Så här trött är man efter en hel dag i sta...

dsc01882 (MMS)

Så här trött är man efter en hel dag i stallet. Matte hade också gärna legat där men jag ska städa och måla, Jippiiiii!!!


Jag ska flytta! In i min nya uniform och e...

dsc01877 (MMS)

Jag ska flytta! In i min nya uniform och en anings nya något sladriga extra skinn:) snällaste jessica tog sig tid att köpa den till mig idag. En "one pice" från hm. 800 kr billigare än en äkta, men också en god gärning. 25% går till utbildning och förebyggande projekt inom hiv/aids. God gärning- check!


Jaha då blev det 2 placeringar idag. En 6:...

dsc01867 (MMS)

Jaha då blev det 2 placeringar idag. En 6:e placering i sista klassen nu:)


Fina Happi! Står i lastbilen och väntar. V...

dsc01866 (MMS)

Fina Happi! Står i lastbilen och väntar. Vi kommer hem med 2 felfria rundor och minst en placering. Idag har hon varit en riktig pärla. Lugn och fin, märktes inte mycket av att det var över ett halvår sedan hon tävlade.


Efter en heldag i stallet med en matte som...

dsc01858 (MMS)

Efter en heldag i stallet med en matte som red hela dagen, och bortamiddag säger vi god natt och fortsatt trevlig påsk från hällsbo :)


Idag har vi varit och tävlat. Craxen sköte...

dsc01856 (MMS)

Idag har vi varit och tävlat. Craxen sköter sig utomordentligt när han är ensam. Fina prinsen <3 resultaten blev 4 fel i 1.20 och en dubbel nolla i 1.30. Men tyvärr ingen placering idag.


Glad påsk! Här är mitt fina påskägg som ja...

dsc01854 (MMS)

Glad påsk! Här är mitt fina påskägg som jag fick av mamma. Ett par super fina träskor från gretas gräddelser, i sigtuna. Tack! Nu ska jag sussa för imorgon väntar tävling med crax:) god natt


måndag och veckan har rullat igång...

dagen började med jobb såklart. först i stallet och sen på ridbanan, 3 timmar hoppträning för stalltjejerna. det gick riktigt bra för tjejerna :) idag var det mycket lydnad och kordination. hoppa volta hoppa volta hoppa... och så kunde man ha hållit på i en evighet med den evighetsbanan vi tränade oss på.

sen var det bara att sätta igång med ridningen.
skritt runda på Marre med Sanna och Arwen.
sen hoppade jag min egna övning med Crax. han var så okoncentrerad hela tiden. kollade på allt annat, var rädd för det mesta och sparkade bakut när det blev jobbigt och körde lite korsgalopp lite då och då.
sen gjorde jag det samma med Steely. provade att hoppa på ett mjukt gummipelham. han har ju en tendens att dra iväg efter hindrerna. vet inte om det var så stor skillnad mot ett vanligt 3delat. får nog prova någon gång till innan jag bestämer mig.
sist av allt longerade jag lektionshästen Manilla. hon har såna där hemska knölar på ryggen som verkar vara ganska vanligt just nu. jag tror att det har med pälsfällningen att göra.

nu ska jag ta en dusch och sen hoppa i säng.
god natt!

fånga dagen, carpe diem.

idag har vi verkligen gjort just det. imorse var vi i stallet. blev en uteritt tillsammans med Sanna, mette och Pontus. jag red Häppi, Pontus Alexandra, Mette Lettan och Sanna red Ettan. blev en lugn ritt då det var Pontus första uteritt på Alexandra. 
sen svtichade vi hem för att ta alla löv och slänga dom i säckar så vi kunnde åka med dom till de väntande soppbilarna som skulle ta hela sigtunas trädgårdsavfall till tippen. 
därefter blev det grillade hamburgare till lunch hos Pontus föräldrar. Bessie passade på att ta sitt första dopp för i år.
sen fortsatte vi till väsby centrum för att lämna tillbaka mina gummistövlar som inte klarade av att stå i vatten när man skulle spola hästar.
sen hem igen för att åka till stallet för att kopiera betyg och andra papper som ska skickas iväg till olika skolor till höstens utbildningar.
sen bar det av raka vägen hem för att klippa ner vårat väldigt ostyriga äppelträd. Pontus och Perra stod uppe bland grenarna medan jag och Yvonne stod på marken och drog ner grenar.

före.


efter.





ja och nu ligger jag här i sängen och är redo att sluta mina gröna... mycket imorgon igen, då har jag påskträning i hoppning. har några spännande hästar så då måste man vara beredd på det mesta.
go´natt.
 

vår i Hällsbo.

idag var det dax att ta bort det gammla gran riset och göra vår på framsidan. och Majsan tittar på innefrån.

