å vad vi har det mysigt.



bessie och maya har funnit varandra. dom har åtminstonde ett gemensamt intresse: sova!
idag har vi åkt lite bil. bessie i bakluckan och maya i baksätet på sin säng.
hon gillar att titta ut när vi åker. men tillslut så blir man ju lite trött ändå.

sen har vi hållit oss hemma hela dagen. jag for iväg en sväng till arken zoo. var ju där och köpte säng igår till maya. men den var tydligen för liten, så maya tog bessies och bessie tog soffan. men nu har hon fått en säng som är lite större. samma storlek som tjejen i zooaffärens rotwailers har ;)

vidare idag har maya även lärt sig att gå både upp och ner i trappan. och även kissat 2 gånger idag och bajsat en gång ikv. så då var det klart. :)

bessie har även fått massor av godis av "granskorna" som var här för att kolla på maya. maya drog sig tillbaka efter en stund och bessie fick destomer godis av nathali. hon kan ju massor av konster om det krävs.

maya har också fått ett aldeles eget täcke av mamma. så nu har hon och bessie likadana täcken men i olika färger bessies är rött och mayas är blått.
och ååå... så fina dom var på promenaden:)
sen blev dom också lite bortskämda med massa nyttigt godis av mamma och fick en varsin namnbricka med vårat tele. nr på. bessie har ju en tendens att dra iväg efter nått kul i skogen och om maya skulle försvinna så kan upphittaren iaf hitta oss.

nä nu e det dax att dra ut pontus på en sista kvällsprommis;)
god natt :)

här kommer lite större bilder då.






våran Maya har äntligen kommit <3

idag kl 17.40 landade planet som maya var ombord på. men det tog så långtid innan hon kom ut, ända tills 18.20. men då tillslut så kom hon. hon var så lugn och fin. hon var lite ängslig men nyfiken. men med lite köttbullar som muta så blev det lite lättare.



väl hemma fick hon träffa storasyster bessie. och jag tror nog maya har fått en ny idol. för oj vad det var spännande att vara ute och gå med bessie. och bessie tyckte nog att maya var helt okej.


maya ligger fortfarande i sin säng med sin super mysiga filt som hon fått av mamma. broderat är det också. i silver så står det bessie och maya. en varsin har dom ju såklart ;)

snart är det dax för lilla maya att ta en sista tur ut idag, sen ska hon få sova hela natten om hon vill :)

kram

nytt golv idag.

äntligen är det dax för tvättstugan att få golv. var ju länge sedan vi slog ner väggen och rev upp mattan. men idag är det äntligen dax att få in klinkersen.

före.


efter.


imorgon blir det fogning och tapeterna kommer väl någon gång i framtiden.


sjukgymnastik.

i tisdags var jag hos Malin igen för sjukgymnastik. gick bra. klarade mina övningar lite bättre än vad jag gjorde för 1½ vecka sedan. som tex kunde jag denna gång stå på höger ben och lyfta ut vänster ben lite åt sidan. vilket var totalt omöjligt för en vecka sedan. då kunde jag inte ens hitta balans så det gick att ens lätta från vänster ben.
och idag har jag varit och simmat på SS (simhallen i sigtuna). Malin och Mats är verkligen jätte bra sjukgymnaster. där joggar jag i 30 minuter och gör lite stretch övningar lite då och då. även Mats sa att det blivit bättre sen förra veckan :) så nu ska jag till simhallen en gång till denna vecka för att träna lite extra.

nu är det snart dax för att åka till stallet.
och hur ska jag ta mig upp ur soffan???

yttligare 1 timme.

idag har jag fått yttligare 1 timme i min tränar loggbok. nu e det inte många timmar kvar innan den är full, 6 stycken närmare bestämt.
idag bar det iväg till rekesta (hur stavas det egentligen?) i enköping. ulrica skulle träna för Lotta Björe med sin stooora häst Apex. en 5 årig valack.
hon hade jätte bra övningar. hästarna blev riktigt genomridna innan själva hoppningen kom igång. mycket lösgörande och samlande, volter, öppnor, slutor. kuliga grejer och ååå... vad man blir sugen på att rida. hoppövningarna var också mycket bra. lydnad och styrk stod på schemat.

