onsdag.

hej hopp! jobbade idag utan sanna. hon fick sovmorgon idag och jag får imorgon :) får se om jag tar sovmorgon eller inte kanske rider jag på fm imorgon. sen e det ju hoppning på kvällen så det kan vara rätt skönt med lite vila mellan ridning, jobbning och hoppning. har ju haft rätt så ont i höfterna i veckan.
pontus var och hjälpte mig i stallet idag för att jag skulle bli klar tidingt. vi ville nämligen hinna till kista och kolla på bio. så stallet gick ganska snabbt idag. sen åkte vi iväg till kista:)
pontus fick välja maten idag å då blev det o´learys.

mmm... hamburgare!


min på började sallad. glömer jämt att ta kort innan jag äter så då blir det så här.


sen var det dax för bio.


filmen var hur bra som helst. den bästa av dom två enligt mig. jag gillade ju också den 2:a boken bäst. så om nån vill ha ett bio tips så tycker jag absolut att man ska se den.

nu ska jag gå å lägga mig, så god natt

tisdag.

hej allihop!
kollade på dvdn som jag fick igår. jag kan bara säga att jag började åter igen gråta direkt när den började spela. vilket jätte jobb maria k har lagt ner på den. var jätte fint iaf, tack så mycket åter igen. letade också fram lite bilder som jag själv hade på millan och började fylla albumet som jag fick. om nån kan hjälpa mig att lägga in den på youtube så alla kan ta del av det fina bildspelet på min blogg så skulle jag bli glad. det är 20 min med bakrundsmusik om det är till någon hjälp.

idag var det jobb. sen red jag steely och marre. blev inte så jätte mycket ridning eftersom jag hade ont i benet idag. hoppas det är bättre tills imorgon eftersom då e det fler att rida.

har kommit från stallet för en stund sedan. på tisdagar så e det ju pontus som har sin ridlektion. han hade talan idag igen, hans favvo tror jag nog. som uppladning ått vi potatis och purjolöks soppa idag. hur gott som helst:) ponte lagade.
nu ska jag gå till sängs så man inte e helt medvetslös imorgon när klockan ringer.

god natt.

TACK!! VÄRLDENS BÄSTA!!

det här är ju helt sjukt! vi har utan tvekan världens bästa människor i stallet! ikväll efter ridningen så drog mette ner mig till klubbis. allt kändes väldigt skumt. men när jag kom ner till klubbis så var där helt nersläckt. jag kliver innanför dörren ser jag ljus och massa annat. och sen står alla, alltså hela stallgänget stora som små, mamma och pappa. då har detta underbara stallgäng med vad jag hört carro i spetsen ordnat med en underbart fin minnesstund för millan♥. ordnat med en stor tavla med bilder, fotoalbum, tidningsutklipp och en dvd med över 300 bilder på millan. ljus lös överallt och formade som ett hjärta. det först jag gjorde var att börja gråta så klar. jag blev så himla rörd för allt dom gjort. jag hade inte anat någonting och jag som brukar veta det mesta av det som händer i stallet.

alla underbara människor♥


ljushjärta, tidningsutklipp och dvdn.


tavlan.





TACK ALLA!
fam. grahn, carro h, johanna l, matilda n, olivia h, fam. olesjö, sanna h, cecilia m, fam. öhlund, rhode e, fam. von wachenfeldt, johanna s, viktoria p, fam. jusslin/andersson, fam sköld, fam. wilkinsson, fam. pappa, mamma, hempa, mette e, micke n, linnéa h, emma r, johanna t, fam. elfström, fam. asén, pontus, marcus h, fam. jansson, ove c, fam. fägerblad, fam. uddmäre, fam. trulsén, maria k, hanna a, m.fl från mrk och utomstående...
världens bästa människor i väldens bästa stall.
en stor kram från mig till er alla som har varit med på denna fina minnesvärda kväll!

söndag.

