lite shopping blev det allt :)

red idag för första gången sen i onsdags. tog det ganska lungt, tog dom 2 som behövde ta det lika lungt som jag själv. alltså marre och häppi. mamma och mette fick rida desto mer. mamma red crax, alice och graciana. mette red steely, letizia och alexandra. gillar inte det träns som alexandra har, det är ju alldeles för stort. så idag var jag på lite jakt efter ett nytt. men när jag väl va på hööks så bestämmde jag mig för att vänta till göteborg.


jag och mamma drog iväg till hööks efter stallet idag. jag skulle kolla träns till alexandra (men det blev inget). sen hade bessie fått ett täcke av stina pina, ann och patriks hund. hon fick det bara för att hon e en sån himmla bra barnvakt åt stina när hennes husse och matte jobbar. men bessie var visst större än man kunde tro så jag fick lov att åka byta idag. men det fick bli en annan sort.

bessie i sitt nya fina röda täcke.


sen fick hon ett reflex täcke också, som är helt perfekt när hon lurkar runt i mörkret i stallet.

sen åkte vi till väsby centrum och kollade lite grann. jag hittade lite bra grejjer på rea. det är alltid roligare när man hittar bra grejjer till bra priser.

det blev ett par jeans och ett par chinos från MQ. en väst från gina tricot. ett par skor från bella.
2 ringar från glitter.



snart ska vi kolla finalen i körslaget och äta bakad potatis med specialröran mmm....
bye bye

konstigt???

är det inte konstigt hur saker händer och sker? hur saker  och människor kommer och går? sånt som man ständigt tror ska förbli ändras utan att man igentligen förstår varför eller hur det gått till. men vad ska man göra? man kan ju inte styra över nåt eller nån annan än sig själv.

30 januari

Arwen är så himla söt på mornarna. dom står ju vid grinden, alla fölen alltså. dom väntar ju på Merla. lill fölis mamma e det. när hon kommer så drar ju hon och lillfölis iväg, men Arwen står alltid kvar. hon vill liksom gosa lite innan hon går tillbax till dom andra. lilla sötis kanske kommer ihåg den där dagen i juli 2007 när hon föddes och inte hade nån mamma, den hon hade ville ju bara ha ihjäl henne hela tiden. så då fick hon ha mig som mamma istället.



sötis en tidig fredags morgon.


när jag är inne i en box idag så hör jag ett ljud. jag vänder mig om så ser jag nått. gissa vad?
jo "kattengustav" alltså Uno stallkatten. han är väldigt lik Gustav. han retar hundar, älskar mat, ligger mest å sover hela dagarna och det var väldigt längesen jag såg den katten med en mus i munnen. nu till vad det var jag hörde i boxen....
Uno var törstig!

om bilden är otydlig så sitter han faktiskt på kanten på en hink och dricker.

det blev ingen ridning idag heller, höften e inte i sitt bästa skick precis. stackars hästarna. några av dom har vilat i flera dagar på raken nu. men vad gör man? om jag inte kan få på mig byxor och strumpor på morgonen så lär det inte vara lämpligt att rida. och mamma kan ju inte rida alla hästar själv när jag är handikappad och mette går i skolan. men imorgon rider jag hur som helst. häppi marre och alex nu är det slut på pausen och dags för allvar igen.

imorn ska jag försöka ta mig till hööks och horze, men har ingen lust att åka själv så får väl se om man kan lyckas dra med mig nån? vi får väl se hur det går. jag sätter 5 spänn på att jag inte åker. bye bye

trött man e då.

gick upp tidigt idag, ca 05.00. jag var tvungen att åka till stallet tidigt idag eftersom jag skulle åka tidigare där ifrån å hämta pontus och hans chef på arlanda 11.30. men vi hann klart allt innan jag var tvungen att dra, så det blev bara kvar att ta in hästarna för madde efter det jag hade åkt. jag fick 6 st jätte fina halsband av pontus när han kom hem.
nu ska jag åka tillbax till stallet och borsta. tror inte att jag rider idag, höften känns inte bättre. om jag sätter mig i bilen innan jag tar in benen så måste jag lyfta in benet, orkar liksom inte lyfta det med dess egen styrka :( och om jag ska kunna stå i timmar idag och ha lektion så får jag nog hoppa ridningen:( men det är dock något som jag inte gillar, jag är rätt så noga med att hästarna går sina dagar och inte vilar för mycket. men jag får se hur det blir med det.
ses kanske ikväll, bye bye så länge.

