torsdag...

redan torsdag igen. nu ska jag bege mig till stallet igen för först ha 2 hopplektioner. och efter det ska jag hoppa först Häppi och sen Crax. jag kommer vara helt slut när jag sitter här i soffan nästa gång.
nej, nu är det dax att sätta fart adjöss!

gå in och kolla min nya länk, alvashus.se
där ska jag beställa grejer ikväll eller troligast imorgon ;)

Dropp.

dsc01824 (MMS)

Dropp.


Lilla Lettan har varit sjuk i kolik. Börja...

dsc01823 (MMS)

Lilla Lettan har varit sjuk i kolik. Började i söndags efter lunch och hon blev inte "frisk" förens igår morse. Det var dropp och motion hela natten. Sen var alla väldigt trötta. Och som det inte var nog så har hon fått någon låsning i halsen idag. Kan inte kolla höger vänster eller ta ner huvudet. Stackars liten. Imorgon kommer veterinären och kollar vad som kan vara fel. Kanske någon eftersläng av koliken när hon föll omkull för att hon hade så ont. Man blir så ledsen när djuren har ont.


imorgon...

...kommer lite bilder från dom senaste dagarna. och film på arwen som hoppade en liten bana igår på 50 cm. och på Pontus och Alexandra. domsenaste bilderna laddades inte över från mobilden och jag orkar bara inte göra om det nu.
god natt!

Märsta Ridklubb 2:a omg 1!

idag var första omgången på elit allsvenskan. det gick riktigt bra :) Märsta slutade på en andra plats 0.43 sek efter segrarna. dom som red var väldigt duktiga och det är bra med lite flyt tills finalomgången som rids på hemmaplan i mitten på maj.
vi får hoppas att det går lika bra imorgon för div 1 laget.
och till nästa gång så hoppas jag att jag och crax kan vara med :)
 
här en bild på Crax från tidigt i höstas efter en 4.e plac i 1.30 <3

Arwen sparven...

hon lilla fina snälla Arwen har plötsligt blivit väldigt trottsig. började i förra veckan med en härlig attityd.
jag sa fram, hon sa nej. jag sa höger, hon sa vänster. ja lite så har det varit i ett par dagar nu. hon piskar med svansen och sparkar bakut så fort det inte passar fröken. och idag fick hon in en riktig 5 poängare på Sanna. hon hade väl suttit i sadeln 30 sekunder innan hon blev "väldigt" rädd för Sanna som skulle fixa till sin jacka. så när hon satt med enhandsfattning passade Arwen på att göra en snabb bakutspark som 1 100del senare slutade med att Sanna satt som ett frimärke i sargen. Som tur var så gjorde hon sig inte illa. blev nog bara väldigt förvånad.

själv red jag ut på Häppi och Crax på förmiddagen. solen sken och en underbar förvårdag :) dom var pigga och glada båda två. imorgon blir det ridhuset igen. men som idag hade jag inget val eftersom det var sjukgymnastik efter lunch och poliserna tränar sina hundar i vårat ridhus varje förmiddag. men det som var bus idag får man ta igen dubbelt imorgon.

nu bär det av till stallet igen för samling med alla ryttare som ska ingå i våra allsvensklag. jag hade ju hoppats på att få rida i elitlaget som fast senior, men med tanke på att jag inte tävlat sen september -10 och inte börjat hoppa ännu efter operationen så blir det nog div 1 för mig och Craxen.

tjing tjing så länge.

en sån här fast värre fick Sanna smaka på idag :)

helgens ridning.

har inte blivit så mycket ridning i helgen, mestadels har det blivit longering. igår red jag häppi och crax. ingen rolig ridning på någon av dom. häppi var som en fiolsträng. jag vat att det berodde på att hon skrittat ut och vilat tidigare dagar pga skoningen som alltid gör henne ömfotad. men ändå väldigt irriterande när en annars så fin häst är som en pingpong boll. glömm och gå vidare.
crax var där emot tvärt om. gick inte fram för 5 öre. vi fick starta med en rivstart i galopp runt runt 4kantspåret för att få igång lite motor. blev kanske en aningens bättre men inte mycket. en annan grej han gjorde var att när jag lade till skänkeln så ist för att ta ut steglängden så blev det bara kortare och tappade all aktion frammåt.
usch inge kul var det igår, men imorgon ny vecka nya tag:)

idag blev det ingen ridning alls för mig. jag longerade pontus på Alexandra. han har ridit henne i 3 dagar nu och det går bättre och bättre för var dag. trodde man väl aldrig om knasbollen Alexandra :)
sen hade jag och Mette longering och ridning av Lettan. först red Mette sen talade hon om vart hon var stel och då longerade jag och sen red Mette igen för att kolla om longeringen gjort saken bättre. enligt Mette blev följsamheten bättre men stödet i handen tyngre.
vad ska man göra med denna fina häst som vi har en och annan nöt att knäcka...

Pontus och Alexandra

annat i helgen.

inte så mycket har vi gjort denna helg. fredagen bjöd på Les´t dance och taccos. somnade så klart i nyhetspausen och vet faktiskt fortfarande inte vem som åkte ut.

igår var vi en snabbis i väsby centrum. jag skulle handla stallgummistövlar. det blev ett par snygga leopardfärgade från Din sko.
sen blev det kinamat och melodifestivalen på kvällen. jag såg fram till näst sista låten sen var det någon som släckte lyset. vaknade av pontus arga röst när det visade sig att Eric Saade vann.

dagen idag har det inte hänt så värst mycket heller. vi skulle städa, men det blev bara lite halvhjärtat gjort. men jag har iaf bytt lite gardiner här och där, och gjort klart Bessie och Mayas matskålsbrickor.









fin fina plåtlådor!


