söndag i skåne.

ruggigt  väder i skåne. blåser och småsnöar, det betyder att man inte så gärna åker ut på vägarna. men det blev lite shopping på dagen idag. vi åkte till en pryljätte affär. jag hittade jätte fina prylar:)


2 retroskyltar, en liten tavla till badrumsdörren och en welcome skylt. inget kostade mer är 29,95:-



imorgon bär det av till flyinge. har ingen aning om vad vi ska göra dom här 2 dagarna men det blir mycket ridhus iaf, så mycket vet jag. gäller att gå å lägga sig i tid ikväll så jag inte somnar imorgon;)
adjö så länge.

skåne lördag.

så e man i skåne igen då. var tydligen ganska stormigt här i morse så jag var lite orolig att planet inte skulle gå imorse. men det gick bra och flyga iaf. tog en bra stund att åka från flyget hem till mormor och morfar var så blåsigt på landsvägarna. men vi kom fram hela iaf.
sen har här inte gjorts så mycket. ätit mest och sovit en stund och kollat lite tv. har nyss ätit kåldolmar för första gången. var faktiskt helt okej. har nog aldrig ätit det pga namnet. men man lär sig nåt nytt varje dag.

lilla dumma tilda:)

träning på häppi 22/1-10

http://www.youtube.com/watch?v=gwOm5KKMygM

bilder från helgen:)

väntar fortfarande på film från emma. hon filmede mig och graciana förr förra veckan och mig och crax från förra veckan. komme väl när den kommer.
men här kommer lite annat:)

en svettig alexandra i fredags. pontus och mamma försöker borsta henne torr.


lettan e lite sömning efter massage och akupunktur:)


en sen fredag kväll på graciana.




grattis pappa!

ska snart gå å lägga mig till johan falk. måste bara bortförklara mig varför jag inte bloggat på några dagar. jag finner ingen tid att blogga på helgerna. vet inte varför men så e det iaf.
men imorgon ska jag lägga upp bilder å filmer från dagarna som gått.
nu på kvällen så har vi varit hos pappa och anna och ätit middag. pappa fyller nämligen år idag. 53 om man ska vara noga. dom bjöd på kinamat. väldigt gott. tack för det:) pappa fick en mössa och en bok. snygg mössa och en bok som verkade vara mycket bra.
god natt då så lovar jag påfyllning imorgon;)

(lite gammal bild, men han har inte åldrats en dag sen den här bilden togs;) kram pappa

halvlek idag.

nu e det halvlek på arbetsveckan:) det är ju galet vad veckorna rusar förbi. idag har jag som vanligt jobbat först sen red jag, mamma och sanna på fältet bakom ridhuset. idag var det alice och häppis tur att trampa lite:)

mamma och häppi.

sen hann lektionerna börja så crax fick också en sväng på fältet. han är så muppig i snön. han vågar inte gå i snö som inte har några upptrampade spår. om jag försöker få honom att gå i spåren så ska han hem till varje pris. men vi kom iaf runt det där fältet några gånger.

craxen å jag. (pontus var fotograf)

nu e det sova som gäller, imorgon e det 15 timmars dag i stallet å då måste man vara piggelin...
natt natt

tisdag 19/1

igår var jag ute och red graciana på fältet. djupsnö är bra för höga benlyft. bara man inte rider för mycket och länge eftersom det sliter lite på benen. men lite då och då under kortare stunder är ju ingen fara. hon tyckte det var jätte roligt iaf. bra för bakbenen att lyftas högt. mindre bra för frambenen, dom borde tränas att inte lyfta så högt ist. men men man kan inte få allt på samma gång.
sen red jag crax på dressyrträningen. han rikt rätt så bra för att vara första gången på lektion sen innan jul. vi red en ganska enkel men bra och nyttig lektion. började med att ganska länge rida hästarna i ett högre tempo än vad dom är vana att gå i. bra träning eftersom man gärna rider i det tempo som går lättast och är mest bekvämt. men att öka tempot är ett bra sätt att få igång bakbenen. sen red vi på stora mittvolten och ökade och minskade volten för att sedan följa långsidan i öppna. galoppen gjorde vi rätt å slätt på stora mittvolten. enkel och bra lektion:)
började klippa lettan också. men blev bara klar med halva hästen, så en sida e korthårig och en lite längre. men det ska jag fixa imorgon tänkte jag.

