måndag.

nu kommer en rejäl uppdatering från helgen tills idag.

i torsdags var vi ju hos tanläkaren med lettan. hon var rätt så pömsig kan man säga. men tänderna så helt okej ut.




fredagens tävling har jag ju redan redovisat, men inte lördagens.
crax hoppade en 1.25m hoppning. blev inte en så jättebra runda. slutade på 8 fel, dvs 2 rivningar. men om man får skylla på nåt så var han helt otalbar. inte för att vara olydig utan för att han blev skrämd å jag överdriver inte om jag säger 30 ggr av dom andra hästarna. han e ju livrädd för andra hästar som har ryttare på ryggen. han var så rädd att han skakade på framhoppningen. då blir han så stressad att han inte lyssnar på nåt.
alice hoppade en 1.20 hoppning. gick väl sådär, hon fick 8 fel hon med. men det är inte så lätt att frakta runt hangarfartyget alice i en pool. det var ungefär så det kändes. banan var pytteliten och alice är stor och gärna lång också.


steely hoppade en 1.10m hoppnig. både han och alice skulle kunna hoppa en klass högre men ingen av dom har tävlat nåt under sommaren så vi tar det lungt så här första tävlingen. steely fick iaf 4 fel, 1 rivning. okej resultat tycker jag. han har ju bara tävlat 1 gång under hela året och det var hemma.

lill-bebis å jag.


sen var det gårdagen. hände inte så speciellt mycket. jag var döds trött efter helgen tävlingar å en väckarklocka som ringde runt 4:a snåret både fredag och lördag. men framåt kvällen hade vi samlat lite kraft så vi orkade gå på bio i sigtuna. mysigt är det där.


idag kommer jag också sova gott. började dagen med lite stalljobb. sen red jag lektion på häppi. skulle hoppa men det blev inte så mycket av med det eftersom hon vägrade, alltså totalvägrade att gå å svänga åt höger.  helt knäpp va hon i allafall. men efter 1 timmes kämpande från min sida så gick det lite om bara lite bättre.
sen skrittade jag ut en sväng med ann på alex å jag red lettan. hon ska få sin nacke kollad på tisdag så tills dess så tar vi det lungt. hoppas dom hittar nåt så hon kan få må lite bättre, om hon nu mår dåligt dvs.
sen slappade jag ett par timmar innan det bar iväg till stallet igen för  dressyr lektion på marre. ingen hit direkt. hon ville gärna göra lite som hon kände för, men jag var laddad sen matchen med häppi i morse så tillslut gick det lite bättre iaf. imorgon så ska vi fortsätta på det vi började idag, men då utan hjälp. hoppas det går bra.


så här söta kan dom vara i hagen, men inte lika söta idag:)
2 mycket bestämda damer.

nu ska jag hoppa i bingen och ladda krafterna som e totalt slut. god natt!

söndag kväll.

har nyss kommit hem från sigtuna. jag och ponte har varit och kollat på filmen the proposal. det var en typiskt mig film. så här lite romantisk och lite komedi.
pontus lyckades faktiskt ta en bild från gårdagens tävling, men allt det där tar vi imorgon. nu ska jag sova. fortfarande helt slut sen helgens tävlingar.
god natt.

fredag.

nu har vi nyss kommit hem, ätit och duchat och rastat bessie. i morse ringde klockan 04.10. härligt! sen bar det iväg till ryttarstadion för tävlingar hela dagen. stockholm horsegame. gick rätt okej,men idag var det jag som var 4 felaren. steely gick 2 felfria rundor dock med 2 tidsfel i 1m hoppningen. men i 1.10m far vi felfria utan tidsfel.
alice gick helt okej. varken hon eller steely har ju tävlat nåt på hela sommaren. i 1.10m var vi lite slarviga båda 2 så där blev det 3 rivningar, dåligt! men med en lite uppryckning tills 1.20 så blev det en fyra felare.
crax gick 1.20m och 1.30m, båda med 4 fel, skit! men det e inte lätt att hoppa när man e nödig. crax kan nämligen inte göra 2 saker sammtidigt.
imorgon e det dax igen. men lite sovmorgon blir det då iaf ska inte åka från stallet förens kvart över 6.

tack! ann å elin för bessie passningen idag! imorgon e det pappas tur:)

god natt.

