1:a advent

Det här var inte en bra dag idag. igår gick jag och la mig med känslan att idag skulle bli en bra dag. Men så fel man kan ha. det var väl okej till en början men sen. Hästarna kom in alldeles för sent och när dom väl kom in så hade alla utom Alice och Letizia rullat sig. Det var ju inte lite heller. Jag höll bokstavligt talat på att börja gråta. Det gick ju knappt att spola bort all lera. Det var hur kallt som helst mina fingrar höll på att gå av i kylan. Men sen kom Sanna som en räddande och hjälpte mig med spolning och borstning. Då blev jag iaf på mycket bättre humör, TACK Sanna! Sen åkte jag runt och små handla lite. Sen skulle jag få lite ordning på den här bloggen med hjälp av Erika, men det visade sig att hon inte häller kunde. Typiskt! Jag får ta hjälp av nån som kan. Kommer hem och ska julpynta lite och vad händer då?? jo, vi kan inte hitta julstjärnorna. Så hos oss är det fortfarande inte pyntat. FY vad hemst det känns. Hoppas det ordnar sig imorgon. Och då ska Steely få prova sitt nya pannband. bye bye.

Globen horse show.

nu är vi hemma ifrån globen. det var sådär tycker jag. det jag skulle köpa var plast/ gummi hinkar. det skulle jag köpa till arwen och co så dom skulle slippa äta från marken. men det fanns ju så klart inte, det som alltid finns på  mässor annars. så det blev 2 träns väskor och ett nytt glittrigt pannband till Steely istället. kanske kommer det en bild på honnom i det imorgon. nä nu är det dags att sova så man kommer upp imorgon bitti. god natt ;)

hoppningen i torsdag

Herregud! Mascara var som en rekyl i torsdags. hon tyckte att det var så himmla kul att hoppa det var ju ändå ett halvår sen som hon hoppade. det var som att rida en liten ponny. men det var kul. blir nog lite mer sånt nästa vecka. :)

Halvlek.

Nu har halva dagen gått bara hälften kvar. i vanliga fall har jag så många hästar att rida att det både räcker och blir över. Men när vintern kommer börjar de alltid falla bort, en efter en.  Jag var så glad för att Mascara är igång och ska hopptränas idag för första gången på 6 månader. Och igår var hästarnas massör Micke och behandlade Graciana och Letizia. Letizia är nu helt frisk och kan börja jobba lite när man rider. Hon har ju varit skadad sen 8 september så det är verkligen på tiden för lite jobb.  Så idag  tänkte jag att longering är bra  gymnastik för en stor kropp. Så jag kommer upp till stallet tar ut henne ur boxen, och vad upptäcker jag? jo hon har tappat en sko. Jaha det är bara att ställa tillbax henne i boxen och vänta tills hovslagar Micke kommer på lördag. Tog istället Graciana som ska skrittas efter sin behandling igår. Tänkte att det skulle vara trevligt att skritta barbacka  så jag hoppade över sadeln.  När jag komm till ridhuset ven det lite väl mycket runt knutarna, så det var som att sitta på en tok! Hon stegrade, sparkade bakut. och var allmänt illvillig till uppgiften. jag härdade ut 20 minuter innan jag hoppade av och innan jag ramlade av.
Nu får vi se hur sista halvlek ser ut för nu är det dags att åka tillbax till arbetet. ;)

I morgon blir det hoppning :D

Imorgon blir det hoppning för första gången sen 15 maj på Mascara. det ska bli väldigt spännande att se hur det går eftersom sist vi hoppade gick det inte speciellt bra. hoppas att hon inte förknippar hoppning med obehag. hon är ju helt bra nu i sina ben så det är bara leva på hoppet tills imorgon klockan 21 då har jag svaret hur det är med den saken. nu är det dags att sova så man orkar med dagen imorgon, först jobba i stallet sen rida ett par hästar. om jag har tur hinner jag vila en stund innan jag ska ha ridlektion, imorn blir det till att öva på kadriljen till lucia tåget. programmet ska sitta som en smäck.  Och allra sist imorgon blir det hoppning med Mascara :) god natt ses imorgon.

Mascara


det här gick ju bra...?

det här va ju en bra början. börjar blogga måndag, skriver ett första inlägg. sen kommer tisdag, skriver ingenting för jag inte hinner. så nu får vi se om jag kan lyckas skriva iaf en gång om dagen. :)

HJÄLP!

Herregud! har lyssnat på Rixmorron zoo idag, det gör jag ioförsig varje dag. Men just idag var det väldigt mycket prat om bloggar... så därför får jag en strålande idè...? jag ska börja blogga, men om vad? det går ett par timmar och jag får tag på häst och ryttare (en ridsport tidning för dom som inte vet). Vad ser jag där... jo! ett reportage om tre tjejer som bloggar om sitt liv och det vill väl säga om hästar. så jag tänkte att jag kan väl också blogga om mitt liv även om det mest kommer handla om vardagliga saker som hästarna, hunden och mig och min sambo pontus. Men det stora problemet är ju att jag är totalt handfallen när det gäller datorer. det är väl bra om man ska blogga, eller inte. detta problem får pontus hjälpa mig med när han kommer hem. det första som måste fixas är bakgrunden i bloggen det var ju ett fel val. vi får väl se vad som händer med den saken. ;)

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0