måndag.

japp, så har vi kört igång igen. måndagen e över och då bara flyger veckan förbi.
herre gud va varmt det har varit idag. riktigt härligt att laga mat i ett kök utan någon som helst luftcirkulation, ca 30 grader.
nu har 3 av 8 hästar tappskor så det är inte så mycket att rida på. hovslagaren kommer inte förens på torsdag heller. typiskt!

har nyss varit ute å gått med linda och maria. vi ska försöka göra det 3 ggr i veckan för att få lite motion. fick inte så ont heller så det var ju toppen!

nu ska jag in på jump clubs hemsida å leta lite övningar inför morgondagens gymnastik hoppning.
good bye!

åter igen...

...helt värdo på uppdatering!
helgen har nåt sitt slut och imorgon e det dax för jobb igen.

i fredags var jag på tjejmiddag hos ylva. det var jag, ylva, sarah, linda och maria. trevligt. drack lite vin pratade och åt god mat. maria sarah och linda gick ut på KC. pontus fick hämta mig när dom gick ut. skulle ju upp tidigt och rida i lördags. man vill ju hinna rida innan värmen slår till.
i lördags var vi och badade. inte för att jag badar. jag e en badkruka, men doppade fötterna gjorde jag iaf. jag och tuva som också e en badkurka satt på bryggan och plaskade.
tuva luva.


igår kväll var phille och ylva här och grillade. supergott me grillat. blev rätt sent så dom blev kvar på våra soffor.

idag har det inte hänt så värst mycket. ville åka till täbygalopp på en stor loppis men det var ingen som ville följa med. men jag ska dit nån gång iaf. när pontus inte jobbar kan jag ju tvinga med honom iaf.
nu på kvällen så har vi varit och handlat ridläger mat. imorgon e det ju dax igen...
adios!

torsdag.

god kväll! hinner verkligen inte med nån uppdatering överhuvudtaget. kommer hem så sent så det är bara att dyka i säng direkt.

men idag har jag och maria iaf hunnit med att klippa oss. vet inte hur det gick till men hann gjorde vi iaf.

underbara bilder på mig?? tur att man e fotogenick.... eller inte. men håret blev fint.



alltid lika lätt att ta kort på sig själv...


imorse så red jag lettan och marre. sen vid 8.30 (japp, innan frukost) så hopptränade jag med häppi. gick rättså hyffsat faktiskt. men det var ju i rättan tid innan det blev för varm, uteritten på steely med ridlägertjejerna  på dagen var defenitivt för varm. sen förtsätter min dag på ravstaridlager.blogg.se

adjö. skriver imorgon om jag hinner. ska på tjejmiddag hos ylva på kvällen, tjohoooo!!!

skepp å ohoj!

har varit i stallet 15 timmar eller nåt idag. var trött när jag kom hem men då hade pontus fixat nåt som heter spotify på datan. det är hur kul som helst! sitter just nu och ylar till madonna och like a virgin. till pontus förtret. ni som känner mig vet att jag inte e världens sångfågel. men som man säger sjunger hellre än bra:)



idag stod jag i köket till lunch. det blev fiskpinnar med mos och ärter. gott! sen red vi ut på eftermiddagen.
nu på kvällen har jag haft hoppning med ett gäng tjejjer, av äldre modell ;) kul att ha vuxna ibland också. men ridningen e ju densamma.
nu måste jag göra ett sista ryck på spotify sen e det sängen.
god natt!

hittade 2 bilder på fejjan...

hela helgen regnade det. non stop på söndagen. men jessica G fick 2 fina bilder på mig. lånar dom J, hoppas det är OK? :)
jag och alice i regnet, 14/6.


jag och crax också i regnet.




söndag.

så var helgen över... har just kommit hem från coop. jag och maria har varit och handlat inför övernattningsridlägret som börjar i morgon. blev en hel del springande mellan hyllorna. men nu var det klart iaf.

har inte hänt så mycket idag annars. red på dagen sen åkte jag och ponte till eurostop. jag ville handla något. men som vanligt när man ska köpa så hittar man inget. men jag slog iaf till på 2 nagellack, ett grönt och ett rött:)
nu ska jag lurka mig lite i soffan innan jag hoppar i säng.
god natt!