(imorgon får pontus ta lite bilder) 


tisdag.

idag har jag jobbat å ridit som en galning. höade o mockade klart allt tills M kom till stallet. sen var det bara att sätta igång å rida. idag hade jag 4 hästar på min lott. började men lettan som jag red ut på tillsammans med sanna å galopparn. galopparn är aldrig en bra kombo. och absolut inte me lettan som hänger på alla bustrick så också idag. vi tog en ökad okontrollerad galopp igenom skogen :) sen tog jag å häppi oss till klätterbacken. 10 vänder upp och ner blev det. ganska så svettig var lilla häppan när vi var klara. sen red jag ut på marre tillsammans med madde å ringo. han e lite av den hispiga typen. tur att marre trivs bäst som nr 2 i ledet:) men det gick bra å vara först om falcon (maddes hund) gick före, konstiga dom där hästarna. sen red jag till klätterbacken med graciana. hon e ju inte i full trim riktigt än men hon måste få stretcha (eller hur det stavas) och tänja lite på muskeln som än kanske inte riktigt har kommit tillbax. så för henne blev det bara 5 vändor i backen.

sen åkte jag och mamma till kista för att leta lite presenter. ponte fyller ju år på torsdag. han vill ju ha en klocka men han har ju inte billig smak direkt. men han fyller ju inte år än....
sen har ju mamma oftast spenderar brallorna på sig så även idag. det blev 2 koftor från gina och 2 långärmade t-shirts. just det... ett par långa sockor från indiska. trevlig kväll på kista G alltså.
god natt allihop!

måndag igen.

så var det måndag igen. har varit och jobbat och ridit på dagen. nu e jag hemma en stund för att sen cykla ut till stallet igen för att rida dressyrlektion. ikväll blir det steely för mig och mamma rider crax. det enda som e bra med måndagar är lipstick jungel. bästa programet sen  sex and the city. tur att det e på måndagar så man har nått att se framemot förutom en ny härlig arbetsvecka.
nu ska jag trampa iväg till stallet, adjöss!

lördag.

igår så hopptränade jag ju med steely. jag var lite nervös för hur det skulle gå... han hade ju lite ont innan sommaren å jag har inte tränat sen dess. men han mådde bra nu, märktes tydligt. steely e så duktig. vi hoppade nog en bana på 1.20- 1.40. man tror ju inte att han kan hoppa högre än vad man redan gör, men höjs hindrerna så hoppar han ännu lite högre, sötis!
så kom sandra och lilla tyra till stallet också. hon e så söt lilla tyra. hon såg en häst för första gången, hon fick världens största ögon. kopierar bilden från sandras facebook om hon lägger upp den ;)

idag var jag i stan (stockholm) med mette. vi var på modelhouse och blev avlurade lite pengar. dom ringde därifrån igår. min vän caroline hällström hade skrivit upp mig på en lista, så jag fick komma dit kostnadfritt. smink och foto. men dom glömde visst säga att bilderna kostar plenty of money. så nu blir det nudlar tills på tisdag. tur att lönen är nära... av dom 110 bilder som vi tog så valde vi ut 6 bilder var, tillslut blev det 5 var. nudlar var ordet.
å några av er kan förbereda er på samtal från modelhouse ;D

moi!




och måste bara visa fotogenika mette också:)


natti natt!!

torsdag.

