onsdag.

ja ha, nu sitter man på birka och kollar ut genom fönstret i hytten. dom andra e uppe på soldäck och dricker skumpa. känns skönt att komma bort en natt. men det dåliga samvetet ligger och gnager i bakhuvudet. men hästarna klarar sig väl till imorgon och bessie e fullt upptagen med att hänga efter bamse vart han än går.
nu e det bäst jag går till dom andra så dom inte tror jag trillat överbord.



utsikten från vår hytt.                                                      

skeppåhoj!

måndag.

ja så har man ridit idag då. blev lagom mycket idag. har lite lagom ont i höfterna också. men man vänjer sig snart. alla skulle bli ridna idag som en slags super start. men när jag tog in letizia såg hon lite annorlunda ut.

ser ni nån skillnad på lettan?



japp det var rätt. det är nåt annorlunda med hennes mule. vi vet inte vad men skönt var det inte iaf.
med denna fejja följer vila :(

men dom andra fick sig en en liten tur i skogen. dom var så glada allihop. red ut med mamma 3 svängar. det betyder att det inte blev 8 ritter idag utan bara 4. sista svängen på alexandra red jag tillsammans med emma på hennes nya häst ludde. han var en snäll prick, så söt. alex hade en grästuss i munnen och han försökte sno åt sig den.

adjöss dator och hallo sängen.

rida idag.

nu ska jag åka till stallet och rida. det blir första gången sen förra lördagen. så idag ska det hinnas med 8 st ridturer. blir visserligen bara en kortis på allihop men det är ju inte själva ridningen som tar tid utan att  ta in från hagen och göra iordning alla hästar. har jag tur så kanske mamma rider nåt också. ska flörta lite med pontus så kanska han kan måla stallet medans jag rider.
bye bye

söndag.

idag har det inte hänt så mycket. var i stallet på dagen. fixade lite med allt möjligt. ponte spolade stallet och jag satte upp krokar och lite smått å gott. fotade hästarna med min nya kamera. blir jätte bra bilder, tror jag iaf. har inte fört över några till datorn ännu.
imorgon ska jag ta ut hästarna på en skritt tur. första gången sen förra lördagen.
"hallå sandra! vill du hjälpa till;)"

var och åt en snabbis på kopparkitteln i kväll också. sigtuna företag har ju ingen koll på hur man ska tjäna pengar. dedt ska vara en turist stad men hälften av alla butiker har semester stängt och restaurangerna stänger köket vid 7 halv 8. eller så e det inte öppet överhuvudtaget. konstigt om jag får säga. om jag åker på semester till en semesterort så förväntar iaf jag mig att allt ska vara öppet. men det kanske bara e jag.

nu kommer vi just ifrån maria. vi har kollat på filmen "allt flyter". ganska rolig film. men inget jag skulle se på bio tror jag.

förkylningen har kommit tillbax också. det är väl så att jag fått svininfluensan. kanske inte men jobbigt är det iaf. har fått nån slags träningsvärk i magen pga nysningar och hostningar.
nu ska jag försöka sova bort det.
god natt.

god natt eller inte.

har nyss kommit hem från maria. vi hyrde film ikväll. linda drog in oss i skräckens och rysarens värld. vi hyrde " the stranger" eller nåt sånt. självklart baserad på en verklig händelse. hur läbbig som helst. sen var jag ju tvungen att gå å rasta bessie bland dom mörka och ödsliga fälten. ingen höjdare precis, mörkrädd som jag är. nu liggar jag i min ensamhet och glor runt på nätet. alltid lika roligt.
adjö för i kväll. god natt

lördag hela dagen.

japp då har man varit på IKEA idag också. men först åkte vi till elgiganten. jag skulle kolla in en ny telefon. det var ju helt sjukt! var där i ca 1.5 timme innan jag hade fått med mig telefonen. välja telefon, stå i kö. fixa nytt abonemang, vänta på att det skulle gå igenom. stå i kö igen... betala, stå i kö, vänta på telefonen å sen var det klart.... 100 år senare.
men nu har jag iaf min nya telefon, det blev en W995. nu ligger den på laddning, sen ska jag fota. den har 8.1 mpx. nice!

