sista dagen med jobb 2008 :)

Idag blev det inte det vanliga jobbet. jag började 10 idag med hoppkurs. tjejerna var som vanligt väldigt duktiga. Jag blir lika impad varje gång.

Här är dom alla tjejerna: Julia, Johanna, Carro, Madde, Olivia, Matilda och Viktoria.


Sen kom Pontus och Bessie till stallet. Bessie gillar inte att vara ute hemma, hon är alldeles för rädd för alla som smäller raketer och smällare. Vad är det med det igentligen med alla som måste skuta raketer flera dagar innan nyår och flera veckor efter. Alla som gör det fattar väl inte bättre.
Men i stallet tycker iaf Bessie om att vara.






Hade bingolotter idag. trodde ju som vanligt att jag skulle vinna nåt, men NEJ. som vanligt så vinner vi aldrig på bingolotto.
efter det att ponte köpt och kopplat in hemma bion så kan vi inte kolla på nån annan bra kanal än 4 an, vilket är helt värdelöst. så nu ska jag lägga mig i sängen och kolla på nåt bra.


och med tanke på att Ponte aldrig är ledig när han är ledig. så hjälper jag bara honom med att få i sig en daglig dos av frisk luft. fick han välja skulle han inte lämna soffan och hockey tv på på 3 veckor. och alla vet ju att man måste få frisk luft för att överleva ;)
bye bye

god dag!

idag skriver jag lite tidigare än vanligt. brukar ju i vanliga fall klämma in datatid precis innan jag ska sova :) idag var det dax att jobba igen. efter som det inte är nåt att göra på eftermiddagarna så var både jag och Madde i stallet på morgonen idag. jag jobbade tills kl 10 sen var det dax att gå ner i ridhuset och ha hoppkurs för småtjejerna. det var helt galet kallt, höll på att frysa ihjäl! dom var iaf jätte duktiga idag! störst eloge till Madde O som höll sig kvar på Nova trotts att hon små bockade efter varje hinder. sen gjorde jag och Madde klart stallet så hästarna fick komma in och äta sin lunch. Pontus är ju ledig så han kom ut och hjälpte mig med hästarna, Sandra mår bättre nu så hon kom ut till stallet första gången på två veckor. hon borstade också på hästarna. jag tror hon tyckte det var lite mysigt iaf.
Häppiness gillar uppmärksamhet, här får hon det av både Sandra och Pontus.
Sen åkte vi och åt lunch på donken, Pontes favvo resturang! Mamma kom dit oxå. hon hade varit runt lite överallt och shoppat. ett täcke till nån av dom större hästarna som tar sönder sitt först. sen köpte hon ett par regnchaps till mej. jag blev jätte glad. det är ju nåt som behövs om man bor på den här bräddgraden ;)
Nu kollar jag på ensam hemma 2. tänk om julen var så där nu förtiden. hoppas vi får se slutet på solstorm idag, jag har ju väntat sen igår....
bye bye så länge.

lat dag.

idag har det inte hänt mycket. jag och Ponte åkte till stallet vid halv tolv. borstade hästarna och klippte Alice, hon blev så fin. hästarna fick oxå lite tjockare täcken så dom inte fryser i kylan.

Pontus pratar lite med bebishästarna. från v: Ponte, Arwen, bebisen utan namn och Blackfoot.


Millan och Meadow väntar på att komma in.


Sen åkte vi hem och gjorde ingenting. det var jätte skönt. låg i soffan och kollade på en rätt bra film på 4:an.
Pontus hade kul med min kamera.

 Nu på kvällen var vi hos Maria och åt taccos och kollade på Solstorm. vi satt på nålar i 1.5 timmar för att när allt ska få sin upplösning så slutar filmen att fungera. Skit! den var ju så bra!! så imorgon ska vi kolla slutet på filmen och då hoppas vi att det är fixat. Det finns ju inget värre än när sånt händer, och det är ju inte precis förta gången det händer :(
nä nu ska jag sova. imorron blir det både jobb i stallet och hoppkurs för tjejerna i stallet. det ska bli roligt, hoppas det går bra! bye bye och god natt ;)

bilder

nu kommer bilder från veckan som gått :)
Millan på julparad


julmiddag med stallpersonalen :D vi hade så trevligt, kul att alla kom! hoppas ni inte har ni emot att vara med på min blogg. säg till i så fall ;)

 
bessi öppnar paket         pontus och farmor           zelda öppnar paket         lillasyster sofia öppnar paket i oändlighet.


å så jag ;)



flika på väg in i full galopp.

jul dagen hos Perra och Yvonne
svärfar försöker gömma sig.
Bessie är dö trött efter att alla barnen har åkt hem.

God natt allehopa, ses imorn!

upp ryckning!