lite ensamt

man känner sig ju faktiskt lite ensam när man är själv fler dagar än va man är van vid. pontus har ju varit borta sen i måndags. men han kommer ju hem imorgon:) om han nu kommer. han sa att 70% av frankrikes befolkning skulle strejka från ikväll kl  7. vi får väl se vad som händer imorgon. sverige kom iaf 2:a i kock VM. heja sverige!

jag gillar verkligen made in sweden. laila, anders och andreas är ju supercoola svenskar som ingen vetat om, iaf inte jag. me like svenskar som gör sverige känt runt om i världen.
Å jens vad faan tänker jens med, världens chans å han sumpar den! tänk om det där hade hänt en annan, ja tack!
god natt nu ska jag sova upp tidigt imorgon så jag hinner få klart stallet tills jag ska hämta pontus få ARN, bye bye

Arwen




äntilgen har jag fått arslet ur vagnen och laggt upp bilder på arwen när hon har träns på sig för allra första gången.

soffläge? ja tack!

imorse va det kul när jag skulle klä på mig. om nån undrar hur det är å va mellan 70 å 100 år så vet jag. min höft hade ett allvarligt fel imorse. när man inte ens kan klä på sig utan att få tårar i ögonen så e det inte bra. försökte klä på mig på normalt sätt, alltså stående. men det var omöjligt, så för att få på byxor och strumpor så var jag tvungen att sitta ner. hur sjukt är det?! jag är ju ännu inte ens 26 år. fatta hur det blir när jag blir gammal på riktigt! SKIT!

red alexandra idag. gick så där det var ju inte mycket skänkel att skryta med.
sen kom hasse, alltså veterinären. fixade lite här å där. Graciana å Steely fick raspade tänder. man e ju inte precis avundsjuk på deras sätt att göra tandläkarbesök. så nu ska det nog kännas bättre när jag rider imorgon.

nu ska jag med min ömma höft lägga mig i soffan å inte resa mig förens jag ska ut med bessie sen blir det raka vägen i säng. bye bye.

7-21

det tycker jag är härliga tider. kom till stallet 7 i morse jobbade på som vanligt, gick rätt lätt idag faktiskt. det skuka idag var att jag åkte 1 timme innan pontus hemmifrån idag. och innan jag var klar med jobbet istallet så hade han tagit sig till amsterdam. e det inte en sjuk tanke när man tänker på hur det är? innan jag ens e klar i stallet så e han i ett annatg land. sen red jag steely och alexandra idag igen. gick väldigt bra med steely och alex var också duktig. var ingen idé att åka hem sen jag var klar vid 16.30 och skulle ju rida igen kl19. red alice på lektion, hon kämpade på och var så duktig hela timmen. tänk en hel dag på bara några rader.

nu till mitt o yes! igår. jag säger bara
jessica + flika = sant, jippiiii!
congrats Jessica!

O yes!

säger inte vad men det är kul. det blir nått ni får vänta med att få höra. å det är ingen ny lägenhet på g.

ska snart damsuga och fixa lite här hemma. blev bra med ljus i sovrummet nu när vi fick upp den där j...a lamp foten från ikea. nu e jag glad igen vad det gäller det iaf. känner mig fortfarande lite deppig över lägenheten men men så e det väl. va å red idag på dagen. gick bra med steely idag, å alexandra bli lite lättare i handen för var dag som går, tror jag iaf. man känner sig ju fortfarande som en orangutang när man hoppar av.
ikväll ska jag bara ta det lugnt har fortfarande huvudvärk sen av fallningen i torsdag.
bye bye!


grattis pappa!

idag fyller pappa år. grattis till dig!

var i stallet och red på morgonen. jag red steely och alexandra, mette red lettan och graciana och mamma red alice. det gick väl rätt bra, men jag har ont i hela kroppen sen jag flög av i torsdags. och huvudvärken har jag kvar. sen åkte jag och pontus till märsta C och handlade lite grejer för presentkorten jag fick när jag fyllde år ( för er som inte vet så var det i sommras). tur för mig att dom på catuche (eller hur det stavas) var snälla. presentkort gäller bara 6 mån så mitt hade gått ut i början på januari, men fick handla ändå. tack tack! sen blev det lite smink från carmen. precis vad jag behövde men alltid väntar med till sista sekund att köpa.

sen åkte vi till pappa å anna och hämtade lite saker som dom hade köpt till mig på ikea. alltså tro det eller ej, grundton golvlampfot, finely! sen hade dom som tur var kvar ramen ribba som utgått ur sortimentet kvar i kungens k. så nu har vi en hel ram också, tack så mycket för det.