nu har det dragit igång på riktigt. en vanlig torsdag, dvs heldag i stallet. jobba å rida först sen kl 5 började första ridlektionen för terminen. alltid lika svår att lägga upp en plan för lektionen, men när man väl står där så klarnar allt.
sen var det dax för min egna lektion. idag hoppade jag alice. gick rätt bra faktiskt. vi hoppade inte några jätte hinder men varken alice eller tubbi (E´s häst) har inte hoppat på ett tag så det var lite lagom.
men "alice brallis"  var lite sömnig efteråt, hon e väl ioförsig alltid lite sömnig:)

alice i pyjamasen. redo för sängen!
(tur att kedjorna är starka så dom kan hålla upp alice)


imorgon ska jag hoppa steely på förmiddagen. får se hur det går det var längesen vi tränade:)

god natta!!

onsdag,

idag var det ju lite härlig sol på morgonen, så jag tog cykeln till stallet i morse. men smart som jag var så tog jag med mig vantar och dom behövdes, blev lite kallt om händerna. sen fick hästarna mat och jag red ut på steely. inte helt lyckat eftersom det kryllade av skolungdomar i skogarna. för att överleva ;) så begav vi oss hem efter en stund.

sen red jag en sväng på marre. hon har ju fått ett sår på benet och lilla fröken dramaqueen har jääääättte ont. konstigt att det gör mindre ont i skogen och mer när det står dressyr på schemat??? dom e inte dumma inte...
sen var det lite jobb som skulle göras, minns faktiskt inte vad vi gjorde men nåt gjorde vi iaf.

sen åkte jag och mamma till väsby C å glodde lite, men ingen shopping. köpte bara med oss 3 jackor från hööks som ridlärarna ska ha likadana:)

nu har jag nickat till några gånger det betyder SOOOVA!!! god natt.

willys 4-ever!

idag var vi på willys och "storhandlade". ni som känner oss är förstås chockade. varför?? jo för vi storhandlar aldrig. vi har försökt men inte direkt lyckats. men nu ska nog maten räcka hela den här veckan iaf.
vi handlade mat tills på söndag och det gick endast på 450:- ca. det är ju sjukt billigt. det brukar en middag +frukost gå på på ica sigtuna. nu måste det bli ändring på handlingen. får se hur länge det håller bara.
sen när vi kom hem så röjda vi ut hela kylen och frysen. blev inte mycket kvar kan man ju säga. lite av ett eko faktiskt.

sen brassade vi iväg till stallet där pontus skulle rida sin första lektion för den här terminen. idag blev det pax å ponte i ett team. han lär nog ha lite träningsvärk imorgon...

god natt

måndag.

så började ridlektionerna idag. 19 vecker tills det är jul, eller nåt sånt. ojoj vad vi har fejjet i stallet idag. fixat och donat med allt möjligt idag. alla hästar har fått ryckta manar( pepsi och baloo var dom ända vi inte han mé), borstats och gjorts iordning för terminens första arbetsdag.
sen red jag alex och marre. alex fick hoppa lite hinder som som hon tyckte va jätte kul. hon e som en jumbojet, man tror aldrig dom ska kunna lyfta men så går det ändå:)

vi var hos pontus föräldrar ikväll. vi skulle försöka få bessie att förstå att hon faktiskt ville åka båt fast hon inte visste om det. gick rätt bra faktiskt. bättre än sist iaf. idag hoppade hon iaf i båte och jag och perra åkte ut 10 m eller nåt. sen rodde perra in igen och bessie hoppade i vattnet.

nu har jag fått mina 2 fruktlådor, så nu känner jag mig nöjd med hörnet.

nåt som e lite högre på högra sidan, men det kommer väl nåt bra när jag hittar det.

nu e det sänggång så man orkar upp imorgon, lagom jobba och mycke rida. god natt.

söndag.