Idag är jag uppryckt! nån hade anonymt skrivit att jag skulle rycka upp mig, och det har jag gjort. idag var en bättre dag. jag var i stallet imorse och broddade hästarna, passade på att ta kort på dom med min nya kamera när jag hämtade dom i hagen. det var ju helt underbart ute idag, solen sken och frosten glittrade.Steely
Graciana
Alice
Häppiness
Letizia
Mascara
Crax och Flika

Dom är så söta allihop att jag dööör! Jag har hur många fler bilder som helst när dom leker och jagar varann men orkar inte lägga upp allihop. Det är väl ändå bara jag som tycker det är så kul.

När jag var klar i stallet så åkte jag och ponte och handlade grejer på pressentkort vi fick i julklapp (och lite annat oxå ioförsig).
jag köpte en jacka på Zap, jag är as nöjd!

sen köpte jag en väska från M O'P. liten och söt


Ponte köpte en tröja och lite kablar till surround systemet. det var kul med lite nya grejer :D
Nu ska vi äta sen ska jag lägga in bilder från tidigare i veckan. ses sen ;)

ååååå!

jag blir så less. sitter och försöker installera programet som tillhör min nya kamera. men tror ni att jag lyckas eller?! nej självklart inte. men då tänker ni så här... varför ber hon inte pontus hjälpa till? jo det ska jag tala om, för han är inte hemma. han är på ett viktigt uppdrag idag....? ut med grabbarna på blå och dricka öl! det lät väl viktigt va? jag blir så sur på sånt här. sitter själv på annandagen och kan inte ens lägga in bilder som man tagit. det är ju roligt att kolla in körslaget iaf, men det hade varit roligare om man sett alla och inte missat allt i mitten för att man måste ut och köra. jag är inte bitter jag, inte alls? usch vad neggo jag är, men det har iaf gått över tills imorgon.


det kommer lite bilder på tomteparaden i söndags iaf. fotona är tagna av pappa.
nehe! det kommer inte alls några bilder på milli, efter som jag inte vet hur man får bilderna från mailen och till datorn. fan jag blir så jävla less på sånt här.
ADJÖ ses imorn förhoppningsvis på bättre humör.

pontus julklapp

Jag är inte precis den teknikintresserade typen. Men pontus gillar sånt. Nu har mina föräldrar hjälpt honom på traven med att få sånt han tycker är roligt. Han har fått pressentkort i julklapp som räckte till ett nytt sourandsystem :( det är väl roligt med bra ljud men inte så roligt så det överglänser jobbet att damma och alla dessa j-vla sladdar som ligger överallt. vi får väl se hur långtid det tar innan han fått tummen ur ni vet var och fixat bort alla sladdar. men det finns en possitiv sak med det hela och det är att jag kräver att vi köper en ny tv bänk, så nu ska jag börja leta efter det, jippi!!!

så är julen snart slut.

Oj vad dom här två dagarna har gått fort! Julen är alldeles strx slut. vi har väntat  och väntat och sen hinner man inte ens tänka så är allt över.  julaftonen bara flög förbi och samma sak med dagen idag. vi kom nyss hem från Pontus föräldrar och jag dök ner i datan så fort jag kom innanför dörren hann ju inte skriva nåt igår så jag kluddar ner några rader lite snabbt innan jag går och sover. jag ska försöka lägga in lite bilder imorgon. fick en ny kamera igår och är inte riktigt haj på den än, men imorgon borde jag hinna läsa in mig lite på den, så borde jag ju kunna få in lite bilder i datorn. god natt :)

bingolotto får tummen ner!

Hade sett fram emot en kväll med vinster och lite sysselsättning hos nicke och maria. Vi skulle alltså spela bingolotto. Det var ju det värsta jag sett. inte nog med att man inte vunnit ett dyft! det har ju varit någon slags hyllning till familjen Wahlgren. Det måste ju ha gått minst halva programet åt att prata om familjen Wahlgren se på dom, prata med dom. Gamla barndoms vänner kommer på besök. Det är det värsta och mest pinsamma jag sett. Usch usch usch ingenting för mig, nu orkar jag inte se på det där mer. ska kolla nån meningslöst såpa från USA ist. god natt och god jul det är ju inte långt kvar tills det slår över till 081224 :D

lite bilder från helgen


Bessie ligger på sin favvo plats, mellan soffa och bord hemma hos pappa och Anna. Märgben är så himmla gott!



Bessie vill ju så gärna leka med Bamse men det är inte precis ömsesidigt.


Bilderna på Millan verkar ta ett tag. Pappa har ännu inte mailat dom till mig. Han har nog troligtvis glömt bort det trotts att jag har påminnt honom.

trevlig kväll!

