kampen är över.

nu är sabinas kamp över. imorse somnade sabina in, det är hon som hade bloggen som jag slaviskt var tvungen att läsa varje dag kanske till och med flera gånger om dagen. hennes smärta har gått över medans hennes nära och kära nu kanske till och med har ännu mera smärta än tidigare. tankarna går nu till dom.


annars idag har jag jobbat, ridit och haft en himmla tur att jag har pontus som hjälpt mig idag. vi skulle också ha städat på eftermiddagen. men med skitiga hästar och födelsedags middag kl. 6 så blev det inget av med det.
Anna fyller jämt idag så vi var hos dom på middag. pappa var sjuk så ist för middag på restaurang så blev det kina hämtmat.
GRATTIS ANNA PÅ 25+15 ÅRSDAGEN!
hon fick i söndags pressentkort på spabehandling så idag blev det bara lite tulpaner.

ingen ridning blev det för pontus idag heller. han får ta igen det en dag med mig som ridlärare(hihihi). men ist för ridnig för pontus så blev det desperate housewifes för mig, det tackar man ju för!

imorgon ska jag in till sophiahemmet igen. ska göra en datortomografi. det är nåt som dom gör med höften så dom i en dator kan göra mig i 3D. får se hur det går. så det blir att gå upp extra tidigt eftersom jag måste sluta tidigare, kallas flex... god natt.

måndag kväll.

jobbat på idag. var själv dom första timmarna innan madde kom. hon måste nu börja borsta alla våra skitgrisar till lektionshästar.
red steely och häppi, marre hade ju fått en spark på v.f i fredags, . det hade svullnat lite så hon fick vila idag.
hann aldrig åka hem innan lektionen kl. 7. hästarna hade tydligen ingått nån pakt att skita ner sig så mycket som möjligt idag, så det var borstning för hela slanten. red crax på lektion. gick inte så bra idag. han hade lite attityds problem idag. sa jag höger sa han vänster, knäppskalle!

blev så himla glad när jag tillslut kom hem. jag är ju som dom flesta kanske vet helt beroende av sabinas blogg. så jag beställde boken om henne och två andra unga kvinnor med cancer. så nu måste jag gå och ta en snabb dusch så jag kan läsa lite till innan jag måste sova. god natt.
tack pia för s

söndag idag, men det är inte långt kvar tills det är fredag igen.

helgen e redan slut. tiden bara rusar iväg. så fort som veckorna går är det ju inte konstigt att helgen knappast märks.
vi var ju på joe labero igår kväll. det var jag och ponte, hans föräldrar, faster med man och morbror med fru. först åt vi på nåt tapas ställe. det var god mat men väldigt hemska stolar, man fick inte ha för stor rumpa.
sen gick vi genom halva stan, inte precis skönt för höften.
joe labero! jag fattar ingenting. det var ju helt sjuk. hur snabb och flink e han i fingrarna egentligen? man blir ju nästan förbannad.
idag har det varit yttligare ett kalas. anna fyller år på tisdag så vi har varit där och ätit idag. trevligt att träffa farmor + farbor å faster. sen var annas syrra där å hennes dotter. sen kom annas låsas pappa eller vad man nu ska säga att han e, kanske annas mammas förra man iaf. han e så himmla rar. bryter på finska och e bara en sån där farbror som man har lust att ge en kram. han e ioförsig en sån som man ger en kram när han kommer också. anna fick ett pressentkort på stora brännbo spa. det var ioförsig bara sånt hon fick. kul att man sticker ut från mängden.
nu e det dax för bingen så man orkar jobba en vecka till, bye bye
PS. kameran e på special lagning igen. KUL! :( det lär ju ta ett tag innan man får tillbax den.

back in business...

tillbaks igen. har liksom lite svårt att hinna med att blogga på torsdagar och fredagar. har hänt lite allt möjligt under dagarna, men inget direkt spännande. jo föresten..... alice har fått en ny sadel. så nu kan man rida utan att hom får skav:)

idag kommer jag hinna med massor. först red jag i morse. alice och marre blev det idag. sen skulle vi iväg till pontus kusin m. familj. deras yngsta barn Z fyllde 1 år. blev hur mycket bullar och tårta som helst. m..m..m..!