midsommarafton + midsommar dag.

på självaste midsommar aftonen var det dax för bröllops körning igen.

så här pigg och glad såg vagnen ut när vi tog fram den. dekoration kvar sen förra bröllopet.


så här fin var den när vi var klara. johanna, madde och vickan var med å fixade lite.


jag och hilmer står i startgroparna utanför kyrkan i väntan på brudparet.


mette håller kollen fram.


så här stiliga ser vi ut när vi är ute och kuskar runt. hilmer har väl väntat en halvtimme eller nåt så han har somnat.



på kvällen var vi hos pontus föräldrar å hade trevligt.
här är emilia som äntligen fått tag på bessie för en klapp. med ligg tvång:)


pontus stilig i kavaj dagen till ära:*


bessie har hittat nån som är villig att ge bort lite mat. storasyster emilia till vänster och pontus guddotter linnéa till höger.



idag har jag lurkat mig i stallet hela dagen. för att på kvällen åka å fira pontus pappa på födelsedagen.
grattis perra!


arwen fick nån allergisk reaktion igår så vi åkte dit nu på kvällen för att kolla till henne å hennes polare. dom har det så bra i sin fina sommarhage och inga svullna mular idag iaf.
blackfoot

dave

grace

arwen

innan vi åkte hem rastade vi bessie mellan åkrarna, å jag passade på att plocka lite fina blommor. påmminde mig om när jag var liten och mamma brukade tvinga pappa att stanna vid väg kanten för att hon skulle kunna plock blåklint.


god natt.

midsommarafton idag.

idag e det midsommar. utanför e vädret grått, mulet och blåsigt.
har inte hunnit blogga så mycket under veckan, vi har ju haft ridläger med 18 barn mellan 6 å 9 år. om ni inte har testat att ha det så kan jag säga att man blir helt slut. å som grädde på moset så har jag ridit på morgonen innan vi började. så igår när jag kom hem så somnade jag i soffan vid 8-9. jag tvärsov  till 11 sen stupade jag i säng och sov vidare där. snart ska jag till stallet och göra iordning bröllopsvagnen. jag och mette ska köra bröllop i odensala idag. måsta nog säga att det inte e den bästa väderdagen att gifta sig på, men men det går väl det också.
ikväll när vi slutat jobba så ska vi till pontus föräldrar. undrar om vi ska vara inne eller ute? måsta lägga fram kläder nu så det går snabbt i eftermiddag när jag kommer hem.

härligt midsommar väder utanför fönstret.


adios!

halloj!

hinner liksom inte uppdatera så mycket just nu. har fullt upp med ridläger och annat. är helt slut när jag kommer hem. vi har ju en ridläger blogg också som tar en del tid att hålla på med. just nu försöker jag ladda upp en film snutt på youtube så jag kan länka till ridläger bloggen. ni vet ju att jag är bäst på datorer så det tar ju sin lilla tid. har försök logga in ca 15 min nu. men tror jag lyckat iaf, filmen bearbetas fortfarande. imorgon e det sista dagen på första ridlägret. har planerat för lite skoj under dagen. nä nu måste jag tillbax till youtube, ska ju försöka länka filmen till bloggen också, kommer ju sitta här hela natten.
god natt!

dålig på uppdatering...

japp, det är jag det. tar det lite snabbt nu bara.

fredag: hästarna rids till sommarbetet. äntligen semester för våra fina lektionshästar.


Lördag och tävling.
häppi och jag. slutade på en 1:a placering. jippiiii!!!


marre och jag. marres 1:a tävling på ca 1,5 år.


jag och alexandra. 1:a placerade i 1.10cm. tjohoooo!!!


blev en rätt bra dag det där trots regn och rusk.


söndag

gick också rätt så bra. alice 6:e placerad i 1.10cm. crax 5:e placerad i 1.20cm. sen hoppade lettan felfritt. det är det ända som behövs när man hoppar unghäst. sen hoppade lettan 1.30cm med 4 fel. mycket nöjd med det iaf. var en lång och lite knicksig bana.


idag började ridlägrena hos oss. gå gärna in och kolla på våran ridlägerblogg.
http://www.ravstaridlager.blogg.se

är för trött....