Tack RRC för en trevlig kväll på picadilly. Maten var god och sällskapet kunnde inte varit bättre. bilder kommer imorgon.
Som ni kan se så har bloggen blivit lite, med betoning på lite anorlunda. Det har Patrik hjälp mig att fixa så tack för det. Så småningom så ska det ändras lite mer men det kommer när det kommer.
Imorgon lovar jag att lägga ut alla bilder som jag lovat att lägga ut. Det är bara det att tiden inte riktigt räcker till för att hinna med allt.
Nä nu ska jag sova så jag orkar upp imorgon. Ni vet 8 timmers sömn behöver jag minst för att kunna resa mig när klockan ringer. god natt och bye bye!

sorry!

Jag glömde att skriva en sak när jag gjorde mitt inlägg i fredags. Jag skrev och tackade Sanna för hjälpen men glömde att tacka Rodhe. Hon hjälpte mig att ta ner och upp hästar till och från ridhuset. och utan henne hade jag aldrig blivit klar med ridningen i fredags. TACK Rodhe!

Igår var vi på grönan med Nicke, Maria, Tuva och Mogge, Erika och deras barn Linnéa och Emilia. Det hade nog varit jätte mysigt om det inte hade regnat och blåst. men men nu har vi iaf varit där. Bessie var hemma hos pappa och Anna när vi var i stan. Vi åkte dit för att hämta henne och stannade där hela kvällen, middag och gotte tackar man ju inte nej till. Sofia (min lillasyster) tyckte att det var så roligt att vi var där så vi stannade tills jag som vanligt somnade i soffan och Pontus fick väcka mig för att åka hem.

Idag har vi varit på hund kurs med bessie. hon var så  duktig, hon klarar iaf av dom första övningarna på en valpkurs alldeles galant!
På em idag åkte jag, Sofia,  Pappa och Millan till märsta och gick med en tomteparad runt några gator i märsta. Alla barnen fick godis av tomten. Millan var så duktig! det var facklor som brann och barn som sprang omkring. Hon brydde sig inte om nåt bara gick så snällt hela tiden. imorgon hoppas jag pappa har mejlat mej bilder på henne i tomteluva så ska ni få se hur söt hon var :)
När jag var klar i stallet så skyndade jag mig hem för vi skulle äta hos Pontus mamma och pappa. Det var jätte gott med mat efter som det inte hanns med någon lunch idag:(
Nu har jag precis klätt granen. den blev lyckad, men anorlunda mot hur våran gran brukar se ut. Imorgon kommer det bilder som tillhör texten idag. bye bye, nu ska jag se klart heart brakehotel i sängen.

Oj vad jag har ridit idag.

Jobbade först. Det var ju jätte kul eftersom hovslagaren kom idag. han skulle ju kommit igår så hade massor av hästar  inne då. Men han kom inte igår utan han kom idag ist, så då fick alla hästar vara inne idag igen. Det är ju så där roligt att ha dom inne en hel dag. Sen när jag var klar i stallet så var det dags att börja rida. Vi ska till stan imorgon så det var några stycken att rida idag. Skulle bara rida 5 st idag, men sen ringde Sandra och sa att hon inte kunnde rida i helgen så det blev till att plusa på några hästar i dagens ridning. Red ut på Mascara, red sedan Steely, Alice, Häppi, Letitzia och Graciana i ridhuset. Sanna var snäll och red Crax idag, så blev det  lite  lättare idag iaf.  Häppi har inte hoppat på jätte länge och när det stod lite hinder i ridhuset så var vi ju tvungna att ta några språng. hon tyckte att det var så roligt och bara flög över hindrerna. Jag var helt slut när jag var klar. jobba i stallet och rida 6 hästar gör att man blir hel slut. det är bäst att jag börjar tänka på att gå och lägga mig så jag orkar upp imorgon bitti. Ska rida först sen ska vi åka till stan och gå på grönalundsjulmarkand =) jippi!!

Så duktiga tjejer!


Det är så himla roligt att ha min (enda) lektion på torsdagar. Tjejerna är så duktiga. Dom klarar av så mycket nu. Vi har hållt på i ett år nu,alltså 2 terminer. När vi började i januari kunnde dom inte galoppera alla på en gång ens. Idag galopperar alla på en gång. innan för hinderna som står på spåret. Dom klarar nu att rida alla ponnier . Idag hade vi gruppbästis. Vi lottade hästar 3 gånger och alla red jätte bra! dom klarade alla hästar jätte bra även hästar sånna hästar som dom aldrig rider i vanliga fall.
Grattis Matilda och Viktoria som blev gruppbästisar idag. Grattis oxå Tina som red ivåran grupp idag.   
Tack också för alla fina blommor, godis, och varma vantar!

Jag hoppade Letizia idag. hon var så glad. det är så roligt att hoppa henne. hon är väldigt lik min gamla kung Larum. han var ju trotts allt hennes morbror eller så va det farbror. dom har samma stora guld hjärta som slår när det kommer till hoppning. hoppas hon kan hålla sig frisk och kry, jag tänkte ju försöka kvala i 6 års championatet i sommar. vi får se hur det går med det, det är ju ett tag kvar tills dess.
god natt.