och jag e världens lataste bloggare. nu har jag till och med fått tillsägelse om att jag aldrig uppdaterar. så jag vet att jag sagt det förr men nu är det en uppryckning på området!
kom nyss hem från pappa och anna. åkte dit för att hämta en kiviksfrukt låda, å blev kvar på middag. gratis e gott, det vet ju alla;)
imorgon ska jag hem till mamma och hämta en till fruktlåda. så då ska jag visa vårat nya hörnbord med bildbevis. jag har ju letat som en galning efter dom här lådorna så hade jag dom precis framför näsan.

imorgon börjar ridlektionerna igen. sommaren är verkligen slut på riktigt då. så imorgon e det fullfart från början till slut i stallet. allt ska ju vara iordning tills lektionerna börjar kl fem. blir ändå ganska skönt att allt blir som vanligt igen. men det känns ju tungt att gå mot vintern, lera, fruset vatten och massa minusgrader. men det är ju snart vår igen...

imorgon ska jag ha ett litet uppdrag med hästarna också. jag hoppas på sol så jag kan ta mina hagbilder, alltså bilder på dom i hagen. jag har ju 2 tavlor med bilder på alla hästarna. men dom är ju inte dom bästa man sett så imorgon ska jag ta nya egna bilder. kommer såklart att lägga upp dom sen. det är bara det att det tar ett tag eftersom jag brukar glömma fota när jag är i hagen och jag är alldeles för lat för att gå ut den långa vägen till hagen bara för att ta några bilder.

nu e det god natt så jag orkar stiga upp in the morning, god natt alla:)

onsdag.

kom just hem från planeringsmöte i stallet. nu ska det fixas.
har inte hänt så värst mycket mer. man har jobbet och ridet. nu e det god natt för imorgon är det en tidig morgon.
god natt.

tisdag

sitter just nu och har gråten i halsen. kollar på stolthet och föördom på tv3. den e så himla romantisk att jag skulle kunna börja gråta när som helst. den filmen måste införskaffas till min lilla dvd samling.

idag har jobbet. inte lika härligt när det regnar.
sen drog jag å mamma till stinsen. blev lite smä shopping. jeans på gina, kofta, tunika och schal. blir fint till hösten det.

nu måste jag kolla ostört på filmen.

adjö för idag.

så var man igång då...

japp, då var man igång igen då. tänk va tiden kan gå snabbt. 1:a arbetsdagen avklarad. gick rätt bra ändå. har inte gjort så mycket mer idag. blev fast i hängträsket i stallet på eftermiddagen. kom inte hem förens vid sju, så nu e jag helt slut efter egentligen ingenting. lipstik jungel ses nu från sidoläge i soffan. sen är det gooood naaatt.... god natt!

sista semesterdagen...

så var semestern till ända. känns tungt att det väntar jobb imorgon. men det är ju mjukstart i en vecka innan lektionerna börjar.
idag har det hänt lite av varje. först var jag i stallet å red en sväng. alex var lite sisådär, det är ju alrig härligt att rida ut utan nosgrimma. munnen har liksom en tendens att åka upp å bli ett jätte gap.
sen har det provridits lite av varje. får se hur allt möjligt slutar...

på eftermiddagen så var vi på husvisning. å som vanligt flyttar jag alltid in i förväg, men det skulle vara så perfa. hus i odensala= tomt+ gunnebo stängsel= glad bessie. tar bara 3 min till märsta kan det bli bättre?? nej faktiskt inte. men som vanligt så blir det väl inget av med det. det var ju hur mycke folk som helst å kollade.

bessie har badat idag också. vi försökte få i henne i båten men hon blev livrädd när hon skulle kliva på de hala plasten. men jag är säker på att om man drar upp båten på land och sen försöker få i henne så kommer det gå bra, men det blir ett jobb för en annan dag.

nä nu ska jag duscha å sen sova så man orkar upp imorgon.
god natt.

lördag.