Ulrica och Apex.




det här ska jag träna med hästarna när jag får rida igen :)


trevlig kväll hos Fredrik och Kaisa.

igår kväll var vi över hos Fredrik och Kaisa. alltid mycket trevligt och alltid väldigt sent. väldigt sent= efter midnatt. vet inte vad det är men tiden bara flyger iväg när man sitter och snackar oavbrutet :) trevligt!
men det är ju inte bara dom 2 som bor där. det är ju barnen Liam och Alexia och hundrana Spike och Rico också. Liam e en riktig charmknutte och oj vad han snackar. låter ju klokare än en annnan när han diskuterar. bästa kommentaren var igår när han skulle tala om för mamma Kaisa hur saker och ting ligger till.
"men men, din DAM" och ett hyttande pekfinger. tidigar hade det råkat flyga ut ett och annat "din dumskalle" vilket inte var så populärt hos mamma och pappa;) men din dam var ju faktiskt mycket bättre :)

Spike.

Rico.

sist men inte minst "spindelmannen"

en kall helg i ridhuset tema.

i helgen har jag spenderat många timmar i ridhus. började igår morse. skulle kolla när mamma, maria, ann och sanna skulle ha dressyrträning. gick väl ganska okej för allihop. men man märker på hästarna att dom inte gått ordentligt på ett tag. inte samma spänst som innan jul. men det är inte mycket annat att göra en att nöta, bita ihop och göra det som hästarna har svårt med för att öka deras styrka.
till våren ska alla hästar ha longering, galoppträning, klättring, hoppning och dressyr på schemat.
så ni som hjälper till att rida hästarna nu vet ni vad ni har att vänta. styrka och trimmning står på hästarnas schema. som det har varit så har dom inte haft en allsidig träning. blir ju lätt så att man ligger å nöter i paddocken. skulle väl vara jätte bra om man skulle tävla dressyr eller har olydiga hästar, men inget av det stämmer ju på mina änglar så nu är det allsidig träning som gäller!


men för att återgå till min helg. efter deras träning igår så brassade jag iväg till vreta gård. där hade Ann-sofie Oscarsson en träningshelg. jag placerade mig på läktaren 4 timmar igår och 4 timmar idag. allt för att jag ska få ihop mina 30 timmar med B- eller A-tränare. som jag sagt tidigare, examenationen klarade jag ju av för snart 1 år sedan, men hade ju det här med 30 mentorstimmar och hästskötar examen kvar. så om jag kan få mina 30 timmar någon gång så ska det nog gå lättare att ta tag i hästskötarexamen också.


dagens bana.
jätte fint ridhus på alla sätt, men fy faan va kallt! efter 4 timmar höll jag på att frysa ihjäl. så nerkyld att det har tagit hela kvällen att tina upp.


vårat nya sovrum :)



dom långa tavlorna ska inte vara placerade på sättet som dom sitter nu och till min sida ska jag hitta en fin gammal byrå som jag ska göra iordning.

fruktansvärd förmiddag igår!

gårdagen började helt enkelt på ett fruktansvärt sett. blir väckt av mamma som ringer. hon berättar något hemskt. BETTAN ÄR FÖRSVUNNEN! Bettan är en jätte söt privatponny som ägs av Jessica och Nathali Grahn. det hade alltså varit någon människa i vårat stall och tagit en häst från sin box. det som var det läskigaste av allt var att hon troligtvis hade blivit stulen medans stallet fortfarande var öppet. bettan står i ett litet stall med 2 privat ponnysar till och en lektionsponny. det stallet hade dom fodrat och släckt vid halv 8 och när ett stall har fått godnatt så stör man inte dom hästarna något mer. varför vi tror att hon blev stulen innan hela stallet stängt var för att det fortfarande fanns kvällshö kvar i boxen. och hela stallet stängdes inte förens kl 22. och en kvälls giva räcker mellan 1 timme och 1½ timme.
men det var inte bara bettan som var borta, det var även Maddes sadel och Matildas träns. någon har alltså tagit bettan sadlat och tränsat och försvunnit ut i mörkret.
alltihop polisanmäldes, och jessica och natahali var ute och letade i skogen.
ingen bettan...
när några timmar gått så är Maddes mormor och morfar ute och promenerar runt steningehöjden, som ligger mellan stallet och märsta. där har vi en sommarhage som våra unghästar går i på sommaren. dom har sett en ponny stående i hagen med ett lila täcke. djungeltelegrafen dras igång och jessica & co åker dit fortast möjligt.
och där... i hagen står en gnäggande bettan. HON ÄR HITTAD!!!