när allt de där var klart åkte vi över till ikea. jag skulle köpa några plast lådor som jag ska ha i hyllan i stallet. jag är så trött på all råttskit som e överallt. nu ska stallet bara tvättas, målas och hyllorna städas. sen är det klart. slutet nära...eller inte.
nu drar jag och lilla dumma bären över till maria, tuva och pillerman där väntar dom och linda "the grannen" (visste inte hur det stavades på engelska)
bye bye.

nu e lite klart.

bara mer än hälften kvar. idag har vi målat alexandras box. å oj va fin den blev! å ja, jag vet att vi skulle måla imorgon egentligen. men nu gick det inte att fixa i mellis idag. det blev en ny vägg där idag ist.
alexandras box, före


efter

vackert :)

nu sticker vi till IKEA och handlar plastlådor till stallet :D
 

fredag var det här.

idag har jag varit ganska nyttig. imorse åkte vi till stallet. pontus skulle mocka ut och jag skulle städa. hade ett litet projekt i sadelkammaren. det skulle bli en hylla. ordning e bra.
före.



efter.





sen skulle vi på polparty hos pontus faster å hennes man. hade ju varit helt underbart om det bara hade varit lite lite varmare. men barnen tyckte att det var helt lagom varmt för att bada.




vi grillade, och åt en suuuper god blåbärspaj till efterrätt. Mmmm....
nu har vi nyss kommit hem. var tvungna att åka rätt tidigt eftersom bessie var hemma själv.
god natt. imorn blir det en snabbis till IKEA tjooohooo!!!!

har ju helt börjat tappa dagarna, men idag är det torsdag... eller?

ja det stämmer ju, ska alldeles strax kolla på "sommar med Ernst".
ja igår skulle ju pontus komma på nåt kul att göra. hans roliga blev att åka till granby å phille och kolla på när han och fredrik snickrade med huset. de var ju dökul??? snickar intresserad som jag e. men det ena ledde ju till det andra och vi bestämmde att vi skulle grilla hos oss på kvällen. sen tog jag över rodret. ponte hade aldrig varit på rorsersbergsslott, så vi blev lite kulturella och åkte dit. jag älskar gamla ställen, som slott, ruiner, torp och liknande ställen. tog en glass på slottstrappan.


jag funtar på att köpa ett slott ist för lägenhet. vad tror ni om det.
efter glarren gick vi på guidad tur i slottet.
å va fint det var, jag tror verkligen att det igentligen var meningen att jag skulle bli prinsessa. om inte annat så har jag nog varit det i ett annat liv. jag kan se mig själv bo på ett slott och rida runt i slottsträdgården:)

här är självständighetsdeklarationen från USA. 1 av 4 som finns kvar i världen sen 25års jubeleet efter det att den antogs. cooolt!


två fina mysrum på slottet.



sist men inte minst var vi inne i Jean Baptiste Bernadotte sovrum/ arbetsrum. vem viste att han bodde på rorsers slott? inte jag iaf, hur häftigt som helst tycker jag.

här sov han faktiskt. jag flyttar in!


på kvällen fick vi besök. phille och ylva, och fredrikt, kajsa och lilla liam. bessie fick också en gäst nämligen spike. vi grillade och hade trevligt ända in i mörka natten. nicke maria och tuva kom också över en stund. och jag tror vi har ett nytt litet kärlekspar i liam och tuva. hur söta som helst. lekte oavbrutet i flera timmar. tur att tuva bor nära så hon hade lite leksaker med sig, här är det nämligen dålig med sånt.


å idag då, vad har man gjort idag. jo jag drog iväg imorse till täbygalopp. 1:an skulle springa idag. blev ett rättså bra resultat iaf. men inte tillräckligt bra för att jag skulle vinna några pengar. men det var nära. men som man säger "nära skjuter ingen hare". han blev 4:a.

han e närmast i bild. svart häst med rött skabrak, nr3. kan det va 10-20 cm till hästen framför.


nä nu måste jag koncentrera mig på Ernst.
adjöss!

onsdag.

jaha vad ska man hitta på i dag då. nåt måste man ju göra. ligga hemma fick jag nog av i början på veckan. vi får väl se, idag e det pontus tur att tänka till.

tisdag.