var i stallet idag på förmiddagen. red crax och lettan. crax gick jätte bra idag. sen brev det en sväng på lettan i skogen med maria och manilla. sen gick vi på en prommis med tiiger (som tuva säger), maria och tuva. (å jag ponte och bessie så klart). ponte var helt slut när vi var tillbax hemma, blev tydligen lite sent igår och lite mycket av det goda. men lagom hemma igen så ringde telefonen och det var pontus hockey tränare som ville att han skule komma och vara 2:e keeper i kvällens match. så jag fick köra honom, av förklarliga skäl. åkte en sväng till pappa för att hämta lite bilder på millis och spela lite guitar hero rock band. jag är så dålig på det att jag fick göra det jag gjorde bäst... sjunga! och alla som känner mig vet hur bra jag e på det och kan då förstå hur dålig jag var på det andra. kollade lite på hockeyn innan jag åkte hem.
här är en bild på ponte när han hänger på sargen :)




god natt

lördag och ladies night:)

japp! igår var det ladies night i globen. det var ju hur bra som helst! vilken känsla det e med live musik. dom var så himla bra. huvud personerna var Martin Stenmark, Michael Tornving och Andreas Jonsson. sen var Magnus Samuelsson och bygg Matte några slags biroller. och rätt schyssta dansare var det också. dom var så roliga och så bra på scen. alltså hur bra som helst! tack maria och ylva för jätte bra födelsedagspresent! kram på er;)
http://www.youtube.com/watch?v=ssYpFHkljMA

extra tack!

jag vill ge ett extra stort tack till alla ni som var med i måndags. det är alltid skönt att ha människor som bryr sig på riktigt när man är ledsen. och det är skönt att veta att när det händer något så kan man alltid lita på att alla som hänger på rrc alltid ställer upp när det krisar. har på ganska kort tid fått bevis på det 2 ggr. först med graciana, på valborg och allt, sedan med millan i måndags. TACK alla! ni betyder verkligen mycket.
stor kram från mig och mamma.

lördag.

nu e helgen här. och jag tar mig tid att blogga lite grann. har inte haft någon lust att blogga alls. veckan har kännts väldigt konstig. millan har ju liksom alltid varit i stallet och nu plötsligt inte. hennes box har aldrig känts så tom som nu. man har ju ofta sett boxen tom när hon varit i hagen å så men nu e det någon annan slags tomhet. en sån tomhet som känns ända in i hjärtat. men jag vill tacka alla som har delat sorgen med mig. alla era kommentarer på bloggen som har värmt så mycket. det visar att det är fler än jag som förstått vilken underbar ponny hon var. för det var hon verkligen! jag vill fortfarande ha bilder på henne om det är någon som har. veckan har inte varit så speciellt händelserik annars tror jag. har inte lagt något på minnet iaf. men nu börjar allt kännas lite bättre å ikväll ska vi (jag , maria och ylva) på ladys night i globen. ska bli så roligt. jag fick det av tjejerna i födelsedags present. så idag får man klä upp sig, vilket inte e varje dag. jag tror att jag ska locka håret. bara för att känna mig lite annorlunda. eller så orkar jag inte det å då får vi se hur det blir...
bye bye

Millan 6/6 1986- 21/9 2009

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥                                

min fina lilla milli. igår var en av dom värsta dagarna i mitt liv. min fina lilla millan somnade in i sin box för snart ett dygn sedan. jag var inte beredd på detta överhuvudtaget. allt var som vanligt igår morse men ändrades vid lunch. strax före nio igår kväll orkade hon inte längre. men hon var stark och kämpade ända in i slutet. tyvärr tog det ca 5 timmar innan vetärinären kom och då var det tyvärr redan försent. tråkigt att vetärinärerna som bor i närheten är så dryga och otrevliga och inte ser sitt jobb som ett kall, vilket jag hade gjort om jag haft ett sånt jobb. men vem vet om det gjort någon skillnad?? om det är någon som har bilder på henne så skulle jag bli jätte glad om ni ville skicka dom till mig.
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
[email protected]