idag hann jag bara longera graciana. när man har lite bråttom så kommer det alltid upp någonting emellan. idag var det veterinär C som kom ut för att kolla en ridskolehäst. hon hade som tur va ben som var alldeles prima! inge halt alls, så ett långt jullov gjorde susen:)

tiden går ju oftast alldeles för fort, å allra helst när man har en tid att passa. idag skulle jag nämligen iväg till en B-tränare i hoppning och studedera henne när hon hade träningar. vi ska nämligen göra 30 timmar med en B-tränare eller högre för att kunna bli C-tränare. men höll mig inom kommunen iaf så det var ju skönt. är ju alltid intressant att kolla på någon annan. man kan lliksom se sig själv på ett annat sätt. och tänker efter mer på hur det är jag gör. intressant var det iaf så jag åker dit nästa vecka igen så man kan jobba bort några timmar. men man vet ju aldrig eftersom det verkar vara svårt att få saker som man vill ibland.

nu ska jag gå å lägga mig och vänta på att pontus kommer hem å få full raport hur ridlektionen gick för honom.
natti natt:)

söndag kväll och en helg har sprungit förbi igen.

vad har hänt sen sist??
jag hoppade graciana i torsdags. hon gick väl rätt så bra. jag tror personligen att det var bra träning för henne och hennes bakdel. vi hoppade studds. 5 st på rad. mycket gymnastik träning är nyttigt för henne.



igår var jag och klippte mig. det blev riktogt kort. inte killkort men kort lite under käken. vet inte om det blir någon bild eftersom jag ser ut som en mupp på kort.
sen var jag och maria ute i skog och mark och gjorde ett litet ärende. det slutade iaf med att jag fick hem ett nytt gammalt fönster. nu ska jag bara köpa och fixa lite fina grejer att fästa i det. så blir det lika fint som det andra som jag fixa förra veckan.


idag har jag ridit häppi och steely. vi red ut. jätte mysigt var det iaf. galoppade med häppi på fälten. hon tyckte det var jätte jobbigt. men det är nyttigt med höga benlyft lite grann ibland.
sen var det steelys tur. red med mamma på crax och mette på mascara. steely var riktigt lungn och snäll. trodde att han skulle vara mr. bus eftersom han vilade igår men man ska inte tro så mycket:)

sen åkte jag och mamma till hööks och horze. för mig blev det ett par nya svarta ridbyxor och 2 täckeshängare. memma köpte också ridbyxor. sen var jag bara tvungen att köpa lite skaer till tuva som snart ska bli stalltjej:)
det blev ett stycke rosa ridbyxor och en matchande jacka till.


sötis!


lite bilder från i lördags när johanna red på arwen. lite trav blev det också!




nu måste jag göra mig klar för sängen och se avslutet på johan falk i sängen.
god natt.

onsdag 13/1.