Nu är det klart! :)

Så där ja! NU är det klart. Alla julklappar är inköpta och paketerade. Idag var jag och mamma och köpte dom sista julklapparna. Vi åkte till kista när vi var klara i stallet. Jag var tvungen att smyga ifrån mamma när jag skulle handla hennes klapp. Men jag tror inte hon såg var jag tog vägen. Pontes paket är gömt långt borta så han inte kan lista ut vad det är för något, jag tror nämligen att det är ganska enkelt om man klämmer och känner lite.


Idag blev det frilongering med alla hästar. Man kan ju säga att ridhusbotten inte behöver harvas idag. När 8 hästar har farit runt i ett lite ridhus kan det inte bli annat än lite upplöjt. Vi ställde upp hinder på långsidorna sen var det dags att hoppa. 2 hästar åt gången fick galoppera runt och hoppa. Dom var helt galna hoppa runt och sparkade, bockade och var allmänt galna. Dom tyckte det var så roligt. Roligast av alla hade nog Häppi hon hade hur mycket energi som helst. Hon slutade aldrig hoppa. Crax och Alexandra tyckte att hoppningen var rolig det var ju så längesen dom fick hoppa.
Lite bilder på hästarna i ridhuset idag. det bästa är ju att dom måste vara uppe i kameran när man ska ta kort på dom, det blir ju väldigt bra kort då :)
Här är lurken när hon är i spånhögen på jakt efter Katten Uno. Bye bye

julen närmar sig :)

julen närmar sig med stormsteg. Idag åkte jag och Pontus till eurostp för att fixa alla klart alla klappar. Men så blev  det inte det jag skulle köpa fanns inte. Jag kommer inte skriva till vem eller vad som inte fanns, för då blir det alldeles för lätt att  lista ut.  men vi köpte iaf inslagnings papper och tejp. så jag har ängnat kvällen åt att slå in klappar.  Jag älskar att köpa julklappar.  Jag  har en tendens att köpa lite mycket julklappar. Men det är bara för jag tycker mer om att ge julklappar än att få. Men det är väl hellre det än tvärt om? iaf för alla andra. eller?

Här är mitt slit. Det tar ju mycket längre tid att slå in paket än vad man tror. jag har nog hållt på i 1½ timme idag, minst!

Har ridit ut på alla hästarna idag, eller jag har ridit 3 och sandra 2. galopp träning på Häppi och Alice. Sen skulle vi göra likadant med Steely och Letizia. Men det blev ganska lungt eftersom Steely har ganska mycket mugg som är omöjligt att få bort. Han är svullen i benet och har ont. Då känns det inte så kul att rida ut och galoppträna även om inte han skulle ha nåt emot det. Crax red jag ut på själv. Han var hur pigg som helst. När vi skulle ta en första galopp fick jag en bakut spark så jag höll på att hamna i grantopparna:) sen fortsatte ridturen i samma anda tills vi kom hem och jag hoppade av.

Nu ska jag lägga mig i sängen och kolla på bodyguard. Måste sova inom 20 min om jag inte ska vara helt död imorgon när klockan ringer. bye bye å sov gott ;) 

inte så mycket att skriva om idag.

Idag har inte mycket anorlunda hänt. Jag jobbade, spolade hästar. käkade lunch. vilade lite. åkte till pappa en sväng. Åkte tillbax till stallet och skulle rida lektion men vi blev nog bort glömda, så jag red själv en stund och nu är det dax att sova. Visst lät det spännande??? inte speciellt va? bye bye god natt vi hörs imorgon.

Täby galopp idag.

Helt slut från gårdagen gick jag upp vid 7 idag. Åt frukost och drog iväg till stallet. Red Crax och Graciana, Sanna red Steely (tack för hjälpen idag igen Sanna). Körde lite frilongering med Häppiness och Mascara. Ställde även fram ett hinder som dom fick hoppa över. Två dårar i ett alldeles för litet ridhus! Sen skyndade vi (jag och mamma) iväg till Täbygalopp. Det var dax för G1 och G2 att starta. G2 gjorde sin allra första start i sverige. Han var så himmla duktig. Var sen i starten men jobbade sig upp och kom 2!  
Här står G2an efter loppet. jokeyn måste ta av sadeln för att kontrollera att det inte är nåt fusk med vikterna.

bye bye god natt.

Idag är det Lucia!