slutet på helgen är kommen

som vanligt går helgerna alldeles för fort, men har nog gjort en hel del ändå. idag red jag tidigt, så då var jag ju hemma tidigt också såklart. så när jag kom hem så kom maria och hämtade tiger. han har ju bott hos oss sen i torsdags när ekersens åkte till finland. som tack för hjälpen fick ponte en låda öl och jag jätte fina örhängen från snö. och marianne godis. gott gott gott dom är i stort sätt redan slut :)
när tiger hade gått hem åkte dammsugaren fram. blir rätt mycket hår när 2 hundar vistas i en lite lägenhet 22 timmar per dygn, ja dom fick faktiskt rätt bra med promenader.
sen åkte vi till eurostop, hoppades att jag skulle hitta nått jag skulle kunna flörta till mig av pontus, men som vanligt så hittar man inget på det där stället.
nu på kvällen har jag fixat på baksidan. drog med mig pontus och bessie ut i skogen för att plocka mossa och annat roligt. det blev lite flugsvamp, lingonris å blåbärsris. blev rätt så bra, men inte lika bra som dom andra som jag gjorde häromdagen. men får göra lite efterfix så ordnar det sig nog.

imorgon efter jobbet och ridningen tänkte vi åka till pappa och spela lite guitar hero rockband med sofia. var länge sedan vi träffade dom.

nu ska jag lägga mig och kolla filmen på 4an.
god natt.

lördag.

nu ska vi se vad som hänt sen sist. lite allt möjligt faktiskt... i torsdags morse så hoppade jag alice. hon var rätt duktig faktiskt, hon burkar ju inte lägga manken till precis när det gäller jobb. vi hade ganska lång uppvärmining med markarbetet först. hon blev ju sur men inte så sur som hon kan bli :) sen hoppade vi. just nu tränar vi mycket på korta avstånd från bom till hinder. hoppa samlat och spänstigt. och mycket kan man säga om alice men smidighet vid hoppning det är nåt hon har iaf.

efter hindret måste man direkt svänga vänster för att hoppa en kombination ca 3m åt sidan. (bra förklaring som vanligt från mig).

på kvällen blev det crax som fick hoppträna. han var dö jobbig. nån hade ju satt en raket i baken på honom. flög ju iväg som en raket mest hela tiden. och så stressade han upp sig å gnislade tänder. jag var helt slut när det var slut.


igår var en rätt lugn dag. pontus och jag red en stund på eftermiddagen. jag tyckte pontus skulle träna på att galoppera, men det tyckte inte han. men nån galopp blev det iaf på favorit hästen talan. men han tar tydligen ett för stort 1:a steg som gör att det blir läskigt:) men snart går nog det också bra.


imorse var jag tidigt i stallet och snabb och effektiv som jag är så red jag 3 hästar innan kl 11.30. ja ockej jag fick lite hjälp. sanna mockade åt alexandra och hämtade lettan från hagen, tackar. och matilda n fixade marre både innan och efter jag ridit, tack för det. men jag red steely, lettan och marre helt själv utan hjälp:)

nu har jag precis kommit hem från åkersberga. jag har nämligen varit med mina torsdags tjejer på deras allra första ponnycups match. dom var så duktiga! men väldigt nervösa, men kan man vara nåt annat när man ska vara med i PC för första gången i sitt liv. det är hopptävling för ridskoleelever. vi åker till en ridskola och tävlar på deras hästar och sen kommer dom till oss och rider på våra hästar. hemma laget hoppar först. alla rider banan på så få fel som möjligt och sen rider borta laget på samma hästar på samma vilkor. ja, hoppas ni fattar :) tjejerna var iaf jätte duktiga trots att dom inte vann. men tjejer... ni red stiligas om jag får säga vad jag tycker. hemma laget slutade på 4 fel och vi på 12 fel. i vårat lag fick matilda vw silver medalj och olivia fick bortalagets pris för snyggas ritt. :)

på hästen: madde, matilda vw, viktoria. stående: johanna, matilda j, olivia.
♥MRK 4-EVER♥

nu ska vi till perra och yvonne och äta lite mat.
adjöss:)

onsdag.

lång dag idag. var i stallet tidigt imorse. fodrade alla hästar för att sen ta ut alexandra på en morgon tur. jätte mysigt! tidig morgon, solen sken och alldeles stilla i skogen.

mysigt va??? =)

sen gasade vi iväg till solvalla med lettan. hennes nacke skulle röntgas idag. får se vad det säger.
tog ganska lång tid att komma dit eftersom det var olycka på motorvägen och långa köer. pinsamt att komma sent.