...för att skriva nåt om gårdagen eller dagen. men imorgon e det tävling å när jag kommer hem så ska jag skriva ett inlägg som redogör för alla dagarna som jag slarvat.
god natt.

onsdag.

idag var micke massör hos oss och masserade några hästar. lettan var stel i halsen. det visste man ju redan ioförsig, men han kunde ju massera upp halsen lite grann, sen visade han hur man skulle stretcha högt och lågt. alice fick också massage. men dom ska vara i tipp topp tills på söndag.
red april för sista gången innan betet idag. gick inte så bra faktiskt, faktiskt sämsta gången någonsin. har ioförsig bara ridit 6 gånger men ändå.
vi var ute och galopptränade på steely och marre idag. var tydligen mycket läskiga grejer på vägen idag. steely som brukar vara rätt modig var som en hare idag.

nu måste jag koncentrera mig på gray´s.
adjöss!!

nu så...

nu var det klart, hoppas vi iaf. vi tror att vi lyckats skicka ut mail till alla som ska gå på ridläger i sommar. vi hade ju som sagt en del problem med att få ut mailen i söndags. jag skyller på datorn, jag är iaf oskyldig.

vad har mer hänt idag....? inte så mycket faktiskt har varit en dag som vilken annan. imorgon gäller det att gå upp i tid. massören micke kommer imorgon kl 8. morgonstund har guld i mun. skönt för lettan att få riktig massage och inte våra klena armar som knådar.


pontus har haft avslutning på ridningen idag. dom är riktigt duktiga på att rida. idag kom dom ridande förbi hemma hos oss.
pontus red på hilmer. 2 frammifrån.

alexandra och ann i täten, ponte och hilmer strex efter.

nu e vi på upploppet allihop:)

jaha allihop nu e vi på upploppet! sista veckan innan sommaren börjar på riktigt. på riktigt betyder ju ridläger och massa annat roligt som skiljer sig från vardagen. var färdig i stallet ganska tidigt idag, men som vanligt händer det något som gör att allt drar ut på tiden. idag var det unghästarna som hade rymt ut på hövallen och inte bara rymt utan också pajat hela staketet. sen red jag alice på banan och galoppträning med crax. red ut en kortis på april, kan ju vara trevligt att se nåt annat än ridbanan. gick rätt bra på alla hästarna. men det kunde gått hur som helst när jag satt på april och mette satt på steely. kom ridande på vägen och möter en bil som stannar efter det att jag gått mitt i vägen. men idioten som körde bilen gasade iväg och däcken spann. tur att båda är trafiksäkra och att ingen fågel eller nåt flög upp ur diket.

sen var det hemgång. vi åt en riktig sommrig middag, kassler, färskpotatis och gräddfil å gräslök, mmm...
vi kollade på världens roligaste film... vi hade iallafall tur med vädret igen. jag skrattar ihjäl mig när jag ser på den där sjuka filmen.

kom fin besök på blingblingroade ikväll. maria hade bakat kladdkaka å tagit hem sin ridgrupp på avslutning. våra lektionshästar är världens bästa. så lugna och modiga allihop.

maria å hilmer i täten. å alla duktiga hästar bakom.



nu ska jag sussa så jag orkar upp imorgon, hovslagaren kommer kl. 7 imorgon bitti. härligt!
natti natt.

nationaldagen.

idag har man hunnit med mycket. började med att rida ut och sätta upp tipsrunda tillsammans med mette. gick rätt bra till en början men efter hälften så lessnade steely på att stå still å då blev det svårare. sen red jag alexandra och april. när det var klart var det bara att bege sig ut i skogen och plocka björkris. höll på ett par timmar att pynta vagnen, sen var det dax att dra iväg vid 3. hilmer börjar ju bli lite gammal så vi åkte lastbil till sigtuna. men väl där sken han upp. han är verkligen i sitt rätta element när han får vara fin och dra vagn.
bröllopsparet verkade iaf väldigt nöjda. vi hade rätt tur med vädret. när vi kom upp till kristina konferens å var framme så började det droppa från himlen.


vi väntar utanför kyrkan, mette håller i och jag sitter vagnen.