jag trodde med all säkerhet att vi aldrig mer skulle få se denna gulliga ponny. men som tur är så har man fel ibland. tänk så rädd hon måste ha varit. gå själv från stallet sen bli inlåst i en hage utan mat, vatten eller skydd mot kylan.

eftersom hagen ligger nära ett område som det byggs hus på så bor byggjobbarna i husvagnar väldigt nära hagen. och dom hade hört henne gnägga nästan skrika under kvällen vid 22-23 tiden. det känns så hemskt när man tänker på hur rädd hon måste ha varit.

vem gör något sådant mot en häst??? man kan ju inte ha mycket kännslor i kroppen om man tar ett flock och vanedjur från sin trygghet i stallet och lämnar det ensamt i någon ödehage.

men nu är hon iaf hemma och mår bra! och det känns ju väldigt skönt:)


kram till fam. Grahn Larsson

HYLLAN ÄR KLAR. tjohooo!!!


har just nu 2 projekt som jag syssel sätter mig med hemma.



det ena är en byrå som vi har tvn på i sovrummet och som också innehåller mina strumpor. men jag skulle vilja möblera om i sovrummet. ut med den sängstomme vi har nu och in med en ny. så om någon är intresserad av att köpa en MALM säng från ikea, 1.80m med tillhörande säng bord så är det bara att höra av sig :)
jag vill ju ha in den här i vårat sovrum.

tänk va fint! och som sängbord har man 2 udda gamla trästolar i vitt, och den vitmålade byrån. skulle ju vara toppen.

ramen ska bli en egendesignad hylla som pappa har hjälpt mig att snickra ihop. den ska hänga i köket. inte någon praktisk kökshylla men den blir fin. imorgon ska den vara på plats har jag tänkt. bara färgen har hunnit torka :s
då blir det bilder på det färdiga resultatet

undreberga gård igår.



mycket trevlig anläggning. gick tränarutbildningen tillsammans med therese som har anläggningen. tänk att ha det så där fint som hon har det.
lyx 1. ha 1 stall med hästar i. det är ju jätte mysigt att ha småstall men tänk så lätt det hade varit att jobba med ett enda stort stall.
lyx 2. ha ett ridhus som i stortsätt alltid är ledigt. = ingen ridstress
lyx 3. bo precis vid stallet, kunna rida precis när det passar utan att behöva åka bil fram och tillbaka.

men oj vad hon jobbar. starkt gjort!

ska tillbaka dit på måndag för yttligare en observation. intressant.

hon e grejen värsta grymma tjejen...

det är såklart jessica grahn larsson jag pratar om.
hon är en sann vän skulle jag säga.
idag var jag hos sjukgymnasten och fick backa 10 steg. tillbaks med kryckan och börja om från början, måste alltså lära mig att stå på ett korekt sätt. jag som skulle börja jobba på måndag men det blir det ingeting av :(
efter mitt besök hos hos sjukgymnasten så var jag lite deppig om man säger så. har legat håglös i soffan hela dagen och tyckt lite synd om mig själv. vilket man får göra ibland under en kort stund. som man brukar säga: bryt ihop och sen bit ihop. nu har jag kommit över bryt ihop och biter just nu ihop.
när jag sen kom till stallet så kom jessica med en super fin buket med blommor och chocklad. tänk vad glad man blir när någon är så där snäll bara för att.
TACK!

bessie <3


första bilden på bloggen med nya kameran :)
fina fina lilla lurken <3

bessie <3

*SoVmoRGoN i MySfiLteN*



ikea och netonnet idag.

vi stressade ju iväg idag till ikea. vi köpte inte nåt direkt. det blev 2 blommor var av den ena var för stor för krukan jag skulle ha den i. värdo!
sen blev det batterier och mina favvo doft ljus.

sen kom vi till "dagens roliga". pontus pappa ville åka till netonnet och efter som han körde så var det bara att hänga på.
och det blev ju kul... vi åkte där ifrån med en systemkamera. SHIT POMMFRITT va kul!
har ju velat ha en ett tag men inte gjort slag i saken. så idag gjorde pontus det istället.
jag gillar ju inte att köpa så dyra saker. mitt motto är ju kvantitet istället för kvallitet. många billiga saker ist för få och dyra är ju liksom roligare.
men det är ju jätte kul att kunna ta fina bilder. tog lite på hästarna idag och oj vad glansiga dom blev i kameran. mycket mer än vad jag kan se med blotta ögat :)