nu e jag as trött, måste vila en stund innan vi drar till stan. ikväll blir det joe labero show. ska bli hur kul som helst. middag innan blir det också. gott!
bye bye så länge.
blir inga bilder eftersom jag inte fått tillbaks kameran än:(

let´s dance.

jag hejade iaf på laila!

onsdag.

lite tisdag först... red marre och steely för första gången på ganska länge igår. dom var pigga båda två. men det var roligt dom e så duktiga båda två. sen var det pontus tur att rida. han ville ha Talan å det fick han också. men när dom hade ridit en stund så passade Talan på att bli rädd och dra en repa genom ridhuset. ponte blev nog lite skakis ;) så sen blev det ledare.

idag var det soligt och fint ute. man känner ju hur mycket man längtar till vår och sommar. det var ju inte så kul att traska in i ridhuset då. började med lettan. hon var ganska svullen i ganascherna idag. då har hon ju ganska svårt att gå i form.
sen red jag häppi i grottan(ridhuset). hon gick som en liten klocka. hon gick så himla bra att jag aldrig ville sluta rida.
red ut en kortis på marre. hade på mig alldeles för lite kläder. det är tydligen inte lika varmt kl 5 som det är kl12, konstigt???

läste på sabinas blogg idag också. det är så hemskt alltihop. tänk att det där sker inte allt för långt här ifrån, jag tror nämligen att hon bor i stockholms området. man måste lära sig att vara tacksam för allt man har och inte tänka på allt man inte har.
god natt.

hello!

så e veckan igång igen. måndagar e ju alltid tunga. speciellt idag när det hade fallit ny snö på marken. men nu e dagen över iaf. longerde crax och steely idag. letizia blev också longerad idag. hon fick gå över bommar för att inte jag ska ramla av nästa gång vi travar bommar.
sen var det lektion ikväll. jag red häppi. hon var jätte duktig hela lektionen. riktigt kul att rida dressyr faktiskt.
imorgon ska jag rida mascara för första gången på 2 veckor. hon kommer bli jätte glad men vara väldigt pigg. sen e det ridning för pontus på kvällen.

god natt.

tummen ner idag mé.

ja ha, så var det dax för allsvenskan idag igen. men idag var det div 1. gick bra i förklasserna för alla  precis som igår, MEN, som tony erving säger. när det kom till lag klassen så blev det värre. junioren 4 fel, senior 1 6 fel, senior 2 (alltså jag) 4 fel, senior 3 5 fel. totalt 13 fel. vi slutade på en10:e placering.
jag hoppade iaf crax. han var jätte duktig i förklassen. men blev skrämd allt för många gånger på framridningen. han e ju jätte rädd för andra hästar. inte lämpligt för en tävlingshäst iaf. då blir han allt för stressad och kan inte koncentrera sig inne på banan.
har tyvärr inga bilder eftersom jag fortfarande inte har någon kamera.
kolla gärna länken märsta ridklubb för med information.

byebye nu e det god natt tillsamans med BECK.

inte en så lyckad dag.

det gick inte så bra som vi hade hoppats idag i eliten. märsta slutade på en snopna 7:e placering, av 8 lag. inte bra alltså:(
10 fel blev det för oss. gå gärna in på Märsta RK hemsida och kolla hela resultat listan, finns läkad längre ner.


red crax idag när jag kom till stallet. sen åkte vi (alltså jag, ann, oscar, elin och dogisarna bessie och stina.
när vi sen kom hem var det bara att sätta igåg att göra iordning inför imorgon. provade säkert minst 10 st sadlar. försökte hitta nån som kunnde passa alice skavda rygg. men ingen passade henne. så det blir ingen hoppning på henne imorgon. synd för hon har kännts så fin hela veckan. crax ska iaf hoppa. hoppas hoppas vi kommer med i laget. som vanligt är han ju så muppig när man ska göra iordning honom. steppar runt och e allmänt fjantig. men tillslut så blev han klar och jätte fin. inga bilder tyvärr eftersom kameran fortfarande e på lagning.