snart i mål.

nu e det fotboll på tv. ser inte bra ut. ponte och nicke kommer snart börja grina tror jag...
adjöss!


fredag.

en vecka kvar med stalljobb. sen börjar sommarlovet och där med ridläger.

usch vad det regnade igår. 2 timmars ridlektioner och sen ridning själv. jag var helt nerkyld efter den utevistelsen. hoppade marre för första gången på länge. hon tyckte det var hur kul som helst. som en raket:)

veterinär hasse var ute igår också. tog blodprov på crax. vi ska kolla om det kan vara så att han fortfarande har lite hingst kvar i sig. sen fixade han lite annat också. pebbels och hebbe har iaf perfeka tänder fick vi reda på igår:)


idag var det jobb på morgonen som vanligt igen (jobbade kväll igår). hade lite tidspress eftersom vi skulle till emma på studentmottagning. mycke som skulle hinnas med. man har ju sån tur att just idag när man har brottom så har alla hästar rullat sig. thank you lord för pontus som hjälpt mig idag!
 jag red crax, som var livrädd för allt i stora paddocken. mette red alice och lettan, carro skrittade mascara för att jag skulle hinna med att rida april. hon har ju varit lite strulig, men det har gått bra när jag longerat så just idag så smittade det väl över på ridningen. det var iaf roligt att det gick bra och att jag slapp ramla av.


alltid spännande att prova nåt nytt;)

sen bar det av till emma för studentfirande. jätte god mat. nu e det väl fullt drag på KC. tänk var kul det var för 7 år sedan;)


grattis emma!!

första student motagningen denna vecka.

idag har jag haft turbofart i stallet. varför? jo, för att jag skulle hinna åka till madde som tog studenten idag. trevligt sällskap och god mat. vi (jag, mette, sanna, linkan, johanna) köpte en plattång i pressent. tror nog hon blev glad iaf. tänk va längesedan det var man själv tog studenten. 7 år sen, det är ju en evighet sedan. 

så här såg vi ut idag.

madde.


mette, jag, madde, johanna, sanna.


imorgon jobbar jag kväll ist för morgon. rätt skönt faktisk. ska försöka hinna till ÖB imorgon, hann inte dit idag. sen fyller farmor år imorgon också. hoppas jag hinner dit innan jag åker å jobbar iaf. måste komma på en pressent också. nån som har ett förslag? hjälp sökes!

god night!

unghästträning idag.

idag var det dax för unghästträning igen. gick rätt bra. vi kunde longera arwen utan att nån gick och höll i henne. detta var alltså i skritt. när det kom till traven blev det värre. hon har lite samma temprament som syrran men det tar längre tid innan hon lessnar. men det lossnade iaf lite grann på slutet.



har pratat med sigtunahem idag också. jag ville ju sätta upp ett galler eller vad man ska kalla det högst upp på staketet. eftersom katten som har flyttat in brevid hänger här endel. och gissa vad... det var ok att sätta upp det! jag blev hur glad som helst. hoppas att bessie inte hoppar över heller. annars e det ju lite bortkastade pengar. imorgon ska jag försöka att åka till ÖB och inhandla staket:)

nu ska jag hoppa i duchen och sen i säng. behöver verkligen sova ordentligt eftersom jag vaknade i soffan imorse, inte skönt för nacken...

måndag.

så var vi igång igen. ny vecka nya tag. nu e det ju bara 2 veckor kvar av det vanliga jobbet slut och ridlägerna drar igång. var och tävlade igår. gick lite sådär. häppis ritt var absolut inget att skryta om. slut pratat om det. crax blev 4:a i 1.20m. duktiga lilla crax. men det var ju så sjuk varmt å ingen skugga nånstans. så när det var dax för 1.30m fick jag nåt slags solsting. hjärt klappning, skakiga ben och all ork försvann samma sekund som jag tog på mig kavajen. så det blev inte så bra de heller. får ta igen det i märsta om 2 veckor.

idag var det ganska lungt. red ut på häppi med mette å crax. det blev det mascara på lektion idag. gick rätt hyfsaf iaf.......

nä nu e det god natt innan Jag somnar sittandes i soffan.
god natt allihop

RSS 2.0