Först av allt vill jag säga GRATTIS till min Mormor som fyller år idag. grattis grattis

Jag är helt färdig! För idag har det varit lucia firande i stallet. Jag var i stallet sju i morse och kom hem halv åtta ikväll. så ni kanske fattar att man känner sig en aning sliten. Jag lyckdes rida två hästar innan vårat genrep klockan nio. Jag red Graciana och Crax innan och sen Letizia på genrepet. vi tränade med mantlar och masker det gick ju rätt hyffsat. sen red jag ut på Mascara tillsammans med Mette och Coral. Vi höll på att frysa ihjäl så det blev inte en sån lång tur. Sen red jag och Sanna ut, jag red Häppiness och Sanna var snäll att hjälpa mig att rida en häst så hon tog Steely. Jag var ganska nervös efter som Steely är ganska duktig på att bocka, bralla  och busa  (Steelys tre B:n) ute. Sen var det dax att  börja fixa  hästarna. Jag knoppade och  Mamma borstade.  Eftersom jag inte var tillrräckligt vaken så  tog jag inget  kort på dom när dom var glittriga och fina. 
Men här är ett kort på mamma och Alice i sommras:).


Min torsdagsgrupp red en panda kadrilj idag på lucia showen. dom var så himmla duktiga. visserligen så jag bara första delen sen var jag själv tvungen att hoppa upp, men det jag såg var iaf jätte bra. Sen var det dex för fanthomen på operan. Det hade nog varit jätte bra om inte Alexandra hade sett spöken, publik och allt annat läskigt. hon var överallt men inte där hon skulle vara. Jag hade turen att ha Letizia som var som en stridsmaskin. Hon var så himla duktig när man tänker på att hon bara är 5 år och inte tvekade för något. Jag gjorde en miss men det tänker jag inte tala om för er som inte vet ;) Alexandra hade Maria turen att rida, hon får trösta sig med att hon var den häst som passade bäst ihop med fanthomen..
Nä nu är det dax att gå och lägga sig, det är ju en dag imorgon också, god natt och bye bye



en dag som skulle vara lugn...

...men som inte känndes så lugn nu när man tänker efter. Det började med att det regnade hela morgonen. inte så kul när man vistas ute lite då och då. Men lilla (inte så liten längre ioförsig) Arwen och hennes kompisar verkade inte bry sig speciellt mycket om att dom var dyngsura.

Hon är så stor nu det är lite skillnad mot för ett år sedan.
 Här är hon lilla bebisen så liten och ranglig.



När stallet var klart skyndade jag mig hem, för då var det dax att åka iväg på lucia firande på Tuvas dagis. hon var så söt lilla pepparkakan :)


Nu har vi precis kollat Idol. Helt rätt kille vann. Jag har hejat på kevin sen starten, så det var ju kul att han vann! Medans vi kollade idol så spelade jag Ponte och Nicke poker, jag vann 2 ggr och Ponte vann en. ha ha däe fick han han är den sämsta vinnaren jag vet. jag kan erkänna att jag är en dålig förlorare men det är värre att vara en dålig vinnare. så det känndes skönt att det var jag som var poker kungen ikväll.
Nicke och Ponte är lite runda om fötterna och har fått för sig att dom ska tíll Robin och dricka vidare. Jag blir väl den förloraren som får äran att köra dit dom. sen är det direkt i säng, jsg ska ju försöka orka upp och rida två hästar innan genrepet kl 9 imorgon. på kvällen är det ju lucia show så några sista justeringar måste nog göras i

Darin!

Han har ju blivit vuxen. Ser rätt grym ut när han står på scen.

Sebastian och Amanda!

Hur bra är inte dom? sjukt bra tycker jag!

Markus

Nu är det yttligare en favo, Markus! Och Daniel Karlsson

IDOL!

Nu är det Idol och jag ska kolla! Nu är det Daniel, min favo från tidigare.

Min dag idag.

Alla mina dagar ser i stort sätt likadana ut. Den börjaar alltid så här iaf.

När jag öppnar dörren till stallet varje morgon så ser jag massor med häst rumpor som far omkring. På just den här bilden har jag givit alla hästar mat så det är inga bakben som far ut just nu.
Efter 3 timmars slit ser det ut så här....

Stallet är mockat sopat och fixat och inga hästrumpor som far dom är ute och far runt i hagarna.
Ni som har ett jobb som aldrig är klart måste veta hur det känns att göra iordning allt och fixa till för att sen göra samma sak dagen efter. Visst känns det väl så där....? men jag skulle aldrig byta bort det, det finns ju inget annat jobb som är så bra som det jag har :)


När allt i stallet var färdigt red jag ut en sväng med Sandra. Hon hade Crax och jag hade Alice. Alice är så tjock i sina bakben vet inte riktigt vad det beror på men jag antar att det är muggen. Men det kom dagen efter hon och Flika hade hoppat över grinden ute i hagen. Vem vet men inatt står hon med lindor så får jag se om det ser bättre ut imorgon bitti.
Här kommer föresten bilder på Craxen när vi är och tävlar DM.
 
Vet inte riktigt vad jag gjorde nu en bild är jätte stor och en som är jätte liten. Men ja ja jag lär mig nog kanske tillslut.