nu kollar vi robinson och har ätit taccos. efterrätt blir nog om jag orkar göra iordning fruktsallad.
bye bye.
resultat från morgondagen får ni imorgon.

lördag morgon

konstigt de e egentligen. när man ska upp på morgonen så e man ju så trött, iaf jag. det går inte att gå upp överhuvudtaget. men när det är helg och man kan sova lite längre så kan man inte. som idag, jag hade t.o.m glömt ställa klockan men vaknar halv sju.

torsdag.
då skulle jag till sophiahemmet för att träffa en läkare ang min höft. vilket ställe! från det att jag träffade läkaren till dess han bästämmt att jag skulle röntgas. jag tog mej till röntgen väntade lite, blev röntgad så hade det gått ca 50 minuter. helt sjukt! vilken service! det var possetiva besked där iaf. har nån benbit i bäckenet som kanske sitter löst. så dom måste nog fixa till det. antingen ta bort eller sätta fast. men måste se lite bilder på det först. sen till nästa galna grej. han ringde tillbaka igår redan. han hade kollat på bilderna och sett att det inte går att ta bort då skulle jag bli instabil. så nu ska jag göra en datotomografi (eller hur det stavas). så får vi se vad som händer sen, men jag tycker det känns ljust iaf.

direkt efter det så brassade jag och pappa till annika, där vi skulle ha 2:a dagens träning. crax och lettan var redan där. framridan och allt. gick rätt okej att hoppa. om det inte hade varit för att crax hade steelys sadel. så ingen martingal och stor sadelgjord.
sen hem. red alexandra en kort sväng. sen var det dax för 2 timmars lektion i ridhuset. sist men inte minst hopptränade jag häppi. sandra kom ut till stallet en sväng. vilken mage hon fått:)

fredag

först jobb. det var tungt. sen blev det ridnig. tog det lungt ingen stress alls idag, skönt. red häppi i ridhuset med emma. travade bommar. bra träning för henne. hon måste lungna sig när hon ser bommar. inte bli som en kanon kula. sen red vi ut. emma, vicktoria och jag. lettan var inte ett bra val. vi kunde inte göra nåt annat än att skritta på slutet. lettan bara brallade hela tiden. tjöt och for runt. mulle klarade inte riktigt det så det blev skritt ända hem.
sen var det bara alice kvar. red henne i ridhuset hade lite bommövningar. super duktig var hon! men hennes sadel har börjat trycka på manken. så får prova en annan sadel.

nu drar jag till stallet. ska rida crax och försöka hinna med att fixa lite till imorgon. ann hämtar mig och bessie så ska vi åka och kolla på 1:a omgången i elitallsvenskan i södertälje. HEJA MÄRSTA RIDKLUBB!
återkommer med resultatet senare i kväll.
bye bye så länge.


snabb visit.

är bara här på en snabb visit. orkar inte skriva nåt egentligen, är väldig trött. imorgon blir det ett längre inlägg. då skriver jag om hoppträningen hos annika, läkarbesöket på sofiahemmet, hoppningen hemma igår kväll. min dag idag, som för övrigt inte varit så intressant. sen såklart om morgondagens första omgång för märsta ridklubb i elitallsvenskan! så god natt för idag.
läste också på sabinas blogg idag. hon mår inte så bra just nu. hoppas hon kryar på sig snart.
sabinas kamp har jag som länk. det är en blogg som jag läser varje dag vilka människor det finns!
bye bye.

jobb + träning heladagen.

jobbade idag på fm. mamma hjälpte till så det gick snabbt och lätt (lättare). så himmla härligt väder. vill ha vår och somma NU! sen kom ulrika med lastbilen för att hämta upp oss och alice. vi skulle ju iväg på hoppträning för sylve söderstrand. hade lite ångest, det skulle ju vara lydnadsträning idag. alice e ju inte precis lydig.... men hon skötte sig exemplariskt! hon var så himmla duktig. dansade iväg i skänkelvikning som en balettdansös. lydig som aldrig förr. det var nog mammas förtjänst, hon red ju igår. blir lite bilder i morgon eller nåt. lånade pappas kamera (min e ju på reparation, för 2:a gången) så får vänta på att han ska skicka över dom.

