eftermiddagen och jag åkte till stallet. stod och gosade med min lilla arwen. hon e så himlans mysig och snäll. men tror hon saknar cortina:(
hon har aldrig varit sur på corre trotts att hon har fått ett och annat naffs. men mot nya grannen ettan har jag sett henne surig flera gånger. men det är väl så att med sina bästa vänner kan man stå ut med det mesta, medans med andra har man lite mindre överseende med.

ikväll jobbar pontus så jag åker till pappa o co i eftermiddag. har ju lite svårt att fixa fram mat och rasta bessie själv och då e det skönt med lite assistans med lite smått och gott.

sen imorgon är det sjukhusdax igen. ska till KS och röntgas och träffa doktorn som opererade mig. dom ska inte göra nåt speciellt mer än att kolla så att det läker ihop på rätt sätt. och det får man ju hoppas det gör. tänk vilken mardröm om dom skulle se nåt fel och var tvungna att göra om göra rätt..... usch va hemskt!..... negativa tankar bort!

hej så länge!

dressyr 30/10 2010



var och kollade när dom red dressyr i lördags på mina fina stjärnor :)
mamma rider alice =skimmel
ann rider graciana = fux
maria rider crax = liten m.brun häst ganska bred bläs, ser svart ut med blått schabrak
sanna rider häppi = brun inte så stor. sanna e liten med svarta kläder.

sen är madde med också på ridskolehästen talan. han är den större bruna, madde har en röd väst.

å gud så kul att sitta på läktaren. hempas kommentarer och ryttarnas svar. riktig underhållning en lördagmorgon.

bra jobbat tjejer!!!

RSS 2.0