 nu har vi tillbringat hela kvällen hos pappa och anna. pappa fyller ju år idag. så det blev middag och tårta. farmor, min farbror kenneth och min faster monika och hennes man karsten var här också. så kul och träffa monika å karsten, det var ju så länge sedan :)

när jag kommer hem ska jag lägga in bilder på arwen som hade träns på sig för första gången idag. hon tyckte nog det var sådär, men oj va fin hon va i ljusbrunt träns, lilla bebis arwen har redan blivit så stor ;)
bye bye så länge.
(kan bli så att bilderna kommer in imorn om jag e för trött när jag kommer hem.

:(

det blev inget bloggande igår. allt började bra. mina lektioner gick toppen! sen hoppade jag alexandra. det var väl nog första gången på 3 år som alex hoppträna. å nej jag red inte barbacka jag har fixat sadeljorden. hon var så glad sparkade bakut å öronen var spikrakt framåt hela tiden. sen skulle jag hoppa letizia. det  var då det gick lite snett. vi skulle trava bommar som låg i en solfjäder. man kan säga att hon inte hade lust. och jag ska ju aldrig ge mig och då händer det grejer. hon reste sig sparkade bakut om vartannat, tillslut slog hon upp halsen i mitt huvud. jag svimmade nog för nästa gång jag tittade upp stod hempa där och frågade hur det hade gått. lettan hade hoppat en kombination på vägen till friheten, sen körde hon lite bus innan hon ville bli fångad. när jag hade hämtat mig hoppade jag upp och fortsatte lektionen. det gick faktiskt väldigt bra tillslut. lilla knäppa lettan.

gammal bild på Lettan eftersom jag inte har nån kamera.


idag är det fredag och då är ju johanna på praktik hos oss. så idag hopptränade vi på arbetstid (perfa:) jag hoppa craxen och johanna på lektionshästen coral. det gick bra. men satte på crax en martingal i veckan, å oj va sur han var. ist för att dra upp huvudet och dra iväg i korsgalopp så försökte han dra ner huvudet för att komma undan, men det gick inte lika bra som att dra upp huvudet. 1-0 till mig ( iaf idag). nu e det let´s dance, min favvo är laila heja heja!


nu ska jag berätta min lilla hemlis. vi kollade på lägenhet i tisdags. så fin!! min drömlägenhet. budgivning har gått så segt. trodde på riktigt att vi skulle få den. vi har lett under lång tid och flera gånger men nu var vår topp nådd men tydligen inte de andras så det blev ingen lägenhet :( buhu jag gråter.....

fjärilar i magen :)

jag är så nervös, jag orkar inte vänta längre :) jag ska skriva snart så ni får veta vad jag jag pratar om. vet inte hur lång tid det tar men så småningom så...
kameran är på service så det kommer komma bilder om 12-14 dagar. det är väl lämplig tid för service på en kamera som jag fick i julklapp. jag vill ha tillbaka den NU!
bye bye.

hej hopp!

jobbade idag igen, som alla andra dagar. red sen letizia, blir helt galen när hon går och hänger i bettet. jag har nog för dåliga ben. man ska ju rida med mer ben om hästen hänger fram, men jag har ju inte mer ben så jag vet inte vad. men det tog ju crax 1.5 år innan han blev lätt i handen. sen skrittade jag graciana. hon har nog slagit i käna när hon står och sparkar i boxen för båda fram är lite galliga. jag hoppas iaf att det är det som är orsaken. sen var jag och ponte på ....? det gick bra. det känndes iaf skönt när vi senare i kväll gick för att titta på .. ........? jag höll på att dö så snyggt allt var m m m... som jag brukar säga. nu ska jag sova så jag orkar upp imorgon. jobbar med marion imorgon också, madde e fortfarande sjuk. krya på dig jag vet ju att du läser.
god natt och bye bye ses imorn.

heja roffe!

heja rolf-göran bengtsson!  ring och rösta på roffe nu 099-23403!

 nä nu till dagen, madde var sjuk idag, men marion kom och jobbade ist. det var tur för mig annars hade jag nog stått och mockat än.
sen fick alex och flikan springa i ridhuset alex sadeljord är klar på torsdag så då kan man rida igen.
det kommer inte bli några bilder på ett tag. det är nåt glappt när man ska ladda över bilder till datan, så den ska lämmnas in.
imorn händer det grejer kanske ;) mer säger jag inte än. händer det nåt kul så skriver jag det när allt är biff :D
idag på lektionen var steely i sitt esse! jag var mer upp i luften än på marken. folk kunnde inte ens dra in snor på läktaren utan att han for i lufften, knäppisen.