pontus red igår. då blev det Talan. han börjar få in snitsen i lättridningen. hade ju hoppats på att han skulle rida utan ledare men carro fick springa hela timmen, stackarn! men tjejerna har ju 100 gånger bättre kondis än tex mig.

förkylningen e nog snart över nu. känner mig mycket bättre nu, nästan helt frisk faktiskt. jag har ju en kropp som super man, eller nja kanske inte direkt men jag e inte säng bunden så ofta iaf.


nu ska jag packa iordnig till imorgon. först bär det av till sofiahemmet, kanske kan det bli nån fix med höften. sen drar man raka vägen till annika där vi var och tränade idag och fortsätter träna oss. får se hur det går, imorgon e det craxens tur och han gillar ju inte precis andra hästar så det e bra övning för honom.
god natt och bye bye

god natt!

e helt slut efter dagen. förkylning gör ju att man e helt förstörd. orkade inte rida idag så det blev longering för steely. han e fortfarande lite snorig men det e bättre nu. sen meckade jag lite i schemat så löste sig det nog med ridingen. mamma fick lov att rida 2. men får se hur det gick med det? hon kom hem jätte sent från jobbet så kanske kraschade schemat ändå?  tar tag i det senare i så fall.
åkte till siba idag för att lämna in kameran som jag fick i julklapp, som dessutom redan varit på laging en gång. inga bilder på länge alltså.
nu e det dax att dajja i sängen, god natt.

söndag.

fick en skön sovmorgon idag. vaknade inte förens 8.30. åkte ut och red ut med mette och ann. jag red på alice. rätt skönt ute idag faktiskt. jag är inte kry alls idag. förkyld, hals ont, tryck i öronen. så idag har jag inte gjort så mycket. städade toan. sen var jag tvungen att vila. och kom aldrig igång igen. eller jo föresten jag städade ett skåp i köket också. det blir ju gott om plats när man städar iordning. sen kom  maria och tuva förbi. vi gick ut på en promis med hundarna. å tuva e ju så söt att man bara dör. hon och jag skulle bara gå i vattenpölarna hela tiden.
"malin komma gå här!" å så pekade hon med hela armen att jag skulle gå brevid henne.
nu har jag precis kollat desperate HW på datorn. viserligen fransk text men det gick ju bra ändå:) e bara glad att jag fick se det.
nu e det natti natti om jag ska överhuvudtaget ska ta mig upp imorgon.

naturen idag.


fint men jävulusiskt kallt var det ute idag. bilden tagen från en steppande crax rygg :)

melodifestivalen ikväll!

ligger i soffan nu och vilar mig. var i stallet i morse och red alice och craxen. gick bra med båda. alice red jag i ridhuset. tränade mycket på halvhalter idag, eller det blev nog mest halter förresten...
sen red jag och mette ut en sväng. jag hade crax och mette häppi. vi lyckades precis pricka in det värsta blötsnöandet. härligt! nej! gud va vi var blöta och för att inte tala om kalla. fy så hemskt.
sen letade jag upp alla filmer på hästarna från tyskland. mette ska lägga ihop alla på en skiva. emma snackade om att man kunnde länka så man se det här på bloggen. inte vet jag hur man gör, så vi får väl se hur det går med den saken :)
lurkade en stund i kafeterian innan jag masade mig hem.
ponte har u jobbat idag, så jag och bessie åkte hem till ann och patrik. skulle joksa lite med bilder till min header. kommer nog upp så småningom :) ag och ann var ute och gick en lång promenad (lång för mig iaf, jag kan ju inte gå längre än 1 timme innan rullstolen behövs köras fram) med bessie och stina. bessie var så duktig. hon drog inte i kopplet ett dugg. fina lilla dumma bären.
kom hem senare än planerat, tiden bara rusade iväg. känner faktiskt nu när jag kom hem att jag inte alls känner mig kry. ont i halsen, rosslig, tryck i öronen och allmänt hängig. tur att pontus hade krafter kvar så han kunnde laga mat, jag sov i soffan tills det var dax att äta.
nu ska vi snart till phille och kolla melodifestivalen. längtar, jag köpte marängswiss. ja! det var av egoistiska skäl, glass e gott för min hals.
adjöss och god bye!


