igår var en deprimerande dag :(

igår åkte min lilla cortina :(
har väl inte skrivit nåt om det tidigare, då man vill vara 100 på att allt går som det ska. inte för att det var så jag ville ha det men man kan inte alltid få som man vill. men nu e det som det är och jag hoppas att corre kommer få det riktigt bra hos lovisa på strömsholm. trots att jag allra helst hade velat ha henne hos mig.




lycka till lovisa och ta väl hand om min lilla bebis.







fredagen är här :)

jag har ju inte samma längtan som alla ni andra till helgen. jag är ju nu hemma hela tiden. men jag längtade tills idag för att pontus jobb vecka är slut. konstigt?? men det blir ju så när jag är inlåst i mitt eget fängelse här hemma. jag går helst inte ner, rädd för att ramla i trappan när jag är själv hemma. far jag ner så kommer jag aldrig mera upp. kan inte ta mig någonstan eftersom jag inte kan köra bil. och vem orkar hoppa nån längre sträcka med kryckor??? INGEN! så jag får snällt vänta hemma tills nån kommer och hämtar mig eller gör mig sällskap.
i helgen händer inte något speciellt. pontus är ledig och jag e glad :) ska nog iaf ta pontus till ÖB och köpa en silverspegel som jag har en idé till ett av mina projekt med :) blir mer info om det när jag blir klar. kan ju ta ett par 100år innan jag kommit så långt med tanke på handikappet jag just nu står ut med...

världens bästa pontus!

pontus och sigtuna red-machines spelade hockey match i söndags och min egna stjärnmålvakt ponte var tydligen super bra.
kolla in reportaget här:
http://www.sigtunabygden.se/sigtunabygden/sport/-11-3-mot-vala-i-premiaren-1089469.aspx
bildspel.
http://www.sigtunabygden.se/bildspel/bildspelplayer.aspx?slideshowID=1088166

å så jobbigt det är att...

...vara hemma. jag e ensam. inget här hemma är gjort med nåt som helst handikapptänk. allt är för lågt, sängen, soffan, fåtöljen. toan e för trång. ont överallt förutom i ben och höft pga att man inte kan variera hur man ska ligga. på sjukan var det iaf folk som rörde sig hela tiden. sängen går att hissa upp och ner. man kan höja ryggdelen så att man blir sittande. man kan sänka fotdelen så man kan böja lite på knäna. nån kan alltid hjälpa en om man behöver det. men nu e jag hemma, och även om jag bryter ihop lite då och då så har jag ju världens bästa pontus hos mig som gör att jag efter ha brytit ihop kan bita ihop.

40 minuter kvar sen hemgång:) har nyss var...

40 minuter kvar sen hemgång:) har nyss varit och tränat att gå i trappor. Gick upp och ner och är helt färdig. Går iaf bättre och bättre:) läst ut the carrie dairy. Väldigt bra bok om jag får säga det själv:) ses hemma!


söndag och sista natten här hoppas jag.

orkade inte blogga nåt igår. dom har dragit ner på mitt smärtstillande så det gjorde att jag inte hade så mycket ork efter alla besök. som annars är väldigt trevligt. skönt med lite sälle av folk man känner och tycker om.
har iaf inte svimmat nåt idag vilket är ett framsteg:) sista svimmattacken var i natt när jag hade ett bråskande ärende upp. 
men annars idag har jag duschat. härligt lyxigt. mitt hår var ju ingen lek. stod rakt ut som ett svinto när jag tog ur toffsen.  så med mycket schampoo och balsam blev det ordning på det också. 

nä nu måste jag ligga en stund börjar få ont lite här å där.
här kommer föresten en bild på mitt ben som det ser ut nu.

2 nya skruvar där dom kapat. å till vänster har dom häftat ihop skinnet där dom skurit upp. 

fredag kväll och jag ligger och kollar idol.

fredagsmys med idol.... nähe det var visst inget fredagsmys på sjukan. men idol är det iaf. tur att nåt bra går på 4an. idag har det varit ganska okej. men har varit ganska hängig då jag har haft feber. men den är borta och jag blev ganska pigg lagom till idol. men då fick jag ett klump i magen när mamma ringde istället. hon hade tråkiga nyheter hemifrån. ingen är skadad men det är nåt tråkigt för min del.