skit! roffe vann inte järringpriset.
god natt alla vänner;*

idag är det sängtime kl 21!

helgen är slut och ny vecka imorgon. det är ju inte klokt vad veckorna går fort! det som är bra med det är ju att sommaren och värmen kommer snabbare. longerade alexandra idag. hon är ju så lydig på linan:) min duktiga big mama.


 sen red jag och mamma ut en sväng hon va inte magsjuk troligtvis matförgiftad, härligt med pizza). fy faan va kallt det var idag. sålblåst å -1 är ju 100 ggr värre än -10. smörjde upp alexandras jord för att kunna ta den till skomakaren. men han kunde inte fixa den, jag ska ha nån som kan skära ett hål så den inte skaver mot hennes ink.
när vi kom hem från eurostop så placerade jag mig i soffan, verry nice. har legat här och surfat runt i flera timmar nu. snart blir det lite glass m. chockladkross till efterrätt mmm...
snart är det god natt och inget mer bloggande idag.


flika:)

1 oseriöst svar, säger bara aldrig! men 2 jätte possitiva svar, jippiiii:)


lördag idag.

började i stallet rätt tidigt idag. hämtade upp mette, sen åkte vi ut. mamma ringde och talade om att hon var magsjuk eller mat förgiftad. då fick vi eld i baken. vi fick plötsligt 3 hästar var att rida innan kl10, vi kom ut till stallet kanske kvart i åtta. jab började longeera alexandra. hon har ju en ink under magen så hon kan inte ha sadel. men det går bra att longera med en longergjord som sitter löst. ska fixa sadelgjorden imorn eller i början på nästa vecka. maria har ju ridit barbacka hela vintern men jag kan tyvärr inte det med mina höfter. sen red jag steely och graciana. steely var pigg som vanligt. måste kolla hans tänder när veterinären kommer. graciana gick också bra idag. hon har blivit så mycket lugnare.
mette red letizia, crax och alice. jag tror hon var nöjd. det såg iaf bra ut.
åkte hem vid lunch tid. jag var vrålhungrig så pontus gick till calabrese eller hur det stavas och köpte en pitaburgare till mig och en pizza till sig själv, mmm...
sen åkte pontus och jobbade och jag begav mig till märsta. skulle handla på carmen för mitt pressent kort men kom lagom tills dom skulle stänga så jag får åka dit en annan dag:(
när jag kom hem hade jag fått mail från en tjej som var intresserad av flika, la ju ut annons på henne igår. men jag säger bara så här, där blir det ingen affär!
nu sitter jag hos nicke och maria och väntar på att klockan ska slå 8, alla vet väl vad som visas på tv då. jag hade ju sån tur att jag blev bjuden på middag här också. vårrullar och ris, verry good! tack.
nu ska jag in på mailen och glo om det har kommit några svar. 
nån som vill köpa biljetter till gbg horse show? finns till torsdag och fredag.
bye bye. 

fredag igen.

jaha så var det fredag och där med helg igen. jobbade idag som vanligt, men ojojoj vad det var kallt idag. höll ju på att frysa ihjäl. men i kylan lyckades jag rida 2 hästar idag. det blev steely som var helt sjukt pigg. var mer i luften än på marken, lite som vanligt faktiskt. sen red jag crax. vi måste verkligen träna på att galoppera i mellan galopp. kort galopp på crax är ju som en dans men när det kommer till mellan galopp så tappar man kontrollen lite över honom. huvet åker upp, korsgalopp och han kan dra iväg plätt lätt. inte bra alltså. så från och med nu ska vi bara galoppera i mellan galopp och ökad tills des vi kan klara av det. det går ju inte att kommarunt en bana på crax sätt så där måste jag ta över. skulle också rida letizia men lektionerna började 1 timme tidigare än vad dom brukar och det visste jag ju såklart inte så jag han inte med henne idag. men hon skulle vila imorgon så jag byter dag på henne bara.
sen var nicke maria och tuva hemma hos oss och åt middag. det är inte det lättaste att komma på nåt och bjuda på. så vi körde på ett säkert kort, tacos! sen kollade vi på let´s dance. vi har ganska gemensamma favoriter. dvs magnus, morgan laila, hasse och carl-jan. sen är det säkert fler vi gillar men har just nu glömmt bort vilka fler.
nu ska jag sova, ska till stallet tidigt imorgon för sen måste jag kajka runt till olika ikea varuhus måste ha en RIBBA tavla och den där förbannade lamp foten. idag fick ju stackars ann åka till ikea uppsala och leta efter min lampfot, som skulle kommit in igår men som tydligen inte hade gjort det. JAG BLIR GALEN!!
bye bye och god natt.

