annat igår...

var ute och galopptränade på alice med sanna och ettan. när man galopptränar är ända gången man märker att alice är till hälften fullblod. hon är riktigt snabb i accelerationerna (eller hur det stavas). hon tyckte att det var riktigt kul iaf:) sen var jag och sanna ute och galopperade på stubbåker med steely och crax. och oj vad steely tyckte det var roligt! det var inte många centimeter från att sanna flög av i steelys brallar. allt var så fel som det bara kan bli. tårna ner framåtlutad och skänkeln bakåt. tur att hon hade den sadeln hon hade annars hade det blivit en vurpa. steelys sadel har ganska markerade klossar både fram och bak.
sen blev det en lugn tur på corre i skogen. tror hon växer just nu för hon är så himla trött. hon har ju mugg på ett bakben också så det kan ju vara det också. hon är ju lite svullen dessutom. imorgon blir det jodopaxbandage igen så får jag hoppas på att det blir bättre.

blåljus!!!!

igår var jag och graciana ute och räddade världen. eller kanske inte precis världen men en insatts gjorde vi iaf.
så här var det: cecilia i stallet var ute och red. hon såg rök i skogen, red dit, det brann. hon galopperade hem ringde 112. pappa jobbar ju på brandkåren så jag ringde honom och frågade om dom hittat dit. svar nej. så cecilia förklarade var det brann och jag red dit på graci. hittade dit direkt. mötte räddningsledaren på vägen dit så det var bara ringa honom och guidade dom till platsen där det vid det här laget bara pyrde lite. så ingen fara på taket med det. men jag tycker iaf att graciana och jag gjorde en insatts:)

man kan ju se brandbilens lampor långt bort i skogen. glömde ju såklart att fota när jag var i närheten. men var ju tvungen att ha nåt bevis iaf.

arwen löshoppning idag.

idag löshoppade arwen. hoppade 1.20m riktigt bra gick det också.





fiiina häppi!

min fiiina häppi i sitt nya glittriga pannband. Glen Gordon cassiopeja.

hemma hos oss...

vet att många är nyfikna på hur det ser ut hemma hos oss. så nu har jag tagit lite bilder nerifrån och upp:)

hallen.


lilla rummet nere. (gästrum eller bessies rum, hon har tagit sig an sängen iaf)



badrummet nere.


vardagsrum. (med min själv omklädda fåtölj:)


köket.


lilla rummet uppe. (arbetsrum)



så nu har ni fått en lite bild om hur det ser ut hemma hos oss:)





mascara lilla sjukling...

marre på väg till operatrion.



nu e hon lite klen. opererad och klar. nu väntar en lång rehab tid. 5 dagar i box. 8 veckors promenad och sedan 8 veckors skritt... stackars lilla marre.







MARRE IDAG TISDAG.

idag är marre pigg igen. hon och manilla håller varandra sällskap i uteboxarna på dagarna. manilla har ju kommit till ro med att vara inne. värre med marre, hon avskyr ju att vara inne på dagarna. men hon lugnar väl sig om några dagar hoppas jag.

( första delen av detta inlägg skulle kommit upp igår men jag var så trött så jag kunde inte tänka tillräckligt klart för att lyckas få upp det på bloggen;)





















































nu kommer det ett bild regn...


vi allihop på blå i lördags:)

Handlat lite smått och gott i hästväg idag...

dsc01114 (MMS)

Handlat lite smått och gott i hästväg idag:) 2 par ridbyxor, ett par grå manchester, ett par brun blå röd rutiga. En lindupprullare och så bytte jag Happis pannband och fick alla stenar med denna gång:). Nu ska jag göra iordning mig för middag på Blå:)


och mer idag...

jobbat första dagen med alla hästar inne över natten. dvs 17 st till att mocka åt. men det konstiga med det är att vi var klara ungefär samma tid som vi brukar fast det var så många fler hästar, märkligt??
sen skrittade jag och sanna ut på corre och timmy. dom var lite stela efter gårdagens hoppning. sen blev det en galoppritt med steely och häppi. galopp på nya galoppstigen. vi var nog lika trötta som dom efteråt. det var ingen av dom som höll gloppen frivilligt man var tvungen att vara där med lilla skänkeln nästan hela tiden.

pontus jobbade ikväll så jag stannade kvar i stallet och kollade på tjejerna som hade KM (klubbmästerskap) i hoppning idag.
Grattis Emma på lektionsponnyn Eclips och Matilda på sin ponny Mardröm som vann sina klasser:)

här är några av alla tävlingstjejer. amandor x 3, nathali, filippa, ida och linda. duktiga tjejer!