arwen och tömmkörning :)

hon var duktig min lilla arwis. har tömmkört henne fredag och lördag. gick jätte bra. hon är inte ett dugg rädd för linorna och eller mig som är bakom. hon kan både svänga stanna och rygga på linorna. bra tränad sen fölis-stadiet. hon är ju härdad med det mesta :)
igår hade vi på en tolksele också. för vi tänkte att när vi tömmkört en stund så testar vi att sätta tömmarna i tolkselen. då gick sanna brevid och styrde och jag hängde lite bakåt i selen. så hon skulle få känna trycket på bogen. och som det mesta med arwen så gick det lugnt och samlat. det som inte ingår i "det mesta" är spolspiltan. men det blir ett problem när våren kommer.




min duktiga lilla Arwen <3

skulle just skriva lite om Arwen och tömmkörningen, men ponte stressar mig så känner inte att jag har någon bloggro. så jag får väl göra det när jag kommer hem från ikea.

tjing tjing så länge!

3 dagar i stallet.

har tillbringat 3 dagar i stallet. inte så konstigt kanske med tanke på att det är där jag brukar vara. men nu var det länge sedan jag var där i 3 långa dagar på raken. dagarna har tillbringats i ridhuset.
mycket hoppning har det varit. 3 grupper med glada (för det mesta) elever. julens hoppkurser har som vanligt svischat förbi med goda resultat.

imorgon tänkte jag försöka tömmköra arwen. blir inte så långt och länge med tanke på att jag inte har den starkaste gången ;)
men tänkte först ta nåt varv i ridhuset och sen kanske en sväng på vägen. om det går bra vill säga... det var ju säkert 1 år sedan hon blev tömmkörd sist men det ska nog säkert gå bra hon är ju så snäll. om allt går som det ska kanske man kan testa att lägga på tolkselen och dra lite i den. tänk va kul och bra att ha en häst som det går att tolka efter :)
vem vet... kanske kan jag och arwen kanske köra brölopp en vacker dag???

förra årets lurviga Arwis <3

borta bra men hemma bäst!

idag har jag tillbringat min dag hos hästarna <3
så himlans mysigt att känna stalldoften och pyssla med mina änglar igen.
jag fick ju lite abstinens när vi var i sälen. som tur var hittade jag ponnyridning i lindvallen när jag surfade runt på nätet. men eftersom allt är så jäkla typiskt så missade jag och tuva det såklar, dom hade typiskt slutat tidigare den dagen pga personalbrist.

men idag var jag back in business igen. fick först vänta på att ridhuset skulle bli ledigt, vi har ju besök av polisen och deras hundar varje förmiddag. sen skulle arwen få springa av sig lite tänkte jag. men såklart så är ju det inte lika roligt att springa i ett ridhus själv som i hagen med kompisarna. hon försökte mest flörta med poliserna som var publik. hon e inte rädd för mycket den där. 10 poliser i ett hörn är väl inget ;) en grej hon gjorde som visar att hon e en lustig figur var att, när hon rullade sig så hamnade hon på rygg. alltså hon låg som bessie när hon vill bli kliad på magen. sen kom det lilla nötet inte upp, och istället för att rulla över på sidan och sen resa sig försökte hon resa sig som en människa som ska upp ur sängen :) tillslut kom hon på rätt köl och upp. lilla dumma arwis <3

sen har jag borstat och fnulat med dom andra hästarna. dom e mysiga dom. ååå... vad jag längtar efter att få hoppa upp i sadeln igen. hoppas jag snart får tid hos sjukgymnasten så jag kan få ett datum för att svinga (eller häva) mig upp i sadeln. hoppas det är snart, kanske redan den 15:e när marre förhoppningsvis är "fit for fight" ;)
och varje gång jag ser min CWD sadel så ropar den lite efter mig " malin... när ska du sitta i mig igen?" har ju klappat på den lite grann när jag gått förbi, men det är ju inte samma sak som att sitta i.


snart ska vi tävla igen min stjärna <3

MIDDAGEN!



MENY

FÖRRÄTT
TOAST SKAGEN

VARMRÄTT
BIFF/ANTRICOTE m. KLYFFTPOTATIS
BEANAISE SÅS OCH RUCCOLASALLAD och VITLÖKSBRÖD

EFTERRÄTT
PANNACOTTA m. BÄRSÅS OCH BLÅBÄR


sista dagen på 2010


RSS 2.0