Träningar torsdag + fredag.

Har ju varit två låååånga dagar i stallet. Igår ca 14 timmar och idag ca 12 timmar. Men man hinner ju med lite av varje då iaf. Igår avslutades kvällen med träningar x 2. Först arwen på sin allra första hoppträning och sen Crax på en snabbkörare innan helgens tävling.
Arwen kladade sig utmärkt! Jag blev riktigt imponerad :) hon har ju på sin höjd hoppat en bana på 50cm på en pay and jump hemma och igår bara sådär hoppade hon en bana men hinder som låg på mellan 0.90-1,00m  utan några direkta problem :)
Fina fina bebis <3

Nya skor fick hon igår också.

Sen från den ena till den andra var det dax för Crax <3 Prins Caspian <3 (som jag kallar honom) hoppade som vanligt hur bra som helst. Han är laddad och hoppar som en KUNG :) Känns bra inför imorgon och/eller på söndag :))

God natt.

SEN KOM FREDAGEN.

Idag har Lettan hoppat. Hon var riktigt duktig. Stod inte i nåt hörn och stegrade en enda gång :) Jag börjar hitta dom nya knapparna på henne nu äntligen. Hon har ju många idéer lilla stora fröken ;)
Finns en regel som alltid måste följas på henne, När man svänger så får man knappt hålla i ytter tygeln alls. Gör man det och det blir liiite för mycket då är det kört. Första bästa vägg och hörn duger som stöd för stegringar. Knäppa knäppa Lettan <3

Så här glad är man när man hoppat fint på träning <3




Här en fint fixad Crax inför tävling imorgon. Tack för hjälpen super groomen Janina!

Imorgon ska prinsen hoppa 1.30m klass för att se om vi kvalar in till Märstas elitlag. Inte det lättaste då vi har många bra ryttare men bara 2 platser för seniorer. Men... om vi inte är med i morgondagens lag så har vi ju en ny chans på söndag när det är div 1.

Nu är det sov time, Imorgon ska det knoppas i arla morgon stund!

GOD NATT!

Sol, Vind och Lera....

Nu har leran kommit till stan.
Känner att den värdelösa lerperioden snart står i farstun :(
Allt kommer då bli jobbigare tills det torkat upp. Hästarn tar lång tid att göra iordning efter som dom flesta änglarna gilla att rulla runt i geggamoja. Men vi klarar oss nog denna vecka iaf...

Idag var det ridning på Arwen och Lettan. Eftersom det var halv storm ute och isande vindar så blev det ridhuset idag och ingen stor ridbana.
Arwen hade lite mera motor idag. Det var nog tack vare galoppen på stora banan igår.

Lettan fick ett ganska lungt pass fysiskt men kanske lite mer psykiskt. Vi tränade på Lettans favorit övning... ryggning. Hon brukar ju göra på sitt sätt, höja huvudet, sänka ryggen, luta sig bakåt och avsluta med en stegring och ibland som grädde på moset ett pip. Men idag gick det faktiskt ganska bra. ryggade flera gånger och lämnade ute steg 4 och 5, istället så tog hon flera steg bakåt. Det var inte vackert men det gick. Hoppas Mette får prova imorgon... :)


Lettans mule <3

En pigg och glad Arwen idag!!!

har även ridit Arwen idag. I ridhuset var hon rätt sömnig... började också med att gå ett varv med huvudet rakt fram med en hals som ett kvastskaft. Fick fixa och rixa ite, sen släppte iaf det. Vi avslutade passet med galoppträning på stora ridbanan, SÅ skönt att rida ute igen. Arwen tyckte nog ungefär dessamma. Minst 1 gång per varv så tänkte hon hjälpa mig att hoppa av i galopp. Jag tackade nej varje gång...
Känns inte så lockande att flyga av på en blöt ridbana. Det där med att i galopp dra ner huvudet mellan frambenen skuta rygg och flyga i luften är lite hennes grej, men tyvärr inte min...
Men det är bara fortsätta för hon måste få igång aktiviteten i bakbena om det ska bli hopphäst av henne någon gång...