Jag tog mig i kragen och åkte till eurostop idag. Jag skulle ju åka dit igår. Jag skulle köpa advents klappar till Pontus. Men som vanligt hinner jag ju ingenting, men idag klämde jag in det i schemat. Idag var det ett på strumpor i klappen. Pontus använder ju alltid mina stallstrumpor när han jobbar och det är inte poppis hos mig. Så idag fick han ett par egna;) Mindre hål i hälarna åt folket.


Barnens kadrilj gick jätte bra idag. Dom är så duktiga att jag skulle kunna gråta bara för att jag är så stolt! En tråkig sak hände och det var att Jäntas blev sur på Pebbels så hon gav henne en fullträff på benet och blev halt hon var tvungen att gå upp till stallet och få lite linnement massage. HOPPAS hon är frisk tills på lördag.
Sen var det dags för mig att rida igen. Jag började med Steely på dressyr lektion. Det inte speciellt bra. Jag stoppade ca 6 bommar med min arm (inte skönt!) så jag hade jätte svårt att hålla tygeln och det tog ju Steely fasta på öka är alltid bäst tycker han. Sen var det dags att hoppa Letizia :D Första gången sen hon blev skadad. Hon hade en hel del energi, hoppade och for runt. Hon hoppade hinderna som om dom var 1.50 höga. Vi hoppade lite studs för att hon skulle mjuka upp bogarna. Hon lär nog ha lite träningsvärk imorgon så då blir det lungna gatan då. Madde skulle ta en bild av oss i ett språng men lyckades inte få med oss på en enda bild ;) Så då fick det bli en stilla stående istället.

Som vanligt är ju bilden taget i ett underbart ljus. Men man kan ju se att det är en stilig häst jag sitter på ;)
Nä nu måste jag gå och lägga mig om jag inte ska försova mig igen. Jag har ju nåt allvarligt problem att resa mig ur sängen nu förtiden, det är ju inte lång till våren nu så snart är det ljusare tider då bara studsar man upp ur sängen???
god natt och bye bye!

........ .. .....-kadrilj

Här kommer en bild från gårdagens kadrilj träning.

Detta är alltså inte själva programet som ni ser, om det vore så så hade det inte varit under kontroll :) Nä det här är självaste uppvärmningen. Efter som det går rätt trögt med ett nytt fint ljust ridhus så är bilden en smula mörk. Tänk på att vi är ju faktiskt i "grottan" som jag brukar jämföra det med.

god natt!

ja, jag vet att jag sa att jag skulle lägga in lite bilder och grejer. Men jag orkar helt enkelt inte. Jag har plockat och plockat här hemma och nu e jag äntligen klart. Nu går jag och lägger mig, det har blivit alldeles för lite sömn den här veckan. bye bye och god natt ;)

19:18

Nu e jag äntligen hemma! åter igen en lång dag. 12 timmar i stallet går så fort. Antingen måste det bli flera timmar på dygnet eller som alternativ nr 2 är att man drar ner farten på tiden. Annars vet jag inte hur allt ska sluta ;) Jag ska städa lite nu eftersom pontus inte hann med det han började ju bara kl 13:00. Men ioförsig åkte han och grejade lite med min bil innan jag körde honom till jobbet. Men man måste väl kunna begära att han bäddar sängen när han går upp? eller? och han säger åt mig att jag måste skölja av min gröttallrik när jag ätit upp medans han lämnar en  hel tallrik med gröt på bänken. Jag tror han gör sånna saker för att reta upp mig så jag måste bli skit sur. Han vet att om jag är hungrig är jag ganska lätt retlig och jag brukar ofta vara hungrig när jag kommer hem. Nu måste jag göra ett ryck. Sen ska lägga upp lite bilder. BYE BYE

Bessies nya kompis :)


Här är en bild på Bessies nya kompis. Det är lilla Stina. Madde fick hem henne i fredags och igår så märker dom att Maddes kille är allergisk :( stakars... Men den historien lär sluta bra efter som hon har fått ett nytt hem hos Ann, Patrik och deras barn alla redan. Hon har flyttat hem till dom ikväll, men kommer till stallet imorgon då ska vi vara bebis vakt.

 Idag satte jag igång Alice och Crax. Vi skrittade ut en sväng i skogen. Alice är absolut frisk, hon var hur pigg som helst. Crax känndes ganska lugn men det kan ju bero på att jag red med Trulle och det nya tillskottet i stallet, Ringo. Han travade och galopperade samtidigt som jag skrittade. Sen var det dax för kadrillj träning. Vi fick fixa till programet lite grann, men nu ska det nog gå bättre. Jag red Steely idag istället för Letizia som jag ska ha på lördag. Men vad ska man göra? man kan ju inte rida alla på en gång. Men det gick rätt bra. Han var ganska pigg men det är ju inget ovanligt.