"mini terror" tittar ut.



penséer som jag fick av mamma idag.

föresten nån som vet vad detta beror på???

bilder på Lettan som av någon konstig anledning tappar pigment runt ögon, mun och svansrot/rumpa. hon har alltså en gång i tiden varit helt svart. vi har pratat med massor av veterinärer men ingen vet vad det beror på.





steely är hemma igen :)

steely är hemma igen efter sin vistelse på "biggest loser camp" som jag kallade det. ni vet tv programmet... man bor flott i nåt slott men sen får man jobba och trimmas som en galning. så hade steely det i vintras när jag var opererad. bodde i ett flådigt stall men fick slita hårt i ridhuset. precis så som den moderna sporthästen tycker om att leva.
men nu är han hemma och i torsdags var det dax för första hoppträningen. han hoppade riktigt fint men var väldigt pigg och glad. var ju trots allt ett par månader sedan han hoppade. jag har ju bara ett problem när jag rider honom. han är alldeles för bred över ryggen vilket gör att jag får fruktansvärt ont i mina höfter :( hoppas att det blir bättre med det annars vet jag inte hur jag ska göra. det som var lite läskigt som jag inte märkt förut var att när jag fick sån fruktansvärd värk så började mina ben att skaka. båda överskänklarna skakade helt galet mycket och jag kunde inte göra nägot åt saken.

här en bild på fina steely <3 efter hoppningen i torsdags.

lördag = dressyr träning :)

lördagen börjar ju alltid med ett dressyrträningspass kl 09.00. jag red Craxen idag så som jag kommer göra dom flesta gånger eftersom det är han som är min första häst och därför den som jag kommer rida mest. han gick helt okej idag, kanske en aningens otrimmad. det beror nog mest på att jag så här i efterhand kom på att jag ridit ut på honom hela veckan. men ju längre tiden gick desto bättre blev det. han var iof en aningens slö idag, beror nog mest iof mest på att hans bästa ämne inte är dressyr. hoppa eller busa står högst upp på hans lista <3

det är tur att han är stark iaf. för idag var det ett riktigt styrketest för hästarna och för ryttarna... vi skulle rida dom i en djup form helatiden med hästarna formade kring innerskänkeln från start till mål. och crax som inte var jätte frammåt från början blev ju inte piggare precis. så när det hade gått 20 minuter var jag redo för avskrittning, men nej då var allt galopp och trevjobb kvar och 40 minuter av tiden...





Idag har det blivit mycket ridning. Först ...

dsc01836 (MMS)

Idag har det blivit mycket ridning. Först skrittade jag ut på craxen. Gör alltid det efter tävling och dag 2 får han vila. Sen blev det en mysig ritt på alice på galoppbanan. Länge sedan jag red henne. Ska nog rida imorgon också när mamma är borta. Skulle sedan longera arwen. Men under arwens konster på linan så tappade hon en sko. Bara att ställa in i boxen igen. Sen sist av allt blev det Happi på banan. Hon gick riktigt bra. Carro som provred förra veckan måste gjort ett bra jobb:) på bilden jag och Häppi.


1:a tävlingen på dryga 7 månader :) Crax <3

och oj vad roligt det var! idag var det 2:a omgången i allsvenska div.1. vi var med som reserv, och alla var hela och frächa så det blev bara en förklass för oss. vi har ju inte tävlat sen i september och bara tränat 3 gånger efter det att jag börjat rida igen så vi är kanske inte på topp men det gick ändå bra. vi var felfria i förklassen och Crax skötte sig riktigt bra idag. han åkte själv i lastbilen, han kastade sig inte en ända gång för någon häst på framridningen. många steg frammåt alltså :)
laget slutade idag på en 4:e plats, och det betyder troligtvis att vi är med till finalen som går på hemma plan i maj.












tjing tjing!

oj oj oj....

vilka långa dagar jag nu har bakom mig. gårdagen bjöd på en heldag i stallet, förutom en sväng iväg för att handla grejer till dagens hästis.
jag fick kvitto på att gårdagen varit tuff när jag hoppade upp på Häppi idag. värkande höfter och kraftigt stel. men det är bara att bita ihop.
gårdagen bjöd på jobb, ridning på Arwen i ridhuset, 2 timmars hopplektion (jag var alltså ridlärare) och som ett härligt avslut så hopptränade jag både Häppi och Crax. start 7.30 slut 22.30, HÄRLIGT!

häppi har jag inte hoppat på ett halvär eller nåt så hon tyckte det var så himla kul :) hon är ju den som brukar tagga till och Crax vara lugn, men inte igår. hon var ganska lugn men Crax däremot var helt bäng. slängde sig, bocka, sparkade bakut och var "rädd" för något. jag trodde definitivt att jag skulle få tugga grus. men jag satt kvar:)

idag har jag bara ridit Häppi. var ungefär vad mina höffter klarade idag. jag hoppade häppi lite idag också. hon var lite lugnare än igår.

sedan har jag och S haft hästis 1. riktigt spännande och oj vad länge sedan det var jag hade så små barn.


nu går mina ögon i kors och jag måsta nanna kudden.
kanske blir det en förtsättning på inläggen en annan dag.
god natzzzzzzzzzzzzz!!!!!!!!!!!


RSS 2.0