fredag och egentligen tid för sömn.

nu var veckan slut och jag är sten trött som vanligt. jag måste ju ha ett barns behov av sömn. om jag inte sover minst 8 timmar så e jag död när morgonen kommer.

det gick bra att ha ridlektioner igår. tjejerna kämpar på som vanligt. har så svårt att komma på vad vi ska göra när det kommer till dressyren. men när jag väl står där så e det nåt som faller sig helt naturligrt vad vi måste öva på. basen har man ju klart för sig men sen till alla små övningar får man liksom ta som det poppar upp i huvudet. tycker själv att det funkar bra.

sen kom jag fram till min egen träning igår. gick ganska bra. alice e ju grym på själva hoppningen. hon kommer luffsandes som den stora luffs hon e. inte vacker, inte läcker, men sen när hindret närmar sig händer nåt med henne. hon börjar faktiskt jobba lite. inte för att hon tar ut sig men lite gör hon själv. sen pluttar hon över hindret plätt lätt. trots att vi hoppade ganska så högt igår, det var väl iaf 1.40 1.45 så var hon ite ett dugg svettig när vi kom upp i stallet. inte ens varm faktiskt. men det är väl bra och stressar inte upp sig i vilket fall.


på fredagar har vi u hjälp av johanna i stallet. hon har praktik varje fredag. å nej..... nu har jag glömt svara på hennes mail igen. lovar imorgon ska det bli av, sorry! vi blir alltid klara lite snabbare då. så då brukar vi hoppträna lite. idag var det bara jag. så häppi fick sig en riktig genomkörare. om alice inte var varm igår så var häppi raka motsatsen idag. helt vit skummig över allt. hon var t.o.m svettig på rumpan. men det gick ganska bra även om jag var tvungen att byta hoppstil. jag står ju oftast lite lätt över hästen när den jobbar fram mot hindret, men inte idag. då var det lite mer helena lundbäck stil.
red sen ut med emma och april. jag red graciana för första gången på jätte länge. det gick väl så där. halvhalt var inget som hon hade hört talas om. men värst var emmas bravad. april gjorde ca 3 caprioller på raken... å på den sista hamna emma på sidan. men april var snäll och stod still medans emma vägrade släppa taget och kravlade sig upp :)


nu har vi precis kommit hem från nicke å maria. pontus jobbade så jag åt där. trevligt att slippa vara själv. kollade lite så ska det låta. sen tog jag mig en tupplur i soffan för att vakna i rättan tid för singing bee. proppat i mig massor av lösgotte också. så nu e det dax och sussa gott. god natt, c ya!

hej hopp i galopp!

jag är hemma en sväng nu. ska ju strax tillbax till stallet och ha ridlektioner. trodde aldrig att jag skulle hinna hem en stund. tog ju extra lång tid i morse eftersom det inte fanns frukost hö inne. men vi lyckades jobba ikapp tiden.
sen har jag longerat alexandra och häppi. häppi var ganska lugn faktiskt. hon brukar ju annars dra på ganska friskt. alexandra är ju mottsatsen. hon tar det lungt, galopperar varv efter varv i kortgalopp. duktig tant!

häppi

alexandra

nej nu e det dax och dra iväg igen. blir nog inget mer bloggande idag. om det inte e så att det blir en toppen bild på alice och mig från hoppträningen ikväll.
byebye.

kategorier.

vill ha en kategorier till varje häst. fattar inte riktigt hur man fixar till det. kan ju skapa kategorier men vill ju att det ska komma upp infon som jag skrivit också ska synas. nån som vet hur man gör?
bilden på häppi är bara ett test om nån undrar.