Mascara ska också snart ligga på operationsbordet.

det är inte bara jag som ska opereras snart utan även lilla marre. på måndag ska dom gå in med en titthåls operation i marres kotled. då hoppas vi på att dom kan hitta vad som är galet där inne och göra något åt det. så allt hennes ont försvinner för gott!


ridit arwen idag, lite mer på riktigt.

red Arwen idag. idag blev det både skritt och trav. imorgon blir det nog en galopp sväng också. hon gick riktigt bra idag. hon är väldigt lätt att rida, men har lite temprament. hon är också väldigt lätt hanterlig när man är på marken. på morgonen idag så släppte vi ut alla hästar (ca 50 st) innan hon fick komma ut. då har det alltså sprungit ut ca 30 st förbi henne var av enda grannen corre också försvunnit ut. men hon står där så snällt utan en spark i väggen en gnäggning eller något runt sprinngande i boxen. sen när hon väl ska få komma ut så tar hon det så lugnt.
hur gjorde jag för att få en sån lugn och harmonisk häst???

här kommer lite bilder från dagens ritt:)

idag är Arwen 3 år 9 veckor och 6 dagar.

torsdag idag och fredag imorgon:)

å vilken dag. gick ganska så smidigt under morgonen idag. men fick ju börja med att leta efter förymda ponnier idag igen. visade sig snart att dom redan var tillbax i hagen. sen har vi ju ett gymnasium som är och rider på torsdagar. det tar alltid en stund extra med morgonrutinerna när det är nåt i stallet som inte hör hemma där och tillhör rutinerna. inte hästarnas favvo heller faktiskt. våra fina lektionshästar vill ha allt som vanligt och inte massa konstigheter, men det brukar ju gå bra ändå.

sen var det dax att lägga om manillas sår idag. tog längre tid än planerat eftersom den lugnande medicinen hade dubbla värknings tiden än vad herr veterinär sa. men det gick iaf som en dans och ist för att försöka ha ihjäl oss när vi höll på och fibbla, så tyckte hon att det var så himla skönt med lite kli på och runt såret :)

vidare var det hoppträning för mig och sanna. jag red cosse och sanna red timmy, gick väl rätt ok. men fröken cosse har ett jäkla humör när hon sätter den sidan till. det kommer några snärtiga bakutsparkar lite här och där.

med mina ridlektioner idag så var det dressyr på schemat. vi bestämde oss för att rida ut. blir sista gången för i år. mörkret kommer ju så snabbt nu :( första gruppen red på en stubbåker. kunde blivit en tårta eller två, medans den andra var ute och red i häxans skog och dom trygga älvorna skog ;)

nu är det helt klart dax att dajja i sängen. har redan tagit mig en försömn i soffan ikväll.

god natt!


säsongens första.

igår var det premiär ridning på arwen för i höst. hon har ju varit på sommarbete sen i juni och kom tillbax för 3 veckor sedan. om det hade det varit någon av dom andra hästarna så hade jag valt att skritta i skogen i några dagar för att komma igång. men efter som arwen inte blivit riden i skogen någon gång så verkar det lite dumt att rida ut första gången efter 3 månaders vila.
sanna satt ju på henne i lördags när jag longerade och då gick det jätte bra. så igår longerade jag en liten stund först och sen red jag. skrittade bara igår. hon har vuxit lite under sommaren tror jag. märks när man hoppar upp i sadeln. när hon longeras utan ryttare slår hon sig nästan ingenting på benen, men när man hoppat upp blir det genast mera obalans och man är glad att man har skydd på både fram och bakbenen. men det ska nog inte ta så lång tid innan hon har hittat sin balans med ryttare i sadeln.


arwen & co på väg hem från sommarbetet.


operation igen.

nu är det snart dax. om 29 dagar är det dax för operation. gulp... lite pirr i magen fick jag nog allt när dom ringde från KS idag. fjärilarna började flyga direkt. men det ska bli himla skönt att bli av med smärtan. hoppas bara att operationen lyckas denna gång.


ja, det är alltså här på KS som jag kommer att få spendera några dagar i oktober.


en dag på jobbet :s

inte är det kul när dom gör sig illa. det här är ridskolehästen manilla som gjort sig illa idag. tur att vi har duktiga hasse som veterinär. han kom och sydde och lindade. nu får vi bara hoppas att hon kan hållas sig stilla så gått det går. det är inte så farligt som det ser ut, bara dom yttersta lagren av skinn är uppslitna. för er som inte är vana kan det se väldigt läskigt ut. nu blir det pencillin och smärtstillande ett tag framöver.


collage:)

maria har ledsagat mig in till collagevärlden. med picasa fotoprogram kan till och med jag som är en riktig datanöt klara av:)

lite bilder från i sommras på alla hästarna:)

veckan som gått.