Imorgon ska jag jobba och det med en väldig fart. Jag ska rida när jag är klar, och sen försöka åka och köpa en lite pressent till våran julkalender. Har tänkt göra det länge men inte hunnit med det riktigt. Men förhoppningsvis kan Ponte öppna sitt första paket redan på torsdag :)
Nu ska jag ducha och sen gå och nanna kudden så jag orkar med morgondagen. BYE BYE

8 timmars sömn...

Det är det jag behöver. Just nu känns det jäkligt jobbigt att åka och jobba. Det känns ju som jag just var i stallet och nu är det dags att åka tillbax. Mina fötter fick inte vila tillräckligt inatt. Det är så man märker att man fått för lite sömn. Jag hann inte skriva nåt igår för jag var i stallet hela dagen. Ridningen igår gick ganska bra igår. Letizia är så duktig hon gör alltid sitt bästa. Vi fikade efter lektionen och firade Ann som fyllde år. Hon fick en väska och plånbok från Friis, det var sååå snyggt. Nä, nu måste jag sätta fart och åka till stallet om man ska bli klar nån gån idag. Bye bye.

2:advent

Dagen började ganska tidigt idag igen. Började i stallet som vanligt. Idag red jag bara Steely, vi hade alltså varit ganska flitig i veckan. Vid elva började våran resa som slutade med att vi åkte land och rike runt. Vi var alltså jag, Pontus, Maria, Nicke och Tuva. Vi drog först iväg till Uppsala där vi hoppade ur bilen minst 20 ggr (känndes det som iaf). Skälet var att Maria letade efter den perfekta julgranen. Gå in på hennes blogg, ekersens.blogg.se så lär du se den. Sen åkte vi till vårat mål för dagen som var Fullerö handel. Köpte lite små saker som ska upp i granen när det är dags. Sen åkte vi till Rusta i Upplands väsby för fortsatt jakt på gran men inte heller där fans det någon. Vi vände hemmåt med en Maria som var något grinig;). Det slutade med att granen fanns runt hörnet på Plantagen i Märsta, det kunnde man ju räknat ut. Är det inte alltid så det är...? Nu ska vi äta pizza hos Nicke och Maria. Bye bye.

Julpyntnings dag :)

Jag var ju som sagt ute i stallet rättså tidigt idag. Jag hann rida både Steely och Graciana innan kadriljen idag, rätt bra gjort om jag får säga det själv. Kadriljen gick sådär idag, dom flesta hästarna fick ryck nån gång under träningen idag men vi ska ju träna två gånger till så det löser sig förhoppningsvis.



När ridningen var avklarad började jag pynta till hästarna, alla andra hästar fick pyntning igår så det var bara att fixa till det idag. Dom tyckte att det var ganska spännande när dom kom in från hagen. Sprutade på lite krubbitnings spray för att motverka lusten att smaka på plastgranriset.

Letizia tyckte att bollarna som hängde i taket var spännande.


Graciana ville inte riktigt komma ut ur boxen, hon blev lite rädd när jag stod på stegen och pyntade.


Lilla Milli har också fått pyntat hos sig, det är hennes skötare Matilda som har gjort så fint.


Med Mettes tålamod så har Craxen blivit av med sin björnpäls idag. Han tyckte att det var sådär. Han har ju lite svårt att stå stilla, han är ju inte precis den modigaste hästen i stallet. Men han var ju iallafall glansig under all päls, det kan ju bara betyda bra borstning ;)

Mette och en bedrövad Crax :*


Var på Villa fritid och Plantagen på eftermiddagen med mamma idag köpte lite kulor och glitter. Det machar det som jag har i min krans utanför dörren. Var tvungen att ta bort pumporna som börjar ruttna där ute. Dom har ju trotts allt legat där sen hallowen. Så nu är det heljulit där ute:)
Nu är det bäst att jag koncentrerar mig på Stjärnor på is om inte hockeyn och Pontus ska ta över tvn helt.

Här sitter han och glor, helt paralyserad och osocial :)

tidig morgon.

Jaha då var det morgon igen. Nu ska jag dra upp Pontus. Han ska till jobben och jag ska köra, han är inte riktigt i form för bilkörning tror jag :) Sen ska jag skynda till stallet, Vi har kadriljträning klockan 9 och jag hade tänkt att försöka rida Steely och Graciana innan. Vi får väl se hur mycket jag hinner med. Nä nu e det bäst jag sätter lite fart. bye.

Bessie och Tiger


Efter  en liten sovstund  orkar man bråka och bitas lite till innan det är dags för Bessie att gå hem

Bessie :*

   
Här är Bessie i stallet idag, hon var lika trött som matte :*

Fredag 5 december

Idag har jag varit trött hela dagen, gårdagen tog musten ur mig. Men känner mig lite piggare nu. Tog nyss en powernap i Maria och Nickes soffa. Har lekt lite med Tuva ikväll. Pontus är hos Robban med bandylaget. Så jag, Maria och Tuva har haft lite tjejkväll och ätit tacos och nu är det dags för idol. Vem åker??

en låååååång dag.