Le Häppiness


mysig dag idag:)

idag var det väl en mysig dag att vara ute. man ska var glad att man har ett sånt obb som man har. hur härligt e det inte att vistas ute när det är sånt här väder.
red först letizia i ridhuset. inte precis angenämt. har aldrig varit med om en häst som tar sånt stöd i handen. det går liksom inte att få henne att lätta. om det inte e så att hon har lust att släppa i handen. konstigt, man brukar ju kunna rida loss en häst efter ett tag men inte henne inte.
sen red jag ut på alexandra tillsammans med sanna. hon var lung till en början sen taggade gammeltanten i. det blev t.o.m en brall.
red ut med emma och turbo för första gången. jag hade alice. kanske inte bästa kombinationen. alice blev t.o.m tittig tillsammans med turbo. men det är ju nyttigt.
har ju ingen skötare på hästarna länger, så när jag ridigt fördigt idag så var det bara att sätta igång att borsta dom som inte blivit ridna. det går u bra nu men hur ska det gå när leran kommer? det får vi se då.


här kommer lite bilder på nya tillskottet stallhund. det e marianne och madde som skaffat en liten falcon.



bye bye.

bilder.


gulliga grodorna.


guldhjärtat.


krona från blomsterlandet.


ytligare en grön vas till minsamling, den högra.


pontus och hilmer.




snö, snö och åter snö.

oj vad det har snöat idag. man har fått ordentligt med motion då. det är u inte precis som en dans på rosor att dra tunga skotkärror i snön. men jag tycker det är ganska mysigt hur som helst. hellre snö än slask. slask= leriga hästar, inte nice.
sen red jag en sväng på Crax i ridhuset. tog det lite lungt och kännde efter hur han mådde i sitt ben. känndes helt okej, lite stel kanske. sen red jag och madde ut i mysiga snön. madde rider ju ringo. han e ju inte precis en filbunke. jag red letizia. hon var ju inte sen att hänga på ringos bravader. det värsta när hon far iväg är inte brallarna utan att hon piper och låter. man tror ju att man ska ramla av varje gång. men vi satt kvar båda två. mer tur än skicklighet tror jag nog.


sen åkte jag och ponte till eurostop. jag köpte två fina grejer på blomsterlandet. sen blev det ju mat också.


fick 3 fina saker av mamma idag också. 2 glittriga grodor. låter konstigt men ni ska få se vad fina dom var. sen ett guldigt hjärta. tack mamma.
bilder kommer senare för nu måste vi åka till stallet, pontus har ju ridlektion kl 21 :D



måndag.

den här dagen har ag hunnit med mycket. jobbade först. sen red jag häppi. hon gick helt okej. inte lika drömmit som igår men bra ändå. sen skyndade jag iväg för att hinna åka till hööks. skulle köpa lite små prylar. hämtade också ditt schabrak emma...så det finns att hämta i min bil. sen hem och laga mat innan vi skulle på lägenhetsvisning. jätte mysig lägenhet. men väldigt mycket jobb. får se vad som händer där. sen åkte jag tillbaka till stallet, rider ju dressyrlektion på måndagar. idag red jag alice. fy vad hon var sur till en början. piskade men svansen, örona bak och stampade i marken. blev nog en och annan spark också;) men hon mjuknade lite på slutet. då gick det rätt hyfsat. nu e jag hemma igen. skönt! god natt, ses imorgon.

söndag.

söndagen e över igen. ja jag vet att jag skriver det varje söndag, men det är ju helt sjukt vad veckorna går fort. veckorna hinner ju knappt börja innan dom tar slut. men det är ju skönt våren och sommaren kommer ju fortare då. idag har varit en lugn och skön dag. åkte till stallet sent, inte förens 10. skönt med sovmorgon. skrittade ut på steely med ann, hon red alexandra. steely blev snorig idag igen, trots att vi bara skrittade. så han får nog vila i ett par dagar till. sen red jag ut på häppi. fick med mig pontus och bessie. häppi var jätte pigg och glad. då brukar hon ju bli som allra härligas att rida. ingen stress för att hinna rida idag, så himmla skönt! tog det lite lugnt hemma sen till desperate housewifes reprisen. blir ju inget DHW nu på tisdagar när ponte rider. nu e det beck. en som man inte sett. BRA! god natt, bye bye

vrooooooomm!