vidare idag har jag blivit röntgad. vet inte hur det såg ut men har inte hört nåt så då kan det inte vara allt för dåligt. sen har min operationsläkare varit här. han hade tråkiga nyheter enligt mig. dom hade inte hitta något fel där inne.
vad är det då som gör ont???
det betyder att jag antagligen inte blivit av med mitt onda som jag hade innan :S
men eftersom dom inte gjort något så fattade inte jag vad det var som gjorde så jäkla ont... sen fick jag reda på av sjukgymnasten att dom tagit bort mitt ben och sen satt tillbaks det igen. då förstår jag varför det gör lite ont...
sen har jag idag lyckats vara uppe och gå 3ggr idag 2 ggr till toan och 1 ggr ett varv i rummet. men det är en sån död att gå i och ur sängen. försökte ju 1 gång på fm och gå upp men det slutade så klart i en svimnig av mig. fy faan vad det är obehagligt. svettningar, yrsel alla ljud är långt långt borta sen kan man inte se ordentligt heller. usch och fy 1.5 timmar senare blir jag mitt "vanliga" jag igen.

nu ska jag tycka lite synd om mig själv här i min ensamhet. god natt!


god kväll allihop:)

ligger nu i min säng i mitt knäpptysta rum. tillsammans med 3 till som har lägg tid kl 20.00 verkar det som. det ända som hörs är mitt knapprande och klockan som tickar.
operationen gick bra, iaf vad jag vet. jag var ju där men inte där, om man säger så. har ju inte träffat någon läkare sen dess men om det hade gått dåligt hade jag ju inte suttit är nu och varit lika besatt av datan fejjan och allt och allas bloggar:)
måste bara säga att personalen här på ks är helt underbara. jag har ju varit här några gånger nu. både planerat och oplanerat och aldrig blivit minder bra bemött. stor eloge från mig!

är ju inte alla som vet varför jag ligger här egentligen så tänkte försöka förklara på amatörmässiga sett.
har/hade en höft luxation i båda mina höfter. och det är det som man kollar på alla nyföddabarn att dom inte har genom att dra hit och dit i benen. på mig missades det tydligen. hade inga besvär förens jag var med om en olycka med en häst för ca 9.5 år sedan. så 2005 opererade jag min högra höft för detta. man sågade isär mitt bäcken och vred den då lösa biten över min höft kula. höftluxation är när höftleden inte täcker kulan tillräckligt mycket och gör då att den slits och gör ont. när detta var gjort skulle smärtorna försvinna men icke... dom har sedan dess försök hitta något fel men inte lyckats. 2007 tog dom bort dom 3 skruvarna som hade hållit fast den lösa delen för dom trodde att dom skavde och gjorde ont. iof så gjorde dom det men ploblemet var fortfarande inte löst. så då idag har dom öppnat upp och gått in och kollat vad som är fel. en lös benbit ska dom nog iaf ha tagit bort och om dom gjort något mer får jag väl veta det imorgon.

nu börjar det göra lite ont i mitt ben, känner att bedövingen börjar släppa nu.
aj aj aj va ont det gör.


jag, vacker som en dag innan operationen.... eller inte;)


här under gömms mitt sår. undra hur det ser ut där under egentligen??? (detta är alltså sidan på mitt lår. åt vänster är uppåt och höger ja, såklart neråt;)


min mörsade hand. den som fick stå ut med mest idag, ja förutom höft och ben alltså. den som tillslut lyckades var den duktiga narkossköterskan:)



Ligger nu och väntar på att åka till opera...

dsc01223 (MMS)

Ligger nu och väntar på att åka till operation. Jag är duschad jag har fått dropp. Värsta nånsin, dom fick sticka 3ggr innan dom träffade rätt. Varje hand och till sist i armvecket. Adjö så länge:)


god morgon.

ligger nu i sängen på avdelningen. här brevid ligger det nån kvinna som tydligen inte pratar svenska så nu står en tolk och översätter. kan inte vara kul att ligga på sjukhus och inte fatta nåt vad som händer och sker.
jag vet ju bara hur det känns att inte veta vilken tid man ska opereras tänk att inte vet nåt...

tack alla snälla människor där ute som tänker på mig:)

nu kom doktorn. jag ska opereras någon gång under förmiddagen. finns tydligen ingen direkt bestämd tid. läkaren som jag vet ska vara med på operationen var ju nyss hos hon här brevid så det lär ju dröja en stund till.

hej så länge!

god natt alla.

ligger nu i min säng på ks ortoped avdelning. väntar på att tröttheten ska komma. men inget.... eller kanske lite nu. nåt knas med mina mobilbilder så dom kom inte in i datorn nör jag laddade över. resna mobilen imorgon och göra ett nytt försök.
jag ligger inne för att operera en höft som inte är vad den borde, för er som inte vet.

en annan sak som var konstig. jag skickade 3biler med mobilen till bloggen men det kom bara med en...hmmm.... vad är problemet?? eller kan man bara skicka en bild i taget från mobilen till bloggen??? nån som vet får gärna svara.

dax att släcka datorn nu och vänta in morgondagen.
god natt allihop!!!
många kramar!!:))

Var i kista innan vi åkte hit. Jag slog ti...

dsc01207 (MMS)

Var i kista innan vi åkte hit. Jag slog till på ett par Sjyssta kängor från sko.en:) måste ju unna mig nåt.