så var man hemma igen då. å va varmt det har varit å rida i helgen. har gått sådär i tierp. vi var lite ringrostiga både hästarna och jag. men crax debuterade i 1.35 idag. jag var hur nervös som helst. konstigt de där med nervositet. om man aldrig är nervös så e det svårt att kontrolera. men jag är jätte glad att jag red så här i efterhand. banan var perfekt för lilla craxen. lite längre avstånd en normalt, även om han e liten så har han en stor galopp. letizia har inte varit på topp i helgen. gick okej idag men dum som jag var så hade jag sporrar på mig så hon gick iväg litegrann och på ett relaterat avstånd e det lite olämpligt så jag fick lov att stanna henne i mellan 2 hinder och då blir det 4 fel + att jag fick 4 tidsfel, summa 12 fel hade en rivning också, skit var det med det iaf. i 1:a klassen så var crax som han ofta e jätte duktig men vi hade ett förargligt pet på sista hindret i omhoppning, hann tom ta nåt galoppsprång efter vi landat innan bommen föll.
duktiga e dom hästarna när man är borta, lettan sköter sig alltid bra å crax han är aldrig så lungn som när man e på meeting.


när vi sen kom hem så satte jag igång med att måla färdigt utemöblerna. jag tror pappa och anna gjorde en miss som gav bort dom till oss, men vi e glada för deras förlust ;)



det gråa passar ju perfekt till insidan på fönstrerna som också är grå, det blev en glad överaskning när vi såg det ikväll.

god natt.

crax debut i 1.35

här kommer en liten film på crax debut i 1.35 hoppning.
om inte jag hade varit så muppig så hade vi varit felfria också, men men det får vi försöka med nästa gång ist:)
http://www.youtube.com/watch?v=EHeRDff5M7U

fredagens tävling.

så är första dagens tävlingar över. kommer precis från att ha fodrat och satt på hästarna deras sovtäcken. tänkte ev. lagga ut filmer från dagens rundor på youtube å länka hit, men det verkar ju å andra sidan lite muppigt eftersom det inte var några topprundor får se hur jag gör med den saken. men nån bild från stallet blir det iaf...

crax står och tittar ut genom sitt nyupptäckta fönster. fick lov att smyga så han inte skulle märka att jag kom.


här är lettan som alltid har full koll på när man kommer.


det blir ingen film fören jag kommer hem iaf. har ju hållit på och laddat bilder i en halv evighet nu.

dagens resultat blev iaf fall som följer.
crax 1.20 0+0 fel
letizia 1.20 4 fel
cra 1.30 12 fel
helt godkännt för min del. det var ju trotta allt 2 månader sedan någon av oss tävlade.

nu ska jag sova så jag orkar upp imorgon.
god natt:)

torsdag.

sitter nu i lastbilen på väg upp till tierp för tävling i helgen.

nyss brakade alla väskor ut ur gaderoben med en härlig smäll.

idag var jag på lövet och rönkade det mesta, huvud nacke och rygg. men som tur var så var det inga skelett skador någon stans:)

sen blev det lite ridning på lettan. inte helt underbar i dressyren just nu men tur e väl att on gillar att hoppa:)

nu måsta jag sluta för stunden innan batteriet i datan tar slut.



å det var precis det som hände. batteriet tog slut.

nu har vi precis ätit, hästar och grejjer är upppackat. nu ska jag kolla startlistor och sen ner och fodra hästarna.

hej så länge:) 

onsdag.

nu kommer lite bilder från lite av varje....

galoppen i måndags.
jag å marre.

jag å alexandra.


bessie tar ett dopp i dammen.



efter vurpan igår så pajjade mina stövlar, så eftersom ingen kan laga en dragkedja på 1 dag så var det bara till att köpa ett par nya till tävlingen i helgen. tur att snygga stövlar inte alltid behöver kosta multum;)



sen kommer en bild på sandras tyra. nu har jag fått okej på att publicera en bild på henne. hon e så söt:)


nu ska jag packa grejjer tills imorgon. sen bär det av till tierp för lite hoppelihopp:)
adjöss!!

det blir inget idag.