hemma igen. vi var i hundrastgården vid aspvägen först. men som vanligt kommer det alltid nån mupp hundägare. så vi åkte till rast gården vid sundveda ist. mycket roligare! hundarna sprang och lekte, dock inte zelda hon e lite av en panelhöna. sen till det roliga.... bessie och wilma började göra upp lite grann, men han inte så mycket innan maria fick panik. hon trodde tiger skulle börja bråka också så hon studsade upp från bänken och halkade och gjorde världens vurpa. hur kul som helst. jag och ylva höll på att skratta ihjäl oss. gjorde nog väldigt ont, men roligt va det. stakars maria. nä nu måste jag fixa mig till ikväll, ska ju snart vara i stallet. bye bye.

på språng...

på språng igen. har varit hemma en snabbis efter stallet. ska köra pontus och robin till märsta nu. dom ska ju gå på metallica konserten ikväll. innan ska dom ha en grabb lunch hemma hos mogge och erika. själv ska jag passa på att ta bessie till hundrastgården. då kommer hon förhoppningsvis vara trött ikväll. hon blir ju hemma själv hela kvällen eftersom jag ska på årsmöte i stallet. det är föresten jag som sköter middagen där. ska bli gott med buffé. pontus och raidar är kockarna som blev upptagna med annat, å jag fick hoppa in. det går nog bra:) bye bye!

lördag morgon.

blev visst inget bloggande igår heller. somnade på soffan och vaknade när allt var släckt och pontus gått och lagt sig.


torsdag
hoppade alexandra och mascara. alexandra tyckte nog hindrena var lite för låga. hon koncentrerade sig inte för 5 öre. mascara ville inte alls hoppa. krånglade sig ifrån hinderna hela tiden. eftersom hon älskar att hoppa så var det nåt som inte stämmde, så det var bara att hoppa av. kollade lite på benet och märkte då att hon hade ont i knät. upp i stallet och vila.


fredag
hel dag i stallet. det var nog mitt 13 timmars pass som gjorde att jag somnade på soffan igår kväll. allt tog så lång tid. hovslagaren var där, veterinär Claes kom. så det var full fart hela dagen. så himla skönt att Claes kom och kollade mascara. jag trodde ju det värsta så klart. att det skulle bli repris på förra året när hon var dålig hela tiden. men han trodde att hon fått ett slag på carpal kapseln (eller vad det nu hette). så det blir bara lite antiinflamatorisk medicin i munnen i 5 dagar. Skönt.
han skulle ju egentligen kolla graciana. men när jag berättat om hur hon e nu och när han sett hur hon var i stallet tyckte han att ju mindre man gör med henne desto bättre. så det är bara rida på som vanligt.
han kollade också millans ben. hon hade en blödning på gaffelbandet. promenader och kyla så ska det bli bra. men det lär ta en månad eller så. så det var väl ganska bra iaf.

millan och arwen fick nya fina fötter. millan är ju så snäll. medans arwen inte var lika medgörlig. vi fick lov att bremsa henne. lilla arwen e ganska stor nu så det är inte så lätt att få henne att göra det man vill när hon inte vill. men hon fick så fina hovar tillslut.


nu ska jag ut med bessie en sväng sen åker jag iväg till stallet.
bye bye.

torsdag= ska nog bli en bloggfri dag

torsdagar ska nog bli min bloggfria dag. jag hinner liksom inte med. måste gå och lägga mig när jag kommer hem och är ju i stallet hela dagen. så bye bye ses imorgon.

pontus och baloo.

ja igår var det alltså dax. pontus skulle rida sin först ridlektion. han fick baloo. det gick riktigt bra. dom skrittade, travade, gjorde serpentiner och vände snett igenom. riktigt avanserat om jag får säga. skulle ta kort men baloo hade haft ett ryck lektionen innan så jag vågade inte. hade pontus suttit på så hade han ramlat av. men lite bilder på när han borstade blev det iaf.




tisdag.

hej hallå!
nu har veckan rullat igång igen. igår köpte jag lite grejs på villa & fritid. det blev 2 korgar. mitt favorit sätt att gömma stök. sen köpte jag 4 tallriks underlägg, i plast. ja, jag vet kanske lite tacky ( eller hur det stavs) men det var jätte fina motiv på.