Jobbat idag. Har varit i stallet i 15 timmar idag med en pause på 1 timme när jag, Madde, Sanna, Mette, Johanna pch Micke var och åt lunch på Bryggeriet, det var gott det. Longerade Letizia och Häppiness idag. Hade tänkt galoppträna Häppi idag en det var inte riktigt väder för det .  Hade hopplektion med små tjejerna, dom var jätte duktiga!  alla klarar  (om dom vill)  att rida den svåraste ponnyn felfritt på en bana med svängar och hinder på 50-60 cm. Det är jätte bra eftersom för ett år sedan behövde alla ledare som sprang med runt. Sen var det dags för mig att träna. Jag började med Steely och det gick inte speciellt bra. Jag tror att han har vassa tänder nånstans i munnen för han biter sig bara fast  i höger sidan och sen går han iväg och jag har inget att sätta  emot :(  Sen var det Marres tur. Hon var ju hur glad som helst  men det var lite mer  kontrollerat än förra  veckan. Inte mycket mer men lite. Hon är så  söt  när man säger att hon ska göra nåt gör hon allt på en gång utan att ha lyssnat vad det verkligen är jag vill. Men så glad får man vara när det var så länge sedan man hoppade :) och inte nog med att Alice har skadat gaffelbandet så har hon nu också ett svullet knä, man får väl aldrig vara riktigt glad.
Sanna verkar var lite seg på att skicka bilderna på hästarna så jag får väl ta med min egen kamera och ta lite bilder. Nä, nu är jag så trött att jag måste ducha och gå och lägga mig så jag orkar upp imorgon. Pontus kommer snart hem från bandyträningen och om jag ska hinna ducha innan han kommer och tränger sig i kön. God natt ses imorgon. Bye ;)

3:e December



Graciana uppifrån idag :)                                                                                                                                                                                                                 
Idag har jag jobbat. Det gick bra, inte för att jag vet vad som kan gå dåligt när man jobba i ett stall. Eller föresten det finns hur mycket som helst som kan gå fel, men inte idag :D. Red sen på Steely. Han tyckte att det var sådär, han har gått ganska mycket i ridhuset på sistone, men men. Red sen ut en sväng på Graciana, inte så långt för tiden var lite knapp vi skulle ju träna på våran kadrilj som vi ska ha på Luciashowen. Alla ridlärare var samlade. Man kan ju tro att det skulle gå som en dans men det var många olika viljor både hästar och ryttare, men tillslut gick det ganska bra iaf. Träning igen på Tisdag. Sanna hade kamera i stallet idag som hon tog bilder på hästarna med. Tänkte att jag skulle lägga ut bilder på alla mina bebisar så ni kan se vem jag skriver om. Vi får se om det kommer några bilder som jag kan lyckas lägga ut.

Letizia


Alice


regn, regn och mera regn:(

Herre gud vilken grå dag. Konstant regn gör ju att man bara vill ligga i soffan hela dagen. Men jobbar man i stall så gör man. Det var ju bara att kliva upp och ta sig ut. Det som är så sjukt är ju att man efter en dag ute tillslut inte ens märker att det regnar. Men Sanna och jag trotsade regnet och red ut idag. Det var antingen pest eller kolera. Det var alltså rida ut eller rida i ridhuset där Hempa tvättade sargen. Steely var som vanligt jätte pigg. körde sina parad nummer bocka och sparka bakut  är ju  återkommande vid varje  uteritt :D  Sen blev det  skritt på Graciana, sista dagen idag. Sen är det bara att börja rida som vanligt igen. Sandra longerade Mascara idag, hon gick dressyr lektion igår med Mamma så hon hade säkert lite träningsvärk idag. Alice och Crax är fortfarande varma i sina olika ben. Så typiskt det är fruset i ett par dagar och då går två av mina  bebisar och vrickar sig och ramlar. Men men det är väl så som det alltid är. Jag vill också slå ett slag för jodopaxgel. Steely och Häppiness är snart helt fria från sitt mugg och det är ju verkligen på tiden att det försvinner. Jag tänkte försöka klara av att lägga in bilder på alla hästarna, vi får väl se hur det går ;)

lite jul ute också:)


Trollhassel och grankrans


Steely




Här är Steely i sitt nya pannband. Han är så glittrig och fin. Bilden visar inte riktigt hur stilig han är. Man måste se det live för att förstå hur fin han igentligen är:)

Nu är det klart.

Nu har jag äntligen hittat adventsstjärnorna. Dom låg ju i förådet och så klart där man har redan letat. Men nu är alla sjärnor uppe. Och så har jag gjort en egen grankrans med fina färgglada kulor i. I trollhasseln jag köpte igår har jag hängt upp lite fina tomtar och andra gulliga saker. Jul stämningen börjar närma sig :)

RSS 2.0