ja jag vet att jag skrev att jag skulle lägga upp bilder från galoppen igår. men jag får skjuta upp det till imorgon. jag brakade av idag så det sjöng i skallen på mig. så med huvudvärk och smärtande rygg och ett jä..igt svidande skrapsår på armbågen så orkar jag inte me nåt uppladdande och jocks med bilder. så imorgon gör jag ett nytt försök.
god natt.

måndag.

idag var en kulig dag. på förmiddagen idag så åkte jag och pontus på eurostop och köpte färg till våra nya utemöbler. (pappa och annas gamla) dom ska fixas till i en grå färg som kommer passa perfa till rosa kuddar.

sen red vi (jag å mette) steely och lettan i paddocken. ingen jätte härlig upplevelse idag. märks att det var ett tag sen dom gick på banan.
sen bar det iväg till täbygalopp. idag skulle alice, alex, merre och häppi bli av mad lite gräsmagee:) det var så hiiiimla roligt! jag red alex och marre och mette red alice och häppi. carro var med på 2:an också.
det var så kul att jag ska lägga in ett ord för att flytta måndagsdressyren till en annan dag så man åka till täby och galoppera på måndagar.
imorgon lägger jag upp bilder från idag när jag har den andra datorn, annars får man sitta å ladda upp bilder hela natten.
imorgon ska jag och craxen hoppträna. hoppas nån kan ta lite bilder:)

god natt.

söndag.

har nyss kommit hem från kista.  vi har varit å kollat på en "sommar med göran" tillsammans med phille och ylva. gud så sjuk film. jag hade skratt noja hela tiden. man blir ju stressad av en som han. tänk att vara så där klantig. men kul var det.
innan åt vi på kista, alla får äta vad dom vill, helt perfekt!

tidigare idag var sandra å lilla tyra och hälsade på i stallet. så söt liten parvel. hon fick dögulliga hallo kitty kläder av oss. har kort på henne men glömde fråga sandra om jag fick publicera det på henne. sandra????

imorgon blir det troligen täbygalopp med hästarna. dom ska galoppera bort lite gräsmage. spännande!

adjö.

lördag.

så var man tillbax i bloggslarvet. vi var ju på kryssning onsdag till torsdag. vi hade jätte kul. åt å drack gott. dansade och köpte gotte på taxfree. vi var 7 st. jag och ponte hade för första gången en hytt med fönster, trevligt:)
när vi kom hem så duktig som man är åkte jag och red craxen. han måste tränas inför nästa helg när det är tävling i tierp.

igår var vi på tjejkväll hos ida. jätte kul att vara en hel hög med tjejer. snacksade och drack gott. sen bar det iväg till blå. vi kom dit glada i hågen för att snabbt upptäcka att dom tydligen nu för tiden stänger 00.00, vi kom vi halv.
jaha, å nu då??
då var vi ett gäng starka själar som drog till KC. som enligt mig är helt värdo 9 av 10 gånger. ingen bra musik och alldeles för lite folk. sen är det ju faktiskt så att vi har växt ur KC. ingen (iaf nästan ingen) som man känner igen. vi e för gamla det är ju bara så.
men det som var roligt var att min gamla barndoms kompis sofia kom till sigtuna och hängde sen med till KC.  gud var vi skrattade åt helt sjuka grejjer som vi gjorde när vi var yngre.

idag var man ju lite trött när man gick upp ur sängen. men har man kommit upp så går det rätt bra.
sen bar det av till stallet. red 3 hästar idag. det blev lettan, häppi och steely. lettan och steely blev simpel ridning och häppi gick inte alls bra. så atte det var ju ingen höjdare nu när jag tänker efter.
nu på kvällen har vi varit å ätit på blå. gott var det allt. jag åt sparris till förrätt och en quesedilia (eller hur det stavas) med kyckling spett till varmis. verry nice

adjöss för idag :)

RSS 2.0