hemma.

hemma efter ännu en dag av jobb. jobbade först i stallet. idag var det väldigt kallt, man har liksom vänjt av sig vid - grader och får ju en chock när det blir kallt igen. men det är härligt. 100 ggr bättre än regn och gegga. sen fick jag nån slags stress noja. brukar aldrig bli stressad men idag var jag så stressad att hela jag skakade, (konstigt). efter som jag aldrig är stressad så där så visste jag inte riktigt vad det va för nåt. kännde bara att det var lite mycket saker att hinna med innan klockan slog 5 och jag skulle ha min första lektion. men det gick iaf bra jag hann me alla hästar med en kvart tillgodo :) sen hade jag 2 lektioner. tjejerna som rider är så duktiga! lika kul varje gång man står där i det svin kalla ridhuset. mina höfter är ju inte å leka med när det är kallt heller. är lika stel som en 90-åring. alltid lika härligt! sen var dagen liksom slut. har nyss ätit en underbar middag från FELIX. oxjärpar m. klyftpotatis m m m... nu e det bara hoppa in i duschen, rasta Bessie, ta ett antiinflamatoriskt piller och sen hoppa i säng. god natt ;)
 

god natt!

nu ska jag gå och lägga mig. idag blir det inget intressant på bloggen. god natt!!

nya raggisar å pannkakstårta :)

var hos farmor idag efter jobbet. hon har stickat ett par nya raggsockor till mej. dom va jätte fina! varför är man så dålig på att hälsa på hos sina gamlingar? jag är sämst på att åka till farmor fast hon bor så nära. det ska jag absolut bli bättre på i år. det är ju så mysigt där. idag när jag kom hade hon gjort pannkastårta med vispgrädde. ända stället där man kan äta pannkakor är hos farmor. imorn får ni nog se mina nya fina raggisar. god natt.

varför kan jag aldrig lägga mig i tid??

varför måste jag vara uppe så sent jämt??? bra fråga, ingen som vet.

idag var det dax att sätta igång Steely och Häppi. tyvärr har nog Häppiness sträck sig i hagen eller nåt. inte så konstigt dom var helt tokiga igår. så typiskt, stackars lilla Häppi. hon var iaf jätte pigg i ridhuset idag. det var i å för sig båda 2. men häppi fick inte springa så länge eftersom jag upptäckte att hon var halt. Steely kunde däremot inte sluta galoppera. det var nog tur för mig att jag longerade och inte red. jag hade suttit uppe i taknocken då.

lilla söta Häppi på G i ridhuset.


Busiga Steely, längtar till imorgon när jag får sitta på hans stabila rygg??

På ridlektionen ikväll red jag Crax. det gick så himla bra. Lilla Craxen gjorde en uppryckning från i torsdags.


Crax efter en hård dressyrlektion :)


Letizia och Alice var också svettiga efter lektionen. Mette red Lettan och Mamma red Alice. Alice ska alltid upp i kameran när man fotar henne, därav ingen nos på bilden ;)
bye bye å god natt!

då ska man strax iväg igen då.

jaha, då har man nästan fått upp värmen igen så ska man tillbax till stallet. kl 7 e det dressyr lektion. undra vem jag ska rida? jag brukar ta den som mamma inte vill ha. mette ska ju rida nån oxå. vi får väl se vem dom väljer och vem som blir kvar till mej. jag vet iaf att det blir crax, alice eller letizia.
ikväll blir det lite bilder på steely och häppi som satts igång idag :) :(

helgen är redan över.

jaha, så var helgen över igen. konstigt att helgen går så fort när veckorna går så mycket långsammare. var i stallet på förmiddagen. idag red jag Letizia och Graciana. ridhuset börjar kännas lite långtråkigt. idag gick det lite sådär och rida. men så e det ju ibland går det upp och ibland går det ner. tyckte jag var ganska duktig idag också, jag rensade bland mina schabrak. fanns ett par som jag gav upp. ska sluta använda lurkiga schabrak när man har fina som bara ligger. sen plockade jag bort julpyntet hos hästarna. så nu är det tomt och kalt i stallet till nästa år.
sen gick jag och pontus ut med bessie. vi gick runt på nya strandpromenaden. oj vad fint det kommer vara i sommar.