Sitter nu på ks på avdelningen där jag ...

Sitter nu på ks på avdelningen där jag ska ligga efter operation. Har nyss tagit blodprov... Fy vad det är Läskigt! Fick också veta att om jag ska sova här i natt så får jag sova i dagrummet. Inte så lockande. Ja ha får nu veta att läkaren som ska skriva in mig är på operation och inte kan komma förens kl 4. Toppen! Inget är som det ska.


söndag.


vill bara säga till J, tack så mycket med all hjälp idag. och tack så mycket för bok och godis. många kramar till jessica.


hemska lördag...

gårdagen var hemsk från början till slut. började med att försova mig i 2.5 timmar vaknade 8.30 ist för 6.00. hann därför inte rida någon innan lektionen kl 9.00. tillråga på allt startade inte bilen när jag i all stress skulle åka. kom till stallet kl9.00, när lektionen börjar alltså. där red jag iaf häppi. gick sådär. sen blev det uteritt på crax och corre. sanna red steely.
sen hem för att fixa till kvällens festligheter. men hann inte gå så lång tid innan mamma ringde och sa att alexandra hade kolik. vi gick mellan 15.45 tills veterinären kom vid 19- 19.30.
hon hade inga goda nyheter. alexandra hade fått samma fel som hon fick den där gången när hon opererades för 5 år sedan. tarmarna hamnar utanför mjälten och det förflyttas och blir allderes uppspänd. inte bra!
så det var ju bara att åka in till ultuna hästsjukhus med henne. när fick hon medecin och massa behandlingar för att bli bättre.
antar att allt är bra med henne eftersom dom inte ringt än. man får ju inte hälsa på dom längre så hon står säkert där och är jätte rädd nu. ♥fina fletcher♥. men får höra hur hon mår imorgon. min lilla olycksfågel...

maria och alexandra♥

det brinner i knutarna...

japp idag brann det här för första gången. inte så dramatiskt som det låter kanske. men idag fick vi fart på elden i kaminen. har inte lyckats förrut så det här var premiär. mycket mysigt med en sprakande brasa. visserligen fick pontus en blåtira när han skulle hugga en vedklabbe till minder bitar, men det var det värt:)

freeedaaaag:)))

skönt med helg äntligen. imorgon ska jag klippa mig har jag bestämnt, hoppas jag hinner med bara.

idag har det varit både dagjobb+ kvällsjobb. skönt med en riktig långkörare sådär dan före helg. men med mitt jobb så har jag det bra så man ska inte gnälla, föresten så är det bara 2 jobbdagar kvar innan operation sen vet jag en som kommer vara rastlös dag ut och dag in.

idag har jag iaf ridit häppi i ridhuset. övade mig lite inför dressyrträningen imorgon. vet inte hur länge sen jag red henne på en dressyr lektion. men eftersom det stod hinder i ridhuset från igår var vi bara tvugna att hoppa lite också;)




sen red jag ut en sväng på corre. idag provade hon något nytt, sparka bakut i galopp i nerdförsbacke. inte härligt men jag överlevde;) lilla tokiga corre.

sist idag var det arwens tur. red i ridhuset. bland hindrerna.... ja å då hoppade vi lite. studdsen blev galoppbommmar. gick över förväntan. hon galpperade så fint över dom flesta gånger ska man nog tillägga. sen hoppade vi en liten bana. med 4 galoppbommar en oxer och ett räcke. hon var superduktig. var ju samma bana som igår men inte lika många hinder men samma svängar. och allt gick toppen. nog för att det bara var ca 0.50m men ändå. det var svängar inga infångare och inga hjälpbommar. jag är iaf glad:D 

1 dag kvar sen helg!