hej hopp!
oj vilken dag. hade nån föreställning om att jag skulle hinna klippa mig idag (igen, har trott det i ett par dagar nu), men som vanligt så är jag en tidsoptimist. jag tror alltid att jag ska hinna så mycket men verkar aldrig fatta att tiden går mycket snabbare än vad jag tror.
var en riktig långdag med rätt så mycket ridning. när jag kollade schemat på hur hästarna har gått så upptäckte jag att det allra bästa vora om alla 8 hästar blev ridna. hur skulle det gå? hinner ju aldrig rida 5 hästar själv innan halv 5. men som tur va så kom mamma ut tidigare till stallet så jaag behövde bara rida 4 st.
idag blev det först häppi. red henne i ridhuset. hon gick rätt så bra. mjuk och vilig i traven. red mest på volt. öppna och sluta den. hon var lite för frammåt i galoppen men lungnade sig efter en stund.
sen red jag alexandra. det var längesedan jag red henne. hon har ju haft ett långt jullov. hon e ju en "nej sägare" till en början. men efter en stund så e hon lite mera medgörlig. men red inte så länge hon har ju vilat länge och är inte riktigt igång och sen bor hon ju i utebox så hon får ju inte bli svettig heller.
mascara gick riktigt bra idag också. hon var lite på tårna men inte så mycket att hon är helt uppe i det blå. blev livrädd varje gång någon knackade på dörren. hon "bet" sig fast lite i vänstertygeln i skritt och traven men gick mycket bättre när det kom till galopp.
graciana fick bara lite mjukgörande arbete idag. red mycket stora volter och tränade omställningar utan att dra upp huvudet och tappa balansen i ett par steg. gick rätt hyffsat iaf.



på vägen hem från stallet så svängde vi förbi underbarating i sigtuna. dom brukar ju mest ha saker i vitt där och jag har ju natur, brunt, rost och beige hemma. men hittade några små grejer som jag slog till på. det blev några hjärtan och kors som jag hade en tanke med. hade ett gammalt fönster hemma som jag skulle ha i vardagsrums fönstret som ett insynsskydd. blev inte så mycket insynsskydd men fint vart det iaf.



pimpade lite saker som jag hade hemma med klistermärken och lite tråd kan man trolla mycket:)





nu måste jag dyka i bingen så jag orkar never ending story imorgon. jobba i stallet, rida några hästar, ha ridlektioner och sist men inte minst hoppträna själv. hmm... undra vem jag ska hoppa imorgon???
natt natt.

runt kajkande hela dan idag.

oj vilken lång dag. började morgonen med att rida 2 hästar. idag blev det graciana och häppi.
graciana har svårt att gå skänkelvikning. tror det beror på att rumpmuskeln stramar lite när hon ska korsa benen så mycket. så idag tränade vi skänkelvikning på diagonalen. blev lite bättre iaf. vi ska träna mycket på det. så hon blir så mjuk som det är möjligt med enhalvmeters ärr och en avsliten muskel på hela rumpan.
sen red jag häppi. hon la dövörat till när det gällde halvhalt idag. så jag tog till linnéa ericssons knep. enhandsfattning, gör halt genom att höja handen mot öronen och trycka fram och inunder hästens bakben genom att trycka fram höfterna och luta sig lite bak. funkade riktigt bra. hon ville ju fortfarande helst bara gå men bättre blev det iaf. hon gillar ju mer fram än bak.

var hemma vid 10. duschade och sen bar det av. ut i buschen. vi skulle ut med nicke och maria och kolla hus i husby-långhundra. det var ju hundra mil bort... huset var gulligt men hur mycket som helst att göra. men fortsättningen på det får ni lästa ekersens blogg:)
vi skulle också reka lite där ute. har sett ett hus med ett litet stall till. men det var ju hur långt som helst ut dit. å sen hittade vi inte dit ens än gång.

sen bar det av till kista. mina fiiina fiiina uggs som jag köpte i onsdags pajjade igår så det var ju bara att lämna tillbax. det som var ännu mera värdo var att det inte finns några fler kvar någonstans. så nu har jag inga fina varma skor alls. men mitt sökande går vidare.

nu måste jag lägga mig i sängen å kolla klart på "johan falk". har en rädd uppskrämd känsla i magen. hoppas jag inte drömmer mardrömmar bara.
god natt.

lördag å kallt igen.