pontus och bessie.


bessie, och hon har inte munkorg. hon har grimma för att hon drar en aning i kopplet :)


jag och pontus på promenad.

middagen idag serverades på sjögränd. det blev taccos. inte dumt alls trots att det var andra gången den här helgen. försökte också lära mig drick latte, det gick ju sådär. inte precis min favvo dryck.
nu ska jag lägga mig och läsa cesar milans bok.
bye bye.    

morgon stund har guld i mun;)

åkte till stallet ganska tidigt imorse. va där vid 8. idag skulle jag rida Graciana och Mascara. men igår måste Mascara gjort sig illa i hagen för hon va halt när hon kom in. Jag hade ju hoppats på att det var pga att hon hade tappat en brodd. men det var väl mest önsketänkande :( så idag red jag bara Graciana. men tro det eller ej, jag tycker att det gick jätte bra idag med henne. hon gjorde 2 galoppombyten. för vilken annan häst som helst är väl det inget märkvärdigt men för henne är det en stor grej. hon e så fin min lilla askungen. sen smorde jag hennes grejer det var absolut nödvändigt.





jag och pontus åkte sen ner till sigtuna och åt lunch på myntet. jag åt hummer soppa, mmm... jätte gott en kall dag. sen strosade vi runt i lilla sigtuna iväntan på att pontus pappa skulle hämta pontus. dom skulle nämligen och kolla på hockey. så jag har tillbringat dagen hemma själv och med bessie såklart. jag har passat på att städa så nu e det fint. pontus kom hem lagom till middag och körslaget. idag säger jag bara HEJA HANNA!

Graciana och jag :)


fredag!!!

nu har vi klarat av första jobbveckan och det gick ju bra. idag hade vi Johanna som hjälp i stallet. hon har ju praktik hos oss varje fredag. det gick ju rätt lätt och smidigt då. vi 2 hopptränade idag. jag hade alice och Johanna lektionshästen pax. det gick rätt bra för oss båda. på eftermiddagen red jag ut en sväng på graciana. hon var så lugn och harmonisk idag, det var ju trevligt. för er som inte vet hur graciana är så är hon inte den mest sansade hästen i vanliga fall. ska lägga in en bild på oss sen men nu e jag hos nicke och maria och har inte bilderna här.

nu har vi precis kolla let´s dance, det var ju lika bra som alltid. I love let´s dance! vi kolla nu nån film som heter The condemned. hemsk film, men jag är helt fast. den e från 18 år så då kan ni ju tänka er hur den är. nä nu måste jag tillbax till filmen. bye bye.

herregud!

hoppade Crax idag. han va helt sick. det va inte mycket kontroll för min del. hoppa omkring sprang med huvudet rätt upp i luften, sparkade bakut. bara sådär knäpp som han kan vara. jag var helt slut efter en halvtimme. livrädd  för Vickans häst Mulle och Emmas häst Turbo.  han e så knäpp min lilla stolle :)
lilla knäppisen Crax.
hade också årets första lektioner idag. va lite nervös. hempa ändrade lite så vi hade hoppning idag ist för derssyr. ponnierna hade varit hur pigga som helst igår och dom brukar ju inte precis lugnasig när det kommer till hoppning. men det gick faktiskt väldigt bra, inga
avramlingar dvs. det enda var väl att Eclips hade lite eld i baken lite då och då, men johanna bara skrattade. hade också en ny hoppgrupp med tjejer som började sin hoppkariär idag. om det går likadant som det gick idag så har vi många kommande malin baryard stjärnor :D
bye bye och god natt

oj va trött jag e.

åkte i lugn och ro til pontus mamma och pappa igår för att äta. va där i en kvart eller nåt när mamma ringde. Mascara var dålig, hon hade kolik. det var bara att äta fort och sen dra iväg till stallet. hon hade jätte ont i magen vi gick och gick. sen fick hon en spruta med lite medicin. kom väl hem vid 11. det känns ju som om man inte har sovit nåt inatt och snart är man tillbax i stallet igen.
kommer inte komma hem förens ikväll eftersom jag ju har lektioner ikväll. idag börjar det en ny hoppgrupp också med nya spännda små tjejer. vi har en lång väg framför oss tjejer;)
bye bye.

middag!

nu ska jag ta en snabb dusch innan vi drar till pontus mamma och pappa för att äta. ponte skit grinig för att jag måste göra ett inlägg innan jag hoppar in i duschen. haha :D

hur mycket osis kan man ha?