red sen steely tillsammans med sanna och ettan. dom var riktigt lugna idag båda två. ettan lyckades dra snett en sko. jag har ju blivit riktigt bra på att dra av skor nu pga galopparnas klumpiga framfart.
lunch på kinan och sen en lugn tur på lettan i skogen=)

nu på kvällen har jag varit lite pysslig med höst fint utomhus. jag är nämligen för snål för att köpa dyra blommor som ändå snart ska dö i kylan. så jag är ute och "hittar" lite grejer i skogen. idag var jag ute och plockade nypon. sen var det bara att sätta igång. mossa och rönnbär har "hittats" sen tidigare.
blev rätt nöjd iaf. med rönnbär så har ju fåglarna nåt att äta i vinter. det är vad jag kallar "klimat smart".
nu börjar texten bli suddig, det är = sänggång, så god natt.

nypongirlang, rönnbär, mossa och en pumpa köpt på plantagen.


köpta chiliblommor och min specialle, mossa runt om och rönnbär i mitten.


prydnadskål, nått annat som jag inte vet vad det heter och såklart rönnbär till fåglarna.

imorgon blir det nog lite mer fix om tiden och orken räcker till.
natti natt

tisdag.

ska strax åka iväg till stallet igen, men nu e det pontus tur att rida. idag ska jag tydligen få se galopp:) inte bara det. imorgon ska pontus göra en test träning med sigtuna HC, dvs hockey. han har fixat skydd, letat fram hjälp och skridskor. laddad till tänderna dvs:) det kommer gå jätte bra tror jag. jag smyg tog en bild när han provade alla grejer men han fick mig att lova att inte publiucera dom på bloggen.

jag då?? idag har det varit jobb som vanligt. veterinären var där idag och kollade lite. bla på millans bakben. var ingen fara trots att det var jätte tjockt, bara skritta på alltså:) thjoohoo!

nu har han gått ut och startat bilen så det är bäst jag sätter fart.
adjöss!!!

I´m back!

har gått några dagar sen sist. har inte hänt så mycket sen dess men lite iaf.
arwen har blivit långerad för första gången sen efter sommarbetet. gick rätt så bra till en början. men när vi skulle byta varv till höger så blev det lite problem. hon hade liksom ingen lust med det.
men söt e hon iaf.




igår så gjorde jag en rolig grej. graciana har ju haft en stor skada på ena sidan bakdelen. vi visste ju inte om det någonsin skulle gå att rida henne igen. men igår så hoppade hon för första gången sen valborg då hon gjorde illa sig.
så här såg det ut för några månader sedan.


igår var det lite anorlunda. inte världens bästa bild, men den bästa som fanns.




idag har det varit en lugn dag. red alex och lettan idag. kom hem och städade lite grann. sen åkte jag och pontus och lämnade våra gamla utemöbler hos perra och yvonne. för under kommande vecka ska vi få utrullat gräs på uteplatsen. kommer bli så fint. kom bara 2 år försent.

imorgon e det jobb igen. sen e det dressyr lektion. undra vem jag ska rida då??
nu ska jag lägga mig i sängen och kolla på den braiga filmen på 4:an. ♥ tv i sovrum
god natt.

jag klarade det!

jag klarade av 2 dagar på strömsholm. gick ju rätt så bra trots att det var nervöst till en början. nästa gång blir det nere på flyinge.
idag lyssnade vi på 3 ämnen. det var etik och moral, prestationspsykologi och skatten, lagen och hästen. var intressanta ämnen, men man e ju inte riktigt van att sitta still och lyssna så man blir ju rätt trött.

pratade med åsa idag också, sa att jag ville vara med på jessica kürten träningen i november. kommer ju ha ångest långt innan. men just nu känns det bra.

imorgon e det jobb igen som vanligt. tiden går så fort. har på 2 dygn varit borta 26 timmar hemmifrån, åkt bil i 6 timmar och har ändå lyckats blogga, duktig!

nu ska jag glo på idol och be en bön om att jag slipper klä på mig och åka å hämta pontus.
"snälla gud, gör så att ponte får skjuts hem, amen."

god natt!

hemma igen...