Efter ridningen så har vi lite spa. Så här...

mms_img-78483916 (MMS)

Efter ridningen så har vi lite spa. Så här trött blir man av spiktäcket.


Ridit på fina Mascara nu. Hon är ju ganska...

mms_img703919081 (MMS)

Ridit på fina Mascara nu. Hon är ju ganska speciell den damen, när jag varit borta och för henne nya människor ridit har hon haft för sig lite hyss. Hennes bästa skrämmsel taktik är att sparka bakut mest hela tiden i galoppen. Så idag var jag redo för en utmaning, men icke sa nicke! Hon gick som en liten klocka :) galopperade och galopperade och inte en ända kick!


Första ridningen sen 22/2

Det finns ju inget skönare en att slå sig ner i CWD sadeln efter en lång utan ridning. Känns ju verkligen himmelskt!
Det fick jag göra idag :)
Första turen var på Crax. Han har troligtvis fått en spark på vänster framknä så det är lite mjuk och svullet. Men det fick ändå bli en halvtimmes skritt i ridhuset. Man kan ju göra ganska mycket i skritt. Tex så tränade vi oss på halt och fortfarande bära sig själv. Gick riktigt bra och han la sig inte i handen alls många gånger utan trampade fram bra. Red också med magnetbootsen på det skadade benet. Det sätter ju igång vlodflödet vilken gör att saker och ting läker snabbare. När vi var klara så blev det massage med arnikalinnement.

Sen var det Lettans tur. Tyckte det känndes riktigt bra i början. Men när vi gick i vänster varv så ville hon bara lägga huvudet på sne för att komma undan ställning och böjning. Dvs, idag var en stel dag. Men det hade jag kanske kunnat lista ut redan innan för halsen knakade många gånger när jag stod och gjorde iordning henne.
När ridningen var klar så fick hon prova det nya spiktäcket. Hon tyckte det var riktigt skönt efter en stund. Började tugga och gäspa. Men när det gått ca 30min så började det nog kännas även i halsen för då började hon ruska på huvudet som hon brukar göra när hon är irriterad öven något. Men detta betyder iaf att det gör lite verkan. blir nog en sväng med täcket imorgon också.

Nu måste jag sova för imorgon ringer klockan en halvtimme tidigare än vanligt.
God natt <3

Tillbaka i verkligheten....

Man kommer snabbt in i vardagen igen, jobba... rida... hem... dötrött... äta... sova...

Trodde inte att det var sant idag när klockan ringde. Det var ju som att gå upp mitt i natten. Har därför kännt mig riktigt bakis hela dagen.

Pontus den lyckosten var ju ledig idag och sov gott vidare när jag gick upp. Och för att han var ledig fick han ta Maya till trimningen idag. När jag kom hem på kvällen hade lilla söta flickan Maya bytts ut mot pojken Maya. Nu när öron och svans krymt ser ju hennes lilla kula till mage ännu större ut än vad den gjorde innan. <3


Min dag idag! (onsdag)

Vi började dagen med att ställa oss i kö för att köpa biljetter till P.O.T.O.
Alldeles intill hotellet mitt på Times squere kan man köpa biljetter till olika Brodway shower till rea-priser. Man kan inte välja platser själv utan får dom bästa lediga platserna. Vi fick platserna ca 8 rader från orkestern. Jag skulle säga att det var dom bästa platserna för halva priset $143 alltså vad en biljett hade kostat i vanliga fall.

Jag hade gärna betalat fullt pris, Det var ju så himla bra!!!
Tyckte att vi skulle se kvällsföreställningen också men Pontus röstade ner det förslaget.

Jag är iaf väldigt glad att vi gick dit.
Jag fick rysningar över hela kroppen när dom sjöng. Och tårarna var inte långt borta några gånger.


(Bilderna från teatern är smygfotade där av den underbara kvaliteten.)


RSS 2.0