jobbade först. red Marre och Alice idag, gick rätt hyfsat. sen skyndade jag hem. vi skulle ju till IKEA och köpa lampskärmar och en golvlampfot. hittade skärmar som vi bestämde oss för att köpa. dom vi ville ha fanns ju såklart inte så nu tog jag ett par andra bara. sen skulle vi hämta foten och sen va det klart. tror ni att den fanns eller? NEJ! det är ju helt sjukt att alltid när man ska köpa grejer så är det alltid nåt som är slut. jag blev så j-vla sur. försökte till å med köpa skylt exet, men det fick man tydligen inte :( så nu måste jag tillbax yttligare en gång. vi tog iaf skärmarna annars finns väl inte det nästa gång man kommer dit.  sen köpte vid några lågenergi lampor. man måste ju göra vad man kan för att hjälpa till mot klimathotet. det känndes bra i hjärtat.
när vi kom hem så började fixkliet i mina fingrar. julen packades ner i kartonger. det blev väldigt ljust i lägenheten när granen plockades ner :)
lite bilder på nyheter i vårat hem.

nya tvbänken, jag är väldigt nöjd.


nya lampskärmen. jag har en på min sida av sängen oxå. sen ska den stora skärmen få en fot så kommer den upp oxå.
bye bye sålänge.

!!!!!!!!!!

nu bär det av till IKEA!!!!!

hemma.

nu e vi hemma igen. jobbade idag, det gick rätt smidigt inget att fylla på med bara men det gick ändå. sen red jag Alice och Letizia. Sandra ska ju inte rida nåt mer nu, ni som känner henne vet ju varför ;) så Mette ska börja hjälpa mig rida hästarna nu istället. hon har ju ridit till lektionshästen Coral men han går ju mer och mer på lektion nu så hon får ju lite tid över då. hon red Crax och Mascara. Marre var pigg som vanligt och Crax en aning åt det segare hållet som vanligt. men jag tror hon tyckte det gick rätt hyfsat iaf (hoppas). Alice var ganska framåt idag, livrädd för Hilmer som gjorde konstiga ljud. Letizia var lite springig idag. hon försökte liksom springa ifrån jobbet, ni vet vad jag menar. Mamma red Graciana. hon var lite stel till en början men såg ut att mjukas upp ju längre tiden gick :)
det blev inget IKEA idag. tiden räcker liksom inte till till allt när man både jobbar och rider. men imorron då ska det bli av. det måste in lampor i sovrummet. man ser ju ingenting där inne när mörkret faller.


ska lägga mig i sängen nu och kolla tv tills jag somnar. Pontus har laggt beslag på tvn i vardagsrummet, det är hockey som visas. är man förvånad? nej!
Ponte om du läser raden här nedan så kan du lista ut resultatet :D
dncvwjdnewjnrvkwl4timråejnvrfejrnvikjrn-wjdvjkedrolqwek1modockjdnkdjekjnfvejnvkjendckle
haha!! ganska roligt gjort av mig....

ja ha, då va det dax

nu e det snart dax att ge sig iväg. ska snart åka till stallet. idag är det bara -11 grader. inte riktigt så kallt som igår, men termobrallerna åker på iaf. när jag kommer till stallet är det full fart som gäller. kursern börjar 10 och då vill man vara klar i storis iaf. sen ska jag rida idag. hästarna har vilat i 2 veckor men nu ska dom igång igen. ska bli så roligt. man vet inte vad man har förens man är utan det. det är nyttigt att ha lite riduppehåll ibland. då får man liksom längta igen.
bye bye.

slut på ledigheten.

jaha så var ledigheten slut, imoron e det jobb igen.
idag har vi flängt runt överallt. först åkte vi till ikea. blev LACK hyllan som vi nu har som tv bänk, verry good!
krokar som man hänger på dörrar.
två tavlor som har plats för 5 foton. jag söker fina huvudbilder på alla mina hästar, så om det är någon som har det så tas det tacksamt emot.
lampskärmarna som jag ville ha fanns så klart inte, så imorn har ponte lovat att det bilr IKEA uppsala :D jippiiii!
nu ska jag börja leta bilder på hästarna. jag gillar ju att göra allt klart på en gång så nu e det dax att sätta fart.
bye bye så länge ;)

hej hopp!