blev bara ridning på alexandra dag också. alla hade vilodag förutom hon och steely. och han är ju förkyld så han vilar ett par dagar nu.
kom hem jätte tidigt idag, så skönt. så jag passade på att vila en stund på eftermiddagen.


erika berättade om en blogg som en ung kvinna skriver på. hon har cancer men är ändå så himla stark. jag blir väldigt berörd när jag läser. alla borde läsa den. man ska verkligen vara glad att man mår så bra som man faktiskt gör.
mittlivsabina74.blogspot.com



har fixat klart med alla foton som vi hade i ramar. köpte väggdekoration från ikea i form av olika ramar. blev väldigt lyckat och inget mer dammande!

nu när jag ser det på bild så ser jag att jag måste ändra på 4:e kortet från vänster, sen är det klart.



snart är det dax för pontus första ridlektion. 2 timmar kvar. återkommer imorgon med en redovisning om hur det gick.
bye bye så länge.

lite bilder från helgen.



fredag eftermiddag. bild bevis på att alexandra fortfarande kan hoppa lite iaf.


Gänget på Berns.


jag och maria.

ylva och linda.

sarah och linda.




hemma hos philips mamma har philip födelsedags middag. väldigt trevligt.




alexandra var så duktig idag. nästan passage :)




jag och mascara efter lektionen idag.

vet ni föresten att prickarna man ser på kort ibland är själar utan kropp som hamnar med på bild.
natti natti// malin

glömde.

glömde att skriva att jag hoppade alexandra i fredags. å va hon var glad. hoppade ca 1.10m. finns bild bevis. eftersom det kanske verkar för otroligt för att vara sant :D

helgen är nu slut.

oj oj oj, vilken helg. jag är helt slut. skönt att börja en ny arbets vecka imorgon, eller inte. har inte hunnit blogga ett dugg under helgen. i fredags var gänget inne hos sarah på inflyttningsfest. mycket trevligt, synd bara att man e så jäkla trött på fredagkvällar. sen gick vi ut på berns. kul och komma ut lite grann även om man längtar hem till sängen redan vid 10 tiden. det underbara med kvällen var att vi kom hem vid 03.00. liteväl sent för min del eftersom det bara blev 4 timmars sömn innan det var dags att gå upp och åka till stallet. inte nog med det hästarna skulle ju göras iordning och grejer skulle packas inför tävlingen idag. alice som är alldeles gul istället för går behövde en tvätt. så vi packade in hästarna i lastbilen och sen bar det av till fjällsta till stefan och ulrika (dom har nämligen tvätt möjligheter inne medans vi bara kan tvätta ute. crax lyckades trampa sönder deras avloppsgaller i spolspiltan (vilket skulle visa sig idag att det inte var så bra). men oj vad fina dom blev och alldeles lena i pälsen.
på lördags kvällen var det dags för födelsedags middag hos phille. jätte god mat bjöds det på och trevligt sällskap. jag var ju så pigg med mina 4 timmars sömn. kom hem vid elva och stört dök i sängen. skulle ju upp vid 05.15 igen.



idag har jag varit och tävlat i enköping med alice, cax och letizia. det gick faktiskt bra. inga placeringar men hästarna hoppade fantastiskt, kul! minns inte mina resultat men det blev ett pet här och där. men man kan väl vara nöjd ändå? letizia debuterade i 1.30 m. tror jag fick 2 rivningar eller nåt. men en lyckad debut eftersom avd. A hade placerade som inte ens var dubbel nollor. alice hoppade sin 2:a 1.30 fick nån rivnig där också men hon hoppade bra. fick tilloch med beröm av hempa för alla ritter, vilket inte är speciellt vanligt. sen var det lilla craxen. han var så konstig på framridningen i 1.30. han hade vilat lite på h.bakben under dagen men när jag skulle hoppa fram ville han inte alls. stannade och grejade när jag bara satt nosen mot hindret. så då blev det ingen 2:a klass för honom :( jag som verkligen var sugen): men men hästarna går i första hand, alltid!


nu har jag ätit pizza, som jag hade behövt igår. och ska strx gå å duscha sen tror jag att jag ska sova. har ju några timmar att ta igen.
kanske lägger jag upp några bilder från helgen som gått.
bye bye

RSS 2.0