Pappa, Anna och Sofia har varit iväg och åkt skidor i veckan. och jag hade sån tur att Anna vet vad jag gillar för smått och gott :) hon hittade dessa fina lådor i en inredningsaffär och köpte dom till mig.
tack för dom!

rent var det här!

i fredags känndes det som att det var slut på alla iskalla dagar. så efter stallet så blev det stortvätt av 2 lopphögar :)




Frukost med pålägget som jag fick av grans...

dsc01768 (MMS)

Frukost med pålägget som jag fick av granskan:) sen bär det av till stallet för ridning på Happi och crax:) ha en bra dag!


man är ju helts slut.

jag är ju helt slut på kvällen. speciellt idag.
dagen har ju rullat på med massor att göra som vanligt. först jobba, med hovslagaren i stallet vilket alltid gör allt mycket krångligare.
sen ridning på alexandra. vilket var förenat med livsfara. storm ute, upptaget ridhus så vi var tvungna att rida ut. och då för bi massa läskiga polishundar som skrämdes i sina bilar.
sen rucha till SS för sjukgymnastik. sista gången för mig på torsdagar. nästa vecka börjar jag ju jobba mera så då hinns det bara med 1 gång i veckan. resten får jag väl åka till SS och fixa själv.
sen efter ett utpumpande gympapass så fick jag en liten vila.
sen ut till stallet igen för att ha mina ridlektioner. gick jätte bra för alla idag. dom jobbade som aldrig förr med skänkelvikning.
sen var det bara att göra iordning arwen för att rida efter alla lektioner. hon var väldigt arg idag. inte ett dugg med på noterna. hon piskade och slog med svansen. men det gick bra ändå. vi började lite med att flytta idag. och det gick förvånansvärt lätt. hon blev arg och visade att hon inte gillade det jag höll på med men gjorde ändå som hon skulle. det är ju skillnad på att förstå och inte ha lust men ändå göra och inte fatta ett dugg och inte göra. men hon e rolig hon med sina idéer. sen galopperade hon i riktigt kortgalopp på volt. i båda varv men lite svårare att fatta höger galopp än vänster. hon e fin hon mil lilla sparwen,

Arwen inte så arg.






Arwen jätte arg!!!

lite shopping idag :)

på eftermiddagen idag åkte jag, Pontus och mamma till stinsen. jag var ju på jakt efter brickor. alltså brickor som hundarna ska ha sina mat och vatten skålar på. jag har letat efter speciella brickor men inte hittat dom någonstans. så nu ska jag gör mina egna.
köpte 2 träbrickor på Pentik tror jag det var och sen lite ditt och datt från panduro som jag ska decopaga (hur stavas det?) själv på. vi får se hur det blir med det.
sen blev det ett par rosa converse och en vit mysig tröja.






soliga söndag och vi är på väg mot vår :)

en solig dag idag.
började dagen med en mysig ritt i skogen. jag och Häppi och Sanna och Ettan. idag var häppi så lugn och fin och jag kunnde riktigt njuta av solen och det fina vädret.
sen red jag Alexandra i ridhuset. och oj vad hon har mycket idéer... och inte samma idéer som jag har tyvärr. det var ju första gången jag red i ridhuset sen jag fick tillbaka henne i tisdags. tidigare har jag bara ridit ut, så då är det väl okej att det går lite sådär. ingen annan än Maria har ju ridit henne sen i sommras och hon är ju en ganska speciell dam.
men vi jobbade en del med hennes galopp idag. galoppera innanför spåret och när man kommer till hörnet efter långsidan gör man halt. sen galopp igen och halt på nästa långsida igen. mycket bra för att få hästen lydig och kunna bära sig själv. mot slutet gick det riktigt bra och hennes "träben" såg man inte mycket av :)


Bessie och Mini terror var ju också med till stallet idag.
"men snälla Bessie kan du inte brotta ner mig då, jag är ju så bråkig"

hmmm...

funderade på om jag skulle göra en snabbgenomgång av dessa 3 veckor eller om jag skulle låsas som det regnar och bara göra ett vanligt inlägg. men det skulle ju kanske verka lite underligt. så nu ska jag snabbt dra mitt liv dom senaste 3 veckorna.

# jag har börjat rida igen, till en början 1 häst om dagen nu börjar det närma sig det vanliga antalet.

# jag har börjat jobba 25%, helt slut varje dag.

# Bessie och Maya funkar toppen ihop. trots att man skulle önska att Bessie skulle säga till Maya lite mer
   när hon biter i grejer ;)

#  tvättstugan är så gott som klar. ska bara upp lite hyllor, alltså lilla rummet nere är inte en sopptipp längre.

# vi har varit i göteborg. på årets göteborg horseshow. och handlat massa fint :)

# jag har tagit mig igenom 2 dressyrträningar. idag blev det Häppi <3

# jag har fått tillbaka Alexandra <3

ja det var väl allt som jag kan minnas så här på rak arm.


jag och Craxen på en av mina första ritter <3

Maya passar på när Bessie rullar sig i snön <3

mina snygga nyköpta stövlar.

Crax i sitt nya fina bruna swarowskipannabnd. lillprinsen <3

kanonkulan häppi innan dagens lektion <3

min fiiina Alexandra <3. bild lånad från ekersens.blogg.se

nu ska jag försöka hålla igång bloggandet ett tag igen;)
gonatt!


RSS 2.0