nu tänkte jag brassa ivg till stallet. det är asa kallt ute, -14.4 grader. termobraller på! sen är det vi som brassar iväg till IKEA. funtar på att köpa en sån här sänglåda, sån som man har under sängen. då kan man ju lägga överkastet och kuddarna i den på natten så slipper det ligga på golvet balnd allt hundhår. vi får se vad Ponte går med på.

inköps lista IKEA

lampskärmar: 2 sänglampor  och 1 golvlampa det  finns 3 att välja mellan. EKÅS, SKIMRA eller ERSERUD.
lampfötter blir hur som helst GRUNDTON.
GRUNDTAL hängare för dörr.
LACK hylla ekmönstad. som vi ska ha som tvbänk. blir nog hjul till oxå.
nåt mer blir det säkert oxå svårt att komma på allt på en gång.
jippiiii :D

aj! mitt ben...

började städa imorse, men hann inte mer än dammsuga sovrumet innan dammsugaren la av. om man inte drar ur sladden så långt det går så blir den överhettad eller nåt så då lägger den av. tråkigt... jag slapp städa klart :=) jag åkte till stallet istället. borstade och fixade lite med hästarna. sen ville AK provrida Flika. Flika ligger ju inte så bra till hos Hempa. hon gör ju ingen nytta varken på ridskolan eller nåt annat. Hon är ju lite speciell om man säger säger så. det gick rätt bra för AK, det var nog skräck blandad förtjusning ;)  flikan blev lite stressad på slutet så jag tänkte att jag skulle ta en provtur. det gick bra tills flika sparkade bakut i galoppen och jag tog tag i henne, hon blev sur reste sig och hoppade åt sidan. jag åkte på sidan och hon jassade runt och studdsde, jag tänkte hålla mig kvar men gav upp när det känndes som om hon aldrig skulle lugna sig för att jag skulle kunna klättra upp.


så här gullig är boven i stallet. AK i bakgrunden är glad att det inte var hon som tuggade grus ;=)


ser ni bullen på mitt skadade ben?

kollar körslaget och stjärnor på slottet samtidigt, går sådär. säger bara heja Robert. ätit pizza och gotte ikväll mmm.....

bye bye så länge ska kolla IKEAs hemsida nu, vi ska dit imorrn så jag behöver en ordentlig inköpslista. ni kanske får se den lite senare ;)

 

snart är det slut :(

nu är det snart slut på ledigheten :( tiden går så fort när man har roligt.

bio och mat i stan :)

igår var vi och kollade på "Vi hade i alla fall tur med vädret igen". var förberedd på att den inte skulle vara ett dugg rolig, men blev mycket possitivt överraskad. det var många gånger jag fick skrattattack, sådär att det inte går att sluta. Gösta är ju helt sjuk. precis humor i min smak. det går inte att förklara med ord hur roligt det var. ni måste se den själva. men tänk på att min humor är en aning annurlunda:)


efter det gick vi och åt mat på Engelen i gammla stan. det som är bra där är förutom att maten var jätte god, är ju att det är liveband som spelar. igår spelade Robin E från årets idol där. jätte bra lite rockig musik spelades. man måste ju lämna den här hålan lite oftare och åka in till stan och känna av atmosfären. man glömmer bort hur härlig våran huvudstad är när man aldrig åker dit. men så fort man varit inne i stan vill man ju åka tillbax direkt. men man är ju alldeleles för bekväm av sig. uppryckning på den punkten 2009!





en fin gran på vägen hem.

unicef!

oj vad jag känner mig nöjd! jag såg nyss reklam med Mickael Persbrandt för unicef. och jag gick direkt in på deras hemsida och blev världsförälder. donerar 100 kr i månaden och hjälper utsatta barn. det är väl många som har 100 kr över i månaden som ist för att köpa 4 flaskor läsk eller nåt kan hjälpa barn i verklig nöd. jag tycker börja ditt 2009 med att göra nåt du verkligen kan vara stolt över! jag har gjort en länk så du lätt kan gå in och anmäla dig :)

2009!

jaha så va 2008 slut. vi hade inte direkt ett spännande nyår. jag och pontus var hemma själva. åt lite mat och lite chips. bessie var som väntat rädd. hon tillbringade mestadels av tiden i duchen. hon fick lungnande och det hjälpte henne att klara av kvällen och natten. det måste vara hemskt tråkigt för alla människor som tillbringar nyår alldeles ensama. det finns ju inte mycket att kolla på på tv. det var maraton med james bond. hur kul är det egentligen... inte mycket. det var alltså med andra ord en lungn kväll. ingen baksmälla för min del iaf.
gott nytt år på er alla!

RSS 2.0