-20 grader i dag igen. konstigt vad man vänjer sig vid temperaturer. för någraa veckor sedan tyckte man att -8 var iskallt. sen blev det -10. -12 var ju nästan omöjligt att gå ut i. -15 var ju sjukt och sen kom dagen när det fortfarande är galet kallt, i onsdags när termometern visade -25. men så idag -20 grader och jag longerade 3 hästar och red en utan att tycka att det var helt hemskt och outhärdligt.

marre var en av dom jag longerade idag. hon e ju helt sjukt vacker när hon går. skulle ha filmat tänkte jag bara för att visa att det inte bara kan vara jag som tycker att hon sjukt fin men då hade jag både mobil och kamera i stallet så det bidde inget. fick ta en stillbild när jag kom upp till stallet bara för att visa det nya fina tränset:)



imorgon ska jag rida tidigt för sen ska vi ut till långhundra med nicke och maria som ska på husvisning och vi ska leta upp en lite minigård som också e till salu där ute, bara för att kolla hur långt det verkligen är ut i "no mans land". tänk om man skulle ha en lite egen gård. inte för att jag skulle vilja ha hästarna hemma, men man skulle kunna ha unghästar, hebbe å jeppe eller nåt hemma under sommarbetet. ju fler hagar desto bättre:)
drömma kan man ju alltid iaf;)


jag och tuva fular oss lite vid matbordet.
 

nu sitter vi (jag och maria) med våra datorer hemma hos maria och glor runt i cyberspace. våra pojkar (ponte och nicke) ska ut ikväll. till uppsala bär det tydligen av. just nu har dom tydligen MJ kväll hemma hos oss, gulp...!!
nu måste jag rasta bessie efter som idjeten tydligen inte hinner fast han lovade....

torsdag.

nu kommer en bild på mina nya fina varma uggs.




var hos veterinären idag med bessie. hennes klåda har ju inte gått över än trotts 10 dagars kur av antibiotika. han (veterinären) trodde att det kanske kunde vara rävskabb. så nu e det ny medicin som gäller i 16 dagar.



nu kommer lite bilder från igår. när vi alla höll på att frysa ihjäl i stallet:)

bessie trivs när hon får kli av alla stalltjejer.


stallkatten uno värmde sig från igår morse ända tills idag.




bessie leker i snön och hästarna står och kollar på den konstiga typen som rullar på en pinne.




nu e det dags att hoppa i bingen och kolla på konsert för michael jackson.
natt natt

soofiaeriksson.blogg.se


bild på min tuffa lillsyrra. tänka sig jag har lärt henne hur man lägger upp bilder på bloggen. hon som e datanörd och jag absolut inte;)

-22 är inget -25 e värre!

värre var det idag. -25 grader i morse allt vatten till alla stall var fruset. ingen höjdare precis. alla hästar inne hela dagen. inte precis vad man drömmer om en kall onsdag morgon.

men nu har det börjat ordnat upp sig. uggsen jag hämtade igår känndes lite trånga i tån. men ingen orkar skicka tillbaks så dom ska jag sälja till pappa tänkte jag. inte till han alltså utan till sofia:)

så köpte jag mig ett par nya idag, som jag kunde ha:) känner mig mycket nöjd eftersom den sibiriska kylan ska komma till sverige, brrr...
foto imorgon :)

natt natt

-22

o my lordi! om jag var gnällig igår när det var ca -12 grader ute och jag var i ridhuset i 5 timmar så var det inget, å då menar jag inget mot var det var i dag. när jag kom hem så stod det -22 på termometern. och den e ju vid husväggen. alla som hängt i ett ridhus vet hur jä..a kallt det är!

men jag frös inte helt ihjäl bara halvt jag tror att det som höll mig varm var att jag visste att jag skulle få åka och hämta ut mitt sko-paket på ica. "uggsen" var lite sådär, skulle nog tagit en storlek större så man skulle kunna ha 3 strumpor i, eller nåt??
men mina skor med en liten klack är jag så nöjd med. kanske inte världens bästa kvalitutta men funkar för mig. vad det gäller skor så e jag mer för kvantitet än kvalitet. ju fler desto bättre;)

mig veeerry häppy!



