fredag kväll.

fredags kvällen är här igen. sitter här ensam med två trötta hundar och funtar på om jag ska hålla mig vaken tills ponte ringer och ska ha skjuts hem eller om jag ska gå å sova lite och sen gå upp igen.


igår var det i allafall hoppträning. igår var det steelys tur. vi ville gärna att han skulle strula som sist på tävlingen så man kunde få reda ut grejerna, men så klart så skötte han sig riktigt bra. med lite obligatoriskt bus såklart:) sen var det avmaskning för alla små 4 benta änglar. dom flesta tycker att det är helt okej med lite överhängande åt minus hållet. men alexandra har vi helt lagt ner att försöka få in nåt i munnen, men som tur e så gillar hon mat och har inga problem att äta pastan. mmmmmums!!!

så idag var det vila för hela slanten. tur som jag hade så var det ingen lite ängel som hade rullat sig så allt gick lite som en dans idag;)


så idag passade jag å mamma på att åka till ikea. men det vart inte så mycket shoppat. lite juliga doftljus lite snören till hemliga julklappar och rätt mycke gotte blev det nog ioförsig:)



jag tror jag går å sussar en stund så får ponte hoppas att jag vaknar av ringsignalen.
imorgon e det ju globen på kvällen å så ska man rida innan så man måste nog ha lite energi iaf.

natt natt:-*

ps. heja calle nu! (i idol alltså, han hänger löst)

onsdag.

tråkig dag idag...
det är så himla tråkigt när det är sånt här grått och regnigt väder. tur att det finns lite roliga saker runt omkring en då.
har ridit graciana och lettan idag. gick rätt så bra med graci, inte lika bra som på lektionen i måndags men nästan:) hon e ju inte så lätt men hon känns lite mer samarbetsvillig nu än förut. hon gör både öppna, sluta och skänkelvikning utan att bråka allt för mycket;)
sen red jag lettan. hon e lite mer som förut nu. hon försöker nu. det har hon i o försig alltid gjort men kanske inte lyckats varje gång.


sen gjorde jag en rolig sak. åkte med pappa till biltema för att köpa 2 olika slags leder till bilen. gick ju inte igenom besiktningen så den måste fixas innan det blir körförbud:-s
trodde det skulle bli ryrare än vad det blev. varför...? jo, för pappa var vänlig nog att betala kalaset:) det var ju trevligt eftersom det är ju och allt snart. han räknar väl med en fin julklapp nu...

tog en sväng förbi plantagen på hemvägen. skulle ju köpa lite grejjer till min egendisignade adventsljusstake. känner mig rätt nöjd faktiskt:)



natt natt.

1 månad till jul!!

en månad till julafton, och jag har börjat förbereda. inte plockat fram grejer och så så klart. men jag har städat förådet. nu vet jag var alla julgrejjer finns iaf, högst upp bland alla lådor. känner mig riktigt nöjd med mig själv:)
skönt att komma hem tidigt från stallet ibland. e det fortfarande ljust när man kommer hem så har man liksom lite mer energi till sånna saker.

före.


efter.


fint va??

men även om jag var hemma tidigt så hann jag rida å så innan. alla hästar var borstade och marre och alice ridna när klockan var 2. alice körde jag lite galoppträning med idag. hon var jätte pigg å glad. magen måste minska i omfång så innan vintern kommer så måste vi galoppa lite mer.
nu e det natta, så god natt:)

tävling idag.

04.30 i morse ringde klockan. härligt en söndag morgon...
jag skulle iväg till heby och tävla. häppi och crax skulle hoppa idag. som vanligt lite kaos när man ska iväg tidigt. tog ju väldigt lång tid att fodra 40 hästar så vi blev sena som vanligt. men jag hann iaf med min start på häppi. hon var så himla duktig idag. 0/0 fel i första klassen och en 8:e placering. och i klass 2, 0/0 fel och en 20:e placering. det var alltså över 100 starter i den klassen så jag känner mig riktigt nöjd:D
sen skulle crax gå en 1.20. han hoppade riktigt bra, men eftersom han e en liten mespropp så var det något som skrämde honom på vägen fram till sista hindret. han hoppade men vingligt och jag rev hindret med mitt knä fot jag vet inte vad. ont gör det iaf. så det blev 4 fel och ingen placering:(

ny duschad och tävlings fixad crax.

sen var det nåt helt sjukt som hände idag. vi låg och slöade i lastbilen när jag skulle ut och ge hästarna hö. vad ser jag då? jo, en brandbil. då var det någon häst som hade hoppat över sin bom eller vägg i lastbilen och satt fast. så dom höll på och såga och fixa där. innan dom till slut fick ut hästen. men som jag har sagt förut.. brandmän är våra vardags hjältar. om det inte vore för den modiga barndmannen som gick in i lastbilen och stod och sågade mellan väggen och en ibland panikslagen häst så hade den väl stått där än.