torsdag idag och näst sista dagen på jobbveckan är avklarad. idag har det varit mycket på stall-agendan. på förmiddagen så är det ju stalljobb som gäller. + att vi har en klass med hästtjejer som kommer från ett gymnasium som kommer och rider. och allt sånt där småfix tar så lång tid att man inte tror det är sant. men klara blev vi iaf tillslut. sen efter lunch så kom veterinär H och tog stygn på ridskolehästen manilla och 4 stygn från marres ben sen operationen.
marre var så duktig! hon är ju världens sjåpigaste i vanliga fall men idag stod hon blixt stilla hela tiden utan hjälp av lugnande. duktig marre:)

sen hann jag rida häppi och steely i ridhuset. blev lite sådär idag. tjejerna höll på att bygga fram bana och då är det svårt att få ordning på sin egen ridning.

sen hade jag 2 timmarss hopplektion. och idag gick det så himla bra för alla! banan vi hoppade på var ganska svår. många knixiga svängar. men alla red super. detta var ju mina sista lektioner innan operationen. så nu lämnar jag över dom i hempas händer. håller tummarna för alla mina tjejer och erik;)

sist av allt idag hoppade jag crax. han var så himla duktig och det gick jätte bra. studds och svängar var precis vad han hade önskat idag tror jag:)


tackar:)

tack carro M för hjälpen med headern! ska fila på nåt mer;)

musik i mina öron...

all ridning går så mycket bättre med musik i öronen. red corre och häppi i ridhudet idag. fortsatte våra sidvärts övningsr. corre håller ju på att lära sig så med henne tar vi det lite lugnare. men idag så har hon gjort skänkelvikning från C till B eller E och det gick galant:) 
häppi hade det lite tuffare. hon skulle göra det på mycket kortare bit. lite för pigg till en början men sen gick det bättre och lite lugnare. gjorde också en del ökningar på diagonalen för att senare försöka mig på galopp på stora mitt volten. inte så smart. häppi= het på gröten= inte öka först och sen galoppera= galopp först sen ökningar.
crax och steely var jag ute och klättrade med idag. dom tycker att det är riktigt jobbigt. jobbigt = nyttigt. när jag red steely så var sanna och ettan med, detta gör ju att det inte går lika lugnt som man skulle kunna önska. men steely brukar ju ge efter efter en stund, så även idag.
madde L var i stallet idag. hon var så snäll och komma ut för att hjälpa mig med att borsta och göra iordning hästar. eftersom mamma har ridlektioner idag och har svårt att hinna med 2 hästar på onsdagar så var ju mamma glad att madde var där. först borstade hon sen tog han graciana och hängde med mig och crax på en klättringsrunda.
sist av allt idag så skrittade jag ut en sväng på arwen. det var första gången som jag red ut på henne. och som jag hade hoppats så var hon jätte snäll:) på vår korta tur så hann vi med att möta: en man med en schäfer, en bil och marcus på lilltraktorn. trots detta rörde hon inte en fena för mycket:)

gad natt nu imorgon väntar en lång dag Zzzzzzz.......   


tisdag.

ridit corre, häppi och crax idag. sanna red steely åt mig. jag som är bortskämd med ridhus tycker nu att det börjar bli för kallt för att rida ute så idag blev det ridhuset hela dagen. kommer rida mycket i veckan nu för att på söndag är det sjukhus fix som gäller. jag ska kolla upp mobiltbredband och handla lite ditten å datten.

idag blev det första passet som var lite mer krävande än att skritta ut i skogen på corre. hon har ju troligtvis vuxit under en period och har varit väldigt trött. men idag blev det borde trav och galopp. vi tränade mest på galoppombyten. vända över bryta av 1 sekund och fatta en ny galopp.

sen har ju häppi som har varit svullen i en sena i ca 1.5 vecka, idag när vi var i ridhuset så blev det nästan bara skritt och mycket sidvärts rörelser. hon tyckte väl att det var sådär till en början men sen gick det lite bättre:)

sist var det craxens tur. med honom blev det en minirepris av lördagens dressyr lektion. mycket lösgörande och sidvärts rörelser.

kan vara lite mer specifik om hur vi gjorde, men nu e jag så trött att jag nickat till flera gånger under detta inlägg...

god natt!

måndag och 10 dagar kvar tills operation :s

ridit igen lite av det som jag inte red igår idag. red först ut med sanna. hon på en hettsig galoppare(ettan) och jag på steely. vi galopperade på galoppbanan nedanför stallet. det var nog ett tag sen ettan galopperade där för jä.l.r vad det gick. steely skulle ju hänga på till vilket pris som helst. sem var hela vägen hem genom skogen ganska hettsig från steelys håll för att kunna hänga på.