oj vad mina ben är trötta nu. idag har mina ben fått bära mig vill jag lova. i morse var jag i stallet och gosade med hästarna. dom e så mysiga där dom går och betar i hagarna. sen hjälpte jag E och prova ut en sadel till hennes nya fina häst. gick rätt lätt eftersom den första vi provade verkade passa både häst och ryttare:)
sen drog jag och ponte till stinsen. hade pressentkort som jag bara var tvungen att handla upp:)
det blev en kjol från H&M, ett par jeans från gina, klänning från MQ. allt detta på REA. bra där malin! sen blev det en mysig kofta och en brosch från MQ, inte rea tyvärr. och final på hööks med ett par nya ridbyxor.


för ponte blev det ett par rutiga chinos, yeees!!! 5 poäng till mig. 2 skjortor en i jeans och en i manchester. och ett par rutiga pjuks. inget på rea förutom skorna kanske. så går det om man e kinkig med vad man handlar. då blir det dyrare.


känner mig så nöjd med våran shopping dag.
sen tog jag, maria och linda våran kvällspromenad. tiger och bessie var med idag också. bessie skötte sig ovanligt bra i koppel idag faktiskt. kors i taket. när jag kom hem hade ponte gjort iordning plockmat som vi åt till middag. mysigt och gott. nu får jag väl gå och lägga mig, pontus ligger redan och sover och det är så tråkigt att sitta uppe själv.
good night.

måndag.

har varit rätt så sänkt sen igår. har åkt på världens förkylning. så det har inte varit så värst spännande första dagar på semestern. men imorgon hoppas jag att jag åtminstonde kan vistas ute utan att bli halvblind.
nu e jag helt uttåkad, klarar inte det här med att bara ligga inne så värst bra. har iaf kollat en film idag. det blev baksmällan. var ganska rolig trotts att det kanske inte var riktigt min typ av film. jag blev så stressad av hela handlingen. gillar inte när folk på film gör klantiga grejjer som man så uppenbart kan se. usch usch usch.
sen har jag bara legat som en grönsak i soffan. ingen orkade laga mat så vi köpte pizza från campino. och vad har hänt med deras pizzor??? köpte en u-båt och den såg ut som det var en barn pizza. inte för att jag åt upp hela ändå men ändå. den såg lite snål ut.
kollar beck nu. har sovit så mycket idag att jag inte känner mig ett dugg trött faktiskt. men jag måste börja förbereda mig för sängen nu för det värsta jag vet är att inte kunna sova.
good night....

I´m back!

nu ska jag vara tillbaka på bloggbanan igen. men ibland hinns det bara inte med. har haft ridläger i 5 veckor och bloggat på ridlägerbloggen och då har det bara inte hunnits med eget bloggande. men nu hoppas jag att jag ska vara lite bättre.

nu har jag semester, så himla skönt! vi har som vanligt inte planerat nåt för semestern. men nåt får vi väl iaf hitta på. ikväll blir det fest hos mogge och erika. ska bli jätte roligt.
idag har jag flängt runt lite överallt. märsta centrum och handlat en flytväst till bessie. tänkte åka båt imorgon och hon kommer garanterat hoppa i. sen såg jag jätte fina lyktor 2 för 199:- på öb. dom fick också följa med hem. skulle köpa en klänning från kappahl men fanns så klart inte i min storlek. sen ringde carro från stallet å jag var tvungen att åka och kolla gnäggets öga, så det bidde ingen klänning. skit! det får bli nåt gammalt ikväll.
har fixat lite på uteplatsen också. köpte täckbark igår till rabbaten men det räkte så klart inte så får fixa klart imorgon.då blir det bilder.
nu måste jag hoppa i duschen så jag slipper gå bort med blött hår.
adios!!

fredag.

så var fredagen och helgen äntligen här. när måndagen kommer känns det som en hel evighet innan det är helg men nu såär den här igen. fick en flaska vin och jordgubbar i avslutnings present av ridläger tjejerna idag. gott gott.
nu på kvällen har jag, maria å tuva gjort ingenting. vi var i hundrastgården en stund sen blev det pizza till middag. ponte och nicke spelade tennis sen drog dom iväg på någon slags grabbkväll. men jag tror att det börjar närma sig gubbkväll för dom nu...
jag och maria hade ganska kul. hade en varsin dator i knät kolla olika bloggar lite sidor på nätet. pratade bara när man skulle visa nåt på nån sida. skönt!
imorgon blir det ridning på förmiddagen sen om det är fint väder drar vi till skansen med nicke maria och tuva. annars får vi se vad det blir.