vågade inte gå så nära. kändes lite påträngande att komma och fota.


nu börjar min energi ta slut och sängen locka väldigt, så god natt ses imorgon igen...

måndag.

grattis ekersens.blogg.se! alltså ägaren av bloggen maria.



har varit dålig på uppdatering, som vanligt. men en del ha hänt sen sist. bla hoppträning på crax och lite mjuk hoppning på marre och graciana. tjejerna var så duktiga båda två:) dom har inte hoppat på väldigt länge nån av dom. man vet ju att dom kan vara lite tossiga båda två men dom var väldigt duktiga och lyssnade relativt bra båda två. marre något mer lyhörd än graci:) nån som känner dom som e förvånad??? inte jag iaf:)

sen har det ju gått en helg också. i lördags var det tjej kväll hos sarah. dö kul! vi var i stan och bowlade. riktigt trevligt att få klä upp sig nån gång ibland. ingen bild tyvärr. men jag hade en fin fin volangkjol med en superfin cardigan till. låter kanske konstigt, men fint var det:)

så igår efter en sen lödragsnatt (för att vara mig iaf) var det dax för "mina" tjejer att rida ponnycupen i upplands-bro. och dom förlorade lite snopet. jag fattar inte varför vi aldrig har någon tur... vi rider ju helt klart snyggast av alla lag vi mött men ändå förlorat alla matcher. hur e det möjligt?? men vi ska inte vara ledsna för det, för våran snygga och bra ridstil kommer hålla i längden. när hindrerna blir högre och banorna svårare så e det vi som rider snyggt och ordentligt som kommer och vara överlägsna dom som än så länge vunnit på tur och snälla hästar!!
HEJA MÄRSTA!!!


idag har jag varit på min 3:e c-tränar kurs. denna gång var vi på strömsholm. idag har det varit mest praktiskt teori. vi har kollat och bedömt unghästar på gångarter och när dom löshoppat. ganska intressant, man ser ju saker som man inte tänker på annars (eller försöker se saker iaf). det var rätt skönt att vara ute och röra på sig iaf. kanske inte är helt idealiskt att stå rakuppåner en dag med mina höfter men då somnar jag inte iaf. imorgon ska vi kolla tömkörning, dressyr och hopp träningar. och när kursen e slut så e det bara vänta tills klockan blir sju för då e det clinic med christer och linnea ericsson. "från unghäst till tävlingshäst" heter den.

nu e det dax att rasta lurken och sen i säng så man överlever morgondagen utan att somna.
adjjöööö!!

arwen på unghäst kurs.

tisdag idag och som vanligt går arwen på unghästkurs med sin skötare johanna. idag var jag där för första gången den här terminen. kom precis lagom till uppsittningen. dom har ju suttit på bebisarna några gånger nu. alla var så snälla, inte alls så som man tänker sig unghästar som blir suttna på.

arwen och johanna. (inte så bra bild eftersom arwen tyckte kamerablixten var intressant)

helt rätt arwen:)


molly, arwens halvstorasyster är nyfiken på lillasyster arwen:)


måndag.

helt slut va jag imorse. det är ju helt sjukt vad man behöver mycket sömn på vinterhalvåret. jag klarad inte sånna här tidiga mornar vecka efter vecka utan att bli helt förstörd. så när jag skrivit klart detta så ska bessie  bli rastad och jag ska sova efter det. men det går ju lite lättare att jobba på måndagar eftersom vi har J på praktik hos oss på måndagar, SKÖNT.
idag var det dax för graciana att få lite mer uppmärksamhet. hon tävlar ju inget ännu så hon blir liksom aldrig fin fixad. men idag skulle jag bara rida 2 hästar så då kännde jag att jag hade tid med lite fix:)
hon var så fin lilla graci.
det bästa av allt var att när jag höll på att pyssla så slappnade hon av. och ridningen gick riktigt bra. alltså graciana bra. hon var till o me riktigt snäll när jag borstade... hon är alltså en häst som inte tycker att det är jätte skönt att bli borstad.


fiiiiina graciana!

nu ska jag å bessie ut med 7A, sen e det natti natt.

helgens tävlingar.

nu ska jag blogga lite. har tävlat hela helgen, så jag har kommit hem sent och bara inte orkat blogga.

