trött mössa söndag.

trött och orkeslös. förkyld och hängig det är jag det. det hjälpte ju inte att man stod i spöregn i nyköping igår. vi var och kollade på norrköping horseshow. det var jag, sanna, mamma, maria och tuva. allt var bra på vägen dit,  men sen hem va det värre. vid nyköping pajade ekersens bil på motorvägen och det var bara ringa bärgningsbilen. fick åka olagligt flak till skavsta och hyra bil:) sen fick vi åka hem. tog bara 5.5 timmar att komma hem. dit tog det bara 2;)
så idag mår inte kroppen bra. red corre idag på dagen sen var det bara att tvärdö i sängen. så imorgon blir det nog ingen ridning. bara jobba sen hem och sova. men vem vet min kropp är väldigt bra på återhämtning. måste väl ha nåt som är bra eftersom annars så är det ju mest fel på det mesta.
så nu måste jag sova så kroppen har lång tid på sig att reparera. natti natt!


37 dagar kvar:)

nu är det 37 dagar kvar tills flytten mot hällsbo går av stapeln. och vi har börjat packa. alla prydnadssaker från vardagsrummet och köket har åkt ner i kartonger. sen har alla cd-skivor, dvd-skivor och böcker åkt ner i kartonger. när allt löst är ner plockat så ska det bli stor röj i förådet... och det är ju inte precis upplyftande.

"corre"

cortina har också fått trava bom och tagit ett litet skutt. men det som var roligt idag med henne var att det gick att korta galoppen. i tyskland rider dom i mellangalopp hela tiden så att korta galoppen är inte så lätt till en början men idag gick det. sen har vi också lyckats med galoppombyte. det var nåt hon inte förstod för några dagar sedan. men vi har traglat med att vända över sakta av fatta ny galopp och det har fungerat denna gången också:)

idag har vi travat bom.

idag har arwen travat över en bom med mig i sadeln för första gången. hon var jätte duktig! travade över och taxerade fram till bommen alldeles själv. och inte tyckte hon att det var läskigt heller. hon har ju lite svårare att gå i vänster varv än i höger. trycker sig gärna in mot mitten. och eftersom hon inte riktigt lärt sig att gå ifrån skänkeln sammtidigt som hon är rak eller ställd innåt så blir det lite sådär ibland.



hej igen!

har haft en rejäl bloggdip, som ni säkert märkt. men har inte haft någon lust helt enkelt. men nu e den tillbaks litegrann iaf. imorgon eller nåt så ska jag lägga in bilder från tävlingen förra helgen.

måste också berätta att vi köpt radhus! japp, äntligen! det är ett hus på 101 kvadrat, 2 våningar, 4 rum, 2 toaletter, garage och en gräsmatta:) det är så himlans fint :D det ända vi måste göra är att tapetsera om en svinsnygg vägg. den passar inte till nåt vi har tyvärr så det är det eller byta ut hela vadagsrummets inredning.
vi flyttar om lite mer än 1 månad.

cortina har ju kommit hem också. hon är en mycket trevlig häst:) säker och lugn i sinnet. idag började vi lite med att flytta sig ifrån skäkeln. hon kan ju bara framåt, broms. höger, vänster, skritt, trav och galopp. hade glömt bort hur meckigt det är med unghästar till en början. men men det blir bättre och bättre för varje dag som går. å det är ju kul att göra hästarna själv.

förresten så om det är någon som vet någon som vill köpa en 3:a på ekillagårdsväg så vet jag en som är till salu, så då är det bara att höra av sig till mig:)

arwen löshoppade 1.20 m idag. såg lätt ut :)



filmen är värdo, I know. men jessica filmade och skickade det till mig, men det gick inte att ladda upp på youtube så jag fick filma med min mobil från datorn :S

Det här är vad jag kallar en höhäck;)

dsc00843 (MMS)

Det här är vad jag kallar en höhäck;)


ajajajaj.....

å fy faan vad jag har ont! fick en ordentlig resa med arwen idag. hann inte mer än komma upp inan jag for av som en katapullt av över huvud på henne. det var både stegringar, skjutna ryggar, bockar och bakut sparkar å allt i en härlig kompott. har så svinit ont ovanför knäna och i vänster nacke, axel arm och lite här och där. men det var bara att kliva upp igen och ta tag i tjuren. andra gången jag klev upp var jag beredd men då gick det ju såklart bra.