efter dryga 13 timmar borta. åkte iväg vid halv sju imorse för att vara i tid till strömsholm. det var exakt nästan på metern 11 mils körning. sen var det bara att ta plats i aulan för många timmars föreläsning. å gud va dålig man blivit på inlärnings teknik och koncentration. det var ju trots allt 2 års sedan man satt i skolbänken sist. men med en öm rumpa å rygg så har man klarat av 1:a dagen av 2 denna gång. nästa månad e det bara brassa ner till flyinge, skåne.
är bekant med en tjej som också går utbildningen och hon frågade idag om jag ville vara med på en kurs för Jessica Kürten i höst. funtar faktiskt på att tacka ja. hon är ju trots allt en av världens bästa hoppryttare! får se hur det blir med det.
nu ska jag göra ett ryck. rasta bessie, duscha å sen sova. lång dag imorgon också.
god natt.

nu blir det en utlovad uppdatering.

helgens tävling gick som sagt inte så bra. vet faktiskt inte när jag hade så här många dåliga resultat. mitt signum var 12 fel tror jag. det fanns bättre och det fanns sämre. orkar faktiskt inte skriva alla resultat, men det är ju inte direkt intressant heller.
men det fanns en fotograf som fotade när man hoppade och det blev många fina bilder på alla tottisarna:)

häppiness och jag.


alice och jag.


crax och jag.


alexandra och jag.


steely och jag.


slut på bilder.

nu ska jag sova, tidig morgon imorgon. brassar iväg till strömsholm för att börja min första dag på C-tränarutbildningen. jag gillar inte sånt här som jag inte känner mig hemma på. men det går säkert bra... hoppas hoppas hoppas.
natti natt :)

ännu en sen kväll.

kom hem för en stund sedan och insåg att klockan är åter igen för mycket för bilder och något utförligt inlägg. så det får helt enkelt vänta tills imorgon.
god natt.

lördag å god natt nu.

nu måste jag gå å lägga mig. har varit i sallet och tävlat hela dagen. jag är helt död! så nu måste jag duscha och sen sova. imorgon kommer bilder från tävlingen och lite annat... tror jag iaf :)
sen måste jag kolla runt lite på googel eller nåt. jag har kommit på en idé som jag dragit in carro M i. bara så ni vet vi kommer bli miljonarer bara så ni vet! för ni vet väl att man måste komma på en uppfinning för att bli rik :)
god natt.

onsdag.

fortsättning på hoppningen idag. tur att det blev lite delade meningar med häppi i måndags för idag gick det mycket bättre:)
red ut en sväng på marre också. hon e så muppig när man e ute ensam. hon låsas att hon e rädd för allt fasten hon egentligen inte är ett dugg rädd.
sen lite skritt på lettan.

åkte hem vid 3, och brassade utt till eurostop. skulle kolla efter amplar till vardagsrumsfönstrena. men tur som man har fanns det inga alls. så då köpte jag 2 chiliblommor och några pumpor ist. pelagonerna åkte in och chilin ut. plockade och donade när jag sen kom hem. har flyttat runt lite småprylar hemma också. blev rätt bra iaf.

nu e det god natt, natti natti.

dagens bildskörd....

.... inte så många, men ändå:)

dom här söta krabaterna möts jag av varje morgon på jobbet. rätt avis va???



nästa söta syn man får syn på. letizia och graciana var kompisar idag.


mascara kliar rumpan hagen efter lång väntan inne och ett arbetspass.


pontus kliar och alice njuter, nån belöning ska man väl ha när man galopptränat på stubbåkern??


god natt!

tisdag.

sitter just nu i stallet och kollar på när pontus och dom andra gubbarna rider. går jätte bra men pontus e den enda som inte galopperar, fattar inte varför men får väl höra det sen.

idag har jag och ponte varit i kista. pontus köpte en jätte fin klocka för sina födelsedagspengar. jag själv köpte ett par jeans och en skjorta. gjorde 2 riktiga kap. jeansen var fel märkta så jag fick dom för 299:- tur för mig. skjortan var på kampanj så den blev också billigare.

var en sväng hos pappa också för att hämta bessie och fika lite. 
nä nu ska jag rasta bessie innan pontus e klar i stallet.
adjöss! 

RSS 2.0