tävlingen förra helgen var katastrof... inga bra resultat överhuvudtaget. det bästa var väl cosse som fick en felfri runda i 1.00m. så det fördjupar vi oss inte i, drar ett streck och försöker glömma.

vidare i veckan har jag satt igång arwen efter sommarens vila. longerat en liten stund i fyra dagar. man ser nu när hon får grejer på sig att hon vuxit en bit:) vilket är bra eftersom hon är ganska liten.

sen dressyrträning i onsdags och hoppträning i torsdags båda gånger med steely. dressyren gick helt okej medans hoppningen inte var någon hit. har kommit i en rejäl svacka vad gäller hoppningen. hoppas den snart är över, känns lite värdo faktiskt.

ja det är väl ungefär det som hänt denna vecka.

jo en grej till, i fredags när vi var ute och klättrade så var cosse helt knäpp. nåt var fel. vet inte om det var några djur eller om det var nåt fel på sadelgjorden som hon inte var van vid, men hon sparkade bakut hela tiden. i uppförsbacke, nerförsbacke och rakfram. men det det slutade med var att hon gjorde några kosparkar och träffade min häl 3 gånger och minstövel gick sönder i dragkedjan. jaa så det blir till att köpa nya stövlar ganska så snart, vet bara inte vad jag ska ha för några...

höst söndag.

efter dagens ridning så åkte jag iväg till nickes mami och papi. pontus och nicke var där och högg ved till oss. dom skulle hugga ner ett äppelträd och vi fick veden. väldigt bra eftersom man nog kan spara en del pengar i vinter om vi eldar ist för att höja värmen på elementen. blev en hel del, så nu ska vi bara göra något som all ved kan ligga och torka i.

så här mycket blev det. tur att vi har pappas bil:)

Arwen september 2010


imorgon är det tävling.

japp imorgon är det årets sista tävling på hemmaplan. imorgon är det graciana, cosse, häppi och steely som ska hoppa. jag skulle ju ta kort på dom alla fyra så ni fick se hur fina dom blev efter dagens puts men kom bara ihåg att fota graci. men hon är iaf jätte fin.
som vi brukar säga: om man inte kan rida kan man iaf se snygg ut;) bra uttryck tycker jag iaf!







blev många bilder på en häst i stället för få bilder på många hästar;)

ska försöka få någon att filma imorgon så blir det film tajm här senare.
nu e det sleeping time så man orkar upp imorgon.
natti natt

idag har jag gjort en spalje och gjort lite fix på fram sidan.

har gjort en spalje idag, och fixat lite höst fint på framsidan. har kommit på, designat och gjort den alldeles själv. men ska erkänna att pontus pappa och mamma var här och hjälpte till med att sätta upp hela konstuktionen.

här kommer lite bilder:)


det här är den gjord av.


slut resultatet.





nu behöver man iaf inte skämmas när folk går förbi utanför. så då e det bara baksidan kvar då...

Grattis på födelsedagen mamma!

dsc01077 (MMS)

Grattis på födelsedagen mamma!


Shopping i stockholm idag. Det här är vad ...

dsc01078 (MMS)

Shopping i stockholm idag. Det här är vad vi kommer hem med. Kandelaber på loppis, överkast, mobilväska, buddahuvud, badrumsmatta, duschdraperi och gästhanddukar ponte har köpt en jacka och mobilväska.


torsdag= hoppträning.

idag var det häppis tur. gick  helt okej, vi har ju inte tränat på länge så då e det ju alltid lite extra krut i henne:) idag var det kontroll som stod på schemat. galoppera kort med galoppbom framför hindret. mycket skänkel krävdes för att hålla ihop henne. sen har hon ju en tendens att fara iväg som en månraket efter hindrerna men då så låg det en bom 4 galoppsprång efter hindret. det var bara att slå ner rumpan i sadeln och återfå kontrollen snabbt. gick riktigt bra mot slutet. men oj vad jag fick rida.

red alice och cosse idag också. alice är ju igångsatt den här veckan efter sommarens vila. ganska sent men dom har vilat i olika omgångar eftersom det är några stycken och det är ju lättast att rida lite färre under en tid så känns det inte lika mycket. hon har ju fått ny foderstat. nu äter hon kraaft grov spc. hon har ju inte känts 100 och veterinär C tror det kan bero på att hon har en kännslig mage. så nu får vi se om det blir något bättre.

cosse red jag på banan idag. vi galopperade mycket över en bom. träna på att inte öka på väg fram mot hinderna. och då blev det galoppbom. gick faktiskt helt okej, trots spöregn. hon e en sån trevlig häst lilla cosse. jobbar på så gott hon kan och så länge hon orkar innan nåt annat lockar till sig hennes uppmärksamhet.




en trött och en svettig häppi, men glad ♥

RSS 2.0