sen blev det ridhuset på arwen. hon var lite grinig idag. om hon inte vill så vill hon inte. hon är ganska lustig, man kan sitta och galoppera och rätt var det är så är det tvärstopp och plötsligt är det halt som gäller. men annasr så går det frammåt  med henne.

galoppträning på crax med mette och alice idag. herre gud vilket drag. dom var som två vildar båda två. 6 rundor blev det ca 500m styck. ju mer vi galopperade detso mer grus flög det och man var tvungen att blunda och hästarna drog på ännu mer. ja... och så höll det på ni förstår hur jag menar va?

sen sist på kvällen i paddocken blev det en sväng på corre. hon har troligtvis vuxit under en period och varit väldigt trött. men nu känns det lite som om det stannat av lite.

nu e det dax att nanna kudden. vet inte hur många gånger jag nickat till under detta inlägg.
god natt allihop!

inte så mycket ridning men desto mer ikea:)

red häppi imorse. vi tog en sväng ut idag. hon har ju haft en svullen sena sen förra lördagen så hon har ju vilat större delen av veckan och skrittat och tagit det lugnt nu i slutet av veckan. men imorgon ska det nog bara vara att köra på igen. dom andra hästarna hade vila idag. jag har varit så duktig tidigaren i veckan så alla hade gått sina 5 gånger igår så då var det bara lite ridning på häppi idag som gällde.

sen bar det hem till sjuka pontus. han låg i soffan och kolla film och jag bestämde mig för att göra lugg till min verklighet:) men det blev inget av med det för alla salonger i närheten hade tydligen söndags stängt:( så det får väl bli till nästa helg ist.

eftermiddagen tillbringades på ikea med mamma. det är ju helt sjukt vad billigt vissa saker är där. köpte tex 2 st täcken á 25:-. 27 plastlådor med tillhörande lock, 9:- resp 6:-. ett par spetsgardiner 99:-. imorgon så ska jag nog försöka hinna måla lite med betsen som jag köpte för att måla bordet i gästrummet/ nuvarande datarum.

kanske man ska passa på att gå och lägga sig i tid idag?? känner mig ganska redo för det.
god natt:)


lördag och internet är tillbax...

internet är inte tillbax på riktigt än. vi har ju trådlöst men det är nåt vaj på det så nu får man sitta på nedervåningen i sin ensamhet.
pontus är "sjuk" så idag är det jag som stått för maten iaf. blev fläskfilé med klyftpotatis, stekta grönsaker och bea. var väldigt gott om jag får säga det själv:)


rösta på arwen och cortina!

vi behöver eran röst för att bli åretshäst 2010!


http://www.libresse.se/Pages/General/FlashContainer.aspx?id=58004&flashparamcontributionid=273979

Har inte bloggat på några dagar pga intern...

dsc01143 (MMS)

Har inte bloggat på några dagar pga internet problem. Men en liten uppdatering om marre iaf. Hon har klarat av sina 5 boxvils dagar. Så nu får hon gå i en liten liten hage 2 timmar om dagen i 8 veckor. Och hon njuter av varje sekund:)


fredag igen:)

å så skönt med helg igen. idag har det inte varit någon stress med ridningen. skönt! har ridit crax och steely idag. blev ut i skogen idag. hoppart några stockar och sen galopperat på en stubb åker.

bessie har som vanligt varit med i stallet:) hon har varit så himlans duktig nu den senaste veckan när hon måste vara fast. ingen tjaffs och framför allt inte en förrymd hund;)

nu måste jag dajja i sängen om jag ska orka gå upp i morgon.
nattinatt

en mys-bessie som har grottat ner sig i dorinas spilta bland all halm:)

hoppning med häppi idag.

idag blev häppi hopptränad. gick ganska bra. men jag måste öva ännu mer på att slappna av i mellangärdet. så himla svårt. men jag måste vara noga med det eftersom häppi är så känslig så blir hon stressad om jag stöter henne i ryggen. även om det är så lite att det knappt syns så känner hon det.


sen har jag klättrat med både steely och craxen. nyttigt värre...


sen har jag ridit arwen idag. travade bommar och tog några småskutt. hon var lite yster idag. blev några bocksprång idag. huvudet står som ett spjut i backen och ingenting finns framför manken. men jag ramlade iaf inte av :S hon var iaf så modig att hon tog sig över den lilla pinnhögen:)

hade ingen kamera tyvärr så det blev inga bilder idag. men bilder från igår, arwen (vä) och corre (hö) bästa kompisar:)


RSS 2.0