back in real life...

japp, då e man tillbaka i verkligheten igen då. å med råge. dom flesta kanske får komma igång med jobbet med en mjukstart men jag körde första dagen med en riktig rivstart. typ dacarrallyt. först jobba i stallet med allt vad de hör till -10 grader, mycket kläder, mycket snö och allt annat som inte gör jobblivet allt för lätt. sen kom själva grädden på moset. 5 timmar i ridhuset 4 hopplektioner. sa jag att det var -10 grader och jag klumpa runt i termobyxor, uggskor och min jätte parkas. man e ju inte dirket smidig. men tiden gick faktiskt riktigt snabbt, utan att jag visste ordet av så var det slut. men riktigt kul var det. det var 4 grupper och alla på helt olika nivå. allt från nya barn till dom som hoppat ett tag till vuxna ridlärare till skräckslagna mammor som inspererats av sina duktiga barn. kul var det iaf, hoppas dom tyckte det också.

sen på moset så placerar man det lilla körsbäret. en ridtur på graciana. passade på att hoppa lite studds med henne. tror att det är bra streching för hennes rumpmuskel.

marre och häppi fick ju ett varsit nytt träns igår. men marres var ju såklart för stort så det var bara att byta. men häppi¨fick ta en test tur idag med mette och det nya tränset. det är sååå fint :)
imorgon vill jag rida någon med nytt träns. det är konstigt men det är så mycket roligare att rida med något nytt:))

häppi i sitt fina träns.




natti natt, imorgon är det ett likadant marathon som idag så nu e det dags att bädda ner sig i den sköna säng jag nu sitter och skriver i.

slut...

nu e mina dagar i sälens underbara värld slut. har suttit i bilen dryga timmen och det ända som susar förbi utanför fönstret är skog.

känns alltid som vistelsen borta e alldeles för kort. vad beror det på???

blev ingen skidåkning igår. det slutade ju aldrig att blåsa.
tog en bild på en flagga utanför icabutiken för att man skulle se hur mycket det verkligen blåste.

okej, vart e flaggan??? okej nu vet jag, vrid huvudet ett kvarts varv så e den där någonstans...

men för att inte ruttna bort helt så åkte vi ner till sälfjällstorget och kollade på en hockey tunering som kallades legends cup. hur coolt är det inte att se börje salming, bengt-åke gustavsson, mats näslund och några fler live spelandes hockey.



nu e det bäst att jag e lite social med ponte så han inte somnar vid ratten.

adjöss från mora så länge.


gott nytt år!

gott nytt år allihop!
nu sitter vi i stugan och väntar på att vinden ska avta. vi skulle ju åka skidor idag men som det blåser nu så ser det lite mörkt ut.


igår blev det ingen skidåkning för oss (jag, pontus, maria och tuva). vi var runt lite och kolla. jag köpte mig en skidhjälm. kände mig nöjd och vill gärna åka i den idag.    

                                                                               
lunch åt vi på experia i lindvallen. kräft och permesan sallad åt jag.


pontus på after ski.



nyårs kvällen firade vi i stugan. vi lgade 3 rätters middag och drack bubbel hela kvällen.

förrätt, toast skagen.


varmrätt, hasselbacks potatis, fläskfilé, bea och tomatsallad.


ingen bild men det blev en väldigt god pannacotta till dessert:)



det gick riktigt bra med bessie igår. hon var ju livrädd men inte alls så panikslagen som hon varit tidigare år. hon fick ju lugnande av veterinären verkade funka riktigt bra.
så imorse gick det hyffsat lätt att gå ut med henne.

nu ska jag göra mig iordning så man kommer ut i stormen någon gång.
adjöss!

 

 


RSS 2.0