har kommit på ett nytt inrednings projekt. men det kan nog ta et tag så ni får se när det är klart.
natti natti.


god kväll.

så e veckan nästan slut. har inte så mycket att skriva just nu, men.. idag när vi var ute och red med barnen så såg vi nåt häftigt. en livs levande ÄLG! den stod bara ca 30 meter framför oss på stigen. det blev helt klart dagens snackis. hur häftigt som helst!
ikväll har jag, maria och linda varit ute och gått. idag blev det bara runt björkbacka medans gårdagens promis blev ända bort runt steningehöjden.
nu e det god natt:)

lite bilder.

bilder på allt från i lördags till idag.

pontus och tuva luva åker karusell på grönan i lördags.



jag och ponte.


di leva, super bra stå på scen.



jag och pontus i bergodalbanan. vi sitter i vagn nr2.


mitt snickeri som jag har hållt på med. tavlan/fönstret alltså. fönstret är hyvlat och filat. sen målat med mörk lasyr. häftat fast hönsnät på baksidan och tillsist häftat fast 2 födelsedags tavlor i nätet.

känner mig nöjd över jag åstakommit:)

adjöss!!


jaha, så var det måndag igen...

helgen svischar förbi så fort att jag inte ens hinner blogga. det var jätte kul på grönan i lördags. tomas dileva e ju så himla bra! jag ska lägga upp bilder nån dag:) igår var vi ute och for. jag, mamma, maria och mette var lite här å där. vi var på en lite gårdsbutik som heter montebello möbler, massor med antika möbler och doningar. sen var vi på täbygalopp och kolla in en jätte loppis. jag köpte 18 tallrikar från rörstrand. jätte fina. 300 spänn kostade dom bara.
idag började ett nytt ridläger, näst sista sen är det semester. började lite knakigt sen gick det bättre.
gjorde världens klipp på hööks idag. skulle köpa ett par ridbyxor för ett presentkort jag fått av mette och maria. men det slutade med att jag bara betalade för en tröja på rea. tack så mycket!
har börjat på mitt snikeriprojekt idag. imorgon blir det klart och då ska jag ta en bild så ni får se:)
nu e det dax för bloggning på ridläger bloggen.
adios!!

4 juli!

och min födelsedag!
oj oj oj va bra presenter!
en plånbok och presentkort på MQ från pontus. presentkort på gåvogömman från perra yvonne och katrin. presentkort från mette och micke på gutsy. sen fick jag från maria och ylva m. familj biljetter till ladies night. tjhooo va kul vi ska ha. fick också en mini PC av mamma å hempa. sitter just nu och skriver på den. funkar perfa! kommer bilder när programmet är installerat i datorn.
nu ska vi snart åka in till stan och gå på sommarkrysset. solen kom nyss fram igen så det ser ju bra ut inför kvällen.
adios!!

torsdag kväll.

ridlägerjobbs veckan e snart slut. sista veckan med övernattning sen väntar 2 veckor med dagridläger.
idag har jag varit  både nervös, stolt som en tupp och jätte glad. idag på förmiddagen hade vi hoppning. "mina småtjejer" hoppade en oxer på 1m! det var väl 1.5 år sedan som jag fick spinga runt banan med varenda unge. gå in och kolla på ridläger bloggen!

hade tempo träning med tjejerna på em. jag red häppi, en riktig klippa när man e ute i skogen. har inte så mycket att rida på just nu. hälften av alla hästar har tappskor. man blir alldeles slapp av det lilla ridandet.

nu på kvällen har jag, maria och linda varit ute å gått. idag blev det ner till sigtuna. var på posten och hämtade ut ett paket från mormor och morfar. vet precis vad jag ska göra av det. får ni se när jag snickrat klart:) kan nog ta ett tag för mig att få arslet ur vagnen å få det klart.

adios!

RSS 2.0