men nog om det. hoppade häppi imorse. samma övningar som hästarna tidigare i veckan. igår hoppade jag lettan och steely. dom har jobbat bra i serien allihop. man märker vilken klass det är på hästarna. dom har allihop rättat sig i mellan hindrerna. men vad man också märker är att dom är noga med olika saker. alice hon var slarvig till en början och brydde sig inte speciellt om varken hinder eller bommar (som låg som hjälp för att hitta längden på galoppslag). men allt eftersom vi hoppade så rättade hon sig och klarade allt väldigt bra. hon är ju väldigt stor och har ju därför mycket svårare. steely var jätte fokuserad på hjälpbommarna och såg till att han kom bra på dom och tog sedan hindret lätt eftersom förarbetet var bra gjort. lettan brydde sig inte speciellt om hjälpbommarna utan bara om hindrerna. när hon närmade sig oxern så sänkte hon huvudet för att få en exakt taxering på hindret och kom inte då alltid perfekt på bommen men på hindret. hon e ju också stor och hade lite svårt att passa in på hjälpbommarna. häppi är ju snabb som blixten och brukar inte ta tillbaka sig själv direkt. men idag var hon väldigt koncentrerad när hon närmade sig oxern. vi var tvungna att höja till 1.10m innan hon brydde sig direkt. men sen var hon väldigt koncentrerad. sänkte huvudet och tog tillbaka sig själv.

nu är det dax att ta sig till sängen. har visserligen sovit mellan kvart i 8 och kvart i 10, men det är helt lagligt när man är helkroppsskadad;)
natti  natt

jippiiijaja!!!

ååå va kul det var att rida arwen idag. idag var det ridning som gällde, inte bara att åka runt på en nästan 3 åring. är ju totalinspererad av tyskland så idag var det hårda bud som gällde. om tyska hannoveranare klarar det så gör nog min lilla skogsmulle det också. hon gick som en lite klocka efter det att jag satte på mig sporrar. har ju hållit på att gnugga som en galning tidigare men nu var det annat. en liten tutsch och det var fram som gällde. en sak är säker hästar måste tänka framåt och svara fram när man ber om det. och det gick ju hur bra som helst. hon gick i en väldigt stadig form nästan hela tiden och trampade på som aldrig förr. kul kul :)!! imorgon ska någon få ta nån bild och kanske filma en snutt.
har ju ridit mer idag också så klart. hoppade alice också. idag var det serier som gällde.

I      I       I              II       I
1a-b 6m 1b-c 7m 1c-2a 14m 2a-b 7m
vi hoppade med kortare avstånd än vad som är vanligt för att hästarna själva ska klara av att tänka. detta är ju i stort sätt omöjligt att vara medpassagerare. när man känner att man vill ta tillbax för att inte hoppa rakt in i hindret så får man inte det..... läskigt men det gick rätt så hyfsat:)
sen har både crax och graciana fått en varsin spark på benet så dom har vars ett lite större och mindre sår på benet... jätte ont! så dom fick en skrittur i skogen idag.
sen red jag och sanna ut på lettan och steely. ingen hamnade i någon grantopp så det var väl bra;) men lettan är livrädd för trånga passager i skogen. hon blir livrädd och vågar inte gå fram eller tillbaks mellan buskarna hennes ända rätta är att fara upp som en raket både fram och tillbaks. om jag får säga... inte direkt angenämt. undra varför hon tycker det är så läskigt???
häppi var jag ute och klättrade med idag. hon e en riktig kämpe hon. inget trams alls. bara upp och ner hela tiden. duktiga lilla häppi:)
natti natt, nu christine på tv och jag i sängen. Zzzzzzz............

lite bilder från verden 2010.

nu e vi hemma från tyskland och verden. vi har haft det så himlans bra och ingen ville åka hem. eftersom timmen är sen blir det bara lite bilder idag.
här är vi! (som ville vara med på bild) maria, jag, emma, sanna och mette.
vi står vid en snygg grind vid auktions stallet.


hotellet.


cortina, craxens halvsyster, men en hel kopia;)



Cortina 2005 Contendro I- Eskarina- Espri

Cortina, crax lillasyster! Välkommen hem ...

dsc00813 (MMS)

Cortina, crax lillasyster! Välkommen hem till lunda. Hon är precis lik crax och kommer snart hem till oss. Det som var roligt var att det var den ända jag provred och hon ska komma hem inom några veckor till oss.


Nu drar vi till tyskland! Tjohoo! Verden h...

dsc00806 (MMS)

Nu drar vi till tyskland! Tjohoo! Verden here we come!


Crax hoppade felfritt i 1.30 och vi blev 8...

dsc00796 (MMS)

Crax hoppade felfritt i 1.30 och vi blev 8:a:)


Dagens resultat hitintills: både lettan oc...

dsc00028 (MMS)

Dagens resultat hitintills: både lettan och steely dubbel nollor och placerade. Lettan var 6:a och steely 9:a :). Så då är det bara crax kvar i 1.30.


Steely och lettan är klara för idag. Dom...

Steely och lettan är klara för idag. Dom har hoppat 1.10 idag också. Steely hade 4 fel i omhoppningen och lettan rev sista i grundomgången. Skev nog inget om lettis igår men hon hade 4 fel i omhoppningen.


RSS 2.0