lite resultat från helgen.
i lördags var jag iväg med bara häppi. hon stortrivdes att vara ensam om att få all uppmärksamhet. men det hela började inte så bra. först innan vi ens kom iväg så var det problem med bilen. men tillslut kom vi iväg iaf. allt går bra tills vi kör fel inne i stan. det var ju bara jag och maria och vi tillsammans e en aning förvirrade. men efter en liten omväg till nynäshamn så kom vi fram till södertörn. med den starten så var jag nöjd om jag höll mig kvar i sadeln. men det gick riktigt bra faktiskat. vi var 4:a i första klassen och i den 2:a klassen var vi också felfria men blev utan placering. jag var iaf super nöjd med lilla häppi:)

häppi och jag. (bild lånad från ekersens.blogg.se, tack för den:)


sen var det samma ställe som gällde igår, fast då med alice, steely och crax.
började riktigt bra. fick en kanon första runda med alice. men sen blev det värre. steely hade nåt muppryck för sig. gick inte att svänga åt höger. helt sjukt! och med det problemet kommer man inte långt i banhoppning. det är ju liksom inte rakbana man hoppar. så det kan ni ju räkna ut hur det gick. sen glömde jag banan i alice 2:a klass. jag som aldrig glömer banan. crax 1:a runda gick bra fram tills dess att jag, tro det eller ej... glömde banan! jag glömer inte banan men igår var det inte bara steely som hade hjärn släpp utan matte också. kunde det gå värre??? japp! det kunde det. jag kunde ju rida som ett riktigt arsle också. och det var precis det jag gjorde i sista 1.30 med crax. nog för att han är snabb och snäll men han kan ju inte uträtta underverk. så det var lika bra att lämna banan innan jag skulle göra bort mig totalt. så en helt värdelöst kort och gott.


mitt i...

mitt i alltihop blir jag förkyld igen. så värdo! jag som ska tävlia i helgen å allt:( men det går förhoppningsvis över till helgen.
idag var det väl en tråkig dag? grått grått grått. men lite ljus spreds iaf i stallet... blåljus.
både idag och igår har brandkåren varut i stallet och kollat runt på anläggningen, lett hästar och fått lite allmän info om oss och hästarna. men idag blev det lite drag mitt i alltihop. dom fick larm och sprang till bilarna och drog iväg med fullt blåljus och sirener. men det tog ett tag och sen var dom tillbax och jag passade på att ta en bloggbild:)

här är allihop, min pappa stående längst till vänster.


våra vardagshjältar! när larmet kom så var det fullfart mot bilarna. ingen som drog benen efter sig. känns skönt att veta att om det händer mig eller mina nära och kära något så kan man iallafall vara säker på att "våra" brandmän gör sitt bästa för att komma så snabbt som möjligt.



idag red jag marre och häppi. marre skrittar ju än och häppi fick en tur i skogen. imorgon e det hoppträning på henne så hon fick lite belöning innan jobbet.

lilla lurken har varit med mig i stallet hela dagen. lurken börjar ju bli en häst. hon luktar häst, bor i ett stall och äte då också självklart häst mat, ur krubban såklart ;)

avslöjad!!!
natti natt

starten på veckan.

nu e veckan igång igen.
igår var det dressyrlektion som vanligt på måndagar. jag red steely. han var som vanligt på tårna när det kommer till ridlektion. men han lungnade sig snabbare igår än vad han brukar göra. så det gick rättså bra iaf. han och crax fick ett varsit utetäcke med hals igår också. det tar rätt mycket tid att borsta och spola alla hästar varje dag så då hjälper halstäcket en liten bit på väg. dom båda hade rullat sig idag men hade bara lite lera i huvudet så det gick ju smidigt att borsta bort:)

craxen i sitt nya fina täcke innan han hade rullat sig i det.

en svettig nos efter gårdagens dressyrpass.




idag var veterinär C i stallet. han e ju grym på hältor så han skulle kolla graci och lettan. inte för att vi märkt att dom var halta, men vi hade en akupunktur gubbe som kollade dom i torsdags och han sa att dom var halta. vi hade ju inte märkt nåt så vi tog dit C. idag böjde vi, sprang fram och tillbax men... nej! ingen halt häst! tjoohoo!!! så nu e det bara att rida igen:)
arwen har ju varit svullen i hasen några dagar så han kollade henne också. troligtvis nån som har gett henne en kick, så det var bara att linnementera sen blir det bra också. det är tufft att vara vildhäst;)

imorgon ska jag försöka hinna med att klippa steely, han börjar likna en liten stor jätte björn:)

natti natt ;)

söndag.

helgen e slut... känns tungt. jag känner inte alls att jag har vilat mig i helgen för att orka med en ny vecka. och nästa helg ska jag tävla både lördag och söndag så det blir ingen vila då heller.
idag var dagen lång i stallet. e så tråkigt när det är sånt här väder, ingen motivation direkt. men det var jätte skönt att rida till MJ musik i ridhuset iaf.

nu ikväll har pontus spelat sin första hockey match på 8 år. han var jätte duktig i mål. Sigtuna red machins vann med 7-2. ett mål av sundbybergs var självmål. så man kan säga att pontus bara släppte in ett mål.



ponte i målvakts utrustning.

god natt.

RSS 2.0